Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Je l' beše se plaća pdv na porudžbine male vrednosti? Par godina nisam naručivao sa Alija pa sam zaboravio da li se plaća išta od dažbina kada naručiš nešto za hiljadu dinara recimo.

Mnostvo stvari su izmenjali u poslednje 3 godine...
I stalno nesto menjaju.

Tako i refund . Ne odobravaju vise kao pre , ali kada odobre
proces traje par dana.
Pre je bilo 3-20 dana.

Znam koliko je bilo, trenutno izbacuju gore okačeno obaveštenje kada odobre. Sada se pojavilo i obaveštavanje banke.

Interfejs je pre bio drugaciji...

Da li mislis na ovo

refund.jpg

ili ti je stigla notifikacija / sms od banke da imas povrat novca sa AE ?

Mada sa ARN kodom kod banaka u Srbiji "mozes da se slikas"

Mnostvo stvari su izmenjali u poslednje 3 godine...
I stalno nesto menjaju.

Tako i refund . Ne odobravaju vise kao pre , ali kada odobre
proces traje par dana.
Pre je bilo 3-20 dana.
26.07.2023 refund zahtevan i odobren 12h kasnije,a novac legao na racun 28.07.

Refund odobravaju onog trenutka kada prodavac prihvati uslove i ima fore 4 ili 5 dana da da svoju ponudu. Ako nema odgovora nastupa AE sa svojom presudom. Ono što sam okačio je od juče kada je prodavac bez pogovora prihvatio uslove. Buni me obaveštavanje banke ili relevantne ustanove sa rokom 5-9 radnih dana a vikend je, možda će se nešta dogadjati sutra ili prekosutra.

Refund odobravaju onog trenutka kada prodavac prihvati uslove i ima fore 4 ili 5 dana da da svoju ponudu. Ako nema odgovora nastupa AE sa svojom presudom. Ono što sam okačio je od juče kada je prodavac bez pogovora prihvatio uslove. Buni me obaveštavanje banke ili relevantne ustanove sa rokom 5-9 radnih dana a vikend je, možda će se nešta dogadjati sutra ili prekosutra.
meni je pisalo 2-6 dana i drugi dan uplaceno

We've sent your request to the relevant bank or financial institution. This will take 2-6 working days to process.

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi pomogne gde da pronadjem u aplikaciji gde mogu da pozovem prijatelja da se registruje preko mog naloga.

Da li neko moze da mi pomogne gde da pronadjem u aplikaciji gde mogu da pozovem prijatelja da se registruje preko mog naloga.
Au Miki iskusni kupče na AE kakva pitanja postavljaš. Ako je prijateljica u pitanju onda idi na account i imaš valjda beše malo ispod sredine invite friend.

@Colorato
Prijateljica,doduse malo starija ali to nije tema ovog razgovora 😀
A jest vala,isterace mi oci! 😁
Ja trazim svuda a oni ga uokvirili crvenim a ja crvenu boju izbegavam 🤗

@Miki_
Znači rešio si da se malo ogrebeš od prijateljiice, mislim za neki $.
Koliko se sećam kod mene se ne crveni, da nisi u nekoj problematičnoj zoni.

@Colorato Ma nema pojma kako se registruje pa sam mislio da ce mozda lakse doci do registracije ako joj posaljem invite.
A inace ogrebao bih se ja ali za nesta drugo,ali ni to nije tema ovog razgovora.

Na računaru postoji, ne grebem se od komšinice naljutiće se Miki, ne koristim te stvari niti sam koristio ali sam sad otvorio i treba odraditi download app i u 3 koraka pozoveš prijatelje.

@Miki_

Gde ?

@Colorato

Da li koristis aplikaciju , da li trenutno mozes da posaljes nekome pozivnicu ?

Nije mi potrebno , ali ja trenutno ne mogu da nadjem u app ( gornji screenshot )

@sasa022
Ne koristim aplikaciju, nisam zavisnik, najjednostavnije funkcionišem preko računara i malopre sam ušao na nalog da proverim. Kaže mi da odradim app da dobijem kupone i u 3 koraka pozivam prijatelje. Da se patim da odradim screenove mi ne pada na pamet. Najvažnije da se Miki snašao za komšinicu.

@sasa022
Otvori account zatim recimo My order (ne pojavljuje se u svim opcijama) i otvoriće ti se narudžbine, sa leve strane imaš sve naredjano od ordera preko poruka pa do Member center
Account
Overview
Orders
Payment
Refund and return
Feedback
Settings
Shipping address
Message center

Invite friends (ja sam boldovao da kopa oči kao Mikiju)

Help center
Manage reports
Suggestion
DS Center
Member center

@Colorato

Ma neka greska u sistemu :(

Pogledaj razliku moj i Mikijev SS iz aplikacije

Kod njega ima opcija , kod mene nema

Nazad
Vrh Dno