Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Seller's Shipping Method је по правилу без трекинг броја и ако га има онда је нека а ла Yanwen фора (пошта и трекинг који може да се прати само до изласка из Кине тако да опет не служи ничему). Класични интернационални трекинг број изгледа као низ два слова, 9 цифара, два слова (прва два слова су тип пошиљке, задња два земља пошиљаоца).

Nikad mi se nije desilo da nema, u najgorem slučaju je taj yanwen koji realno ne sluzi nicemu, ili sada što furaju malezijsku postu.. *** trebao si da obratiš pažnju čime šalje, još si nov, ja za ove 2 maske od 70 centi ukupno doplatio 2,5 dolara za krsteni kod za praćenje ..

Kad otvaram dispute, popunim sve, uploadujem 3 slike do 2 MB, napisem 504 karaktera, dakle sve u okvirima dozvoljenog i kad stisnem submit ili mi napise da moram da imam 4-515 slova ili ne napise nista lose nego jednostavno se nista ne desi, jel zna neko sta je problem?

jos sam nov uhodavam se najvaznije da stigne to sto sam trazio.

Racuna se i [space] kao karakter. Mozda nisi obratio paznju. :)

504 mi je sa razmacima... probacu kasnije da smanjim jos ovu sliku jednu koja je 1.5 MB , ostale su 500kb

Kinez mi umesto Kineskom postom, poslao Malezijskom, ili mi je samo podvalio neki malezijski broj za pracenje. Pretpostavljam da je malezijska losija i sporija varijanta?

Na poruke mi ne odgovara, a posiljka se ne vidi na pracenju, proslo je skoro 2 nedelje od slanja.

Није што је Малезијска него што је нека Малезијска која не може да се прати.

...Испаде бољи Кинез од оригинала. Немам сад да је заденем у свакодневној употреби да проверим стабилност. Ако је и то ок она сам супер прошао...
Једино што ме збуњује је када одем на опцију форматирања нема FAT32 него само exFAT и NTFS!?

"...because windows can not format more than 32gb in Fat32" pretpostavljam da se odnosi samo na sd card.

elem izgleda da su kartice sa gearbesta ipak original,pogledao sam dosta klipova gde su uporedjivali fake i original,ove sa gearbesta su izgledom identicne originalu

Prvi put mi se desava sa Aliexpressom da mi pise da je posiljka poslata ali da nema nista na trackingu. Kupljeno 22.12.2015. Odmah sledeci dan je napisano da je shipped ali ga nigde nisam nasao. Broj pocinje na CF ako iskusnijima nesto znaci.

Sačekaj par dana, meni je trebalo oko 5 dana da dobijem tracking.

Kinez mi umesto Kineskom postom, poslao Malezijskom, ili mi je samo podvalio neki malezijski broj za pracenje. Pretpostavljam da je malezijska losija i sporija varijanta?

Na poruke mi ne odgovara, a posiljka se ne vidi na pracenju, proslo je skoro 2 nedelje od slanja.

Epilog: Otvorio sam dispute, prodavac odmah prihvatio, a u medjuvremenu nestali svi njegovi artikli na Aliju. A ima otvorenu radnju 3 godine i 94% feedback...

I na osnovu tog jednog slučaja si zaključio da je nemoguće da Ali presudi u korist prodavca!?

Kupac je na Aliju zasticen kao beli medved ako zna da ga koristi tj ako je polu-pismen na engleskom jeziku, sve lepo pise.
Druga stvar je ako prodavac nesto napise sitnim slovima a ti to vidis TEK kada ti predmet stigne na adresu, tada nema sta da se zalis, naravno da nisi u pravu.
Ako je kupac na bilo koji nacin prevaren (predmet je neispravan, ne odgovara opisu, lazan broj za pracenje itd ) Ali ce svakako presuditi u korist kupca.

Kad ne vratiš neispravan predmet Ali ne vraća pun iznos. Meni je za poslednji Dispute ponuđeno 40% novca bez vraćanja predmeta, ili 100% sa vraćanjem. Za predmete koji nisu stigli sam svakako dobijao celokupan iznos.

Stigao mi Ugreen micro usb kabel od 3,5$ za samo 10 dana, ne mogu još čudu da se načudim. Poslat 21.12. iz Kine, austrijska pošta je u pitanju, preko Beča, do Beča je radio i tracking. Kabel odličan, baš lepo i brzo se puni telefon sa njim.

Ja sam čekao 10 dana samo na tracking broj :/ Hongkonška pošta :)

Meni stigao nillkin kabl od 2A, placen 4.5eur a moze da se uhvati akcija i za 3.5, prilicno sam zadovoljan izradom i brzinom punjenja :)

Ne mogu da instaliram Aliexpress app na mob, kaze da nije kompatibilna sa uredjajem. (K3 Note)
Ima li neko ovaj problem?

Skinuo sam apk preko google apk downloadera pa sam tako instalirao. Svejedno je cudno sto ne da preko play-a.

Jedno pitanje drugari. Da li može preporuka za prodavca Salomon Speedcross 3 patika/cokula. Znam da je pre bilo reči o prodavcima istih ali ne mogu da nadjem postove. Hvala ☺

Nazad
Vrh Dno