Juce sam imao dodir sa Idol X-om. Nov, neotpakovan iz Telenora. Znaci ja sam ga prvi palio.
Evo ovako:
Bez ikakve aplikacije instalirane telefon je lagovao. Animacije uopste nisu tecne, cak ima kao input lag kad se pritisne ono meni dugme. Mali ne prevelik, dovoljno da osetim. Smanjio sam animacije i tranzicije i windows scaling na 0.5, malcice je bolje. Kretanje kroz settings se desava u etapama. Stock launcher solidan, zamenjen je odmah sa Nova launcherom. Mislio sam problem je bloatware, rekoh ajde da ocistim i pobrisem sve sto moze. Ma kakvi, ista situacija. Drug koji se ne razume to, ni ne vidi, pa nije ni opterecen, odlican mu je.
Izgled, lep mnogo telefon, steta sto nema onscreen dugmice, ali dobro. Cudno je sto je tako duguljast i tesko je pritisnuti power dugme. Zamerka na to sto je kamera izdignuta, pa ako slucajno stavi na sto ili bilo sta, moze doci do grebanja stakla/plastike od cega je vec.
Kamera me odusevila u nekim situacijama, tako da veliki plus tu.
Zvuk nisam slusao preko sluski, ovako se cuje ok preko zvucnika. Nisam obavljao pozive tako da ne znam kako se tu cuje.
Ekran odlican. Stvarno mogu da ga stavim pored mog G2 IPS-a i da kazem da su tu negde, na prvi pogled. Nisam se zamajavao sa uglovima, tacnostima boja i svega ostalog, ali ovako gledajuci tu su negde.
Baterija. Ne znam da li me je razmazio G2, ali ovde na wifi-u plus osvetljenje na 60-65% (malo vise od pola), baterija je bukvalno nestajala svake sekunde dok sam mu podesavao telefon i skidao aplikacije sa Play Store-a. Za nekih sat, sat ipo, nestalo je skoro pa 40, mozda 50% baterije. Osecam da vise od 3 sata (mozda 3ipo) koriscenja na visokoj osvetljenosti ne moze da izdrzi.
E sad ovo je moje zapazanje i verovatno mnogima to ne smeta, kao sto nece ni drugu smetati. Drug ga je uzeo za 3.800 + vaucer preko Telenora i za te pare je odlican. Neko ko je malo vise upoznat sa telefonima i zeli bolji korisnicki ugodjaj, verovatno bi uzeo npr Nexus 4 za te pare (nema u Telenoru, ali koliko kosta Idol X, moze da se uzme novi N4 u slobodnoj prodaji)