Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Greota je dati 2k din za paket od bednih 300 minuta :)
A net im se raspada zavisno od lokacije i da, podeseno mi je sve kako treba odavno...

U sustini, jeste manje vise tu negde kad se obracuna, ali imas tih "bednih 300min", kasnije 1000 min u telenor mrezi, 1gb podataka, 1000 poruka, i omiljeni broj sa kojim mozes pricati besplatno, takodje ne placas u kesu odmah vec kroz neku normalnu tarifu, tako da je po meni ovo ipak bolja varijanta.

Devojka uzela telefon pre par dana, prvo sto mi je kukala je na bateriju, a posto je ono njegovo ocitavanje izbugovano stavio sam gsam, rezultat je 4h30m sto je ok.

A jel ima neko problem da telefon nece sam da se zakljuca/ugasi posle 30sec koliko je podeseno? Znaci sija non stop dok ga ne ugasi na dugme gore... Gledao po opcijama i nisam nasao jos negde da se podesava to osim u Display.

I procitao sam negde ranije u temi da telefon radi bolje kada se ugasi nesto sa lock screena, ja ugasio weather on jos uvek tamo, i ugasio sam g sensor za lockscreen, ima li jos sta?

Prilozi

• Screenshot_2014-01-26-11-08-32.png
    Screenshot_2014-01-26-11-08-32.png
    236.6 KB · Pregleda: 211
Probaj da smanjiš na 15. Moguće da imaš neku glupost koja ga sprečava da se ugasi, pogledaj šta ti je sve popaljeno u pozadini.

@Ultimo
Da, dešava se i meni da display ponekad ostane otključan i nakon minut-dva, ali to možda jednom u deset dana.

Pozdarv svima, potrebna mi je hitna pomoc!!

Posedujem ovaj telefon, ali dual verziju(bez memorijske kartice). Telefon je bio rutovan i na njemu je bio instaliran Xposed framework 2.3.1 i sve je bilo u redu dok mi sinoc nije trazio da ga updejtujem, i tu nastaje problem, zaboravila sam da ne moze da radi na 2.4.1, kad sam se setila bilo je vec kasno telefon je otisao u bootloop :smash: ... Sad ne znam sta da radim jer nemam memorijsku karticu, jel postoji neka mogucnost da ga nekako resetujem ili nesto??? :(:(

Nikako da me ubaci u boot menu, uopste ne reaguje na power + volume-

Imao sam ja isti problem. Rešio sam ga tako što sam telefon izvukao iz gumene obloge(verovatno kroz nju ne radi dobro stiskanje volume dugmadi). Sačekaj prvo da ti se telefon skroz ugasi, znači držiš power dugme oko 8 sekundi, zatim odmah pusti kako ne bi krenuo ponovo da se pali. Posle toga prvo stisni power dugme tren pre nego što pritisneš volume + ili -(ne znam koje tačno ide od ta dva), zatim ih naravno držiš oba. Ako ne uspe iz prve nemoj odustati :)

Poslednja izmena:
Mora da udje u boot menu kad se drzi power dugme i dugme volume down. Sve dok ga ne izbaci... A sad cu da napisem utiske o mom alkatelu i cakama.. :)

Ovako...
Telefon je uzet u telenoru pre mesec dana mozda.
Prvo sto me je rastuzilo je bila baterija. Jer sam HEAVY user...
Ali onda sam malo cackao po forumima,i telefonu,pokusavao da ga podesim da meni odgovara a da baterija ne umre do 5 popodne...
Izbrisao sam sve aplikacije koke ne koristim. Prvo fabricke igrice,i adobe reader koji su je jeli....
Svetlost ekran je na najmanje jer se vidi dobro i po danu cak i kada je svetlost minimalna...
Sad baterija drzi do 7 uvece sa mojim teskim koriscenjem,gde ima wifi kacim se,a podatci se ne gase. Gmail i forum su stalno online kao i viber i whats up.
Kamera je vrhunska,ne znam zasto se neki zale. Meni je vrh. Imao sam s4 pre alkatela i testiram dosta telefona i ne zaostaje bas bas malo za njim... Displej vrh,kristal, jedino led lampica me nervira.. :) Da napomenem da sam uzeo silikon i mat foliju za 400 din oboje.. Jedan sim slot i 32gb kartica. Sve u svemu telefon je BABAROGA.. :)

uploadfromtaptalk1390938663121.jpg

uploadfromtaptalk1390938683443.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Ovo android sistem 11% je previše, nešto ti jede u pozadini žestoko

Pa me znam.. meni je on sad full... Na testovima mi ne prikazuje nista posebno da trosi... face ,whats up,viber,forum,gmail,to je stalno aktivno... A sistem je fabricki,nije rutovan tako da opet ne znam...

A i to je kad sam ga testirao koliko ce mu trebati da se ugasi da ga ne ispustam iz ruke. Sad mi je 4% ovog trenutka.. :)

Poslednja izmena od urednika:
Da li je imao neko problema sa slanjem grupnih SMS poruka?
Ne mogu da pošaljem SMS poruku na 11 kontakata. Ista situacija je bilo koju aplikaciju da koristim hangouts, handcent sms ili fabričku.

A pogledajte kod mene, imala sam 83% kada sam ga skinula s punjača. Za nešto više od 3h rada skinuo je skoro 20% baterije, i piše da je skoro sve vreme "awake". Kako da vidim sta ga drži budnim stalno?? Jede mi živce više!

e4erura8.jpg

Ukočio mi se skroz pre jedno dva sata. Tapatalk mi je bio upaljen i odjednom se ukočio skroz. Pokušao sve tastere - ne reaguje. Evo i nakon dva sata je displej upaljen sa Tapatalkom a telefon kao mrtav.

Čekam da se isprazni baterija pa da vidim da li je živ.

Pa drži power dugme 10ak sekundi

Pa to sam prvo probao lol

Više puta držao po 15-20 sekundi.

Evo ga mrtvak se probudio nakon što je baterija skroz iscurela.

Kolko sam ja cuo iz alkatela su najavili da ce krajem februara da izbace kit-kat verziju andoida, ako si na to mislio :)

Kolko sam ja cuo iz alkatela su najavili da ce krajem februara da izbace kit-kat verziju andoida, ako si na to mislio :)

Da, na to sam mislio... Ako doživimo kitkat na fonu to će biti pravi podak.

Alkatel ima štand u Ušću, ne znam da li ste videli, izgleda da se ozbiljno uključuju u trku za ozbiljan deo tržišta.

Morate videti Hero uživo...

E koje sam ja srece,posle 10 dana ,moj idol x ,je vec zavrsio u servisu.Imao sam dva velika problema sa njim,Prvo ,zadnja dva dana,iz cista mira ,,zakove ,,i nista ne pomaze osim restarta.to se desavalo 3-4 puta u toku dana.Drugi problem ,prilikom pisanja poruka desi se da poludi i da pocne sam da pise ,tj, nasumicno pocne da bira slova i cifre.Odem u telenor ,kazu pozovi servis,ja pozovem ,i drugarica mi kaze da ga saljem odmah.I tako moje odusevljenje ovim telefonom je naglo spalo,ali nadam se da ce ga brzo vratiti sa servisa .

Nazad
Vrh Dno