Šta je novo?

Alcatel OT-997

Jel ste tebi to pojavilo kako si ubacio Jelly Bean ? Posto sam ja pre par dana presao na njega

Molim ljude dobre volje da mi posalju na pm navigaciju za 997

Vec dva dana se zezam,nikako da namestim za pravu rezoluciju telefona

primetio sam skoro( ranije stvarno nisam obracao paznju)da ne funkcionise punjenje telefona kada je telefon ugasen,nema nikakve indikacije na ekranu,jedino mala bela lampica za notifikaciju,niti se puni.tako prikljucen mi je samo skinuo bateriju dodatno.
zanima me da li je jos neko primetio ovo ili resio i na koji nacin?e da i kad je ugasen a na punjacu nemoguce ga je upaliti normalno,jedino se tako startuje ako se drzi dugme za paljenje 10 ili vise sekundi.
telefon je rutovan,obican 997,ali ubacen rom od 997d,ubacen JB.
druge probleme za sad nisam primetio,ako neko zna nesto,unapred hvala i pozdrav

primetio sam skoro( ranije stvarno nisam obracao paznju)da ne funkcionise punjenje telefona kada je telefon ugasen,nema nikakve indikacije na ekranu,jedino mala bela lampica za notifikaciju,niti se puni.tako prikljucen mi je samo skinuo bateriju dodatno.
zanima me da li je jos neko primetio ovo ili resio i na koji nacin?e da i kad je ugasen a na punjacu nemoguce ga je upaliti normalno,jedino se tako startuje ako se drzi dugme za paljenje 10 ili vise sekundi.
telefon je rutovan,obican 997,ali ubacen rom od 997d,ubacen JB.
druge probleme za sad nisam primetio,ako neko zna nesto,unapred hvala i pozdrav
Kod mene je tako od početka, tj od kako sam ga podigao sa ICS na JB.
Isto je u pitanju čist 997.
Ali to mi ne smeta, znam da se puni oko 2 sata, ukopčam ga dok je na punjaču, držim malo duže dugme za paljenje, i nema problema.

Ja sam kupio devojci za S3,na kp,ali ispostavilo se da je on samo za starije samsunge od s2... (s2,note i slicni...) i nije radio,pa smo ga probali na mom 997 i sljaka perfekno... Ne mogu da ga nadjem ponovo,obrisan je oglas,jer smo vratili adapter i rekli da ne radi... Ali mogu da ti opisem kako je izgledao xD U plasticnoj kutiji, crveni kabl sa 3 crna dela (jedan je hdmi za tv,jedan je mali usb za telefon,jedan veliki usb za struju)... kabl je bio dugacak 2 metra,sto je full... Kostao je 1200din,i to je full xD Kutija je bila sa crnim papirom unutra,pisalo je MHL velikim plavim slovima,gore...a dole HDTV Adapter belim slovima... Sa strane na kutiji je pisalo koji telefoni su podrzani,ne pise za nas,ali radi najnormalnije :) Nadam se da ces uspeti da nadjes... Sad kontam,vrv radi bilo koji sa s2,cim je ovaj radio :D

I jos jedna stvar,malo sam se zezao,za razonodu u busu :)
Pogledajte prilog 134596

malo mi je krivo sto nam telefon nije malo jaci,pa da igram psp igre,one seckaju... :/ :D Ali dobro,ps1,n64,gta sa...sljaka ko ludo :)

to bre brate ...resio si misteriju ,naime kod adaptera imaju dve vrste (5 pin i 11 pin )...taj sto si ti uzeo je bio 5 pin i odgovara za sg 2 i jos dosta telefona ,i mnogo je cesci nego 11 pin koji odgovara sg3 i za jos par telefona ...to je razlog sto nije radio njoj ,a jeste tebi :) ...a ja nisam bio siguran jel ackica jedan ili drugi ... hvala puno na pomoci , samo ako mozes posalji mi na pm sajt ili mesto na kome si nasao to jer ja sam sve nasao preko 1500 din :(...kupujem ga ,valjda ce da odgovara taj za s2 ... e jel laga gta sa ? ja nisam smeo da ga instaliram jer sam mislio da laga 100% ... insalirao sam bio betmen arkham city i to je bilo katastrofa :)

Sestra ima OT 997D, dešava se nešto čudno. Skoro je prešla sa telenora na mt:s i na telenoru je bilo sve u redu, međutim, sada ima problem sa data konekcijom tj. data konekcija nestaje. Podesio sam sve APN parametre po uputstvima, i "gprswap" i "gprsinternet" i funkcionišu normalno do trenutka dok se ne uključi wi-fi, tj. kada se wi-fi isključi, trebalo bi automatski da se vrati data konekcija, što se ne dešava. Restart telefona tek ponekad pomogne, do trenutka kad se ne isključi wi-fi. Pokušao sam u oba slota da stavim karticu i problem ostaje, a kad karticu stavim u drugi telefon, problem nestaje. Verzija roma je ICS.

Instalirao sam JB, sad radi samo 3g, edge ne radi. Zna li neko sta bi moglo da bude u pitaju?

to bre brate ...resio si misteriju ,naime kod adaptera imaju dve vrste (5 pin i 11 pin )...taj sto si ti uzeo je bio 5 pin i odgovara za sg 2 i jos dosta telefona ,i mnogo je cesci nego 11 pin koji odgovara sg3 i za jos par telefona ...to je razlog sto nije radio njoj ,a jeste tebi :) ...a ja nisam bio siguran jel ackica jedan ili drugi ... hvala puno na pomoci , samo ako mozes posalji mi na pm sajt ili mesto na kome si nasao to jer ja sam sve nasao preko 1500 din :(...kupujem ga ,valjda ce da odgovara taj za s2 ... e jel laga gta sa ? ja nisam smeo da ga instaliram jer sam mislio da laga 100% ... insalirao sam bio betmen arkham city i to je bilo katastrofa :)

gta radi solidno,primetio sam da pomalo koci i kada je sve na low,i kada je sve na medium... ali to je bas malo,moze da se igra normalno.... jedino sto me nervira je,kada je si u mestu,cesto se neki braon poligoni stvaraju oko tebe,to me mnogo nervira,ne vidis nista okolo... :/
betmen ne radi na 90 posto telefona i tableta,licno sam probao na dosta njih... Radio je ok na s2 i s3... Kontam da je optimizovan za "poznatije" telefone...
saljem ti sad kabl ako nadjem :D

Zna neko kako da koristim prednju kameru da slikam na 4.1? Na 4.0 je bila opcija ovde je nema

Kad udjes u app imas sa desne strane ikonicu fotoaparata i strelica na desno. Mislim da je isto kao na 4.0 .

Nema toga
jypu9uzu.jpg

E meni se javljalo ovaj problem ali jos na ics . Nisam mogao da prebacim na prednju kameru jer uopste nije bilo opcije ... probao sam da resetujem telefon ali nije upalilo i taman kad sam bio odustao ,samo je ponovo proradilo tj samo se pojavila ponovo ikonica ... cudno ali od tad nije bilo problema ...isto mi se desavalo sa mrtvim pikselima koji su se pojavljivali tamo gde su "softkiz" ali su i nestali sami od sebe ... ja volim da mislim da moj telefon ima dusu ,pa se nekad naljuti i onda zeza xD

Vratilo se dugme kad sam promenio temu sistema,nasao na android hilfe neku sistemsku crnu i posle restarta se vratilo a taman da krenem da backup-ujem kad ono sva sreca

Ljudi,davno sam pisao o tome da mi je crkla kamera kada sam pretvarao moj 997 u 997d...
Nisam hteo da ga nosim u mts,jer bi izvalili da sam ga cackao... I tako sam ga koristio vise od pola godine,bez zadnje kamere... I resio sam pre dve nedelje da ga reklamiram,pa ako odbiju,neka odbiju... I nisu ga ni otvarali,tako da nisu izvalili nista,a popravili su ga. Covek mi je rekao da je bilo do softverske greske... A ja sad razmisljam,kako da to nisam ja sam ispravio posle 10 podizanja novih romova,sto fabrickih,to modifikovanih... I radjen je wipe bukvalno svega 100 puta... I vracao sam ga preko OTupdate na fabricko vise puta. Kamera se nikad nije popravljala,kada otvorim samo ide force close,ili mi samo otvori prednju,zadnju kao da nemam.... Kako su oni otklonili tu softversku gresku?
Sada se plasim da stavljam bilo koji drugi rom,da mi se ponovo ne zezne to...Ili da odradim komplet backup svega,pa ako se zezne,samo da vratim...

Ljudi,davno sam pisao o tome da mi je crkla kamera kada sam pretvarao moj 997 u 997d...
Nisam hteo da ga nosim u mts,jer bi izvalili da sam ga cackao... I tako sam ga koristio vise od pola godine,bez zadnje kamere... I resio sam pre dve nedelje da ga reklamiram,pa ako odbiju,neka odbiju... I nisu ga ni otvarali,tako da nisu izvalili nista,a popravili su ga. Covek mi je rekao da je bilo do softverske greske... A ja sad razmisljam,kako da to nisam ja sam ispravio posle 10 podizanja novih romova,sto fabrickih,to modifikovanih... I radjen je wipe bukvalno svega 100 puta... I vracao sam ga preko OTupdate na fabricko vise puta. Kamera se nikad nije popravljala,kada otvorim samo ide force close,ili mi samo otvori prednju,zadnju kao da nemam.... Kako su oni otklonili tu softversku gresku?
Sada se plasim da stavljam bilo koji drugi rom,da mi se ponovo ne zezne to...Ili da odradim komplet backup svega,pa ako se zezne,samo da vratim...

Kako si vracao fabricke romove? Jedna je stvar ako flesujes rom a druga ako ides preko one touch upgrade...

Ima nesto novo za telefon? Neki update ili nesto? Kako napreduje 4.2? Jel i dalje ima dosta bug-ova? Nesto da preporucite za telefon? :)

Kako si vracao fabricke romove? Jedna je stvar ako flesujes rom a druga ako ides preko one touch upgrade...

na oba nacina... sve sam pokusavao,nista nije pomoglo...

sad sam stavio 4.1.1 02002,radi kamera i dalje,znaci ok je :)

zna li neko odakle mogu da narucim poklopac za bateriju? cini mi se da je neko ranije pisao da je kupio iz kine...

Ajde "saborci" mala pomoc oko telefona

juce sam posle ko zna koliko vremena nesto snimao sa telefonom - prebacih jutros na komp i vidim da je video 640*480

pogledao sam podesavanja na cameri - high

pre prelaska na JB - znam da sam snimao video u HD rezoluciji

jel ima jos neko problem ili sam samo ja lud ?

jel i nekog jos zeza ili samo mene... iskljucujem stalno ono stiklirano CPU power saving mode u podesavanjima za bateriju... A ono se samo stalno ukljucuje... Posle restarta obavezno,a cini mi se i ovako samo od sebe nekad... JB je u pitanju

Jel neko odradio uspesno kalibrisanje baterije sto smo pominjali par stranica unazad? Ja napunio telefon na 100,restartovao,ono palo odmah na 95...ostavio ga malo,pa dopunio opet na 100,uradio kalibranicu i lepo je drzao,pao na 90 posto posle vise od 3 sata... Ali evo sad sam ga napunio,i pao na 95 posto za nekoliko minuta,znaci ista pesma opet kao ranije... :/

Ja sam jednom uradio i isto tako bilo je super,ali sledece punjenje opet ista prica a da radim svaki put kalibraciju me mrzi

Vrh Dno