Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja koliko kontam neki kinezi ne salju vec proslede u magaciju odakle se direkt salje, a tamo neko se frlja sa cenama, ja sam jednom trazio full refaund i prilozio sam da sam platio 3x vrednosti i kinez pristane i izvini se

Inace koje je zadrzavanje na NS carini za pakete koje carine?

Moj paket je bio bez traking broja, pa ti ne mogu pomoći, ali imam utisak da brzo rade.

Moj paket je bio bez traking broja, pa ti ne mogu pomoći, ali imam utisak da brzo rade.

Dogrdilo ljudima vise, deru nas pa malo ko narucuje, mene ce jakna iz nemacke da izadje ko svetog petra kajgana, jos svabe mi nisu odbile PDV pa se sad dopisujem a i oni dalje tvrde da je odbijen, prvo su potvrdili da odbijaju, posle se prave ludi

Stigao i meni jutros Ugreen kabal, porucen 8.1, poslat 11.1, i eto ga za 9 dana. Nisam stigao da ga istestiram, ali evo jedan screen, kada sam dopunio telefon. Po ovome bih rekao da nema razlike izmedju originalnog Samsungovog kabla, punjac je Samsung 2A, istu ili slicnu jacinu jacinu punjenja ima i sa originalnim kablom, tel. je S4.

Nego, imam jednu posiljku koja je porucena 20.11.2015, a poslata 25.11.2015 i kojoj sutra istice Purchase Protection(60 dana), posaljem prodavcu poruku da mi nije jos stiglo, i da sam proveravao u posti, a njegov odgovor je bio:
"Dear,Aliexpress have noted on their site that due to 11.11 and black Friday,there will be a delay for parcel delivewring,please wait patiently.Thanks", i naravno produzenje Purchase Protection-a za jos 30dana.
Inace, jedina opcija za shipping je bila Free shipping via Swiss Post, a dobio sam Yanwen tracking number po kome kao i obicno pise:
DestinationCountry Serbia
Origin Country China
2015-12-19 07:00 Serbia Item Arrived at Serbia
2015-12-17 17:00 MPC PMIH (KLIA) Item Sent to SERBIA
2015-11-28 19:00 MPC PMIH (KLIA) Item Posted Over The Counter to Serbia
2015-11-28 17:00 MPC PMIH (KLIA) Dispatch Pre-Alert Posting To Serbia
2015-11-28 17:00 MPC PMIH (KLIA) Initial item information received
2015-11-25 20:00 ShangHai Despatched from ShangHai Yanwen Sorting Center
2015-11-25 18:00 ShangHai Accepted at ShangHai Yanwen Sorting Center

Ok, nisam ni kontaktirao prodavca pre kupovine, a nisam ni mislio da cu dobiti registered tracking number, jer je jako mali iznos predmeta, nego sad mozda imam malu moralnu dilemu, dal' da mu lupam dispute ili da cekam, pa mozda i ne docekam... Naravno u slucaju otvaranja dispute-a i eskalacije u moju korist, a paket stigne, ja bih mu svakako platio, nicije pare mi ne trebaju, ali ne volim ni zavlacenje.:sceptic::trust:

Kako izgleda taj kod koji si dobio za pracenje ? Da li si siguran da ti je poslao preko Swiss Post-a ?
Imao sam ja porudzbe 2 koje su bile porucene 11.12, poslate 15.12. preko Svajcarske poste i stigle su tik pred Bozic, znaci 20-tak dana.
Prema tome sto si okacio niije ti poslao preko Svajcarske poste jer tracking kod njih ne ide tako.

Kinez u kombinaciji sa našom carinom baš zna da upropasti iskustvo online kupovine. Naručio sam 3 jeftina kabla za android telefone, plaćeni su 1.92$, donosi poštar paket, kaže bilo na carini treba 370,- din. Reko važi, ne znam koji od paketa koje čekam je stigao i platim, kad vidim stigoše kablovi naručeni pre tačno mesec dana. Pogledam deklaraciju sa carine, kad tamo osnovica 10$. Pogledam šta je kinez stavio na kinesku izvoznu deklaraciju, a tamo stoji 9$, + još naši odmah to lepo zaokružili na desetku. I kako sad da dileji od kineza na otvorim dispute? I još kao šlag na tortu 2 kabla rade, dosta solidno pune, i lepo radi data transfer a jedan jedva da napuni bateriju do 50%, data transfer ne radi, dakle mogu da ga bacim.

Objasnio sam kinezu celu problematiku i oko carinjenja i oko lošeg kabla, ovaj me ladno iskulirao. Kaže ne može da utiče na dodatne troškove koje uzrokuje naša carina, rekoh mu da nisam ni mislio da može, sve dok nije stavio vrednost veću 5 puta od redovne. A za onaj kabl reče mi da njihovi ljudi testiraju svaki i da je 100% ispravan?! Probao sam lepo, ali sa nekima tamo izgleda moraš odmah djonom, ne zbog dolar-dva koje će mi vratiti ili neće, već zato što me otvoreno pravi budalom. Sad ću mu lepo otvoriti dispute i tražiti razliku za štetu koju mi je napravio time što je stavio 7$ veću vrednost od regularne i full refund za onaj kabel što ne radi. Na kraju će još biti u minusu, ebali ga kablovi. Ovakvi slobodno neka nas stave na crnu listu i nek ne šalju u Srbiju, učiniće nam uslugu.

Još da pitam, jel ima on neku korist tamo od toga što je stavio veću vrednost od stvarne, ili je u pitanju čista nepažnja?

Svaki put kada imas vise paketa stigne ti nesto a ne znas sta, uzgred ima nesto da se plati, zamolis postara da pogledas posiljku da vidis i pokusas da utvrdis o cemu se radi, ili jednostavno slikas posiljku, pokusas da opipas sta se unutra nalazi, ako znas sta si narucivao velike su sanse da pogodis, kazes postaru da ces podici u posti dok utvrdis o cemu se radi, proveris datum slanja sa posiljke ili ako ima onaj kod, order number itd... Pa tek kasnije odlucis da li ces da platis i koliko su te rebnuli za nesto.

Ne znam kako ti, ali ja napisem ovako ''Please write real price ( i onda u zagradi cena koja je placena ), on the package.'', e sada o cemu se tu radi ima onih koji napisu tacnu cenu, ali oni su u najmanjem procentu, ima onih koji napisu manju od realne i njih je najvise, a ima i onih koji prebace preko i njih ima isto malo.

Medjutim tako kada napisem nekada i dobijem odgovor, da oni ne mogu da napisu bilo koju cenu jer im tamo neki sistem ili kako vec to automatski stavlja, tipa to sam ja shvatio kao da ima neka pakerica koja to pakuje i ispisuje deklaraciju i lepi, podesena recimo na 4 $ i gift za sve da stavlja i samo cepa... E sada ovi sto napisu vise sta znam, imao sam takvih slucajeva ali ne i problema, ne znam verovatno bih se zalio jer nije napisao kako sam trazio, recimo ovima u Nisu sto rokaju na sve, naruci covek nesto od 2 $ recimo oni napisu 15 $ i *** car vajdu.

Imao sam slucajeva da nekima napisem ''IMPORTANT PLEASE WRITE REAL PRICE ON PACKAGE !!!'', vidim da su prepravljali hemijskom onu stampanu deklaraciju. :d Dakle sve se moze kad se hoce.

Kako izgleda taj kod koji si dobio za pracenje ? Da li si siguran da ti je poslao preko Swiss Post-a ?
Imao sam ja porudzbe 2 koje su bile porucene 11.12, poslate 15.12. preko Svajcarske poste i stigle su tik pred Bozic, znaci 20-tak dana.
Prema tome sto si okacio niije ti poslao preko Svajcarske poste jer tracking kod njih ne ide tako.

Pa, nije mi ni poslao preko Swiss Posta-a, nego preko Yanwen Express-a, napisao sam vec gore...:)

Pa, nije mi ni poslao preko Swiss Posta-a, nego preko Yanwen Express-a, napisao sam vec gore...:)

Pa eto zaj**ao te u startu. Da ti je poslao kako je naznacio do sada bi bilo kod tebe uveliko, ovako gledaj u ove lazne automatske statuse i to je to, nadaj se sta da ti kazem.

Ma, znao sam u startu da necu dobiti "pravi" tracking number, nego sam se nadao da ce stici u roku od 60 dana, uzimao sam i do sada bez trackinga, pa je stizalo pre...:)

Ma, znao sam u startu da necu dobiti "pravi" tracking number, nego sam se nadao da ce stici u roku od 60 dana, uzimao sam i do sada bez trackinga, pa je stizalo pre...:)

Nisam ni ja dobio kako kazes pravi, to jest pun tracking sto prati do mene, nego samo onaj kada posiljka izadje od njih, ali je to status koji je pravi i kada pise da je krenulo, krenulo je.
Ja smatram da je 60 dana cak i previse, ako ne stigne, nemam sta da kontaktiram koga, dispute pare nazad, pa ako signe lako ti platis, a ovako prvo zastitis sebe sto je najnormalnije, ko ih bije po usima da stavljaju Hong Kong, Kina, Swiss, Swedska itd, a da salju Malezijom i ostalim dzudzubejcima.

Мени апсолутно није битно дал ћу моћи да пратим пакет или не, док год ће он да стигне у року од 30 дана ја сам задовољан.. А ако ће касније да стигне онда све и да имам прецизан број и све нисам задовољан...

recimo ovima u Nisu sto rokaju na sve, naruci covek nesto od 2 $ recimo oni napisu 15 $ i *** car vajdu.
Pu, Pu. :D

Do sada, koliko sam zapazio, nisu mi pisali vece cene. Ili tacnu ili nesto manje. Iz kine u 90% slucajeva platim i otvaranje pored standardnih 20%.
Iz USA mi nisu otvarali pakete i postuju u cent napisanu (placenu) vrednost.

Koliko ste doplacivali Yanwen Express? Da za 9 dana dodje do tebe je stvarno odlicno.

Koliko ste doplacivali Yanwen Express? Da za 9 dana dodje do tebe je stvarno odlicno.

Pomesao si postove, preko Yanwen Express-a mi nije stigao paket, evo vec 60 dana. A, za 9 dana mi je stigao Ugreen usb kabal, izabrao sam
Free Shipping to Serbia via Seller's Shipping Method, i prodavac poslao nekom CNE Express postom.:)

Dodato:
Mada za Ugreen, evo i tracking-a sa sajta, a evo i deklaracije, pa zakljucite odakle je stiglo, 20.1 je meni uruceno...:trust:
Destination : Serbia
Pieces : 1
Status : In transit
Date/time Location Details
2016-01-17 06:31 356AT00006517 Arrived at Post sorting center
2016-01-16 20:06 Vienna International Airport Process Via Customs.
2016-01-16 16:27 Vienna International Airport Arrival Scan.
2016-01-16 08:42 Shanghai CN-Pudong Airport Export Scan.
2016-01-15 00:15 Shanghai CN-Pudong Airport Released From Export Customs.
2016-01-14 22:58 Shanghai CN-Pudong Airport Arrival Scan.
2016-01-14 12:47 Hub 86 - Shanghai Departure Scan
2016-01-12 13:19 Hub 86 - Shanghai Shipment Ready For Transit.

Prilozi

• 20160120_105156.jpg
    20160120_105156.jpg
    1,007.7 KB · Pregleda: 164
Poslednja izmena:
Pomesao si postove, preko Yanwen Express-a mi nije stigao paket, evo vec 60 dana. A, za 9 dana mi je stigao Ugreen usb kabal, izabrao sam
Free Shipping to Serbia via Seller's Shipping Method, i prodavac poslao nekom CNE Express postom.:)
Sustigao umor, bem ti.
-
Lii jos je free. Mora da je neki nemac u kozi kineza. :D
Hvala. :)

U istom pakovanju je stigao meni Ugreen kabl isto za 9 dana,vidim da je poslat iz Beca kapiram da imaju tamo magacin pa je zato tako brzo stigao,inace kabl je odlican puni isto kao moj orginalan koji se vec raspao :thumbup:

Može neka preporuka za neki pojačivač WiFi signala ili neki AP. U kući mi je ruter i ne može da mi pokrije celu radnju sa signalom, treba mi samo malo da produžim raspon.

Može neka preporuka za neki pojačivač WiFi signala ili neki AP. U kući mi je ruter i ne može da mi pokrije celu radnju sa signalom, treba mi samo malo da produžim raspon.

Ne vidim zasto bi takvo nesto uzimao na aliju, uzmes ovde polovan i bog da te vidi imas na oglasima koliko hoces.

da28ca390b264b29b5c83167b233c456.jpg
Jel se nekome dešavalo da mu se zaglavi pošiljaka na ovom Departure statusu već 15 dana bleji tamo u Kini sta se to dešava ?

Objektivi za mobilni telefon oni malo skuplji kostaju 25$ placeni 10$ na snizenju mala kutijica znaci nije nista glomazno,cudno mi je ovo bas isti status stoji vec 15 dana i kao da nije ni krenuo za Srbiju,zato pitam jel se jos nekme ovo desava ? Air China je u pitanju

Jel to nesto baguje tracking na Postinom sajtu, ne izbacuje sve promene statusa!?:trust:
19.01.2016 04:36:00 NL - NLAMSE Prispeće
21.01.2016 15:42:15 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 15200 PC Šabac Otprema

Inace, ekspresna posiljka, poruceno 10.1,free shipping, dobio registered tracking preko PostNL, a predmet kosta 1.88$...:D
PostNL tracking:
21-01-2016 11:41 The item is being processed by customs SERBIA
21-01-2016 11:39 The item is being processed by customs
21-01-2016 11:31 The item has been processed in the country of destination
21-01-2016 00:51 The item has arrived in the country of destination
20-01-2016 17:18 The item is on transport to the country of destination
19-01-2016 04:36 The item is at the PostNL sorting center
13-01-2016 17:59 The item is pre-advised

China Post announced a new policy that parcels with magnetic items, including headphone, radio, scanner ... will cause safety problem to airline and therefore not allowed to be shipped by airmail.

This new policy has caused thousands of rejected parcels which have headphone, earphone,mp3, radio, scanner etc.

If you have purchased above mentioned item and has not received the goods after 40 days, you need to open dispute and claim refund asap. check here : http://track-chinapost.com/?p=435

Appendix: China Post Forbidden Item List

Battery item such as Mobile Phone, Walkie Talkie,Laptop, tablet,iPad etc.Magnetic item such as Headphone, earphone, speaker, amplifier, MP3, scanner etc.Dangerous arms such as gun, pistol, bullet, knife, gun powder etcAny liquid item

Kazu da pustaju kako im se cefne zavisi od carenika,kapiram da su odbili objektive da imaju magnet u sebi ali koliko ja znam nemaju,video sam da se masa ljudi zali da im ne stizu paketi na sta im China post odgovara paket je vracen prodavcu otvorite dispute.
Bas sam im postavio pitanje za moju posiljku,cekam da vidim sta ce da kazu pa da znam dal da otvaram dispute :banghead:

Ovako narucio bi touch screen za tablet preko Alija salje se preko china air mail sa tracking numberom imam intesinu visa internet karticu placanje se vrsi direktno preko nje nemoze preko pay pala jel tako ? Da li je njhova CHina Air Mail dobro resenje. Pozz postao radim po ceo dan nemogu da prelistavam 300 strana. Hvala unapred.

Meni je do sada sve stizalo preko njih,ovo je prvi put da imam problem a kazu da ovo vazi jos od 2014-te tako da ne verujem da se to bas primenjuje

Jel vam se desavalo da TN radi preko ali expres aplikacije, a 17track ga ne prepoznaje? Zanimljivo je da od dva paketa, za jedan pracenje radi samo preko ali aplikacije, a za drugi samo preko 17track. Oba idu preko China Air Mail.

Sta je najbolje za pracenje?

Definitivno bolja od 17track, prepoznala je i dala info za oba koda.
Hvala

Da ne listam sad unazad mnogo, koliko izadje carina za telefone okvirno?
Npr vidim nov G2 ima za oko $130, pa me interesuje koliko bi se to isplatilo..

To je "refubrished" (popravljan)... Verovatno bi ga carinili na izmedju 100 i 150...

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno