Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ma ne obaziri se na to :) mogu da ti procene stvar na 10 evra a mozes da prodjes i bez otvaranja paketa i da ti stigne bez ikakvih nameta

dobro videcu za 39 dana kada stigne konvertor sa vga na hdmi kod nas je oko 19eur na kupujem-prodajem.

Normalan korak u slanju te poste. Ugasi dispute, zbog takvih poteza polako prestaju da isporucuju u Srbiju.

a ovo?
http://www.gearbest.com/memory-cards/pp_204281.html

Dobre su ocene kupaca, ozbiljn(ij)a je prodavnica ali bas me zanima da li je original?

Ne znam sta da ti kazem, ja se ne bih usudio, kod nas je ista takva , naravno original 3200-3300, znam jer sam skoro kupovao. Razlika je nekih 10-ak evra...:trust:
Данас ми напокон стигла та картица. Пошто имам и оригинал купљену код нас реко да их упоредим. Наоко се види разлика у боју и чини ми се једна стрелица. Е сад шта сам пробао? Пробао сам капацитет и брзину писања. Читање нисам јер рачунам да је боље од писања.
Капацитет, на компу показује 59.6 GB исто као и оригинал. Натоварио сам је скоро до краја и то је то, а брзина писања, е ту је цака, оригинал пише брзином од 19.5 MB максимално а ова нова није ишла испод 21.5 до задњих 5 гига поред крај и ту је минимум био 21.1!? Испаде бољи Кинез од оригинала. Немам сад да је заденем у свакодневној употреби да проверим стабилност. Ако је и то ок она сам супер прошао...
Једино што ме збуњује је када одем на опцију форматирања нема FAT32 него само exFAT и NTFS!?

Poslednja izmena:
Данас ми напокон стигла та картица. Пошто имам и оригинал купљену код нас реко да их упоредим. Наоко се види разлика у боју и чини ми се једна стрелица. Е сад шта сам пробао? Пробао сам капацитет и брзину писања. Читање нисам јер рачунам да је боље од писања.
Капацитет, на компу показује 59.6 GB исто као и оригинал. Натоварио сам је скоро до краја и то је то, а брзина писања, е ту је цака, оригинал пише брзином од 19.5 MB максимално а ова нова није ишла испод 21.5 до задњих 5 гига поред крај и ту је минимум био 21.1!? Испаде бољи Кинез од оригинала. Немам сад да је заденем у свакодневној употреби да проверим стабилност. Ако је и то ок она сам супер прошао...
Једино што ме збуњује је када одем на опцију форматирања нема FAT32 него само exFAT и NTFS!?

Posto mi u ponedeljak stize ta kartica sa gearbesta na drugarevu adresu a oprecna su misljenja o originalnosti vise ih ima da nije original dali je najpametnije da mu kazem da ne prima paket i trazim refund(mada ovi sa gearbesta se kunu da je original,mada kinezi su prevare to je cinjenica) kada se odbije prispece paketa sta se navodi kao razlog,da nije uopste dosao ili sta vec,jos ako carina udari nerealnu procenu bice to samo jos razlog vise za vracanje

Meni se desilo da je stigao predmet a nisam ostavio feedback, na ebay, i posle 10 dana covek me kontaktira sa pitanjem da li je stiglo i pljas tracking number koji radi, a sad ako kazes nije stiglo a on pljusne tracking sta onda, kazi uvek kako jeste

A kako ce leba ti da pljusne tracking ako ga vec nema na koverti/paketu ? Sta prati solarno ? :d
Lepo pogledas da li ima broj za pracenje na dobijenoj posiljci, ako nema on ga ne moze pljusniti nikako.

Ja u potpunosti razumem ljude koji tako rade, iz razloga jer nece da se bakcu sa bezobraznim kinezima, ne kazem da su svi kinezi bezobrazni nego da ih ima, i onda im je tako mnogo lakse nego da se objasnjavaju i gube nerve danima, elem moralno su cisti, jer su primili nesto sto nisu porucili, osteceno, neodgovarajuce, nepotpuno... i kraj price. No ja sam uvek za soluciju zdravo druze, primio sam tvoju posiljku to i to nije u redu to i to fali, slike, video, podatci sa njegove aukcije detaljno sta nije u redu, i problema nema uglavnom, ako pocne da zavlaci nesto pored mog lepog objasnjenja, dokaza i ljubasnosti onda se sve zavrsava sledecom ostrom porukom i ende.

Posto mi u ponedeljak stize ta kartica sa gearbesta na drugarevu adresu a oprecna su misljenja o originalnosti vise ih ima da nije original dali je najpametnije da mu kazem da ne prima paket i trazim refund(mada ovi sa gearbesta se kunu da je original,mada kinezi su prevare to je cinjenica) kada se odbije prispece paketa sta se navodi kao razlog,da nije uopste dosao ili sta vec,jos ako carina udari nerealnu procenu bice to samo jos razlog vise za vracanje

Meni su jednom prilikom rekli ukoliko mi roknu neke nenormalne dazbine na carini da ne primim paket pod obrazlozenjem nepoznat primalac na adresi ili navedeni primalac ne postoji na adresi tako nesto su mi rekli...

pise mi order number
Не разумем те, шта ти треба? Објасни. Да пратиш пошиљку tracking number. Order number једино ако им пишеш нешто, жалиш се нпр па да им даш тај број!?

Да ли је неко поручивао selfi stick, неки јефтинији? Ако може да препоручи неки јефтинији а да ваља. За S3.

Mozda ti je stigao original a ti imas kinez?

Narucio sam 4 manja paketa manje vrednosti tipa 3-5 dolara, tri sam narucio pre 20tak dana i nisam dobio tracking broj ni za jedan,a ovaj poslednji sto sam narucio dobio sam tracking,zanima me kolike su sanse da ce mi to stici s obzirom da su praznici i da nemaju tracking sto znaci da neko moze da ih mazne na carini ili u posti,jel su vam stizale stvari bez trackinga ?

Poslednja izmena:
gde da nadjem traking number hocu da pratim posiljku.pise da je poslao predmet.i pise jos 39 dana.

U order information, ako ga uopste ima.

Dajte bre ljudi, pročitajte malo, kako si uspeo da kupiš to što jesi, a ne znaš ni da li imaš broj ili gde se nalazi? Udjes u ono šta si kupio, klikneš na predmet, tracking, i tu nadjes broj, dal je standardna ili onaj malrzijski, videćeš..
Drugo, nećeš pratiti pošiljku bar prvih 5,6 dana jer ga neće biti u sistemu, ako imaš standardni broj za praćenje

prvi put kupujem treba mi malo vremena da se uhodam.vise nista necu pitati vec cekati 30 dana .

Nema sta da ne pitaš, nije problem pitati, ali sve je to već rečeno o tim osnovnim stvarima, dobićeš obaveštenje da je poslat predmet ako već nije na mail, ako imaš aplikaciju, vidiš da je u kategoriji poslat, klikneš na njega, tracking, gore ti ide vreme za zaštitu,dole je tracking broj, ako je kršten tipa 2 slova, xxx brojeva, 2 slova onda je ok i moći ćeš da ga pratiš i preko postinog sajta za praćenje paketa, ako nije takva nego nešto xxxMYbrojevi, to ni ne prati nego se nadaj da će stići, obično šalju tom malezijskom ako je neka sica u pitanju...

Poslednja izmena:
sitan iznos pise zeleno da je poslat i vreme 39 dana.prodavac je poslao vasu narudzbu.i gore pise order number.

Order number Nije bitan za praćenje, track number potraži..

Onda još nije poslat. Ili ti ne znaš gde gledaš. Je l pratiš preko aplikacije ili preko sajta?

Dobro, evo ušao na sajt nisam bio mesecima preko sajta. Znaci, gore desno svoj nalog, pa my orders. Pa u prozoru klikneš na awaiting delivery, u zagradi koliko stvari očekuješ, klikneš tu. Onda ti otvori sve što čekaš, sa desne strane imaš track order u okviru tog proizvoda koji čekaš i ot ori ti odmah na sredini sledeće strane ovouploadfromtaptalk1451232285570.jpg

I to ti je tracking broj

kliknuo sam ovde malo pre pise ovde ovo Awaiting delivery (1) ali nema dole tracing broj.pise i ovo Logistics Information:
International Shipping Company Tracking Number Remarks Details

Poslednja izmena:
Kliknuo na awaiting, otvori ti to što čekaš, levo slika i opis, skroz desno, skroluj do kraja ekrana, ima track order

Logistics Information:
International Shipping Company Tracking Number Remarks Details
Seller's Shipping Method

mozda kasnije postavi za par dana inace je predmet poslat to je vazno i mozda dodje za 20-30 radnih dana.veoma dobar predmet ovde kosta u win winu isto to oko 35eur.a na allexpress 4.72eur.mini wga u hdmi zenski konvertor

I da bi trebao da dobiješ kulturni kod da možeš da pratiš, ako je poslat, mora da postoji već, ili ti ne znaš da nadjes.. Ja ne znam sta vise

Nazad
Vrh Dno