Šta je novo?

Alien Swarm

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Nekada mod za UT2k4, a sada potpuno nova, 4 player co-op igra radjena u modifikovanom Source endzinu, koja ce potpuno besplatno moci da se preuzme i igra na Steam-u od veceras (19.7.10) u 21h po nasem vremenu. :)

Alien-Swarm.jpg

Available free of charge, the game thrusts players into an epic bug hunt featuring a unique blend of co-op play and squad-level tactics. With your friends, form a squad of four distinct IAF Marine classes. Plan your attack using an unlockable arsenal of weapons with countless loadout configurations against a wide variety of aliens. Blaze your way through an overrun, off-world colony, eradicating the alien infestation in environments ranging from the icy planet’s surface, to a subterranean lava-flooded mining facility.

• Tactical, 4 player co-op action game with a top-down perspective
• Complete game code and mod tools
• Unlock persistent items by gaining levels
• Over 40 weapons and equipment with countless loadout configurations
• 4 unique classes and 8 unique characters
• Matchmaking, Steam Cloud, Steam Stats
• 64 achievements
• Tile-based map generation tool
• Powered by Source and Steam

Minimum:
Processor: Pentium 4 3.0GHz
Memory: 1 GB for XP / 2GB for Vista
Graphics: DirectX 9 compatible video card with 128 MB, Shader model 2.0. ATI X800, NVidia 6600 or better
Hard Drive: At least 2.5 GB of free space
Sound: DirectX 9.0c compatible sound card

Recommended:
Processor: Intel core 2 duo 2.4GHz
Memory: 1 GB for XP / 2GB for Vista
Graphics: DirectX 9 compatible video card with Shader model 3.0. NVidia 7600, ATI X1600 or better
Hard Drive: At least 2.5 GB of free space
Sound: DirectX 9.0c compatible sound card
[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ga66xDr9Ubc&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ga66xDr9Ubc&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Deluje zabavno, će se skine-će se proba :d

Mislim da ce ovo da razvaljuje u co-op-u. :)

Igra koristi verziju Source engina koja je blize Portal 2 enginu, nego L4D2...

Question:
PersonGuy, is this engine version closer to Portal 2's engine than it is L4D2's? Or is it more L4D2?
Answer:
Much closer to Portal 2. This engine is from about a month before they started working on the E3 demos. Since then Portal 2 has added a bunch of its own new tech, but there's plenty of stuff here that's evolved beyond L4D2.

Kako ovo lepo izgleda izometrijski, bolje nego bilo koja UE3 igra koja je rađena u tom fazonu...

steta sto nije fps...mislim da bi bilo razvaljivanje onda.
al ce se proba u svakom slucaju

Igrao sam dva i po sata, odlicna zabava. Samo treba da skontate ko sta treba da radi i da ne srljate ;)

It has an IN-GAME level editor which can also randomly generate missions.

In Steam Tools, install the Alien Swarm SDK.
Run the game as normal.
Activate the console.
Open it.
Type 'SV_Cheats 1'
Type 'ASW_tilegen'

There you go. One level editor. I just tested it. Without hyperbole, it took me three minutes to generate and compile a whole new level from scratch. And then I was playing it. And died really quickly because there were no bots to help me, but whatever, it WORKS.

I repeat: THIS GAME HAS A RANDOM MISSION GENERATOR AND IN-GAME EDITOR. The number of missions is officially infinite.

http://developer.valvesoftware.com/wiki/Swarm_TileGen
http://developer.valvesoftware.com/wiki/Alien_Swarm_SDK
http://developer.valvesoftware.com/wiki/Alien_Swarm

proba i mogu reci da je zarazna igra...kapiram da je jos ludje ako igras sa jos 3 ortaka preko skajpa

Deluje jako zabavno i vrhunski odrađeno s obzirom da je mod u pitanju. Malopre sam probao i jako mi se sviđa :)

Stvarno vrhunska igra. Avp fazon iz pticje perspektive. Mogu samo da zamislim kako bi bilo da je iz prvog lica.:)

Jel ima ova igra podešavanje rezolucije, grafičkih detalja i tako to?

Poslednja izmena:
Zasto ne bi imala, kada je u pitanju igra radjena u novijoj verziji Source-a? :)

Manje-vise opcije za podesavanje grafike su kao kod L4D igara.

Menu je kao u l4d sa sve istim podeavanjima. Inace dobar je i zvuk u igri, odlicno pozicioniran za ovakav tip igre. S` obzirom da je Valve u pitanju, cudi me da je ovako nesto pusteno na steam za dz.

Menu je kao u l4d sa sve istim podeavanjima. Inace dobar je i zvuk u igri, odlicno pozicioniran za ovakav tip igre. S` obzirom da je Valve u pitanju, cudi me da je ovako nesto pusteno na steam za dz.

U pitanju je sporedni projekat jednog njihovog internog tima [koji je uglavnom sacinjen od bivsih modera koji su radili na orginalnom Alien Swarm-u]. Mogli su bez ikakvih problema naplatiti 10$ za ovo...

Al ok, mozda oce da zarade na dodatnim nivoima. Sigurno ce ih biti.

Kako mogu da igram ovu igru sa drugovima? Kad idem u steamu na add friend dobijem poruku da moram imati igru u mom nalogu, iako sam vec dodao ovu i jos jednu. :S:

Moraš da imaš jednu kupljenu igru.

Jel imao neko problem s kamerom u toku igre?
Igrao sam sa tri ortaka i na jednom nivou su se zalili non stop kako im se vrti kamera. Meni je radilo kako treba ali oni su jedva igrali i zbog toga su ginuli i nikako nismo mogli da predjemo pa se smorili i izasli. Bice bolje drugi put.
Inace igra je odlicna, zarazna je i potrebna je koordinacija igraca, dobra podela klasa i biranje opreme da bi se presao nivo.

koliko videh u statistikama na steamu, izgleda da ima svega 5-6 misija ?

Uuuu, i meni se đasvi ideja samo tako!

Nazad
Vrh Dno