Šta je novo?

Alcatel OT-997

Evo nadjoh i ovo na Nemackom sajtu,ljudi pisali Alcatelu i dobili odgovor i evo sta kazu.Super vest za nas koji imamo telefone donete iz Nemacke.

-It's receiving JB next year,depence on where lives owner of the phone.I have phone from Germany,it will recieve update in January.For other countrys I don't know.-
A mi obicni smrtnici ako ga ovde uzmemo,ocemo ga dobiti i kad? ;-)

a to bi koristio za...

inace, nema nfc

Poslednja izmena:
Od ICS Google je izbacio Flash iz Androida, moraces sam da ga skines i instaliras.Vec od JB je u potpunosti izbacem Flash, tako kad sledece godine u Q1 ili Q2 dodje update na JB neces moci ni rucno da instaliras Flash.

Zvanično je od JB izbačen flash. Znam kad sam prešao na JB kad je izašao nije ga bilo, dok sam na ICS-u imao. Druga stvar, možeš da imaš flash i na JB za neupućene.

Evo nadjoh i ovo na Nemackom sajtu,ljudi pisali Alcatelu i dobili odgovor i evo sta kazu.Super vest za nas koji imamo telefone donete iz Nemacke.

-It's receiving JB next year,depence on where lives owner of the phone.I have phone from Germany,it will recieve update in January.For other countrys I don't know.-
A mi obicni smrtnici ako ga ovde uzmemo,ocemo ga dobiti i kad? ;-)
Tako je kod svih telefona u Evropi najcesce Nemci dobijaju prvi updat,pa onda ostali zavisi od zemlje do zemlje.Najbitnije da JB dolazi a to ce kasniti mesec dva za Srbiju nije toliko strasno.

Moja greska za flash mislio sam da su ga od ICS izbacili.

Tako je kod svih telefona u Evropi najcesce Nemci dobijaju prvi updat,pa onda ostali zavisi od zemlje do zemlje.Najbitnije da JB dolazi a to ce kasniti mesec dva za Srbiju nije toliko strasno.

Moja greska za flash mislio sam da su ga od ICS izbacili.
Ma tih mesec,dva kasnije nije strasno,meni je bitno da ce ga biti dok za Lg l9 jos se nista ni ne znam da li ce ga uopste biti,a to je meni bitno. ;-)
Aj sad jedno pitanje i vasi saveti.
1. Imam varijantu da preko tetke uzmem ovaj 997 u MTS uz Bel 200 i kosta 10.800,ona bi obnovila ugovor,ja maznuo ovaj mob i platio taj iznos i jos bi morao da dam njoj oko 5000-6000 jer mora i ona sebi neki mob ovako uzeti posto joj sadasnji crkava,znaci dok platim mts-u taj mob i njoj dam ispada 10.800 i ~5000 mu dodje oko ~16.000 din. (pod uslovom da je ovaj 997 u mts otkljucan,jer bi u njemu imao Telenor broj,a u sadasnji moj ot990 uzet u telenoru koji su mi oni otkljucali tj.izasli mi u susret,tu bi drzao mts broj)
I varijanta 2: AKO Telenor izbaci ovu nedelju opet onaj popust (i tako bar malo isprave bruku od novogodisnje akcije) da kod njih sklopim 2 ugovora i na jednom broju uzmem desire x (uz manji paket),a na drugom l9 (uz veci paket) i sa tim bi me L9 ispao 25320 i npr.ako bude taj popust -5000 ispao bi me 20320.

E sad imajuci to u obzir da li bi uradili varijantu 1 ili 2,ako znamo da bi pod gore napisanim uslovima L9 bio skuplji ~ 4000 od ot997,da li bi se isplatilo dati tih 4000 vise za Lg,posto mi se cini da su po specifikacijama skoro slicni,st tim sto bi 997 bio sim free,a lg verovatno zakljucan?!

Poslednja izmena:
Ma tih mesec,dva kasnije nije strasno,meni je bitno da ce ga biti dok za Lg l9 jos se nista ni ne znam da li ce ga uopste biti,a to je meni bitno. ;-)
Aj sad jedno pitanje i vasi saveti.
1. Imam varijantu da preko tetke uzmem ovaj 997 u MTS uz Bel 200 i kosta 10.800,ona bi obnovila ugovor,ja maznuo ovaj mob i platio taj iznos i jos bi morao da dam njoj oko 5000-6000 jer mora i ona sebi neki mob ovako uzeti posto joj sadasnji crkava,znaci dok platim mts-u taj mob i njoj dam ispada 10.800 i ~5000 mu dodje oko ~16.000 din. (pod uslovom da je ovaj 997 u mts otkljucan,jer bi u njemu imao Telenor broj,a u sadasnji moj ot990 uzet u telenoru koji su mi oni otkljucali tj.izasli mi u susret,tu bi drzao mts broj)
I varijanta 2: AKO Telenor izbaci ovu nedelju opet onaj popust (i tako bar malo isprave bruku od novogodisnje akcije) da kod njih sklopim 2 ugovora i na jednom broju uzmem desire x (uz manji paket),a na drugom l9 (uz veci paket) i sa tim bi me L9 ispao 25320 i npr.ako bude taj popust -5000 ispao bi me 20320.

E sad imajuci to u obzir da li bi uradili varijantu 1 ili 2,ako znamo da bi pod gore napisanim uslovima L9 bio skuplji ~ 4000 od ot997,da li bi se isplatilo dati tih 4000 vise za Lg,posto mi se cini da su po specifikacijama skoro slicni,st tim sto bi 997 bio sim free,a lg verovatno zakljucan?!

Uhhh ***.Ko je ovo razumeo svaka mu čast! :rupa:

У сваком случају, lg је бољи :D

Uhhh ***.Ko je ovo razumeo svaka mu čast! :rupa:

Da uprostim,da li je bolje da pazarim ot 997 za nekih 16000 din. preko MTS-a i u njega da stavim Telenor broj ili je bolje da dam jos 4000 vise tj. oko 20000 i da u telenoru uzmem l9 ako daju popust od 5000,posto bez popusta je lg skuplji od alkatela 9000 jer ispada oko 25000,a to mi je vec velika razlika u koristi 997?!
U obzir gedajte i cene po kojim bi ih dobio,a ne samo aparat ;-)

Poslednja izmena:
nije ni meni radio sa tim auto podešavanjima... evo šta treba u sys.txt
screen_xy="800_480:736x442/480x698"

u multimode.ini koji je u data.zip/android_ui (koji si skinuo za 800x480 rezoluciju)
m3=700..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,600..960,"800_480"

Super.
Radi.
Samo da bi se učitali skinovi, diMkaWA i GjAk, potrebno je kod njih dodati ove rezolucije.
Eto rešenja.

Poslednja izmena:
Ja kupio telefon kod nas u radnji, a ustvari donet iz Nemacke. :) Znaci bice ubrzo JB...

Инсталираш флеш апликацију. Скини фајл са гугла, пошто га за оне са 4.0 нема на маркету.

Da nije neko načuo, oće li ovi u mts-u nabavljati 997d. Jedini razlog što još nisam uzeo box je što se nadam d varijanti.

po meni nema šanse, nisam siguran ni da ga ima zvaničnim kanalima. imaš 992d ako hoćeš dual.
a box možeš da uzmeš sutra, pa da kasnije uzmeš telefon kad se pojavi neki koji ti se svidi, tad kreću nova 24 meseca.

Genijalne ideje su obično proste. Sačekaću još neko vreme da vidim da ne dobiju, čisto zbog garancije, ako ne, uradiću ovako.

Pošto sam na mts-u još vezan ugovorom za prethodni telefon, a žena ima telenor postpade, razmišljam se o onom Telenor HD modelu, valjda je to Alcatel Ot-995. Može li neko da kaže koliko je on lošiji od OT-997 i šta mi to donosi u realnom radu? Da napomenem da nisam neki zahtevni korisnik, igrice uopšte ne igram.

hd ima 512 rama a ot-997 1gb što puno znači na novijim android sistemima, čak i za osnovne operacije - fluidnost, kretanje kroz menije, samim tim i odziv ekrana i sl...

Da li je neko ko ima telefon pokušao da napravi poređenje kvaliteta fotografija sa fabričkim softverom i recimo Camera 360 programom?

Čini se da je slabiji kvalitet fotografija posledica prejakog kompresovanja jpg-a, tako je softverski omogućeno da 1 slika u max. rezoluciji bude od 800kb do 1mb uz osrednji kvalitet, dok bi normalnom kompresijom jpg slika bila oko 3mb sa vidno boljim rezultatom.

Ovo se pominje po nekim forumima...

Inače, sutra stiže Deda Mraz i donosi temu ovog foruma ... :)

Poslednja izmena:
Da li neko ima ista iskustva da baterija posle skidanja sa punjaca i ako se ne upotrebljava spadne na oko 80% za 4 sata a posle sporo pada procenat i ako se upotrebljava.

ja samo da potvrdim ovo, ako ga koristiš spadne i za 1h na tih 80%, posle kao uspori...

Da pitam, mada možda nije mesto ovde, uzeo bi microSD karticu za 997 do 16gb (može da se nađe KINGSTON MICROSD 16GB CLASS 4 + ADAPTER za nekih 1.700,00). Karticu uzimam zbog muzike, tako da ne znam da li ova klasa odgovara svrsi (pretpostavljam da da). Do 2.000 dinara bi mogao da se najviše ispružim. Inače, telefon je zmaj, nisam neki zahtevan android frik i picajzla što se fotografija i kamere tiče ali meni to sve sasvim pristojno izgleda.

bolje uzmi klasu 10 imas 8gb oko 1050 din ili imas za te pare i klasu10 16gb da ne reklamiramo nikog malo google 1720din

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Recite mi, da li kod 997D mogu istovremeno biti aktivne obe kartice ili je suprotno, dok je jedan broj u funkciji drugi je nedostupan?

Nazad
Vrh Dno