Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

60 dana je isuvise dug period koji je dat,to sto ne stigne za 2 meseca nije moja krivica,sem toga gledaju oni cesto da zeznu i nas i ko zna da i ovaj nije to uradio tj.hoce sa mnom,tako da se ne osecam krivim sve i da iskuliram,ali videcu,ima jos 10 dana.
E to sam i ja kontao kao sto devix rece da uradim,mada ce svakako biti fin sve i da nije jer mu nije u interesu da mi vraca pare.
Moram baciti pogled kakve ocene ima,ne secam se,ako ima ok,onda cu biti fer

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Ali često nije ni njegova. Uzmi u obzir i NS carinu kao primer i čekanje od 15 dana. U ovom slučaju to nije, ali se neretko desi da paket u Srbiju stigne u roku, pa u Srbiji probije rok. Dok je ispravan TN, onda je lako, kad nije onda bi svako od nas mogao da po isteku garantovanih 30,45,60 dana lepo uzme pare, a paket npr nepraćen i stoji na hlađenju u Srbiji. Svaki kinez se ogradi od toga u oglasu, sitnim slovima pri dnu oglasa, da ne može da utiče na vreme i troškove pri carini (ovo drugo i nije tačno, ali ajde..).

Edit: isto tako neretko se desi da se sadržaj paketa svidi cariniku, pa završi u fioci da "čeka dokaz o vrednosti", a oni te ni ne obaveste. Tako je drugar jedva iščupao sat koji je iz Rusije naručio, iz kandži carinika, nakon 3 nedelje slanja pisama i zvanja.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima jos 10 dana,pa cu videti po oceni korisnika kakvu prodavac ima i onda cu delovati ;)

Nije direktno vezano za AE, ali je vezano za to da cemo imati brzu dostavu(trebalo bi), posto ne znam u kojoj temi bi bilo prikladno da napisem, napisacu ovde.

"Kompanija HNA Grupa je nedavno potpisala pismo o namerama sa o uspostavljanju dugoočekivanih interkontinentalnih između dva glavna grada.

– Ono što je za sada dogovor, to je da 15. septembra kreće avio linija Peking-Prag-Beograd. Avion će saobraćati dva puta nedeljno. Bila je ideja da to bude ponedeljkom i petkom, a videćemo da li će ti dani i ostati.

– Takođe je u planu da od naredne godine kreće i direktna avio linija Peking-Beograd“, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvarajući međunarodnu konferenciju “Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu: Nove perspektive – koji se danas održava u Beogradu u okviru Međunarodnog dana Dunava."

Nadam se da cemo dobijati brze svoje pakete, mada je meni i ovako brzo.
7,8,9,10 dana od kad uplatim, ne smatram dugim ako znamo da prelazi pola sveta.
Od NG bi trebalo i brze kako kaze jer ce biti direktni letovi Peking-Beograd i to 2 puta nedeljno.

Kad smo kod brzine. Paket stigao juce a porucen 15.06. imao je onaj standardni shipping od 20-60 dana.
380c8f5275640ad922b7348eaa5bb85d.jpg

Meni je par puta kasnio paket, otvorio dispute, dobio pare nazad, dosli neki posle 3 meseca, poslao poruku prodavcu da su stigli i da cu ponovo naruciti ali da mi ne posalje i to je to.
A to sam naveo i u dispute, da cu to uraditi ako ikada budu stigli.
Nije prodavac kriv ako kasne a nisam ni ja, nisam ja duzan da nekom poklanjam pare, zabole me gde su i dokle su stikli ako je zastita pri isticanju, gledam sebe i svoje pare a ne nekog kineza koji me zanima koliko i izbori na Madagaskaru.

Kontaktirao me ponovo prodavac i moli me da otkazem dispute. Uverava me da je produzio rok isporuke, ali gde ja to mogu da pogledam? I dalje mi stoji If your order does not arrive on 2017-06-27 , you can apply for a refund by opening a dispute.

Da je produzi odbrojavali bi crveni brojevi kada kliknes na robu koju si porucio.
Cim ti to stoji znaci da nije, ne nasedajte na prevare tih djubrad, smradova imas i tamo.
Nek se moli u crkvu, nismo mi socijalna sluzba prevaranata.

60 dana je isuvise dug period koji je dat,to sto ne stigne za 2 meseca nije moja krivica,sem toga gledaju oni cesto da zeznu i nas i ko zna da i ovaj nije to uradio tj.hoce sa mnom,tako da se ne osecam krivim sve i da iskuliram,ali videcu,ima jos 10 dana.
E to sam i ja kontao kao sto devix rece da uradim,mada ce svakako biti fin sve i da nije jer mu nije u interesu da mi vraca pare.
Moram baciti pogled kakve ocene ima,ne secam se,ako ima ok,onda cu biti fer

Ako ti se žuri, ti kupiš u radnji u lokalnom tržnom centru ili na kp.

Možda ti je slatko da se ovajdiš za neki dolar ako nešto ne stigne na vreme, ali je isto tako fer da javiš prodavcu da nije stiglo i da tražiš da produži tvoju zaštitu za dodatno vreme.

Srbija je smešno tržište. Ako par njih uradi kao i ti, taj prodavac više neće slati u Srbiju i tako jedan po jedan, ostaće možda 1% koji će slati kao što je slučaj sa BIH.

Ako ti se žuri, ti kupiš u radnji u lokalnom tržnom centru ili na kp.

Možda ti je slatko da se ovajdiš za neki dolar ako nešto ne stigne na vreme, ali je isto tako fer da javiš prodavcu da nije stiglo i da tražiš da produži tvoju zaštitu za dodatno vreme.

Srbija je smešno tržište. Ako par njih uradi kao i ti, taj prodavac više neće slati u Srbiju i tako jedan po jedan, ostaće možda 1% koji će slati kao što je slučaj sa BIH.
Da, to sam zaboravio da napomenem kao moguću posledicu. Mnogo puta se dešavalo da standardni prodavci kod kojih narucujem neke stvari, više ne šalju u Srbiju... I onda moram da se cimam preko Mađarske...

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Pozdrav svima, nov sam u ovoj temi iako dugo kupujem putem AE.
Pre par dana naručio sam stvarčicu od $1 i odabrao 4PX Singapore Post OM Pro kao način isporuke (on je negde od $0.72).
Juče mi stiže poruka da je predmet poslat. Sve je bilo u redu, dok nisam otvorio stranicu Shipment gde mi se prikazuje kod za praćenje kao i da je paket poslat DHL-om?!
Odmah sam kontaktirao chat support i rekao da ne želim da platim $100 za shipping za predmet od dolar, gde su mi oni odgovorili da će kontaktirati prodavca. Naravno, prodavac ne odgovara. Kontaktirao sam chat još dva puta, ista priča. Rečeno mi je da oni "ne mogu" da otkažu slanje, da je predmet već poslat (što se vidi i na sajtu DHL-a). Sada moram da čekam 2 nedelje da pokrenem dispute i još dve nedelje dok ne završim dispute a do tada će predmet stići.

Malo je duža poruka, ali poenta je da ne želim da platim $100 shipping za predmet od jednog dolara (nisam ni u mogućnost, student...). Šta mi je činiti?
Definitivno znam da više ništa ne uzimam od kineza posle ovog.

Otkud ti ideja da ćeš platiti 100 dolara shipping? To sto si platio platio si, aliexpress ti ne može više ništa naplatiti. On može da posalje na drugi nacin, al to radi o svom trošku. A i ako je stvarno poslat dhlom (u šta sumnjam, Al ti reče da broj radi na DHL sajtu) nećeš imati nikakve dodatne troškove (carinu, spediciju...) na tako sitan predmet.

Poslednja izmena:
Nije bas najjasnije u cemu je tacno stvar, ali svakako imas problem samo ukoliko nisi gledao racun, i platio 101 dolar slucajno. A takav problem ne znam kako bi mogao da resis...verovatno nikako, ako je vec obelezio da je poslao.

Sta je skinuto sa kartice, to je...naknadno prodavac ne moze da skine nista...

Колико си имао пара на картици? Колико ти је задужење у банци?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa računa mi je skinuto $1.64
Da li DHL može naplatiti uslugu meni, kao kupcu?

Kako da ti naplati ako nemaš novca na računu? Pretpostavljam da ti ne bi ni poslali da su hteli da ti naplate 100 $ a da nisi imao na kartici

Verovatno misli pri preuzimanju. Ne, DHL ti ne može naplatiti ništa, ne brini. To ni nije poslato DHL-om 99.9%, posto mu se nikako ne bi isplatilo. Verovatno ti je samo dao neki random broj za pracenje, a tebi će stići kao neregistrovana pošiljka ko zna koje poste.

Ili je mozda ukinuo slanje tom postom pa ti sad kad udjes u predmet pise ti da salje samo dhl-om

Danas mi je stigla prva pošiljka sa Alija, 14.06. je prodavac poslao. Jedino što mu je trebalo 7 dana da pošalje jer sam naručio 06.06. ali ok. Prošlo je bezbolno za prvi put :)

Verovatno misli pri preuzimanju. Ne, DHL ti ne može naplatiti ništa, ne brini. To ni nije poslato DHL-om 99.9%, posto mu se nikako ne bi isplatilo. Verovatno ti je samo dao neki random broj za pracenje, a tebi će stići kao neregistrovana pošiljka ko zna koje poste.

Nadam se da je tako. Pošiljka jeste poslata putem DHL-a, upravo je status: Processing at DHLeC Facility i pored moja adresa.

Daj link prodavca da vidimo da li ce i nama da salje DHL-om za male pare.

U kom formatu ti je taj tracking code koji si dobio?

Пошиљка која има DHLeC (DHL eCommerce) је само за транзитну зону или зону до земље одакле се сортира и препакује даље за слање, није то "класична" ДХЛ достава као нпр. SportDirect.

Добија се интерни број који је у формату бројева нпр. 3833060840506496, а може прво ићи преко HK, онда Сингапур (Немачка пошта Сингапур), онда сортирни центар Франкфурт, па онда Србија...

Пре пар дана ми је стигла пошиљка са три различита бар кода за праћење :) један је DHLeC, други почиње са RX00000000DE, трећи је THBKK00000000, углавном стигло је за 7 дана...

Пример 1: Постоји још неколико начина за DHL Global Mail Asia - Продавац у CN шаље локалном поштом до сортирног центра у DHL HK, онда DHL HK то препакује и даље преузима пошиљку на доставу, иде до нпр. Сингапура, онда од Сингапура до најближег сортирног центра за Европу (Фракнфурт), па онда даље до Србије (авионски/друмски), наша пошта преузима "товар" и доставља пакет (((поштар доноси пошиљку (испоручилац Пошта Србије)))....у преводу они су само посредници у транзиту (када пошиљка стигне у Србију преузима Пошта Србије.

Пример 2: Наручио сам неке суплементе са Ebay-a и добио DHL Global Mail број за праћење (сад би свако помислио "Супер, испорука преко ДХЛ"), кад оно није, то је само испорука до сортирног центра USPS), они преузимају од DHL-а и шаљу. Број за праћење почиње са GM0000000000, када дође до USPS онда мења број у UM0000000US

Poslednja izmena:
Kakva je ovo sad nova fora sa ovim kuponima u zamenu za nesto nizu cenu?
Ranije je bilo dam cini mi se 100 novcica u zamenu za 1$ manju cenu,ako je porudzbina veca od 10$ itd.,a u cemu je sad fora,ovo nesto od skora novo,ali ne znam kako funkcionise,pa pojasnite?
Evo i fotka

1a44d9f48964a5db0382a7fe3cbc188e.jpg

Nazad
Vrh Dno