Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa da, 20 posto je 5 dolara, plus to otvaranje, tj. predstavljanje posiljke carinskom sluzbeniku + provizija za uplatu dazbina, ispravno obracunato.

Stigla mi posiljka sa Alija. U pitanju je memorija placena $25, a sad mi za preuzimanje posiljke zaracunali 740 din. Posiljka je imala kod za pracenje kod nas u posti. Da je isla kao neregistrovana verovatno bi izbegao ove troskove za koje pretpostavljam da je PDV u pitanju. Pre nego je preuzmem pitacu postara sta predstavlja taj iznos za placanje.
Sve što je vrednije od punjača za telefone se sve češće carini ... što ide u korist Temu-u ...

Ima li neki kod za ovaj prolećni popust koji radi za nas ili makedoniju?

to nije tacno. ako stavis free shipping desi se, vrlo cesto, da nesto bude i par dolara jeftinije na 10ak a shipping recimo bude 0.21 a ti to ne vidis
ili npr $22 najjeftinije nadjeno sa free shipping a $15+$2 sa shippingom.

to nije tacno. ako stavis free shipping desi se, vrlo cesto, da nesto bude i par dolara jeftinije na 10ak a shipping recimo bude 0.21 a ti to ne vidis
ili npr $22 najjeftinije nadjeno sa free shipping a $15+$2 sa shippingom.
U pravu si, a ako ste na Makedoniji pise shiping na primer 2$ i kad idete da kupite shiping 0$ i obrnuto.
Najbolje ako nadjete neki proizvod zadrzite prst na njemu, idete similar items i onda izlista sve iste proizvode pa pratite cenu koja odgovara.

Ono što tražite otvorite sa cenom za koju mislite da je ok pa posle na pipanje na dnu strane "možda vam se svidja". Nadje se i po 1-2$ jeftinije na vrednost 6-7$.
Za mk nisam koristio jer pored coin teško da može da se nadje jeftinije.

Stigla mi posiljka sa Alija. U pitanju je memorija placena $25, a sad mi za preuzimanje posiljke zaracunali 740 din. Posiljka je imala kod za pracenje kod nas u posti. Da je isla kao neregistrovana verovatno bi izbegao ove troskove za koje pretpostavljam da je PDV u pitanju. Pre nego je preuzmem pitacu postara sta predstavlja taj iznos za placanje.
zasto mislis da bi izbegao? porez mora da se plati

Meni pre dve nedelje stiglo nesto sto sam narucio i cena bila oko 140 evra. Bio sam spreman na carinu, porez. Medjutim nista nije naplaceno. Cak je i na samoj kutiji stajao taj iznos. Nije prvi put da mi se desilo ali je dokaz da definitivno nema pravila. Pripadam BG carini.

Meni u NS rebnu pdv + otvaranje ili kako god taj trošak zvali na svaku reg. pošiljku...

Nego, od relativno skoro sam počeo zalivati drvce, dva puta mi ističe izabrana nagrada, sad mi samo stoji gomila gluposti kad odem na zamenu(medium), pitanje je jel zna neko da li i na koliko "apdejtuju" izbor? Jel vredi čekati?

Hmm jel to samo meni ili je svima prestao gogo match da daje novcice? Danas drugi dan kako prelazim nivoe i ne dobijam 5+20 novcica.

Jedan voltme punjac ga nema skoro treci mesec
Ostali koji su istovremeno bili poruceni, su stigli

Skoro sam opet porucio paralelno(isti dan) 2 voltme punjaca, jedan stigao, jedan ga i dalje nema

Ostali paketi regularno dosad stizali

Idu preko Nisa.

Dobra je cena kad se uzme i tako u obzir. I kod mene isto od dve porudžbine po dva komada stigli u obe po jedan, A svi poslati kao posebna pošiljka. Znaju Kinezi da te pošiljke idu do aldc pa možda i muljaju sa brojevima kad imaju iz iste zemlje više porudžbina. Ali sam baš prisustvovao u pošti kada šefica savetuje čoveku koji je došao da vidi šta mu je sa pošiljkama kojih nema već tri meseca, pa mu otvoreno kaže "jao pa one nemaju praćenje to vam je bolje da kupite tako nešto samo što hoćete da džabaišete".

Meni su 2 razlicita broja za pracenje. I prvog puta, a i sada.
Znaci trebalo bi da stignu kao 2 zasebna paketa.

Jedan voltme punjac ga nema skoro treci mesec
Ostali koji su istovremeno bili poruceni, su stigli

Skoro sam opet porucio paralelno(isti dan) 2 voltme punjaca, jedan stigao, jedan ga i dalje nema

Ostali paketi regularno dosad stizali

Idu preko Nisa.
Da da i meni tako nestao jedan voltme 20W(sace 78 dan kako cekam), trazio refund pa me radnja zamolila da otkazem to i da mi posalju ponovo (bonus kablic).

Nazad
Vrh Dno