Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Pa i to je nesto.Brzina zavisi od jacine signala,opterecenosti mreze i slicno.Ja sam inace na Telenor mrezi.Sam telefon podrzava i znatno vise brzine,i do 42mbit/s samo sto skoro mi taj film nece da gledamo.A mozda je i bolje ovako.Spucali bi sav internet protok za 2 sata:)

I ja da se upisem sto se tice telefona. Posle meses dana koriscenja ja sam za ove novce telefonom prezadovoljan. Jedina po meni ozbiljna mana je jacina zvucnika. Kako mi je prethodni telefon bio Samsung galaxy s1, razlika se u jacini bas oseti.

Kao sto svi rekose ekran je odlican, sa baterijom nemam problema (izdr ceo dan nekako :)), foto aparat preko dana je ok ustvari kad ima dovoljno osvetljenja, uvece fotke su ok kao informacija i to je to.

Evo nekih primera fotki:

Prvo sa ok osvetljenjem

Bez blica (tj led svetla)

Pozdrav ljudi, kupio sam ovaj telefon pre par dana u Telenoru i moram reći da sam prezadovoljan. Hteo sam isprva da kupim LG g2 i sad kapiram da nisam pogrešio što sam uzeo ovaj tel.

Imam jedan problem, kada postavim wallpaper, namestim da bude Multiple screen (scrolling), on mi postavi i sve bude u redu, ali čim zaključam telefon i ponovo ga otključam wallpaper ne bude Multiple screen (scrolling) već Single screen (non-scrolling), naravno u podešavanjima piše da je i dalje Multiple screen ali to ne bude tako, da li je neko iskusio ovakav problem i da li postoji neka caka koju još nisam provalio vezano za to?
Veliki pozdrav.
Probaj sa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shirobakama.wallpaper Mislim da moze da ti pomogne....

Instalirao sam Battery doctor aplikaciju i naisao na jednu "zanimljivost". Po njoj pise da najvise baterije trosi ekran kada je stavljen na automatski (kraca baterija za 71 minut) cak i vise nego kada je ekran na 100% (kraca baterija za 51 minut).
E sad,ja sam uvek furao automatski ekran,bio sam prezadovoljan osvetljenjem i mislio sam da je on dobar za stednju al ono ispade da on ljusti bateriju.
Sad sam stavio na 20% (kraca baterija za 9 minuta) pa cu videti kako ce se pokazati za dan-dva...

Hteo bi da samo priupitam oko brisanja tog proxy-a...da li je putanja do njega sledeća: podešavanja-mobilne mreže-imena pristupnog punkta-Telenor internet-proxy ?

Nisam baš neki stručnjak i ne bi hteo da zeznem nešto.

Da, to je putanja do proxy-ja.

Znači...samo obrišem te brojeve i to je to?
Da li to znači da gubim garanciju i mogu li opet da ih ukucam ako mi slučajno zatrebaju?

Juce sam imao dodir sa Idol X-om. Nov, neotpakovan iz Telenora. Znaci ja sam ga prvi palio.

Evo ovako:

Bez ikakve aplikacije instalirane telefon je lagovao. Animacije uopste nisu tecne, cak ima kao input lag kad se pritisne ono meni dugme. Mali ne prevelik, dovoljno da osetim. Smanjio sam animacije i tranzicije i windows scaling na 0.5, malcice je bolje. Kretanje kroz settings se desava u etapama. Stock launcher solidan, zamenjen je odmah sa Nova launcherom. Mislio sam problem je bloatware, rekoh ajde da ocistim i pobrisem sve sto moze. Ma kakvi, ista situacija. Drug koji se ne razume to, ni ne vidi, pa nije ni opterecen, odlican mu je.

Izgled, lep mnogo telefon, steta sto nema onscreen dugmice, ali dobro. Cudno je sto je tako duguljast i tesko je pritisnuti power dugme. Zamerka na to sto je kamera izdignuta, pa ako slucajno stavi na sto ili bilo sta, moze doci do grebanja stakla/plastike od cega je vec.

Kamera me odusevila u nekim situacijama, tako da veliki plus tu.

Zvuk nisam slusao preko sluski, ovako se cuje ok preko zvucnika. Nisam obavljao pozive tako da ne znam kako se tu cuje.

Ekran odlican. Stvarno mogu da ga stavim pored mog G2 IPS-a i da kazem da su tu negde, na prvi pogled. Nisam se zamajavao sa uglovima, tacnostima boja i svega ostalog, ali ovako gledajuci tu su negde.

Baterija. Ne znam da li me je razmazio G2, ali ovde na wifi-u plus osvetljenje na 60-65% (malo vise od pola), baterija je bukvalno nestajala svake sekunde dok sam mu podesavao telefon i skidao aplikacije sa Play Store-a. Za nekih sat, sat ipo, nestalo je skoro pa 40, mozda 50% baterije. Osecam da vise od 3 sata (mozda 3ipo) koriscenja na visokoj osvetljenosti ne moze da izdrzi.

E sad ovo je moje zapazanje i verovatno mnogima to ne smeta, kao sto nece ni drugu smetati. Drug ga je uzeo za 3.800 + vaucer preko Telenora i za te pare je odlican. Neko ko je malo vise upoznat sa telefonima i zeli bolji korisnicki ugodjaj, verovatno bi uzeo npr Nexus 4 za te pare (nema u Telenoru, ali koliko kosta Idol X, moze da se uzme novi N4 u slobodnoj prodaji)

Moraš da probaš ispravan primerak, taj što toliko laguje treba zameniti. Ostavljam mogućnost da tvoj G2 ima tako ekstremno brz odziv da ti sve ostalo laguje, ali sumnjam. Jer, meni je sad lepši osećaj na ovom telefonu nego na S4 (originalni lančer) kojim sam prvobitno bio oduševljen, a sad mogu da primetim taj zaostatak u odzivu u odnosu na Idol X. Ali, nije to lagovanje. A ako taj telefon što si ga probao stvarno laguje, zastane, štucne, budi siguran da nije ispravan.

Poslednja izmena:
Pa nije to HW kvar da treba da se menja. To je SW. Odradicu FR dok jos nista nema na telefonu, ali cisto sumnjam da ce se to popraviti.

Nesto nije u redu sa tim telefonom. Slobodno mogu da kazem da idol x ne laguje u kretanju kroz menije. Radi skroz tecno. I ne, nisam presao sa 3310 na njega :D

Aj mi snimite da vidim, pa cu reci drugu da ga nosi, odmah da dobije novi... Samo se bojim da ne zakaci mrtve piksele, pa opet menjaza... Mozda opet da sledeci laguje...

Nemanja, ti si imao N4 ako se dobro secam?

Ne znam kako da ti snimim animacije?
Izmedju ostalog, imao sam i N4. Skroz je uporediva fluidnost kretanja kroz meni. Do duse, na stock launcheru sam. Za Novu ne znam, jos je nisam instalirao na ovaj tel

Ne pricam za launcher, nego kad udjes npr u settings i fliknes (odradis swipe prema gore) secne.

Za kretanje kroz settings si u pravu,bar kod mene je slican slucaj.Nije nista strasno ali odziv definitivno nije trenutan.Sto se tice animacija tu vec nista ne stuca i rado kao Doxa.
U vezi kamere preko dana je ekstra,nocu bas i nije i zna donrano da omasi fokus.Video zapis je pristojan mada zna da masi fokus povremeno.
Sto se tice zvuka instaliraj mu PowerAmp ,bice ti zahvalan.
Kada je o displeju rec meni je na nekih 30%,nema potrebe za vise.Izvlacim oko 5h SoT,sa upaljenim 3g.Vise me buni sto mi displej po statistici vuce lupam oko 20-30%,ali zato cell standby i phone idle deru bateriju.Iskljicena je sinhronizacija btw....

Da se razumemo,kada sam rekao da odziv kada se udje u settings nije trenutan nisam misleo na swipe gore dole vec na ulazenje u podmenije.Nista strasno,mozda je tako i normalno.

To sa ulaženjem u menije nije lagovanje, ne priča on o tome. Da li trza (zastajkuje, secka...) kada skroluješ, ili ide glatko? To sa menijima zavisi i od konkretnog menija, ne učitava istom brzinom sve. Naravno, i to zavisi od brzine telefona, ali ni na jednom (nisam probao G2) se meniji ne učitavaju instantno.

Stvarno ne mogu da vidim lag u meniju (probao sam baš Settings) ma koliko ga maltretirao. Jedino ako je LG napravio nešto da ta animacija skrolovanja dosta bolje izgleda neco na Samsungu i ostalim telefonima, pa ovi tebi ostavljaju loš utisk. Ili, ipak, taj fon ima problem...

To sa ulaženjem u menije nije lagovanje, ne priča on o tome. Da li trza (zastajkuje, secka...) kada skroluješ, ili ide glatko? To sa menijima zavisi i od konkretnog menija, ne učitava istom brzinom sve. Naravno, i to zavisi od brzine telefona, ali ni na jednom (nisam probao G2) se meniji ne učitavaju instantno.

Stvarno ne mogu da vidim lag u meniju (probao sam baš Settings) ma koliko ga maltretirao. Jedino ako je LG napravio nešto da ta animacija skrolovanja dosta bolje izgleda neco na Samsungu i ostalim telefonima, pa ovi tebi ostavljaju loš utisk. Ili, ipak, taj fon ima problem...

trebas da probas n4 ili n5.. :D

inace kada smo kod ovog moba.. cackao sam ortakov doduse samo 10 minuta i ona plastika na zadnjoj strani mi se nikako ne svidja. deluje da je dosta jeftina plastika. a inace je ok mob za taj kes

Poslednja izmena:
Za kretanje kroz settings si u pravu,bar kod mene je slican slucaj.Nije nista strasno ali odziv definitivno nije trenutan.Sto se tice animacija tu vec nista ne stuca i rado kao Doxa.
U vezi kamere preko dana je ekstra,nocu bas i nije i zna donrano da omasi fokus.Video zapis je pristojan mada zna da masi fokus povremeno.
Sto se tice zvuka instaliraj mu PowerAmp ,bice ti zahvalan.
Kada je o displeju rec meni je na nekih 30%,nema potrebe za vise.Izvlacim oko 5h SoT,sa upaljenim 3g.Vise me buni sto mi displej po statistici vuce lupam oko 20-30%,ali zato cell standby i phone idle deru bateriju.Iskljicena je sinhronizacija btw....

Baterija ima bag u prikazivanju, najbolje da koristiš neki drugi program za pokazivanje potrošnje, ja koristim bbs, ali mislim da bi ti i onaj gsam battery monitor obavljao posao.

Jeste sve što sam i ja primetio, ali eto nekome smeta nekome ne. Toliko sam u android svetu da znam da nije HW problem i da je sve to do optimizacije softvera. Ne znam jel koristiš Facebook messenger, pa sad dodje ti poruka, a ti kad klikneš na chat head desi se nekad (ne uvek) da ta animacija secne u jednom trenutku...

Što se tiče poweramp-a, bih ja, ali nije ni rutovan telefon da bi koristio pirata, a ni on neće da kupuje aplikacije pogotovo što ne bi znao da se drnda sa VPN-om. Videću šta ima od ovih free. Ja sam inače korisnik dugo godina poweramp-a i ubedljivo najbolji plejer za muziku.

Hvala na snimku, sad znam.

Da napomenem, meni se u početku desilo da mi je kretanje kroz menije isto seckalo. Izgleda da je to neki bug. Samo se stavi da default storage bude interna memorija i onda je telefon kao munja.

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu i ne punih mesec dana zadovoljni korisnik ovog telefona.

Kao i drugi i ja sam imao problem sa skrolovanjem pozadine nakon što se telefon zaključa. Problem pravi animacija trenutnih vremenskih prilika na zaključanom ekranu. Kada se u podešavanjim isključi ova opcija problema više nema.

Bravo care, sad radi kako treba, jes da lepo izgleda animacija trenutnih vremenskih prilika ali bolje da mogu da skrolujem pozadinu.

@Djilkos ma kakav crni FB,batalio ja to na vreme:)
Nego jel imao neko problem sa povezivanjem telefona na racunar.Win 7 ga ne vidi niti nudi drajvere za njega.Promenio par telefona i nikad nije bilo problema.Mislim nisam ja gadljiv ni na bezicni prenos preko ES ali kabl je majka:)

Ja nisam imao nikakvih problema, kačio sam ga i na XP i na sedmicu bez problema je sve prepoznao i instalirao.

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu i ne punih mesec dana zadovoljni korisnik ovog telefona.

Kao i drugi i ja sam imao problem sa skrolovanjem pozadine nakon što se telefon zaključa. Problem pravi animacija trenutnih vremenskih prilika na zaključanom ekranu. Kada se u podešavanjim isključi ova opcija problema više nema.

Kakva je to animacija trenutnih pozadina, jel to na default launcher-u?

Kakva je to animacija trenutnih pozadina, jel to na default launcher-u?

Nije vezano za neki launcher, nego za sistemska podešavanja. U podešavanjima za ekran stoji opcija "otključate opcije vremenske prilike". Ovo služi da prikaže animaciju trenutnih vremenskih prilika na lockscreen, i to pravi problem.

Nazad
Vrh Dno