Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Medicinski benzin skida lako smolu, ima ga u apotekama.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Probao medicinski benzin i Alkohol. Slaba vajda

Probao medicinski benzin i Alkohol. Slaba vajda

S obzirom da košta skoro pa kao malo pakovanje medicinskog benzina a ima dosta prodaja taj prodavac i ocena je OK ja bi probao.
Samo pogledaj na YT kako se nanosi jer mislim da sam gledao davno i nije samo namaži i ostavi, ima procedura koju treba pratiti za dobre rezultate.

Da li je neko porucivao kaiseve sa aliexpressa, dva puta sam uzimao kod kineza u bloku 70 i uvek se pohabaju...

Treba mi bukvalno obican crni kais samo da je koliko toliko kvalitetan. Ne daje mi se 2 - 3 hiljade za kais. Do 15$ mi je ok cena.

Topla preporuka za no.onepaul kaiševe!

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li neko probao-razume se-koristi redovno keramicke zastite za auto ili kako se vec ta cuda zovu?
https://www.aliexpress.com/item/328...chweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53
Naime uzeo sam beli auto:wall: i katastofa se vidi ona smola koja pada sa drveca. 11 godina sam vozio crni auto i nisam znao da ova smola postoji :D
Jako se tesko skida, probao sve i svasta....medicinski alkohol, sredstva za beskontaktno pranje...Bas slabo skida. U perionici mi nisu skinuli ni tackicu. Ja to mnogo bolje operem sam u usluznim perionicama.
Rece mi drugar da bi ova zastita pomogla da se ta smola lakse skine. Naravno zastita se nanosi na cist auto.
Ovo i ja mislim da je zastita, kao neki sloj koji se nanosi na kola sad koliko je to efikasno ne znam ali nije skupo.
Ja sam neki dan imao neku fleku pojma nemam sta ali nesto ko' smola i to se jako stvrdla na suncu. Sa wd40 i krpicom sam uspio vrlo lako da to skinem.
Prije toga sam probao u praonici nista nisam skinuo

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

S obzirom da košta skoro pa kao malo pakovanje medicinskog benzina a ima dosta prodaja taj prodavac i ocena je OK ja bi probao.
Samo pogledaj na YT kako se nanosi jer mislim da sam gledao davno i nije samo namaži i ostavi, ima procedura koju treba pratiti za dobre rezultate.
Citao sam malo o tome i svi kazu da je extra stvar. Naravno preporucuju proverene brendove koji su skupi ko otrov :)
Auto treba dobro da se opere, pa da se detaljno predje glinom pa tek onda ova nano zastita.
To mi je ok sve sem tog dela sa glinom :) Mrzi me da to radim a i ta glina kosta (traje ali...) ako hoces proverenu stvar...Ima i na Aliju ali sta znam...

Prva slika je auta kad izasao iz perionice gde su ga oni prali. Nisu skinuli apsolutno nista.
Druga slika auta koji sam ja prao u usluznoj perionici.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    171.8 KB · Pregleda: 211
  • 2.jpg
    2.jpg
    114.6 KB · Pregleda: 214
Tebi mozda jedino poliranje da skine te mrlje, bar mi se tako čini

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Radi li normalno fast-charing na usb-c kablovima od 3m (ili bar 2m)? Mozete li preporuciti neki sem ugreen?

Aneng prodavac je neozbiljan, stalno menja cene. Kupujte samo kad spusti za 35-40% to je prava cena. Važi za 8008, 8009 i AN870 koji su najpopularniji modeli. Aneng je generički brend ai je najpopularniji. Zotrac i Richmeter ista stvar druga oznaka.

Poslednja izmena:
Radi li normalno fast-charing na usb-c kablovima od 3m (ili bar 2m)? Mozete li preporuciti neki sem ugreen?
Olaf kablovi rade brzo punjenje na 3m, pleten kabl ekstra savitljiv i samo 1,7$. Nažalost, moj prodavac više ne šalje za Srbiju, pa ti bist sne znači da ti oblačim link.

Ja imam Olaf od 3m i sporo puni. Nisam testirao ove od 1.5 i 2m.
Po meni, ne treba ići preko 1.5m. Ugreen, Anker, Aukey...

Anker svakako najbolji, ali cijena...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Prvo uocite razliku izmedju nacina brzog punjenja.
Zbog razlicitih rezima rada brzog punjenja na razlicitim telefonima ,
a na istim punjacima i kablovima moze da se pojavi prilicna razlika.

Izbegavajte brzo punjenje kada vam se ne zuri !!!

Takodje ako imate vremena da istrazujete , mozete da izbegnete da vam
AE "brendovi" uvaljuju kablove i punjace po 2-3 puta vecoj ceni
od kablova i punjaca istih karakteristika kod "no-name" prodavca.

@X4K3P

I ja pratim narudzbinu , isto poruceno 7.8 , ali posiljka jos nije stigla.

( gomilu sitnica ne narucujem za sebe i imam pristup na par naloga , pa odatle kupim gomilu brojeva za pracenje )

Imate li preporuku za 12x Macro objektiv. Gledao sam da mi paše na Poco F1,preporučuju mi svi Apexel 12x,pa reko da vidim je l ima nešto bolje za te pare. Ovo je sad na nekom ,,popustu" 6$.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

@ optical

Na kablovima od 2 i 3m ocekuj maksimalno 2A ( tako cesto pise i u opisu do 1m - 3A , 2m - 2A )

Pokusaj trenutno na
https://baseus3c.aliexpress.com/store/1245004

postoji 4-3$ store kupon , ali kod mene nece da ga prihvati.

Gomila stvari trenutno ne funkcionise na AE zbog velikih izmena koje pripremaju u sistemu.

Npr. na happy.aliexpress.com/store/1899198 sam par puta naletao na popuste i kupone.
Probao sam ( nisu bile moje porudzbine ) par razlicitih micro i C od 1,5 i 2m i "provlace" oko 2A.
Izasli su oko 1 i 1,5$.
Mana je sto su prilicno kruti.

Hvala pogledaću. Pričao sam sa prijateljem večeras, on uzeo neki manje više nepoznatog proizvođača od 2m i kad se prikači i moj i njegov prikazuju cable charging umesto fast charging, ali je zato vreme za koliko će se napuniti isto kao i kad se zakači na kraći kabl gde piše fast charging.

Hvala pogledaću. Pričao sam sa prijateljem večeras, on uzeo neki manje više nepoznatog proizvođača od 2m i kad se prikači i moj i njegov prikazuju cable charging umesto fast charging, ali je zato vreme za koliko će se napuniti isto kao i kad se zakači na kraći kabl gde piše fast charging.
Razlika izmedju brzog punjenja i redovnog je sto brzo punjenje nagruva u prvih recimo 60 posto brzo a onda uspori a redovno punjenje ide konstantno. Na kraju kad to sve sračunaš dođeš na skoro isto vreme punjenja od 0-100. Brzo punjenje je značajno samo ako ti treba brzo da napuniš skoro potpuno prazan telefon do nekih 60 posto.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@vanbasten

Gomila telefona , gomila punjaca , kablova....
Razliciti nacini punjenja.
Gomila faktora.

Uglavnom brzo punjenje nije brzo od 0-100% , ali jeste brze od "standardnog" kada je struja punjenja max. oko 0,6A

Stigla posiljka , iznenadjujuce brzo za China Post UR....CN

Lampice daju hladno belo svetlo i ne pregrejavaju se kao pojedine slicne.

Imam pitanje. Imam Pocophone F1,želeo bih da poručim neki punjač za njega. Imam 18W quick charge,dobar je ali sam čitao ovde da quick charge polako ali sigurno jede samu bateriju. S obzirom da telefon punim samo uveče nije mi bitno hoće li ga napuniti za 1h,2h ili 5h. Bitno mi je da je ujutru 100%. Ja sam gledao ovako nešto pa ne znam hoće li biti dobar.
https://s.click.aliexpress.com/e/3HklDXUU
Ukoliko ima neki bolji dajte slobodno predlog,hvala :)

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Olaf kablovi rade brzo punjenje na 3m, pleten kabl ekstra savitljiv i samo 1,7$. Nažalost, moj prodavac više ne šalje za Srbiju, pa ti bist sne znači da ti oblačim link.

Imam ja takav, punjenje traje čitavu večnost u odnosu na onaj što je stigao uz telefon. Kabl jeste ekstra izrade.

Kakvi su 40mm 24V ventilatori sa alija, za svaki piše da je silent? Treba mi za 3d štampač, ne daju mi se pare za Noctua. Ne mora biti mnogo tihi ali bar je tiši od fabričkog Creality na 100%.

Nazad
Vrh Dno