Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

i meni je pokazivalo destination brasil,ali je stiglo posle par dana
ne brini se za sad,ako slucajno ne stigne,otvaraj dispute

ok, vrednost je mala ~2$. Poslato je 17.novembra, ostalo je još 25 do predviđenog roka isporuke, ostale stvarčice koje sam naručio imaju destination Srbija i neke su već stigle na carinu. Sačekaću još nekoliko dana da vidim da li će biti još neka promena

Poslednja izmena:
Da li je neko kupovao tablete preko Alija? Ja sam primetio par modela Pipo, Voyo, Onda, Teclast itd. Ima tu i Android i Win tableta među njima, neki koji imaju Android OS dostižu rezultat na Antutu testovima i do 60k sad pitanje je koliko su merodavni ti testovi i da li ima nameštanja, ali svakako da su u pitanju odlični uređaji po isto takvim cenama.
Interesuje me ima li neko iskustva sa navedenim modelima ili pak da preporuči neki drugi? :)

sigurno ima gomila modela sa izlaziranim testovima,jer to moze da se namesti da u testu pokazuje odredjeni rezultat
a obicno su noname tableti na kineskim sajtovima prevara

^kako radi, da li si probao ?

ako si mene pitao :) Pa i ne bas kako sam zamislio, stigla je pre 10tak dana pa je koliko toliko testiram prvo nije mogla da mi napuni iPad ni 5% sada vec moze 15% ;)
Napuni mozda sada lg g2, nije to to

ako si mene pitao :) Pa i ne bas kako sam zamislio, stigla je pre 10tak dana pa je koliko toliko testiram prvo nije mogla da mi napuni iPad ni 5% sada vec moze 15% ;)

Samo kvalitetne externe baterije propisno pune uredjaje za koje su i namenjene, ovde se radi sasvim sigurno o kopiji, mada, ni originalna takva baterija nije nista posebno. Sve u svemu trazi mu neki dinar, pa vidi sa njom posle sta ces.

sigurno ima gomila modela sa izlaziranim testovima,jer to moze da se namesti da u testu pokazuje odredjeni rezultat
a obicno su noname tableti na kineskim sajtovima prevara

Pa da, to i ja mislim. Ali bez obzira na testove ima baš dobrih tableta po ok cenama, meni su zapali za oko neki sa Win sistemom, ima baš dobrih.

Probaj onaj najprostiji nacin, da li puni telefon kad se prikljuci na punjac dok je telefon nakacen, ako ima taj Texas Instruments "flow thru feature", ili kako se vec zove, onda je oridjidji, a baterije su razlicitih proizvodjaca i vec sam vidjao kuknjave nekih da je fake jer su plave a ne ljubicaste i LG a ne Sony, a onda videh na Xiaomi sajtu da se i takve stavljaju u ovo i...

porucio sam xiaomi 10400 externu bateriju od ovog
http://www.aliexpress.com/snapshot/6284699490.html baterija ne prolazi pola testova sto ima na YT da bi se proverila da li je original tako da sam 99% siguran da je fake
Da li pokrecati dispute?
Zašto uzimate takve stvari, koje se uveliko kopiraju, od kineza koji imaju feedback od 72% pozitivnih.. Mislim, ustekate 2 dolara ali po koju cenu?

Nikada mi to neće biti jasno.. Pa nije kinez lud da prodaje nešto na svoj trošak.

Na aliju za te stvari ima 5,6 proverenih prodavaca i to je to. Sve ostalo nosi rizik i gledanje u pasulj

Poslednja izmena:
Zašto uzimate takve stvari, koje se uveliko kopiraju, od kineza koji imaju feedback od 72% pozitivnih.. Mislim, ustekate 2 dolara ali po koju cenu?

Nikada mi to neće biti jasno.. Pa nije kinez lud da prodaje nešto na svoj trošak.

Na aliju za te stvari ima 5,6 proverenih prodavaca i to je to. Sve ostalo nosi rizik i gledanje u pasulj
Ajde podeli sa nama te proverene prodavce....

Da li je neko kupovao tablete preko Alija? Ja sam primetio par modela Pipo, Voyo, Onda, Teclast itd. Ima tu i Android i Win tableta među njima, neki koji imaju Android OS dostižu rezultat na Antutu testovima i do 60k sad pitanje je koliko su merodavni ti testovi i da li ima nameštanja, ali svakako da su u pitanju odlični uređaji po isto takvim cenama.
Interesuje me ima li neko iskustva sa navedenim modelima ili pak da preporuči neki drugi? :)

Ja imam Pipo i vrlo sam zadovoljan - sve radi. Puno sam istrazivao pre kupovine u junu 2013. Pipo ima mozda najbolji QC (quality control) sto mi je bilo najbitnije plus podrsku zajednice. Imam SoC Rock quad na njemu i KitKat. Works as a charm. ;)

Sada je 1,5 god kasnije i trebalo bi ponovo istraziti, sto su besane noci na forumima. Mogu da pogledam svoj Antutu skor ali ti bi verovatno octa core. ;)

Najbitnije da se odlucis za form factor i velicinu. Moj pipo je 16:9, valjda 9.4" i to mi je nekako puno, te mnogo cesce koristim stari tablet od 7" koji je po meni prava mera. Svuda staje, lagan, lako se drži u ruci, itd.

Da, Pipo ima odlične modele. Hvala na informacijama, onako iz prve ruke što bi se reklo. :)
Šta znam, u principu prva stavka bi mi bila 2GB rama recimo, oko 8 inča (7.85, 7.9, 8...), dobra baterija pa tek onda ostale stavke. Ekran manje-više ali uglavnom ovi modeli koje sam gledao imaju HD rezoluciju pa na gore, sve do 2560x1600 i skoro svi su Octa core. Ali iskreno, mene malo više privlače ovi sa Win 8/8.1, identičnih karakteristika kao ovi sa Androidom, samo što je procesor Intel quad core 64 bit. :)

Dobio sam refund za neku stvar ali mi je visa kojom je placeno istekla prije mjesec dana. Sta sad? Inace dobio sam novu visu iz iste banke.

Ja imam Pipo i vrlo sam zadovoljan - sve radi. Puno sam istrazivao pre kupovine u junu 2013. Pipo ima mozda najbolji QC (quality control) sto mi je bilo najbitnije plus podrsku zajednice. Imam SoC Rock quad na njemu i KitKat. Works as a charm. ;)

Sada je 1,5 god kasnije i trebalo bi ponovo istraziti, sto su besane noci na forumima. Mogu da pogledam svoj Antutu skor ali ti bi verovatno octa core. ;)

Najbitnije da se odlucis za form factor i velicinu. Moj pipo je 16:9, valjda 9.4" i to mi je nekako puno, te mnogo cesce koristim stari tablet od 7" koji je po meni prava mera. Svuda staje, lagan, lako se drži u ruci, itd.

Hvala za ovo :) Meni je za oko zapao Xiaomi MiPad, ali sam u poslednjem trenutku odustao.. :) Gledam Surface 3, gleda i on mene i razmisljam, kada dodje vreme za upgrade da bih tako imao najbolje od oba sveta sto bi rekli :) Mozda Surface 4 sa CoreM ;)

Poslednja izmena:

Jel moze link do proizvoda i prodavca? :)

Ili lepo uzmu na DX, tamo pise koje su fake

Šta znam, u principu prva stavka bi mi bila 2GB rama recimo, oko 8 inča (7.85, 7.9, 8...), dobra baterija pa tek onda ostale stavke.
Sve sto si naveo imam sa Pipom proizvedenim marta 2013, kupljenim juna 2013. za male pare. Radi kao zmaj. Odlicni glasni prednji kvalitetni zvucnici. Kopija Sony tablet S dizajna.

Nisi rekao form-factor: 16:9 ili 4:3?

Ne znam kakvi su Win/Intel tableti. Nesto kao Yoga? Izvrsavaju x86/64-bit aplikacije ili...? Podeli sa ostalima prednosti, mogucnosti i ponudu. ;)

@hugostrangedire:
Surface 3 je bio u Benč testu i nije se nesto proslavio.

@nemanja123:
Drugar mi je doneo direkt iz Kine, nije kupljeno na Aliju vec u velikom IT trznom centru.

Poslednja izmena:
owim tebi je onda lako, nisi platio nikakve dodatne troškove samo cenu tableta. :)
Što se odnosa stranica tiče, iskreno svejedno mi je, volim i 16:9 i 4:3, nemam problem sa tim, prilagodljiv sam šta god da je. :)
Meni su Win tableti zapali za oko jer tako imaš bukvalno čitav komp na "malom" ekranu, isto je sve kao kada radiš na laptopu/kompu, imaju Win 8 ili 8.1 i većina ima te Intelove procesore koji su 64 bit, a i malo za promenu jer na svim prenosnim uređajima (osim laptopa naravno) imam Android. Ne znam, sada mi je za oko zapao Lenovo Miix 2 od 8 inča i 64GB, ima ga kod nas tako da ne bih morao da naručujem sa Alija. Jeste malo skuplji u odnosu na ove tablete koje sam gledao na Aliju ali pored ostalih jako sličnih karakteristika, ima više memorije od njih i 'ajde da kažem ostvarivu garanciju kod nas.

Poslednja izmena:
^ Mogu li ti Win tableti da startuju klasicne Win aplikacije? Za razliku od Win RT? Ako mogu Win, mozda mogu i linux, ako imaju x86 arhitekturu.

Da, sve je isto kao na klasičnom računaru/laptopu, u pitanju su full Win tableti. E sad za ovaj Lenovo ne znam da li je u pitanju 64 bit procesor, negde piše da je Atom Z3740 a negde da je Z3770. Ali na kraju krajeva to je manje bitno, on ima 64GB memorije što je po meni veliki plus, a ima i slot za microSD.
Kucaj na YT, ima bezbroj klipova, ovaj Lenovo mi se baš dopao, pored njega tu su i Dell Venue 8 Pro, Toshiba ima isto Win tablet, od kineskih sa Alija tu su Pipo (W4, W6...), Teclast X80HD, Onda, Voyo itd. Te sam ja primetio da su sličnih cena i specifikacija, verovatno ih ima još, njima sličnih kineskih modela.

inace,ako kupujete win tablet,obavezno kupujte sa hdmi portom
dzabe windows i sve to,ako ne mozes da ga povezes na neki monitor i iskoristis za posao kad zatreba

Nazad
Vrh Dno