Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Ma ja se nisam smorio, ali je stvarno tupo za praktično nov telefon da se farba skida. Da je makar godina prošla, pa hajde.

I kod mene posle 5 meseci nema ni jedne ogrebotine, nemam masku, ni foliju.

Da li je neko koristio ovu aplikaciju: "Mobile Upgrade S 4.0.6"?
Inače app skinuta sa Alcatelovog sajta

Posle nekoliko dana koriscenja mogu reci da sam zadovoljan telefonom.
Instalirao sam Nova Launcher jer mi je njegov ocajan, instalirao MIUI 5 icon pack, iskljucio animacije, namucio sam se dok sam pronasao Developer options, mangupi ga sakrili ali ima zanimljivih opcija. Ako neko ne zna, taj menu se otkljucava na About phone pa 5 puta se tapne Build number. Onda se otkljucava developer options...
Nemam mrtvih pixela, ne greje se nista van granica normale, jednom mi se samo nicim izazvano restartovao.

Ono sto me nervira i za sta nemam resenje je galerija, odnosno prikaz svakog moguceg foldera sa slikama, ne moze da se selektuje koje foldere da prikazuje. Tako da mi prikazuje i iGO folder sa teksturama i tako neke gluposti...

Pre njega sam imao HTC OneX koji je ubica za muziku u odnosu na idola, ali Pioneer SE-CL30 bubice uz PowerAmp vrse posao. Slike sa Idola su mi lepse nego sa HTC-a
Sve u svemu, u odnosu na cenu Idol daje mnogo, ja zadovoljan.

Instaliraj QuickPic sa marketa, pa sakrij šta ti ne treba od foldera. Ikonicu od ove galerije sakrij u launceru i rešen problem. :)

Cao svima, moze li jedno pitanje? Uzecu Alcatel Idol X u Telenoru sledeće nedelje, pa me zanima, pošto sam laik, šta prvo treba da instaliram/deinstaliram da bi mi telefon radio kako treba. Dajte sve predloge za neke korisne i zanimljive aplikacije.. Molim objašnjenje step by step :)

Unapred hvala

Telefon radi kako treba od samog starta, a instaliraj šta ti bude dodatno trebalo

Nova launcher, quick pic. Antiviruse ni slucajno nemoj da instaliras. Sve ostalo je stvar licnih potreba i ukusa...

Nova/apex obavezno, neku drugu aplikaciju za kameru posto je ona standardna veoma siromasna, Es file explorer kao menadzer fajlova, Greenify za hibernaciju aplikacija koje neces da ti rade u pozadini... Za ostatak imas temu "Must have apps"

Zanima me sta si cackao u developer opcijama....inace telefon imam dugo dugo,mozda sam cak i uzeo medju prvima...'fala bogu radi k'o sat! Da kucnem u drvo :smash:! Jel nasao neko neki update?

Nova/apex obavezno, neku drugu aplikaciju za kameru posto je ona standardna veoma siromasna, Es file explorer kao menadzer fajlova, Greenify za hibernaciju aplikacija koje neces da ti rade u pozadini... Za ostatak imas temu "Must have apps"

Ja ovo uopste ne razumem :-/ šta je nova/apex?greenify? koju aikaciju za kameru predlazete? i da li da instaram nešto tipa baterry doctor li kako vec za stednju baterije? hvala...:wall:

NOVA ti je launcher (guglaj), Apex isto to, Greenify za hibernaciju aplikacija koje ne zelis da vuku bateriju u pozadini (licno mislim da je nepotrebno), battery doctor-i i ostale gluposti su nepotrebne.

Ja sam maksimalno zadovoljan baterijom na ovom fonu (a i telefonom generalno). Uz moje korišćenje može cijeli dan, do dan i po. Samo sam pogasio Facebook i Google +, bez ikakvih dodatnih aplikacija za bateriju.

Facebook vise nije toliki potrosac kao sto je bio dok je G+ katastrofa. Koliko ti je ukljucen ekran za to vreme?

Ja to po default-u gasim. Nisam siguran tačno koliko sati screen on-a. Tu negdje do 4 sata otprilike.

3g. Sad sam pogledao account-e i ima ih 8 da ne nabrajam. Samo se neki update-uju samo na wl. Nemoj mi baš 100% vjerovati za ona 4 sata, ali definitivno mi za moje potrebe završava posao makar cijeli dan. Što, recimo, OT 955 nije mogao ni blizu.

Jedan neobican problem mi se desio. Neki bug sa lock screen-om. Ona ikonica katanca u krugu je treperila, animacija se skroz polupala. Nemam pojma zbog cega i nisam uspeo da je sredim nikako drugacije osim resetom telefona.

Znaci ikonica nije imala normalnu animaciju pulsirajuci glow (da ga tako nazovem), vec je treperila, palila se i gasila velikom brzinom.

Jedan neobican problem mi se desio. Neki bug sa lock screen-om. Ona ikonica katanca u krugu je treperila, animacija se skroz polupala. Nemam pojma zbog cega i nisam uspeo da je sredim nikako drugacije osim resetom telefona.

Znaci ikonica nije imala normalnu animaciju pulsirajuci glow (da ga tako nazovem), vec je treperila, palila se i gasila velikom brzinom.

Desilo se i meni krajem prošle godine, uglavnom nešto sam čačkao, imao sam folder sa preko 30 ikonica, onako folder je bežao, a nekako sam uspevao da ih ubacim :) posle toga je pobrljavilo. Mislim da ima neko ograničenje vezano za broj ikonica po folderu. Restart je pomogao, tj factory reset.

Ne zavisi od lokacije vec je problem do telenora.

Udjite u Menu/Settings/More.../Mobile networks/Acces Point Names/Telenor Internet i obrisite Proxy,Port, Username i Password.

Treba da izgleda ovako

Posle toga upalite i ugasite mobilni internet i proverite brzinu.
Jel znas sta je bilo upisano u ova polja? Ako bih zeleo da vratim...

A što bi želeo da vratiš?
Trebalo bi to sve da ima negde na telenorovom sajtu.

A što bi želeo da vratiš?
Trebalo bi to sve da ima negde na telenorovom sajtu.

Verovao ili ne....nije mi se nista promenila brzina...pa da vratim,mada nisam blizu grada,ali kazu da to ne zavisi od lokacije,djavo ce ga znati:-devil-:!Hvala u svakom slucaju.

Ja sam uzeo telefon pre 15 dana i baterija mi je zaista katastrofa. Ako izguram 10 sati izmedju punjenja, to je premija. Pogaio sam sve sto moze da se pogasi. Totalno sam razocaran u ovaj model, ipak sam ocekivao vise...

Nije baš tako strašno. Činjenica je da nije za heavy usere ali može da pregura čitav dan. Ko ima punjač u automobilu može da bude opušteniji.

Sve zavisi kako se koristi.Ja sam izvlacio malo preko 4h SOT,ukljucen 3g,iskljucene sve vrste sinhronizacije,osvetljenje maltene na minimumu jer je i tako vise nego dovoljno.

Nazad
Vrh Dno