Šta je novo?

Alcatel OT-997

Jel moze nekako da se skine fabricki rom ili odradi unroot? Nisam nigde to video, pa da pitam.

Unroot radis tako sto izbrises aplikaciju SuperUser koliko ja znam. Imas na netu mnoga uputstva tome, cak i skripte koje se ucitaju u cwm i obrisu to. Neka me neko ispravi ako gresim.

Potrebna mi je pomoć. Posedujem OT-997d, prvi android telefon. Imam problem sa slanjem SMS poruka na srpskom. Tastaturu sam podesio....napišem poruku ćirilicom, pošaljem je i primalac dobije praznu poruku ili jedan znak "?"
Čitao sam na drugom forumu da bi trebao da isključim strip unicode opciju u podesavanjima za SMS poruke, ali tamo tu opciju ne mogu da pronađem...

Nije baš isto za svaki telefon... Prefrazio sam ceo net i nigde nema da se skine stock ROM...

P.S. Jazo izbriši inbox :)

@ubibo, nije to do tebe, do druga je, njemu ne podržava ćirilicu.

P.S.2 da mi je znati ko to šalje na ćirilici sms... Em što ti naplati 3 sms-a za jedan običan...

Poslednja izmena:
Neko ko ima u pretplati preko 1000 SMS poruka, a ne voli da ih kuca...;)
Inače do mene je jer se to ponavlja sa svim primaocima. Sličana je situacija i sa čćžšđslovima....

Ne znam, ne šaljem ćirilicu (zbog odredjenih razloga, ne bi da pišem da se tema ne bi raspirila u nešto drugo) šaljem normalne SMS-ove, tako da ja i dalje mislim da je problem kod njih, a ne kod tebe...

Neko ko ima u pretplati preko 1000 SMS poruka, a ne voli da ih kuca...;)
Inače do mene je jer se to ponavlja sa svim primaocima. Sličana je situacija i sa čćžšđslovima....
Namesti u jeziku za tastaturu Hrvatski,latinica je i ima sva slova š,č,ć,đ a i svi to mogu da prime.
PS.Djilkoše izbrisao inbox i odgovorio ti na poruku.

Aj molim te ako imas vremena daj mi link, vidis kad sam sinoc pisao u 5 ujutru nisam mogao 3 sata da ga nadjem.

Opusteno, nije problem. Hvala ;)

a kako flesovati??

@kutijagreha, cik probaj :p ako ti se ne upali telefon, znaci da ne radi :p

To znaci da nisi imao google maps koji je preporucio izbor urednika i zato si brikovao telefon :DDD

To znaci ako nemas google play,ne mozes ni da vidis izbor urednika :d :d

Da bi vratio originalni ROM na telefon.
Mozes samo da odradis putem One Touch Upgrade-a njihovog.
tj. on flashuje poslednju verziju ROM-a koja postoji za doticni uredjaj.
Mada sam program nije bas pouzdan, posto je znao da brikuje aparat da mora da se menja osnovna ploca. Takva je situacija barem bila sa OT995.
Verujem da su mozda do sada malo sredili taj OTU.

Da, bilo bi lepo da može sa Alcatel-ovog sajta da se skine taj update za 997d, pošto baca error... Pa ako vraća stock, onda je to rešenje, jer unroot-uje

Ja:) Imaš uputstvo u ovom threadu na 42 strani od korisnika Rista1 (a i linkove).

za sve koji imaju problema sa IGO primo ,skinite ovu novu verziju apk http://directmirror.com/files/1LJFRKSZ zatim deinstalirajte IGO i u rolderu Igo na sd kartici izbrisite staru apk 1.2 i zamenite sa novom 1.3,takodje imate da prekopirate sa skinutog fajla i brandig u folderu IGO .U sys fajlu prepravite da izgleda ovako:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="800_480:800x480/480x750:fullscreen"

zatim instalirajte i uzivajte.pozz
Druze odradio sam ovo i delimicno je uspelo. Ne mogu reci da sam nezadovoljan. Na predhodnoj navigaciji su mi sisttemski dugmici zaklanjali i kad je telefon u uspravnom polozaju i kad ga rotiram tj u vodoravnom. Po ovom uputstvu kada je telefon u uspravnom polozaju navigacija radi u rezoluciji 480x750 i ceo program je vidljiv medjutim kad ga rotiram u vdoravni polozaj on prebaci na 800x480 i opet zaklanja deo. Dali neko ima resenje kako da se odradi iGO u 750x480 rezoluciji. Probao sam da menjam rezolucije u sis-u ali onda nisam mogao da je upalim.

I ja kupio 997d,jos uvek u fazi testiranja! E kad bi mi neko poslao na PM detaljno uputstvo sa Igo...! Hvala!

@ubibo, nije to do tebe, do druga je, njemu ne podržava ćirilicu.

P.S.2 da mi je znati ko to šalje na ćirilici sms... Em što ti naplati 3 sms-a za jedan običan...
Зар ти не наплате исто тако додатно и за коришћење дијакритичких знакова (ć, č, š, ž, đ) у нашој латиници?

Ne znam, ne šaljem ćirilicu (zbog odredjenih razloga, ne bi da pišem da se tema ne bi raspirila u nešto drugo) šaljem normalne SMS-ove, tako da ja i dalje mislim da je problem kod njih, a ne kod tebe...
А SMS поруке са ћирилицом су ненормалне? :)

Poslednja izmena:
И ја пишем ћирилицом па шта!:D Нешто сумњам да телефон на који шаљеш поруку не препознаје ћирилицу, један мој друг има нокиу 1662 и нема проблема, не знам који то тел онда не препознаје :rolleyes:

Koji dialer i koji launcher mi preporučujete da probam na 997D?

Nova launcher, bez greske. :)

DPI na 220 podesis i uzivas.

Ja otisao iz sekte, dobio sam od zene L9. :D

Sjajno si se ozenio. :D ;)

Ma brate, isti djavo... Imao sam Optimus 3D godinu dana, znam za jadac sa LG-om...

Ali nikada Alcatel nece imati bolju zajednicu od LG-a, realno. :)

Ruku na srce, veci ekran (na koji sam navikao sa HOX) je ipak uzivancija.

Alcatel 997D je vrh telefon zaista, ono sto mi se najvise svidelo kod njega je barebone ICS, znaci minimalizam, samo njihove ikonice...

LG standardno pun bloatware-a. ;)

Nazad
Vrh Dno