Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Kako se dobijaju points?
Meni se cifra ne pomera i dalje sam Gold Member a kad god kupim nesta brojka ostane ista...
Poene dobijas na kontu kupovine, sto vise kupujes dobijas odredjeni status koji vuce benefite. Sto se obracuna poena tice, vrsi se svakog 8 u mesecu za prethodni mesec

Poene dobijas na kontu kupovine, sto vise kupujes dobijas odredjeni status koji vuce benefite. Sto se obracuna poena tice, vrsi se svakog 8 u mesecu za prethodni mesec
To nisam znao.
Desi se sa ne kupim po nekoliko meseci,ali eto sad napravio 3-4 porudzbine i vidim i dalje stoji ista cifra.
Znaci tamo 8 mogu da vidim tek promenu?

Kako se dobijaju points?
Meni se cifra ne pomera i dalje sam Gold Member a kad god kupim nesta brojka ostane ista...
I Meni to ne funkcionise..ja sam stao na platinum, ali ne sabira mi vise..tamo stoji za svaku kupovinu iznad neki $ , za ulazak dnevno u app itd itd al nesto ne radi kako treba 😂

Slazem se sa vama, jer mi vise nema smisla ni da skupljam one coin :D imam mamlo jace od 100$

Coin ti daje obično popust 1, 2 ili 5%, retko gde dobijaš 10% što je maximum i to važi samo za odredjene proizvode i ne računa se shipping a često je slučaj da je u drugoj prodavnici i bez coina jeftinije. Obično se kupuje do 5$ pa ušteda je 5 ili 10 centi. Računaj koliko ti treba da potrošiš tih 100$.

@Chernobyl Ja imam oko 105$ coina 😁
U svakom slucaju meni je zanimljivo,i prava je steta ako mi stane,nisam primetio sa mi se pomera members prices.

Moze s novcicima + kodovima da se poprilicno spusti cena za pojedine artikle ali je to jako situaciono i zahteva da se bas prate cene jer ima dosta navlakusa.

Ja sam nov u ovome jos,bar sto se aplikacije tice...
Ali mogu da kazem sa sam prezadovoljan.
Za stvar od 2-2,5e spustim po pola a nekad i ceo evro. Ipak ovi novcici vrede!

Može li neka preporuka za dobru mikrofiber krpu za sušenje auta posle pranja?

Juce sam prvi put probao tu krpu, jednu od nekoliko iz one ture sto smo mnogi porucivali.... Po meni bas losa ili sam ja navikao na bolje... Upije ona vode, al opet razmazuje, nikako nije za auto, mozda za neke manje povrsine.... Recimo peskir koji inace koristim obrisem ceo auto bez da ga ijednom iscedim, a pri tome upija sve i ne razmazuje, dok ova mozda jedan prozor obrise, pa ajd cedi da ne bi razmazivala.... Al oped poredim nesto od cca 2000din i nesto sto je simbolicno placeno cca 5 din😄

@e46glogi

Koliku povrsinu mozes da osusis delom peskira 30x30cm u odnosu na ovu krpu 30x30 ?

Ne kazem da su ove "krpe" besprekorne , ali nisam siguran ni da tvoj peskir samo posle cedjenja moze da brise kao kada je potpuno suv.

Ili meni ne ide od ruke ili je tesko naci power bank na Aliju?
Konkretno trazim model da ima barem 20K mAh i LCD sa statusom baterije

Kod mene je potpuno drugacije iskustvo sa krpama koje smo porucivali. Ajde okej. Platili smo je svi 3 dinara, ali ocu ad kazem da je placena i 130 koliko sad kosta, bolja je od svih krpa koje se mogu naci na trzistu kod nas a da kostaju do 350 dinara.
Kod mene vrsi sasvim dobro posao, materijal je dobar, lako se ispira, jedino sto mi je merilo loseg kvaliteta ako brzo propadne, a to cemo tek videti.

Evo ja sam kupio juce u Beogradu Vartinu u jednoj prodavnici, odlicna je, ima 10K mAh, a upotrebljivo mislim da je 5900 mAh, problem na Aliju je sto ne pise koliko je od te baterije upotrebljivo mAh, nije toliko bitan kapacitet ako ona upotrebljivo nema ni 15%
Mozda da razmislis da kupis kod nas Vartinu od 20K mAh, mislim da bi ona trebala da ima upotrebljivi kapacitet od minimum 11K mAh.
Jeste da su jace cene, ali opet za to idem na sigurnije, ili ako bi na Aliju nasao od Xiaomi power bank, one su isto okej.

Ili na primer ovo, ipak je bar kakva takva marka baterije

Orjentaciono od iskazanog broja realno imas 60% upotrebljivo, koji procenat gore dole. Ta matematika uglavnom funkcionise jer potkaci i konverziju i rated capacity bez racunanja.

@Burgija hvala ti puno na predlogu i odgovru, ali ocene prodavca mi se ne svidjaju 😅 definitivno cu kupiti preko KP
Ako ti jos od pomoci, prodavac mi je rekao da su najbolje varta i xiaomi baterije, ja sam jos pre 3 godine kupio huawei, i meni je ona takodje odlicna, ali njih skoro pa i nema nigde

I jasam trazio i na kraj kupim ovde za 2800 din sa postarinom , mali lagan 200grama ima brzo punjenje i veoma brzo punjenje , Samsung A52s dvaput napunjen XIAOMI MI Power Bank 3 Ultra Compact 10000mAh

Da apsurd bude veci, na oficijalnom sajtu Xiaomi Srbija je skuplji nego na Bazaru 😂
Imate kod nas za 2900 Redmi 20000 mAh, ne isplati se sa alija.
Mislim da je pao izbor na

Jer ovaj ima samo 10000 mah, a razlika je samo u 4.5W izlazne snage

Da apsurd bude veci, na oficijalnom sajtu Xiaomi Srbija je skuplji nego na Bazaru 😂

Mislim da je pao izbor na

Jer ovaj ima samo 10000 mah, a razlika je samo u 4.5W izlazne snage
Pa ta razlika u 4,5W zato duplo brze napunim jer imam veoma brzo punjenje . tezina i velicina mi isto odgovara

@e46glogi

Koliku povrsinu mozes da osusis delom peskira 30x30cm u odnosu na ovu krpu 30x30 ?

Ne kazem da su ove "krpe" besprekorne , ali nisam siguran ni da tvoj peskir samo posle cedjenja moze da brise kao kada je potpuno suv.

Pa tom povrsinom na primer lagano sve prozore (karavan u pitanju).

Ne brise bas isto kao sto je suv, ali ga cedim tek kad zavrsim brisanje, jer zaista upija i zadrzava nenormalno... Veruj mi nije ga lako ni iscediti.

Evo ovaj peskir je u pitanju, samo sto je i jeftiniji nego sta sam mislio da je, sta cu lose me secanje sluzi, a uzeo ga pre 2-3 godine.

Poslednja izmena:
Zaboravio link da ostavim

Jel neko porucivao xiaomi smart band 8, jel stizu originalni proizvodi ili neko djubre? Ako jeste, moze i link.

Ja nisam osmicu ali jesam prethodne modele. Gledaj global verziju i da prodavac nije od juce, i nema greške.

Meni te krpe i ne služe za brisanje od vode, nego unutra za mleko, sprej itd i za to su odlične

Nazad
Vrh Dno