Šta je novo?

Alien Swarm

@ R0B0T0 kako ti je steam id? Ako planiras i dalje da igras sam to ti bas i nije zanimljivo.

ko hoce da se okupimo sa foruma i da pikamo sa skajpom ili bez neka me adduje slobodno....steam id 'prcach'

Ova igra je klasičan primer kako su ačivmenti i guranje RPG elemenata svuda upropastili video igre. Juče hteo malo da se igram (pre toga igrao efektivno oko sat vremena) i provalim da sa mojim lvlom ne mogu da igram sa ljudima sa kojima sam u steam grupi. Oni svi po lvl 30 i to za dva tri dana igranja. Nije mi jasno šta u mod-igri koja treba da predstavlja razbibrigu traži MMORPG filozofija igranja.

Pa ja mislim da igra dosadi posle par igranja ako nema daljeg napredovanja, zar ne? Zar to nije poenta nekog MMORPG? Tako i ovde da bi ovo imalo dugotrajnost moralo je nesto tako da se ubaci. Da nije toga i otkljucavanja weapona/armora na 20/30 nivou, svi bi probali 2 sata i presli igru i to bi bilo to. Jednostavno ne bi imala nikakvu dugotraju vrednost posto nema nikakvih drugih multiplayer modova.

Pa ova igra i nema dugotrajnu vrednost jer je u pitanju jedna od onih igara koje upališ na 30 min do 2 sata da se izigraš sa društvom i ugasiš. Zahvaljujući otključavanjima moje "društvo" bdi nad ovom igrom kao da je u pitanju WoW ili Diablo. Meni je interesantna ali ne toliko da bi je igrao po ceo dan.

Klasične MMORPG igre su za *****e nego sam ja to kasno shvatio.

E bas to, razumeli smo se. Inace, ne verujem da ce ovo dugo da se igra, mozda jos neko kratko vreme dok vecina ne proba, posle toga ce ili da moduju igru da bi joj produzili vek i eventualno napravili zaradu, ili ce da puste da je vreme ugasi. Ja se bar nadam da ce nove kampanje da se pojave i da budu free, mada je ipak to veoma diskutabilno.

Sistem levelovanja je odradjen kao i u Modern Warfare tj Prestige. Dodjes do 27 lvla i mozes da se "Promote" Dobijes jednu zvezdu i pocinjes iz pocetka. I tako u krug, po meni uopste nije korisno, mada bolje i to nego da nema nicega.

Ma znam to, 27 lvl sam i pokusavao sam malo da igram na insane ali dzaba kad su sve neki pajseri.

malo sam probao i deluje ok, ali je bzvz igrati sa nekim ko nema pojma ili sa kojim ne mozes nista da se dogovoris, ginem vise od prijateljske dzebane nego od alieana, i onda vichem medik medik medik, a on stoji negde u cosku kulira... tja... ali ima potencijal za dobru zabavu sa prijateljima :)

Ovo je extra! Odavno se ovako dobro nisam zabavio.

e ljudi treba mi pomoc za kreiranje servera.
pokusavam da igram malo sa ortacima ali ne mozemo da se nadjemo. posto niko od nas ne poseduje nijednu igru na steamu ne mozemo da dodajemo ljude u friend listu pa tako ne mozemo ni da kreiramo friend server. uclanili smo se u istu grupu i probali da podignemo dedicated, ali opet ne vidimo te servere. sve smo po uputstvu radili , ali nista. ja vidim svoj server u steam grupi, ali niko drugi ne vidi. mislio sam da sam pogresno forwardovao portove, ali nista se ne menja ni kada drugi kreiraju. podizali smo dedicated za cs na isti nacin i bez problema se konektovali preko ip-a.

ja sam u bg na sbb, a ostali u ns na sbb i jos nekom, mada nema veze jer je ista kombinacija radila za cs.

takodje ne radi slanje pozivnica. kada napravim server, mogu da poslajem pozivnicu ljudima iz grupe, ali apsolutno nista njima ne stize. i obrnuto naravno.
samo smo jednom slucajno upali zajedno nas 2 kada je kreiran public server.

Za igranje sa ortacima je najbolje ne dizati server, vec uci na neki vec podignut dedicated. Enablujes konzolu u igri. U konzoli kucas "openserverbrowser" i otvori se lista servera kao u cs-u. Jedan covek udje na prazan server na kome je najboji ping i onda on postaje leader na tom serveru. Kad on udje, a vi za njim i to je to :) Tako se igramo ortaci i ja.

Btw, odlicna je igrica. Gotivno je kad se prelazi na insane ili kad se rade speed runovi. :)

@gdin_m, hvala na odgovoru. uspeo sam da aktiviram igru. i ranije sam pronasao ovaj video, ali pise da taj nacin vise ne radi pa sam presao na drugi video koji je izgledao kao prevara :D

meni radi odlicno posto sam ja kreirao, ali ostalima malo laguje izgleda. ja preletim mapu, a oni se vuku ko creva. videcemo sta cemo sa tim.

@mare, hvala i tebi. sjajan je nacin i vrlo jednostavan. uspeo sam i to. ali nismo jos igrali. reci mi jel mozemo da napredujemo po misijama. ovaj privatni nas je prebacio na drugu misiju kada smo presli prvu.

@all
kako da igram u prvom licu na serverima. ne mogu da prebacim zbog anti cheata. nisam uspeo da iskljucim cak i na privatnom serveru.

@subtractor
Kako mislis da li mozete da napredujete po misijama. Naravno da mozete, sve radi normalno :) Ne razumem tacno sta si hteo da pitas, preformulisi malo :)

Poslednja izmena:
ma pitam da li na public serveru idu random misije ili jedna ekipa moze da ide od pocetka do kraja bez preskakanja. znam da nema bas neke sjajne price, ali bismo voleli da idemo redom bar jednom pa onda da se koljemo.

ma pitam da li na public serveru idu random misije ili jedna ekipa moze da ide od pocetka do kraja bez preskakanja. znam da nema bas neke sjajne price, ali bismo voleli da idemo redom bar jednom pa onda da se koljemo.

Ako odaberes public game koji pocinje od mape Landing bay igrace te od samog pocetka bez ikakvog preskakanja. Mislim da ne postoji bilo kakav radom vec samo tvorac igre bira odakle ce da krenu. Da li od prve misije ili od neke kasnije.

stigao sam do 27 levela i dobio prvu zvezdicu.u cemu je fora sa zvezdicama? jel treba da ih prihvatam redom ili cu dobiti neku bolju ako ovu ne prihvatim?sta mi uopste daje zvezdica?

Da li postoje serveri koji su u nasoj zemlji ili bar u okruzenju?

Ja uglavnom igram na ovim engleskim i veoma su pouzdani.
http://www.multiplaygameservers.com/game-servers/alien-swarm/

Inace imao sam velikih problema sa seckanjem u igri koje nije do konfiguracije i konekcije, vec do Windows-a 7.

O tome mozete procitati vise na ovim stranicama:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1043281
http://support.microsoft.com/kb/948066

Poenta je u tome da se taj network throttling u potpunosti iskljuci.

Ovaj tweak radi i na Visti i pomaze i u drugim online igrama.

Nazad
Vrh Dno