Šta je novo?

Alcatel OT-997

hahahahaha palo mi je na pamet,ali cuo sam da treba da ima 1gb slobodne... toliko pise da ima na internoj,a za ovih 1gb dodatnih sam se iznenadio... ili je to jedno isto,nego pokazuje dva puta... stvarno ne razumem :D
i sto pokazuje kao da je sd kartica? :D

1gb imaš za aplikacije, 1 gb imaš interne memorije :)

za sad nisam nista primetio da zeza... osim sto mi se skoro uvek u dzepu upali kamera,ne razumem kako je to moguce! izvadim ga iz dzepa,otkljucam,kad ono kamera radi...
i da,ja nisam primetio ono da gmaps vuce bateriju a nije otvoren...nisam ni otvarao mape do sad... jel to svima bude,da ocekujem da ce i meni,ili...? xD

Vuce mnogo kad se pokrene. Kako sam utulio gmaps baterija mi traje pola dana duze od tada.

hahahahaha palo mi je na pamet,ali cuo sam da treba da ima 1gb slobodne... toliko pise da ima na internoj,a za ovih 1gb dodatnih sam se iznenadio... ili je to jedno isto,nego pokazuje dva puta... stvarno ne razumem :D
i sto pokazuje kao da je sd kartica? :D

Pa interna sd... ona je 1gb ravno, za app imaš 1.37gb odvojeno

aha,pa super :)

malo pre mi se desilo nesto,ne znam da li je bag,ili....
prebacio sam danas stotinak pesama na karticu,ucitalo ih je odmah normalno,radilo sve super... i malo pre kad sam usao u google play,onaj za muziku,nema ni jedne pesme,samo mi stoji ona pomoc.. nema ni refresh,ni nista sto bi moglo da ih pokupi sa kartice... preko t.commandera pusta sve lepo,ali u plejeru ih nema... restartovao sam telefon,opet isto... i stvorile se same od sebe posle, ne znam da li je slucajnost,ali bas kad sam se konektovao na net...

jedan mi je prijatelj uzeo ovaj tel danas i nikako ne moze da podesi da mu radi stream (preko flash-a). pokusao sam preko telefona da mu pomognem (odakle da skine poslednju verziju i sl), ali mu se uvijek pojavljuje poruka tipa 'not supported by this device'. nemoguce da to nije podrzano, nema logike. imate li neki predlog?

Poslednja izmena:
Ako pušta iz hroma neće da može
A flash player se skida sa adobe sajta

Ljudi,meni nestaje galerija konstantno.
Kada udjem u galeriju nema nista,preko menadzera je sve na svom mestu. Pojavila se na par dana i opet je nema,kakva nebuloza... Naravno to se nalazi na kartici ako uopste ima neke veze.

Ovo za touch mi je hit,sad vidim da cak i preko nokta sljaka,na koju foru radi preko odece i slicnih predmeta? :)

A pitanje za vas rutashe,sta ste konkretno dobili sa tim romom,ali konkretno,nemojte price otkljucan je i slicno.
Sta se dobija konkretno i kakav je rom koji je dostupan,da li ga ima za 997 obichnjak?
Hvala unapred na odgovoru.

Нема рома. Ко зна шта може бити са галеријом, је ли ти картица у реду? Мени је све ок, ево колико користим телефон и мрцварим га, не фали му ништа. Постао је чак ултимативна гејминг машина, пуни се по 3 пута дневно :D

I meni se to isto desava sa galerijom. Vec 2 puta sam postavio pitanje, al ljudi me izgleda ne primecuju. Telefon prepoznaje karticu i pise koliko slobodnog prostora, itd, a svremena na vreme neca da ucita slike, muziku...

I meni se to isto desava sa galerijom. Vec 2 puta sam postavio pitanje, al ljudi me izgleda ne primecuju. Telefon prepoznaje karticu i pise koliko slobodnog prostora, itd, a svremena na vreme neca da ucita slike, muziku...
Pa, da li si formatirao karticu kada si je prvi put ubacio u telefon iz androida? Meni nije htjelo, pa sam to uradio i sad je evo mjesec dana sve ok.

Ako se to desi, format bi trebao da pomogne. Imao sam slican problem na Motoroli RAZR da mi ne vidi muziku i posle formatiranja je radilo sve perfektno. Kasnije sam tu karticu samo prebacio u G300 pa onda u 997D i nisam morao da formatiram.

Jel zna neko kako da podesim LMT,ono desno sto mi sluzi umesto fabrickih dugmica... Hocu da mi pokazuje samo back,home,recent apps i one tri tackice za opcije... Znaci bez ostalih stvari,tipa sata,memorije itd...
I,da... da li je moguce da je samo 300 mb rama slobodno,a nista nemam instalirano... Rutovao sam pre par minuta i stavio samo super su,total commander, lmt...

Ovako drugari da bi Lmt lancher radio i da bi uklonili softverske dugmice,telefon mora biti RUTOVAN.

JA NISAM ODGOVORAN AKO SE NESTO DESI VASEM TELEFONU!!! OVO RADITE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST!!!!!

Krenimo onda od rutovanja.
Da bi rutovali 997 i 997D morate butovati telefon u Factory mode,ulazite u njega tako sto palite telefon pritiskajuci VOLUME - i DUGME ZA PALJENJE u isto vreme,doke se ne pojavi Factory mode.
Kad ste u Factory mode možete spojiti telefon za kompjuter,koji će akosu adb drajveri dobro instalirani prepoznati vaš telefon,tj detekto vaće ga.U ovom trenutku telefon moze biti RUTOVAN,rutuje se sa MTK Droid tools,proverene su verzije 2..2.8 i 2.2.9. koji skidate odavde http://www.4shared.com/zip/NyHaro3-/MTKdroidTools.html
Kad MTK Droid Tools pronadje vas telefon samo kliknete- ROOT- dugme.Telefon će se restartovati dva puta i instalira ce Superuser app i root će postati stalan.
AKO VAS TOKOM PROCESA MTK Droid Tools pita da napravite backup,odgovorite sa NE jer proces je bagovit.MOŽE SE DESITI DA KAD SE ROOT ZAVRŠI I TELEFON SE BUTUJE I DODJE DO POČETNOG EKRANA PA SE OPET SAM OD SEBE RESTARTUJE,TO SE REREŠAVA TAKO STO PONOVO UĐETE U Factory mode I ODRADITE FACTORY REDET,većini se to nedesi ali se meni na mom 997D desilo pa sam morao da odradim factory reset.

Jednostavnije ne moze!
01.Skines onaj menadzer sa Alcatelovog sajta i instaliras(zbog drajvera)
02. Skines MTK droid tools
03. Ubacis telefon u factory mode (vol- i power)
04. Nakacis na USB
05. Startujes MTK Droid tools i kad ucita telefon kliknes ROOT
06. Kad obavi posao odradis factory reset iz factory mode jer ce ti telefon biti u bootloopu
07. Gotovo!
Bitno je da ti pre svega ovoga na telefonu bude ukljucen USB debugging i Unknown sources!

SUPERSU
Da bi LMT lancher radio u potpunosti kako treba , posto sa SUPERUSEROM ponekad neradi HOME i BACK dugme potrebno je instalirati SUPERSU
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.supersu

BildProp Editor
da bi mogli da menjamo posle instaliranja LMT lanchera sistem/bild.pop moramo da instaliramo jedan od editora evo koji sam ja instalirao
https://play.google.com/store/apps/...9tLmpydW1teS5hcHBzLmJ1aWxkLnByb3AuZWRpdG9yIl0.

LMT lancher
Skinite i instalirajte LMT lancher
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1330150
zadnja verzija je 1.91 pa potrudite se da nju skinete i instalirate

PODESAVANJA LMT LANCHERA
Settings
Autostart TouchService = 1
Set Mode (TouchService) = 2 (only Pie)
Piecontrol - Activation area position 4 (Boottom)

PIE
Ovakva su podesavanja kod mene,kod Vojkana tj na prvoj slici je difolt raspored.

Item 1 = Back
Item 2 = Menu
Item 3 = Home
Item 4 = recent Apps

kad izadjete iz aplikacije ,potvrdi te da sva cetri dugmica rade dobro,tek onda smoi spremni za sledeci korak.Ako neki od dugmica neradi , zanci da niste instalirali Supersu

PODESAVANJE SISTEM/BILD.POP

Pošto ste instalacije LMT lanchera instalirali Editor koji sam vam dao,udjete sad u njega i nađete qemu.hw.mainkeys i podesite sa 0 na 1, to telefonu govori da imate hardverske dugmiće,posle toga morate resetovati telefon,tj iskljucite ga i izvadite bateriju pa je posle 5-10 sec vratite i upalite telefon , ovo je zbog Alcatelovog quick start mode.

qemu.hw.mainkeys = 0

qemu.hw.mainkeys = 1

Posle ovoga ovako bi trebali da vam izgleda telefon

attachment.php

attachment.php

Poslednja izmena:
997/997D dobija CM 10 :)

Jel zna neko kako da podesim LMT,ono desno sto mi sluzi umesto fabrickih dugmica... Hocu da mi pokazuje samo back,home,recent apps i one tri tackice za opcije... Znaci bez ostalih stvari,tipa sata,memorije itd...
I,da... da li je moguce da je samo 300 mb rama slobodno,a nista nemam instalirano... Rutovao sam pre par minuta i stavio samo super su,total commander, lmt...

Procitaj ovo, za tvoje dobro, a i za dobro ostalih koji nemaju bas puno znanja o androidu mogu takodje procitati.

http://slimroms.net/index.php/faq/slimbean/238-why-do-i-have-less-memory-free-on-my-device

http://www.howtogeek.com/127388/htg-explains-why-you-shouldnt-use-a-task-killer-on-android/

TOOOOOO druze moj ulepsao si mi dan!!!!! :D
Daj link vesti molim te ;)

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38537810&postcount=43

Poslednja izmena:
Da se javim, posle updatea telefon radi sasvim ok, i ja sam zadovoljan. E sad, da li na ovom telefonu postoji fm transmitter i kako se koristi? Da li nekako moze da Se ispravi bag kad display trepce u toku razgovora, tj podlozan je slucajnom prekidu poziva ?

Iskljuci autobrightness

Ili prebaci na loudspeaker pa vrati na slušalicu, meni baš malopre pomoglo

Softverske je prirode, znaci jedino da ne koristis auto brightness, verovatno ce u sledecem update-u ispraviti to.

Provalio sam da se desava samo kada je auto brightnes. Kako se podesava ucestalost trazenja wifi, da stavim da trazi na svaki minut ili 10min? Tel je rootovan. Ima li fm transmitter i kako se koristi, jer sam procitao na nekom sajtu da ima?

Ma kakav sad fm transmiter, jel si video negde to na 100 i kusur strana ove teme?

Uzeo sam danas da malo igram Epic Citadel pa sam pustio da odradi benchmark i evo rezultata...

High Performance

High Quality

Ja sam spominjao fm transmitter ali niko se nije oglasio da je isti pokrenuo. :D

Nazad
Vrh Dno