Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ako je posiljka na putu ne vidim zasto ne kontaktirati prodavca i produziti protection. Imao sam jednom slucaj. Cimnio ga 2-3 dana pred istek i on covek produzio, koji je rezon da trazite pare nazad a paket putuje ka vama???
Zato što ne može biti siguran da je broj uopšte njegov . Platio je unapred zbog nepoverenja da će uopste platiti , sad on treba da veruje Kinezu da šema slanja radi perfektno , odnosno da se paket bez trackig broja neće zagubiti . Ako stigne , lepo obavesti kineza , prekine dispute , eventualno plati ako su mu vraćene pare itd .

Ako je posiljka na putu ne vidim zasto ne kontaktirati prodavca i produziti protection. Imao sam jednom slucaj. Cimnio ga 2-3 dana pred istek i on covek produzio, koji je rezon da trazite pare nazad a paket putuje ka vama???

Fora je da tako dobijas pare nazad i zadrzavas ono sto si narucio, gratis...
To se naravno ceni svuda u svetu i zato mi u zadnjih mesec dana dvoje od kojih sam kupovao pre izbacilo Srbiju iz liste za slanje tj uvelo postarinu (koja iako mala predstavlja bezmalo 30% cene robe) a neki na molbu da ipak posalju jer nije bas 1-2 komada u pitanju nego malo vise, samo nalupaju par smajlija koji se razvaljuju od smeha!!

Meni su posiljke zapele strasno ovog puta tel cekam vec 36 dana ,tako i neke druge stvari.na jednu stvar je ostalo jos 5 dana do kraja isporuke ocu li sad da pokrenem dispute?

ZA 4-5 DANA!! Ili trazi da ti produzi jos za 10-ak dana, kao sto vidis praznici su i praznuju svi zivi i tamo i ovamo (pazi kad u Japanu koji su budisti i taoisti praznuju od 24.12.-5.1. i nisu mi ni poslali paket narucen pre n.g.), neces propasti za to vreme jer i ove nedelje ima par neradnih dana pa i ako ti stigne na carinu samo ce 3 dana verovatno da rade, a treba 12 bar dok ti ocarine!!

Poslednja izmena:
Ja sam iz cg kod nas bude 1 dan na carinu.zasto bi mu trazio da produzi jos deset dana?
Sta si narucivao iz japana,koja ima tamo provjerena prodavnica?

Poslednja izmena:
Svaka cast ako vam je carina tako efikasna, ali uzmi u obzir da je sve usporeno zbog praznika a ne samo carina, ili mozda u potpunom prekidu!! Trazi mu cisto zato, ako ne stigne do srede, da budes smeker i dobijes "kredit" kod tog prodavca za ubuduce!

Ja sam ribolovac varalicar i uglavnom narucujem japanske varalice, strune i slicne stvari jer su po tom pitanju oni sa druge planete u poredjenju sa ostatkom sveta, za te stvari koristim odande recimo Plat prodavnicu i slicne.

Da ,24 sata moze da bude na carini.meni kad u bg stigne dan dva i odma je prosledjuju za pg.

Koliko treba vremena da legnu parenazed posle prihvacenog disputa?

Da znas da si bio upravu. Stigao mi je paket taj dan. :)
Oba bumpera, sve sa folijama. :) Treba da dam kinezu pozitivnu.
Hvala na pomoci.
Znam brate da sam u pravu primio sam toliko paketa za 10 godina unazad da znam sve samo neki...
Sto sr tice otvaranja disputa dok je paket na putu, nemojte to raditi ljudi banovace celu Srbiju na prste cete izbrojati one koji ce da salju kad znaju sta se ovde radi, umesto toga trazite da vam produzi protection i problem resen pa onda ako nesto nije u redu onda disput. Ovako svima otezavate jer veliki i sigurni prodavci nece da trpe necije gluposti.

Meni nešto neće ni na kompu , ni na mobu ...

Meni savrseno otvara i na kompu i na mobu. Ne znam ko kog si ISP, promeni DNS pa proveri stavni googlove ako vec nisi pa samo proveri ako ti otvara znas sta je u pitanju, ako ne otvara, onda imas neki problem, ali sam 99% siguran da DNS od tvog IPS malo prolupao.

I da se nadovezem na temu od gore, pitajte ove iz Black Peach-a zasto ne salju vise pakete u Srbiju, za one koji ne znaju to je proverena prodavnica pored fantasy-ja pa samo vi nastavite da otvarate dispute bezveze, pa ce uskoro i fantasy da zabrani Srbiju.

Poslednja izmena:
Meni savrseno otvara i na kompu i na mobu. Ne znam ko kog si ISP, promeni DNS pa proveri stavni googlove ako vec nisi pa samo proveri ako ti otvara znas sta je u pitanju, ako ne otvara, onda imas neki problem, ali sam 99% siguran da DNS od tvog IPS malo prolupao.

I da se nadovezem na temu od gore, pitajte ove iz Black Peach-a zasto ne salju vise pakete u Srbiju, za one koji ne znaju to je proverena prodavnica pored fantasy-ja pa samo vi nastavite da otvarate dispute bezveze, pa ce uskoro i fantasy da zabrani Srbiju.
strasno....polako ce svi to da rade..mada ne znam da li je moguce ako mu napises pp da ga pitas da otvori samo za tebe tipa da li ce pristati? Mene je lik banovao da mu ne mogu da mu pisem poruke jer sam mu poslao da ocu da kupim dres ali ako moze da mi odstampa drugo ime. On mi odgovori kao moze nije problem samo mi javite dimenzije, ja mu javim i posle 3 dana ban.. posaljem mu na mejl on mi samo kaze problem with aliexpress

Ovo je kriminal...

2015-01-03 11:32
10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-12-31 11:04
2014-12-30 13:41
2014-12-29 11:11
2014-12-27 11:08
2014-12-26 11:04
2014-12-25 16:58
2014-12-22 11:47
2014-12-18 09:12
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-12-18 08:47
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2014-12-08 08:53
CN - CNBJSA, Otprema

Kupovao neko fleske preko Alija?
Sada sam gledao i ima fleski sa bolesnim kapacitetimaza neke male pare samo nisam bas siguran da li su "pravi"..
Ali ono ...
512GB - 12$
128GB 10$
64GB - 7-9$
Pritom se ne obazirem previse na brzimu posto mi treba kapacitet veci od 50GB za TimeMachine za TV..

Nemoj biti naivan... Dal zaista verujes da ces dobiti 128GB za 10$???
Ne znam strucan naziv kako to postignu, ali kada ubacis usb on pokazuje da ima 128GB ali zaista ima samo ~4Gb i kako prebacujes nesto vece od toga on brise jedno preko drugog.
Tako da je to definitivno krs koji ne bi trebalo da nasednes i kupis.

Evo ti link sa ebaya (iz 2011 godine pa su kapaciteti koje objasnjavaju manji od ovih koje si ti video) koji objasnjava kako varaju ljude sa tim kapacitetima http://www.ebay.com/gds/BEWARE-of-F...-Drives-on-eBayeBay-/10000000046978438/g.html

Poslednja izmena:
Ma da, dace ti 1TB za 10$...

Ja sam 2 puta dobio extended protection, paketu ni nakon 100 dana ni traga ni glasa, stoji na held by import customs SRB.

Trazio sam refund, mislim da sam dovoljno dao vremena... Isti dan dva razlicita prodavca, prvi stigao pre dva meseca.

Pa ne kazem da mi ne deluje cudno zato i pitam..
A sto se tice cene..Pa ko zna kakav je kvalitet chipova tako da zasto da ne plus nema brenda....
Uglavnom prodavci imaju pozitivne ocene preko 95% + za artikal preko 4.5*
Otkud znam mozda je neko narucio i dobro prosao :D

On ima pozitivnu ocenu zato sto ljudi kad ubace USB vide da pise 512GB, i presrecni su, daju ocenu i misle da ih stvaro imaju. Npr. Ukoliko prebacis slike npr 20GB i genijalno na brzinu ih obrises sa kompa ostaces bez 16Gb slika!
Procitaj link sa ebaya sto sam ti stavio ili prosto izgooglaj 512 GB usb fake i procitaj malo. Ljudi koji nisu dovoljno isprobali taj USB dali su pozitivnu ocenu.

Poslednja izmena:
Moguce da je i to..Znam kako prave fake fleske upucem sam delimicno :p ali nisam bio siguran za ovo...

Onda srecno... Plati pa isprobaj da prebacis malo vise GB i vidi dal ces uspeti... Imao sam do sad ~100 kupovina sa Alija i DXa i jedina greska koju sam napravio je bila prva narudzbina u zivotu 2012 micro sd card 32BG za oko 6 Eur i naravno bila je prevara i bila je prva na listi najprodavanijih na Aliju. Od tad samo realna cena...

Evo ti novije objasnjenje na ebayu http://www.ebay.com/gds/All-About-Fake-Flash-Drives-2013-/10000000177553258/g.html

Kad ti stigne uradi test sa h2testw i znaces na cemu si.

Poslednja izmena:
Kupovao neko fleske preko Alija?
Sada sam gledao i ima fleski sa bolesnim kapacitetimaza neke male pare samo nisam bas siguran da li su "pravi"..
Ali ono ...
512GB - 12$
128GB 10$
64GB - 7-9$
Pritom se ne obazirem previse na brzimu posto mi treba kapacitet veci od 50GB za TimeMachine za TV..
Ahhhhha vrh, ne mogu da prestanem da se smejem.
Stvarno se pitam da li neko stvarno moze da poveruje da za soma dinara moze da dobije 128GB fles memoriju ali izgleda da moze. Ali kako? Gde brate nadje logiku da ti neko da za soma dinara ili ti 10$ 128GB?

Ja sam platio samsung 32 gb 7 e ,i pise 32 gb na komp sve ok al kad trpas fajlove samo dozvoljava 7,5gb.i to kad vidis da je dobro ocijenjen prodavac je zato jer ljudi nikad ne popune do kraja memoriju i vide radi im super do 4,5 gb potrce daju 5 zvezdica.mene su tad navukli dao sam im 5 zvezdica

Ja sam isto prodavcu dao 5* za micro sd card 32gb jer sam bio odusevljen da za 6 eura to moze da se kupi, s tim sto je meni dozvoljavao ~4gb. Uglavnom smo ga posavetovali a ako veruje da je to samo zbog kvaliteta cipa i brenda neka kupi i oproba...

Naravno ljudi se zalete ubace u komp pise deklarisano ubace nesto malo na istu i daju 5 eto kako se skupljaju 5 na Aliju kod ovih sto prodaju fake flesove. Ali dobro posavetovan je dobronamerno od svih on to sad nece kupiti, ali bi verovatno kupio da se ovde nije "obradovao" da moze da kupi veliki kapacitet za male pare a ovde u vrh glave 16GB bi kupio, heh kako ljudi vole jeftinooo.
Imaj jedna engleska stara koja kaze:
Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino.
Ja se uvek iskreno trudim da kupujem realno ne jeftino, kad sam bio mlad i ja sam gledao veliko ili dobro a jeftino pa me zivot naucio da je bolje platiti vise i biti zadovoljan nego u 99% slucajeva kupiti jeftinije pa bude ono sto treba.

Ovo je kriminal...

2015-01-03 11:32
2014-12-31 11:04
2014-12-30 13:41
2014-12-29 11:11
2014-12-27 11:08
2014-12-26 11:04
2014-12-25 16:58
2014-12-22 11:47
2014-12-18 09:12
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-12-18 08:47
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2014-12-08 08:53
CN - CNBJSA, Otprema

i meni stoji aparat za pritisak, doduse od 24. decembra - ko zna sta bi bilo da sam narucio ekg? :)

nego, da li nekom stoje posiljke na pekinskom aerodromu od 18. decembra, ili ranije?

Nazad
Vrh Dno