Šta je novo?

Alcatel OT-997

Pozdrav svima,

Recite mi, da li kod 997D mogu istovremeno biti aktivne obe kartice ili je suprotno, dok je jedan broj u funkciji drugi je nedostupan?
Obe kartice su uvek aktivne,i kad na jednoj koristis 3G internet druga je dostupna.Samo kod poziva druga kartica je nedostupna.

Hvala! Ja napao da kucam victory victory i ništa mi ne daje :) Provalih sada na koji si šop mislio.

Nego, kako preko kompa da nađem video koji sam snimio? Pogledah sve foldere koje je otvorio preko usb-a i nema ga nigde.

Moze li neko iz iskustva da mi kaze kako radi sa karticom od 8GB class 4. Jeli velika razlika u odnosu na 8GB class 10. Ova prva kosta 500 din, a druga 850. Nisu to neke pare, ali me zanima da li se razlika u ceni vidi u svakodnevnom radu. hvala
P.S. flesh sam namestio i radi odlicno, bez problema ucitava 24 sata i video direktno u operi. Samo mora da se skine verzija specijalno za android 4.0.4.

Moze li neko iz iskustva da mi kaze kako radi sa karticom od 8GB class 4. Jeli velika razlika u odnosu na 8GB class 10. Ova prva kosta 500 din, a druga 850. Nisu to neke pare, ali me zanima da li se razlika u ceni vidi u svakodnevnom radu. hvala
P.S. flesh sam namestio i radi odlicno, bez problema ucitava 24 sata i video direktno u operi. Samo mora da se skine verzija specijalno za android 4.0.4.
Ja imam 16GB class 4 ,posto sam je kupio pre godinu i po za Optimus 3D.Nisam primetio neke nedostatke niti da je negde pravila problem,sem sto ces na Antutu bechmarku imati manji skor :)

Uuuu, mnogo me briga za an tu tu... :) Imaj jedan "problem" sa baterijom koji mi nije bas jasan. Kad god udjem u battery use pise mi da je najveci potrosac Google Maps, a ja ga uopste ne koristim, cak sam ga trajno "ubio" da se ne podize i uvek pise da on najvise trosi. Msm da je to neka greska posto uvek pise da je potrosio 36% baterije, ni manje ni vise...?

nije greška, stvarno ti jede bateriju, i meni je tako zabagovao. drži popaljene accelerometar i magnetic field senzore nonstop. restart je sredio stvar.

Ma probao sam i da idem na "force stop" i da restartujem telefon, ali uvek stoji na 36%? Ja bi rado obrisao aplikaciju, ali mi ne da. Mogu samo da obrisem update...

probao sam dosta kamera i za fotoaparat preporucujem Camera FV-5 cist fotoaparat sa dosta opcija i bez kamere,takodje i aplikacija koja je dosla sa njim je ok.camera fx nije losa ali ne moze da se iskljuci zvuk blende ostale kamere tipa jbcamera i sl. ne prolaze. pozzz

ne mozes da brises maps i slicne aplikacije dok ne rootujes telefon

Da li cu ako rootujem telefon izgubiti opciju da koristim OTA update ili update preko usb-a, kad izadje JB? I da li postoji opcija da se telefon un-rootuje, posto u garanciji pise da je gubim ako ga rootujem? Mozda mogu sistemske aplikacije da se obrisu sa nekom aplikacijom kao npr titanium backup!?

titanium i sl ne rade bez roota probaj i sam.Za ot990 je postojao nacin da se rootuje i da se un rootuje po zelji i ja sam updejtovao preko aplikacije sa sajta na 2.3.4, a za ovaj telefon sam video upustvo za root i mislim da je jos previse konfuzno te sacekaj malo.
Da objasnim zasto mi se svidja Camera FV-5 jer ima funkciju da ne slika ako ne odradi fokus a posto za ovaj fon fokus zna da bude spor to je dobra funcija

Ma to sto je konfuzno nije problem. Menjao sam ja na xperii i kernel i romove, otkljucavao bootloader, al na njoj nisam imao garanciju pa sam mogao da se zezam... Sacekacu update na jb, pa ako on ne popravi neke stvari onda cu da ga rootujem i sve ostalo...

E mašala, dok ja razmišljam nestade 997 iz ponude mts-a.

Znao sam da će jako brzo da ode, srećom pa sam ovoga puta bio brži par dana. Valjda će ga dobijati čim im ide ovako, mada nemaju oni tu neku vajdu od njega.

Pa MTS rasprodao i drugu isporuku za 3-4 dana .Oni su ludi ako nebudu nabavili jos 997.Bio juce u filijali kod pohorske , da mi istampaju racun , a ono 2 ljudi pre mene trazilo Alcatel 997.

Kako to da je 997D u maloprodaji jeftiniji od 997, obzirom da čak ima i prednost od dva SIMa?

Neko rece da vise zraci... al ko jos gleda to, daj dual cora za male pare :D

Ajde neko ko ima merodavnu informaciju kada stize nova tura ovog modela,neka napise.

Hvala

Ne miriše mi da hoće jer ne samo što ga nemaju nego su ga skinuli iz ponude.

Ne miriše mi da hoće jer ne samo što ga nemaju nego su ga skinuli iz ponude.

Obavestenje koje sam dobio od operatera glasi ''svaki model koji trenutno nestane,automatski se povlaci iz ponude. U trenutku kada dati model opet bude dostupan,pojavice se u ponudi''

Inace stara poslovica ''stvari koje se dobro i brzo prodaju,uvek ce biti u ponudi''

Bar se tako nadam da ce i kod njih biti takav slucaj

Poslednja izmena:
Ako nije problem, neka mi neko pošalje na pp malo detaljnije uputstvo za instalaciju Igo Primo v1,3 a da ne smetaju sistemska dugmad. Hvala unaapred.

@EBlackadder proveri sanduce.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim Vojkan-u sto mi je poslao sve linkove i detaljno objasnio kako da instaliram IGO a da ne smetaju softv. dugmici.

Kome trebaju upustva neka se javi na PM.

Sad ti navigacija radi lepo?
Jel moze neka slika da se postavi kako to izgleda sa sredjenom rezolucijom sa dugmicima?
Pozdrav.

Vrh Dno