Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

UGREEN 5.0, sve preko toga ima problem sa drajverima (odnosno nema drajvera proizvodjaca) i ima latencije ako je sa Alija, gomila ljudi se zali po komentarima.

Imam Baseus 5.3 koji ima isti cip kao UGREEN 5.3 unutra - i on nema adekvatne drajvere pa pretpostavljam da je ista prica, nisam ni pokusavao da probam.

Naleteh na post. Nije da mi bas treba ali...
Imam ova dva linka:

Prvi je taj sto si share-ovao za Ugreen BT 5.3:

Drugi je isto Ugreen BT 5.4:

Pretpostavljam da je (naravno) bolje uzeti Ugreen BT 5.4, ali da li si uzeo verziju sa externom antenom ili "With hook" (tj. bez antene)?

Problem sa 5.3 i 5.4 je sto se koristi Windows genericki drajver. BT je prepoznat i radi ali OS ga vidi kao "general adapter", dok uz 5.0 ide disk sa drajverima pa to radi ok.

Za 5.3 se zale na latencije, za 5.4 pretpostavljam da ce da postoji isti problem.

1705573039111.png 1705573069879.png

Inace imam Baseus 5.3 verziju bez antene, sa antenom bi trebalo da imas veci domet i to je otprilike to.

Obrati paznju sta pise sitnim slovima u opisu, sa nekim uredjajima mozda nece da radi i to je to.

Problem sa 5.3 i 5.4 je sto se koristi Windows genericki drajver. BT je prepoznat i radi ali OS ga vidi kao "general adapter", dok uz 5.0 ide disk sa drajverima pa to radi ok.

Za 5.3 se zale na latencije, za 5.4 pretpostavljam da ce da postoji isti problem.

Pogledajte prilog 424294 Pogledajte prilog 424295

Inace imam Baseus 5.3 verziju bez antene, sa antenom bi trebalo da imas veci domet i to je otprilike to.

Obrati paznju sta pise sitnim slovima u opisu, sa nekim uredjajima mozda nece da radi i to je to.
Sa 5.1 ne ide disk sa drajverima, ali radi ok, nema neke primetne latencije i kašnjenja...

Koja je fora sa ovim, je l' zaista moze da hvata ove kanale sa nacionalnom frekcencijom?
Screenshot_2024-01-19-09-31-17-956_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Kod mene radi. Mora da antena stoji uz sam prozor ili uz spoljni zid, inače neće da hvata signal nikakav. Tako je bilo barem kod mene.
Nije baš neko najsrećnije rešenje, ali za 2-3 dolara ništa specijalno nisam ni očekivao.

Kod mene radi. Mora da antena stoji uz sam prozor ili uz spoljni zid, inače neće da hvata signal nikakav. Tako je bilo barem kod mene.
Nije baš neko najsrećnije rešenje, ali za 2-3 dolara ništa specijalno nisam ni očekivao.
Koliko i koje kanale hvataš?

Darko95 Rade jako lepo antenice, pogotovo sa tim malim pojačavačem. Ko je blizu predajnika može i bez pojačavača, možeš da je zalepiš za zadnju stranu tv-a pa kad nestane kablovska da gledaš bar zemaljske.
E sad, ja sam iz Vršca predajnik je na bregu pa nije problem uglavnom.

Ја поручих још један Вонтар(4/32 за 19.94е), нека буде у резерви... 😂

Ne vidim da imaju nulovanje ( reset na nulu).

Imas ponekad u Lidlu na akciji bolja za te pare, ja ih imam.

Nemaju merenje jednosmerne struje(DC), ako ti je to bitno(auto, motor).

Treba mi neko jeftino bt pojačalo ili tako nesto, ne razumem se... Ideja je da povezem stare zvučnike i da preko telefona pustam muziku, nije bitan kvalitet samo da svira dok sam u radionici, posto ni zvucnici nisu nesto (pasivni, od starog muzickog stuba).

Moze da se napaja preko punjaca za mobilni pretpistavljam. Znaci sto jeftinija varijanta

Treba mi neko jeftino bt pojačalo ili tako nesto, ne razumem se... Ideja je da povezem stare zvučnike i da preko telefona pustam muziku, nije bitan kvalitet samo da svira dok sam u radionici, posto ni zvucnici nisu nesto (pasivni, od starog muzickog stuba).

Moze da se napaja preko punjaca za mobilni pretpistavljam. Znaci sto jeftinija varijanta
Mislim da je ovo preporucio @Lanikor ako ne gresim?

Koristim ovo pojačalo nekih pola godine (8 sati x 5 dana nedeljno), na Sony zvučnicima sa nekog stuba i za sad nisam imao nikakvih problema. Ima dovoljno snage (sa odgovarajućim adaperom), a zvuk je iznenađujuće dobar.
Minimalni napon potreban za rad je 9V, pa punjači za mobilni ispadaju iz te kategorije. Svakako je bolje koristiti neki 12V/2A adapter, jer nisu skupi, a rade ok.
Verovatno ima nešto jeftinije ili bolje, ali nisam se trudio da to tražim, jer mi je ovo skroz ok.

Ovo drugo mi deluje ok (prvo je lepse, al to nije bitno, a i morao bih da lemim i konektore), imam negde i tih adaptera (3-12V ako se dobro secam).

Jel ovde ne treba konektor za zvucnike, posto ovi moji imaju samo žice? Btw, kako znam koja je + koja -, pretpostavljam da je crvena +.

Edit: porucio ovo za 6e, zavrsice posao
Hvala 😀

Ne treba konektor, samo se zašrafe žice. Trebalo bi da je crvena plus, ako nije neko nešto menjao, pa se igrao sa bojama. 🎨
Svakako nije problem i ako se spoji pogrešno, jer će samo kvalitet zvuka da pati. 🙃

Super, secam se da je radilo kakpo god se ubodu... Nasao sam i primenu za stari xiaomi koji jos ima fm radio. Valjda mu radi bt 😬

Hajde da i ja pitam za sličnu stvar, imam jazz speakers 5.1, 3x rca izlaza, ima li neka slična elektronika za povezivanje istih sa tv-om, Philips, nije smart?

Preporuke za neke Camping Bulb ? Za sator-kampovanje, ali da bude sto jaca, 6500k, ima li neko da je narucivao sa Alija a da je zadoboljan! Hvalka

@dejanjankovic
Ako imas izlaz za slusalice ili cinc/scart audio out na tv-u, mozes da iskoristis isti ovaj sto sam ja uzeo, ima i aux audio input. Mozda ima jos neka varijanta, nisam se odavno bavio time. Bitno je samo da analogni signal dovedes na 3.5mm koji ovaj ima

Jedino sto bih ja u tom slucaju trazio nesto estetski lepse, mada ovo mozes da sakrijes iza tv-a

Edit: sad vidim da su 5.1 zvucnici, onda verovatno ne moze ovo

Preporuke za neke Camping Bulb ? Za sator-kampovanje, ali da bude sto jaca, 6500k, ima li neko da je narucivao sa Alija a da je zadoboljan! Hvalka
Ja sam uzeo nekoliko sofirn lampi ručnih, pa sam uzeo i difuzere za njih i mogu da se koriste tako kao "sobna" lampa, tako ih koristim na kampovanje, vrlo su upotrebljive. Okačim je na "plafon" u šatoru ili je stavim na sto ako sedimo napolju. A bez difuzera koristiš kao običnu ručnu lampu.

Ja sam uzeo nekoliko sofirn lampi ručnih, pa sam uzeo i difuzere za njih i mogu da se koriste tako kao "sobna" lampa, tako ih koristim na kampovanje, vrlo su upotrebljive. Okačim je na "plafon" u šatoru ili je stavim na sto ako sedimo napolju. A bez difuzera koristiš kao običnu ručnu lampu.
Prosledi mi link drug!

Pozdrav ima li neko preporuku za neki jaci pistolj na topli lepak ako je narucivao ?

Prosledi mi link drug!
Nema više taj koji sam ja kupio, barem ga ne pronalazim, evo ga prvi koji je meni iskočio

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $4.70 4%OFF | 2pcs/lot White Diffuser for Sofirn SC18 SP31V2 / SC31 Pro 18650 Models

Tražim "model lampe" diffuser, u moj slučaju sofirn sc31 pro.

Ovo ti je dobro pojačalo D kalse

Koristim ovo pojačalo nekih pola godine (8 sati x 5 dana nedeljno), na Sony zvučnicima sa nekog stuba i za sad nisam imao nikakvih problema. Ima dovoljno snage (sa odgovarajućim adaperom), a zvuk je iznenađujuće dobar.
Minimalni napon potreban za rad je 9V, pa punjači za mobilni ispadaju iz te kategorije. Svakako je bolje koristiti neki 12V/2A adapter, jer nisu skupi, a rade ok.
Verovatno ima nešto jeftinije ili bolje, ali nisam se trudio da to tražim, jer mi je ovo skroz ok.

ja koristim od nekog starog IBM laptopa

Nazad
Vrh Dno