Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Otvori dispute, ne isplati ti se vraćati nazad, ali traži neke pare nazad. Fantacy je poznat po lošoj komunikaciji, inače je ok u principu, meni je stiglo nekoliko paketa, i nikad nije bilo greške. Inače, najbolja iskustva imam sa Black peach prodavnicom, ali su zbog *****a prestali da šalju robu u Srbiju.
Od kad su prestali da salju?
Skoro sam narucivao kod njih...

Neki papci su izgleda otvarali dispute zbog carine, pa su nas skinuli sa liste.

Za kopije niko ne može da ti tvrdi šta će stići. Jer kinezi nemaju kontrolu kvaliteta, pa jedan par može da bude pristojan a drugi katastrofa.

Znam da niko ne moze da tvrdi, ali ako stalno neko narucuje ove modele sto sam naveo, sigurno je dobra roba...

Naručio sam neke stvari sa alija, i za par su kinezi dali pogrešne brojeve za praćenje, ja im tražio da mi pošalju prave ali ne odgovaraju. Šta da radim? Ovi ostali rade, sem što jednom piše da ide za Švajcarsku, evo kod ako može neko da proveri o čemu se radi, pretpostavljam da su oni sjebali nešto. RH083924377CN

Poslednja izmena:
Za ovo što ide u Švajcarsku ili za ove sa lošim kodovima?

Naručio sam neke stvari sa alija, i za par su kinezi dali pogrešne brojeve za praćenje, ja im tražio da mi pošalju prave ali ne odgovaraju. Šta da radim? Ovi ostali rade, sem što jednom piše da ide za Švajcarsku, evo kod ako može neko da proveri o čemu se radi, pretpostavljam da su oni sjebali nešto. RH083924377CN
Sacekaj meni tako pisalo da ide u Dubai cak i da je stiglo u Dubai a nakraju stiglo u Srbiju kao sto ke trebalo.

Zasto odmah pare nazad kada ce roba stici 99,99%?

ja sam jednom dobio kod za usa..i stigao mi je posle 15 dana...cak je i bio u usa pa onda do srbije..ne znam kako to rade...

Znači šta je zaključak? Dispute i za ovaj za švajcarsku i za ove kodove što ne rade?

Kada kupujete nesto sa Alija i kao opcija pise na primer "Sweden Post" ili slicno, to znaci da ce "paket" prvo poslati tamo, pa onda tom postom do vas. Ne znam zasto to tako rade, valjda ima nekog razloga, licno mislim da je u pitanju nesto vezano za redukciju troskova transporta. Treba uvek sacekati, desava se da paketi putuju duze, ali stvarno, bar meni je sve stizalo bez problema..

To rade i kod nas lokalni kuriri, ja posaljem liku za KG paket preko AKS, a JA-KG je 40-45km (nije hteo busom), oni prvo odvezu za Sabac, mozda i preko KG-a, pa vrate za KG.

Jel moze savet:
Kupio neku sitnicu 4.5 dolara pre 15 dana prodavac ostavio u napomeni tracking number ali do danas nema rezultata u pretrazi...
Ne odgovara na pitanja na sajtu, ni mejlom.Sta da radim da pokrecem dispute?Ili da cekam?

Cekaj. Bice to u redu. A i sto bi pokretali dispute pre isteka roka tj kad bude bilo blisu isteka roka pokrenite.

Jel moze savet:
Kupio neku sitnicu 4.5 dolara pre 15 dana prodavac ostavio u napomeni tracking number ali do danas nema rezultata u pretrazi...
Ne odgovara na pitanja na sajtu, ni mejlom.Sta da radim da pokrecem dispute?Ili da cekam?

dispute pokreci tek poslednji dan
inace,stici ce ti to sto si narucio ako prodavac ima neki pozitivan feedback

Zapeo je prodavac da uradim dispute i pristanem na "partial refund" da mi vrati 3USD, navodno zbog kasnjenja u slanju. Predmet placen oko $13. Iako pise da je poslato pre par dana. Tracking no. koji sam dobio jos nista ne pokazuje. Neki savet?
Ako odradim taj dispute i pristanem na taj refund, to znaci da posle ne mogu da opet saljem dispute ako slucajno ne stigne ili nesto nije u redu?
2929394e3255a0d2a5660baefc1b7fe2.jpg

ma dispute tek zadnji dan onog buyer protectiona
mozda stvarno kasni posiljka sa nekim razlogom

ja sam narucio hdd caddy i cekao sam ga 5 dana duze nego proslu stvar,jer je nekim slucajem paket isao preko brazila iz kine

@ edvinn
Kinez hoce da te izradi za tih $10, to nikako nemoj da radis jer kasnije nemas nikakvu zastitu.
Cekaj da ti stigne paket pa onda dispute ili odmah full refund jer taj je 99% prevarant

@ edvinn
Kinez hoce da te izradi za tih $10, to nikako nemoj da radis jer kasnije nemas nikakvu zastitu.
Cekaj da ti stigne paket pa onda dispute ili odmah full refund jer taj je 99% prevarant
Hvala, tako nesto sam i mislio. Svaki dan naucim nesto novo..

2014-11-11 06:54, CH - SGSINS, evo vec druga nedelja bez promene. samo zato jer sam mislio da ce brze svajcarskom postom...

ranije mi je prilicno brzo stigao paket svedskom postom. zamenio sam 2 evropske neutralne zemlje. :)

Jel vredi da napadnem kineza da vrati malo para jer je lagao za karakteristike telefona? Kupio sam zeni jeftin telefon sa najboljim karakteristikama :D Njoj se svidja, veliki ekran, brzo radi u odnosu na nekog alkatel krsa sto je imala, 2 kartice, ali naravno da unutra nije 6592 nego 6572 cipset. Takodje je lagao za kolicinu ram memorije, internu memoriju i rezoluciju ekrana, a i baterija mi je nesto sumnjiva. Da ne mislite da kukam, ne kukam, zena je odusevljena ali me zanima jel ima smisla da ga pritiskam da vrati koji $?

@psaras
Vredi trebalo bi da dobiješ 50% ako nigde nije napisao prave podatke, velika je razlika izmedju dual i octa core procesora samo slikaj prave podatke sa antutu i cpu z Aliexpress ce presuditi u tvoju korist

cpuz prikazuje 6592 ali rade samo 2 jezgra ostala su stopped ;) Znam da laze jer su se neki rusi javljali i kacili slike nekih meni nepoznatih programa. Inace android uredno pokazuje 2 gb rama, kao i da je full hd display u cpuz ali nije. Moracu da nekako nadjem neki program koji ne cita iz androida podarke jer su to lazirali.

Nazad
Vrh Dno