Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Gledas u telefon i kad se pojavi 0:00 to je znak da se sagovornik javio.
Ako telefon zacrni ekran kad prislonis na uvo i jos ti je to cudno,onda smartfon definitivno nije za tebe.

U šta da gledam kada se po pritisku zelenog tastera za poziv ekran istog trenutka zacrni, kao da je isključen! Nema ništa, samo mrak, ni 0:00, niti bilo šta.

Vidim da ima experata za smartove, ako bi mogla jedna instrukcija, kako jednom rukom,kada ste zauzeti nečim drugim ( a nije vožnja), da obavite poziv. Ko objasni dobije Like.

E onda ne valja telefon. Verovatno crko proximity/light senzor. Skini cpu Z pa proveri da li rade senzori.

uploadfromtaptalk1392241489847.jpg

Ekran se ne zacrni kad nekog pozoves dok ga ne primaknes, pa ga senzor iskljuci. A, i sta ce ti vizuelna potvrda da se neko javio kad telefon ima odlicnu funkciju da na kratko zavibrira kad se sagovornik javi. GPS iznenadjujuce brzo hvata. Na otvorenom posle 5 sek bukvalno. U zatvorenom se malo muci. Velicina je takva kakva je za ekran od 5 inca. Sa tankim bezelima nije bespotrebno uvecan. Ima ovaj telefon mane, ali te sto si ti naveo moj nema :) Ili nemamo isti model :)

Ako tvoj Idol x radi ovako kako si opisao, ili ga menjaj ako je u garanciji ili ga baci ako nije! Dovoljno ti je da pokažeš da ti ne radi GPS i da ga reklamiraš bez problema, blutut takođe, a i ovo za pozive ne treba da radi baš tako kako si ti opisao - u toku pozivavanja i poziva, ako telefon držiš u horizontalnom položaju (recimo ispred sebe, gledaš u njega) ekran je upaljen, a kada ga okreneš u vertikalan položaj (pretpostavlja se da si ga stavio na uvo) ekran se gasi radi uštede baterije. Ako ga vratiš ispred sebe, ekran se automatski pali.

U svakom slučaju, sa svim problemima koje imaš (ako je tako kako si opisao) ne časi časa, pravac Telenor!

Poslednja izmena:
Nema veze sa vertikalnim-horizontalnim polozajem vec sa proximity senzorom. Ako detektuje nesto ispred senzora gasi ekran. Mozda imas foliju na displeju pa te ona muci.

Evo ga, @Djilkosh_Ns , biće da si u pravu
CPU Z sensors.png
Proximity & light nema ništa!

Probaj malo da pomeras mob dok drzis tu stranu.. I meni prvih 20sec nije nista pisalo tu pa se posle stvorilo

ljudi daj kazite koji program da skinem za kameru,ova njegova je bas los nema cak ni obicna podesavanja...nocu mi pravi bas lose fotografije,ako zna neko neka kaze koju aplikaciju da skinem za bolju kameru..?

koji telefon ima bolju kameru ovaj alcatel ili lumia 720 ?

ljudi daj kazite koji program da skinem za kameru,ova njegova je bas los nema cak ni obicna podesavanja...nocu mi pravi bas lose fotografije,ako zna neko neka kaze koju aplikaciju da skinem za bolju kameru..?

Probaj Kamera FV-5. Nego ja imam problem sa video snimanjem u nocnim uslovima, ne moze da prebaci 17 fps. Kod prethodnog fona SGS2 mi je pomogla LG Camera. Ima li ovde nekog resenja???

Vase mišljenje,da li vrijedi preci sa xperie P na idol X i da li je bolji ovaj procesor na idol x od xperie ( vjerovatno jeste al eto da pitam :)

Da li je neko imao problem sa back tasterom? Meni posle odredjenog vremena koriscenja telefona (oko 10min) back taster zakuca, dok menu i options tasteri normalno rade. Problem resim tako sto zakljucam/otkljucam telefon i onda normalno radi sve.

I kod mene je bilo problema sa osvetljenjem posle razgovora jer se osveteljenje automatski spusti na minimum... I taj problem sam resavao zakljucavanjem/otkljucavanjem telefona.

Imao sam u ova 3 meseca koriscenja telefona i dva gasenja telefona(telefon mi se sam od sebe ugasi)

Poslednja izmena:
Jasno ti je da to nije kako treba, ne znam zašto čekaš a ne reklamiraš ga. Odeš i pokažeš da ti se taster zakucao, ili da ti ne radi proximity senzor...

I ja imam isti problem sa back tasterom, ali srećom se retko javlja. Moj je model sa dve sim kartice

Jel neko otkljucavao ovaj telefon sa telenora? Jel ste preko ebay-a uzimali kodove ili?

Ja sam nasao prosle nedelje na kupujem prodajem, Mirce iz Cacka. Pozvao ga i pitao koliko para a on mi rekao 600 din ali ima kodove za telenor al misli da su isti i za telekom i da mozemo da probamo. I ja mu izdiktirao imei a on meni kod i otkljuca ga. Jos mu nisam ni platio, al cu popodne da odem da mu uplatim.

Super da znam. Fala.

Pozdrav ljudi. Da li moze da se skine zadnji poklopac na neki način a da se ne ošteti telefon i da ne propadne garancija?

Jedini problem koji ja imam sa ovim telefonom jeste zadnja maska koja bi trebalo da je od polikarbonita sto znaci cak i da ga izgrebem boja bi ista bila i kad ga zagrebes. Meni posle samo nekoliko dana pocela da se gubi boja sa poledjine, nije izgreban ali je sad ceo izlizan iza. Ima li jos neko taj problem? Inace ostalih problema nisam imao, nije bagovao i uzivam sa telefonom. Baterija dugo traje i kamera je za pohvalu. Pozz

Meni je telefon ispao par puta na asfalt i neko kamenje i imam pozadi neke ogrebotine od pada, ali boja je ista tj nema boje već je plastika i unutra iste boje kao i spolja.

Jedini problem koji ja imam sa ovim telefonom jeste zadnja maska koja bi trebalo da je od polikarbonita sto znaci cak i da ga izgrebem boja bi ista bila i kad ga zagrebes. Meni posle samo nekoliko dana pocela da se gubi boja sa poledjine, nije izgreban ali je sad ceo izlizan iza. Ima li jos neko taj problem? Inace ostalih problema nisam imao, nije bagovao i uzivam sa telefonom. Baterija dugo traje i kamera je za pohvalu. Pozz

Mom ortaku power dugme izgubilo boju posle 5 dana koriscenja. Telefon iz telenora.

Ne meni telefon nije ispao ali mi je poledjina sada mesavina metalik crne/sive i skroz crne. Ne izgleda lepo i definitivno ne izgleda kao da je telefon star nedelju dana.

Kod mene je sve OK, niti se skida boja niti se grebe. Ispao mi je jednom, na zalost je zadobio fina ostecenja oko okvira, ali staklo i sve ostalo je perfektno.

Posle sam uzeo case i nema problema. Fon je iz Telenora, prva serija.

Za ovaj tel samo reči hvale,maltretiram ga nekih par meseci (VIP mreža) i do sada nisam imao,ama baš nikakvih problema :smash: (u drvo) .Kamera mu je jedino katastrofalna i za njega ide najbolje aplikacija Vignette ,stavi se da ne komresuje slike,treba mu doduše malo više vremena da sačuva sliku, ali barem zato slike izgledaju mnogo bolje nego li sa fabričkom aplikacijom.

Ja ne verujem da će biti pre juna, ako ga uopšte bude bilo.
Nešto ga više ne očekujem. Mada su mi na Alkatelovoj FB strani rekli da će biti. Ali ko će njima da veruje.

Nazad
Vrh Dno