Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Vidi, te razne nindze i ostale divca treking sajtove, nemoj meni molim te. Jedino validno, zaista jedino, je track and trace nacionalne, drzavne poste. I tu je i pocetak i kraj svake diskusije. I zato ako nema posiljke na sajtu nase poste, ta posiljka za nas, za nasu postu zvanicno ne postoji. I tako ce biti dok posta ne prihvati da prati i te posiljke.

Nisu to ni lažni brojevi ni brojevi za praćenje već brojevi pošiljki ili ti identifikacioni broj (bar kod) kojim pošta preko koje se šalje numeriše pošiljku. Logističke kompanije imaju brojeve u sasvim drugoj formi i nisu ni nalik poštanskim brojevima pošiljki.
U digitalnoj eri je dobra volja svih svetskih pošti što su dozvolili delimičan uvid u kretanje pošiljki sa dodatnim uslugama (što mi kažemo registrovane pošiljke) do isporuke.
UA pošiljke su najobičnija pisma i prati se kretanje vreće do izmenične pošte zemlje isporuke. Logističke kompanije sigurno imaju ugovore sa poštama preko kojih šalju i kao poslovni korisnici imaju uvid u kretanje pošiljke ili vreće u zavisnosti od vrste pošiljke.
Trakeri su najobičniji pretraživači i očitavaju samo javno dostupne podatke za pošiljke. U zavisnosti na koje pošte su nakačeni imamo za nas pouzdanije i manje pouzdane pretraživače, ostali kopiraju jedni od drugih i dešava se da ima po više istih statusa skinutih sa više mesta i različito prevedenih.
Izvinjavam se svima što sam pisao u ovoj temi jer nemam pristup drugoj pa ako je potrebno i neka se ukloni ovaj post.

Sve te drzavne poste su clanice UPU, ti "divca" sajtovi ti sluze da na jednom mestu pratis sve, ukljucujuci i sajt UPU, koji bi tvojom logikom isto trebalo da bude "divca" sajt.

Da ne bi vise truli temu, ovde zavrsavam diskusiju.

Ove teme za AliExpress, praćenje pošiljki i carinu kad čovek počne da čita treba bensedin da se popije. Kako vam ne dosadi da trubite istu priču, lažni sajtovi, lažni brojevi za praćenje 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Sam sebi sam dosadio, mogu da zamislim kako je drugima.

Zato bataljujem.

Imam 20 pošiljki od oktobra koje su ušle u Srbiju pre mesec i više dana ali još nisu dostavljene. Novi Sad je u pitanju. Neke pošiljke mi stoje completed iako nisu ni stigle. Prodavac kaže da su u Srbiji. Ostaje mi samo da čekam da će eventualno stići, juče mi je tek stigao oktobarski račun za struju...

Imam 20 pošiljki od oktobra koje su ušle u Srbiju pre mesec i više dana ali još nisu dostavljene. Novi Sad je u pitanju. Neke pošiljke mi stoje completed iako nisu ni stigle. Prodavac kaže da su u Srbiji. Ostaje mi samo da čekam da će eventualno stići, juče mi je tek stigao oktobarski račun za struju...
UA....HU, neregistrovane?

šta raditi kada pošiljke nisu dostavljene a u srbiji su
prodavci su odbili dispute, ističe mi rok uskoro za žalbu

Prvo trazis da ti produze Buyer Protection a ne odmah dispute.

Ako nece, e onda razmatraj dispute jer si hteo da cekas jos ali ti prodavac ne da, tu mozda i uspes nesto.

ok da znam za sledeći put
sreća sitni su iznosi

stigli su paketi tačno u vreme kad je bio onaj štrajk

rekao bi da su trenutno blago poskupeli artikli na aliexpresu za nekih 10%?

Jel se ocekuje neka nova kalendarska akcija?

Ima li neki add-on za firefox koji moze da prati kretanje cena nekog artikla?

I meni su stigli paketi kad je bio štrajk, juče zove poštar da mi uruči iste...

20 dana su bile pošiljke u pošti.

meni su više
jel se može proveriti u pošti nekako šta je sa njima

Ne možeš nikako da proveriš šta je sa pošiljkama ali možeš da zamoliš tetu u pošti da proveri da li ima neka pošiljka za tebe, da zamoliš poštara teško bi išlo, nisi dobar sa njim jer da je suprotno do sad bi ga već zamolio da proveri.
Ne možeš nikako da proveriš šta je sa pošiljkama ali možeš da zamoliš tetu u pošti da proveri da li ima neka pošiljka za tebe, da zamoliš poštara teško bi išlo, nisi dobar sa njim jer da je suprotno do sad bi ga već zamolio da proveri.

Ne znam da li je neko imao ovakvu situaciju. Treba da platim nešto na Aliju 280$. Odbili su mi intraže da podnesem zahtev za verifikaciju plaćanja (da slikam id i karticu iz banke). Slikam, pošaljem i odbiju me. Karticu uredno koristim 2.5god za plaćanje bez ikakvog problema i sad mi ne daju.
Prodavac je verufikovan član već 8godina.

Da li neko zna šta da radim, kako da mi prihvate karticu? Platiću sad sa drugom, ali za ubuduće da ne traže opet.

Aliexpress. Tu karticu koristim samo za online placanje, ne moze u minus i samo prebacim koliko mi treba. Izbacilo mi je ovaj kod "Error code: CSC_7200026". Probao sam i drugu karticu preko mog naloga i ne da mi da platim uopste. Izgleda da je moj nalog suspendovan.

Pozdrav ljudi. Da li je dozvoljeno poručiti recimo 50 komada nečega sa Alibabe, mislim zbog naše carine, da li oni to smatraju da je za prodaju da ne prave problem?

Sve preko 5 zavisi od dimenzija, ja sam za sebe narucivao G4 sijalice i u pakovanju je islo 10kom ali su dimenzije sitne plus uglavnom to bude poslato kao neregistrovana posiljka. Isto tako i 50 gumica za kosu za gospodju.

50 maski u jednoj porudzbini? Poslace kao registrovanu, doci ce do carine i cao, nije za licnu upotrebu.

12x 4 mooozda prodje, ali je cimanje plus mora da se razdvaja da Kinez ne posalje zajedno sve.

U teoriji moguce, u praksi, cimanje.

Sa Alibabe šalju uglavnom kurirskim službama, teško da razdvaja fakture, radi se špedicija u Kini a to košta i teško da prodje na fizičko lice. Nije to AE.

Jasno, ali na PR može? Nema nekih ograničenja?

Nazad
Vrh Dno