Šta je novo?

Alcatel OT-997

Jel ima neka aplikacija gde su softwerski dugmici uvek providni ,a ne samo u home skrinu ?

Od pre par dana je poceo da me zeza prox senzor... Kada pricam,ugasi se normalno ekran,ali kad hocu da prekinem vezu,nekad se ne pali uopste,ili se pali na pola sekunde,pa je ugasen 2,pa se opet pali na pola sekunde,pa je ugasen 2...dok sagovornik ne prekine vezu,ja nema sanse da ubodem... U pleju sam trazio prog za kalibraciju,nudi mi samo rezound prox,ali ne radi,samo crno stoji pa zakuca telefon,i onda mi ponudi force close... jb,rutovan

"Na žalost android.process media je zaustavljen"... Nisam ništa čačkao, ubacivao, klasična bleja u pauzama odmora, nije rutovan. Nekoliko trenutaka pre nego li je počeo svakih nekoliko sekundi izbacivati ovo upozorenje, dva puta mi je zakovao, na kratko, a onda je krenulo ovo da se pojavljuje. Dva puta resetovan ali problem i dalje prisutan, pa da pitam iskusne forum drugare - šta mu je?

Potrudio sam se malo i problem rešio sam... Uradio backup svega, odradio fabrički reset i vratio na staro stanje, izgleda da nije imalo drugog rešenja. Nego, da pitam ekipu ljubimaca ovog modela, koji launcher da stavim? Skoro dve godine ga imam i ništa nisam petljao sa tim stvarima, ali reših da malo promenim izgled pa me interesuje koji mu najbolje leži, odnosno koji je najzanimljiviji?

Pa njemu leži svaki, vidi koji tebi leži... Imaš klasiku nova/apex, od neobičnih smart launcher, i moj favorit jer mi je nekako najnapredniji i najfunkcionalniji - smart launcher

Drugari imam pitanje :)..Izbacuje mi tel da je low space :D...i da je slobodno oko 151 mb interne memorije. Sve sto sam mogla prebacila sam na memorijsku karticu. Kad ocistim sa clean masterom to nestane, ali se tako javlja s vremena na vreme. Kako da resim to? Da li da ga rutujem, pa da mi neko od vas posalje uputstvo za to i da mi posalje uputstvo kako da deo kartice memorijske napravim da mu bude interna memorija, ako to uopste moze :D...Negde sam davno nesto citala :D ..Ili neko ima neko drugo resenje?! Hvala svima!

Jao ljudi ja cackala po tel i aktivirala talk back....tacno sam nervni slom dobila od ranog jutra :D .....UZAS jedva sam provalila na koju foru program funkcionise da vratim tel u normalno stanje ....vadila bateriju, pa widget locker aktiviran, pa pin hiljadu i jedan...majko mila......NIKADA GA NE PALITE :))))))))) .....UF....sad sam opet srecna sto sam ga vratila u normalno stanje i odoh da pijem jutarnju kafu na miru :)

Pa njemu leži svaki, vidi koji tebi leži... Imaš klasiku nova/apex, od neobičnih smart launcher, i moj favorit jer mi je nekako najnapredniji i najfunkcionalniji - smart launcher

Skinuh i instalirah ovu free verziju smart launcher-a, zanimljiva tako da ostaje :) Nego, jel ti koristiš ovu, ili pro? Razmišljam da skinem ovu pro sa torrenta pa da zamenim.

*** kakav sam pajser, sad tek vidim šta sam napisao. Na poslednjem mestu treba da stoji Action Launcher, njega koristim (kupio pro) :)

Smart je interesantan ali ga nisam duže koristio jer je imao neku glupost da kad pokrećeš aplikacije sa desktopa ne nastavlja ih iz keša nego ih uvek otvara od početka.

I to sto kazes,mada to je isti djavo ,ne verujem da ce telefon mnogo bolje da radi. :D

Hocu da se vratim na 4.0.4 jer imam utisak da mi je telefon bolje radio tada,problem je sto ne mogu da nadjem backup koji sam napravio kad sam instalirao 4.1 da li neko mozda ima ?

ICS Rom by jeffta

Rom je dosta brz.nema bagova koliko sma ga ja testirao.Ubačen je Beats audio i zvuk za slušanje muzike je mnogo mnogo bolji jači i čistiji.

INSTALACIJA:

1.TWR Recovery ili CWM recovery.
2.Kopirati rom u zip formatu na sd karticu.
3.Odraditi wipe cache,dalvik caache,factory Reset ,system (TWR Recovery v2.4.1.0)
4.Za CWM recovery odraditi Wipe data/factory reset,wipe cache partition,dalvik caache.
5.Ići na instal zip from sd kart.
6.Posle instalacije ići na rebot siytem now.
7.sačekati jedno 3-5 minuta i imate novi rom na vašem telefonu.

Sve radite na vašu odgovornost. Rom radi Provereno.

Kad budem uhvatio vreme probaću da portujem kit kat za mtk 6577.

Kod:
https://www.dropbox.com/s/6ln6m33oescgt7s/ICS%20by%20Jeffta%20ot%20997.zip

Poslednja izmena:
Sestra ima problema sa svojim 997. Ugasi se sam od sebe i ne moze da se upali. Izvadim mu bateriju, vratim je i probam da ga upalim i on dodje do pocetnog ekrana (logo androida) i onda se opet ugasi. Telefon nije vruc.
Da li neko imao slicni problem i moze li to da se resi?

Skini ONE TOUCH Upgrade S 2.8.0 i alcatel andorid menager instaliraj to i onada preko upgradea vrati telefon na fabričko stanje ili instaliraj neki custom rom.

Skinuo sam ONE TOUCH Upgrade S 2.8.0 a ovo drugo nema svrhe da skidam posto pise da ne radi na win 8.1.
Ne razumem se u android telefone ali zar nema u telefonu opcija da se resetuje na fabricko podesavanje? Sta ce mi dodatni softver za to?

telefon sam vratio preko one toucha na ics 4.0.4 i root-ovao sam ga ali ne mogu da instaliram twrp nikako,probao sam preko mobile unclea da idem update recovery pa twrp img i nece,moze pomoc?

nece,znaci ja sam preko mobile uclea flashovao twrp i kad idem reboot u recovery on mi se samo restartuje ili kad ga ugasim i drzim volume+ i power samo se ukljuci,da li ima neki drugi nacin da ubacim twrp?

pokreni flash tool

Kliknuti na Android_2.3.6_MT6573_Android_scatter

čekiraj recovery a zatim klikni samo na recovery i uvezi fajl koji oćeš od ta 2 recoveryja.

Kliknuti na Download i čeka dok se ne pojavi žuta linija i dok ne izbaci zeleni krug
http://www.zaslike.com/files/s74k5bcv48ure9r6lx93.jpg

to sve radiš tako što ti je ugašen telefon i i sključen usb tk kada klikneš doownload tada prikači usb posle toga izvadi bateriju vreti i uđi u CWM ili TWR
https://www.dropbox.com/s/ho5uqozwdxjazqu/recovery ot 997 + flash toll.rar

Nemoj da te buni kod tebe sam samo stavio da se vidi recovery na programu ne i isoli img fajlovi da ne bi nešto pogrešio

Poslednja izmena:

pokreni flash tool

Kliknuti na Android_2.3.6_MT6573_Android_scatter

čekiraj recovery a zatim klikni samo na recovery i uvezi fajl koji oćeš od ta 2 recoveryja.

Kliknuti na Download i čeka dok se ne pojavi žuta linija i dok ne izbaci zeleni krug
http://www.zaslike.com/files/s74k5bcv48ure9r6lx93.jpg

to sve radiš tako što ti je ugašen telefon i i sključen usb tk kada klikneš doownload tada prikači usb posle toga izvadi bateriju vreti i uđi u CWM ili TWR
https://www.dropbox.com/s/ho5uqozwdxjazqu/recovery ot 997 + flash toll.rar

Nemoj da te buni kod tebe sam samo stavio da se vidi recovery na programu ne i isoli img fajlovi da ne bi nešto pogrešio

Hvala puno :)

edit: znaci uradio sam sve kako si rekao i stajala je crvena linija 20 minuta i nista i ja iskljucio program i ukljucio telefon jer nisam mogao vise da cekam i nista,ne znam sta se desava od kad sam vratio ics preko one touch upgrade nece da mi ubaci recovery

Poslednja izmena:
to ti tako stoji nemaš dobre drajvere čim stoji samo crvena linija.

ne vredi,instalirao sam i opet nece,aj ako imas skype ili facebook posto ne vredi ovako da pricamo svakih par sati,posalji mi u inbox :)

Vrh Dno