Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Koji launcher da instaliram na ovaj fon?
Malo me smorio ovaj stock a vidim ima dosta u ponudi pa nmg da se odlucim.Je l probao neko neki?

probaj i buzz... nije Nova, ali je koncept zanimvljiv za totalno drugaciji look and feel

Koliko sam video po testovima, Idol X ima jako dobre rezultate za NAND, tj. interni flash, bolji od mnogih uređaja, uključujući Nexus 5 i SGS4, što objašnjava dobar rad sa fajlovima i brzo startovanje aplikacija.

Npr. AndroBench3 na notebookcheck.net, oba uređaja su 16GB verzije:

Sequential Read 256KB - Idol X: 94MB/s SGS4: 75MB/s
Sequential Write 256KB - Idol X: 11.56MB/s SGS4: 13.1 MB/s
Random Read 4KB - Idol X: 16.16 MB/s SGS4: 12.28 MB/s
Random Write 4KB - Idol X: 1.32 MB/s SGS4: 1.13 MB/s

Takođe, UI na Idolu nije toliko hardverski opterećujuć kao Samsungov TouchWiz.

Idol X nije baš u rangu sa SGS4, G2 i sličnim po pitanju SoC-a - jednostavno Mediatek sa A7 jezgrima na 1.5Ghz ne može da parira Krait 400 na 2.26GHz, ali cenovno on nije ni u rangu sa njima.

Plus ako se uzme da ga trenutno u Telenoru uz PIS1000 tarifu i vaučer dobiješ za 3.800 dinara predstavlja jako dobru kupovinu.

Ljudi se opterećuju glupostima. Za svoju cenu ovaj telefon je odlična kupovina.

Nisam video ovaj test, mislio sam da je sve do Samsungove preglomazne nadgradnje.

Uzgred, upoređivanje sam započeo posle restartovanja oba telefona i sa baterijama na 100%. Posle svega, a radili su isto sve, S4 je potrošio oko 25% više baterije.

Ja, napravio sam custom sys.txt tako da je apsolutno full screen, bez notification bar-a.

Hajde, ne-mrzelo-te, okači sys.txt ovde i napiši tačnu verziju igo za nas sa jeftinijim ulaznicama :)

Hajde, ne-mrzelo-te, okači sys.txt ovde i napiši tačnu verziju igo za nas sa jeftinijim ulaznicama :)

IGO verzija je Explay_Infinity_9.6.7.318746_thin_v.1.1

Evo i fajla https://www.dropbox.com/s/7bgtv07ddz5ktlo/sys.txt

A evo i kako izgleda

desagetu.jpg

anehy5un.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Ajde još samo neko da mi objasni (nov sam u android svetu) postupak oko instalacije ove IGO navigacije i tog sys.txt. Skinem tu verziju ( IGO verzija je Explay_Infinity_9.6.7.318746_thin_v.1.1) i koji je redosled i gde se kuca taj sys.txt i da li pre ili posle instalacije. Unapred se izvinjavam ako sam nešto lupio. Inače imam ovaj fon evo mesec dana i samo mogu reći da vredi svake pare ;)

Pozdrav ljudi, kupio sam ovaj telefon pre par dana u Telenoru i moram reći da sam prezadovoljan. Hteo sam isprva da kupim LG g2 i sad kapiram da nisam pogrešio što sam uzeo ovaj tel.

Imam jedan problem, kada postavim wallpaper, namestim da bude Multiple screen (scrolling), on mi postavi i sve bude u redu, ali čim zaključam telefon i ponovo ga otključam wallpaper ne bude Multiple screen (scrolling) već Single screen (non-scrolling), naravno u podešavanjima piše da je i dalje Multiple screen ali to ne bude tako, da li je neko iskusio ovakav problem i da li postoji neka caka koju još nisam provalio vezano za to?
Veliki pozdrav.

Pozdrav ljudi, kupio sam ovaj telefon pre par dana u Telenoru i moram reći da sam prezadovoljan. Hteo sam isprva da kupim LG g2 i sad kapiram da nisam pogrešio što sam uzeo ovaj tel.

Imam jedan problem, kada postavim wallpaper, namestim da bude Multiple screen (scrolling), on mi postavi i sve bude u redu, ali čim zaključam telefon i ponovo ga otključam wallpaper ne bude Multiple screen (scrolling) već Single screen (non-scrolling), naravno u podešavanjima piše da je i dalje Multiple screen ali to ne bude tako, da li je neko iskusio ovakav problem i da li postoji neka caka koju još nisam provalio vezano za to?
Veliki pozdrav.
Isto i kod mene. Nemam nikakvo resenje...

Veliki pozdrav.
Koji lančer koristiš?

Tastatura vracena preko swiftkey-a na srpsku latinicu, kad je na srpskom onda je cirilica i onom kome saljete dobija praznu poruku.

Može i ćirilica da se šalje samo moraš u sms podešavanjima namestiti alphabet management na "precise mode" . Messaging>settings> text message> alphabet management, tu imaš tri opcije i stavi precise mode, ali će ti i više poruka trošiti zbog specijalnih karaktera. Iskreno meni je ćirilica na kampovima, telefonima..., kriminal za gledanje, ali ko voli neka izvoli :)

Neko pomenu gamimg perfomanse.Od zahtevnijih igara probao GTA San Andreas i jako fino radi.Maltene sve na full sem view distance i senki koje su na medium.Tako da i sto se toga tice telefon itekako moze da posluzi.Ostaje problem baterije.Iako izdrzi 5h sot primetio sam da gubi oko 5% na sat i po,dva u pasivnom modu.E sad da li je to normalno ili negde curi pojma nemam.Da su ugradili bateriju kao u Lenovo P780....Nije mi jasno zasto vecina proizvodjaca upravo tu nadje da zakine..

Evo da podelim i ja iskustva sa ovim telefonom. Naime, posedujem ga vec 3 meseca i za sada su utisci fenomenalni. Nisam imao problema sa beterijom kao sto mnogi drugi imaju, izdrzi ceo dan uz dosta koriscenja (10 min poziva, neka poruka, non stop je na 3G ili WiFi mrezi, sat vremena igrica, Asphalt 8 ili HillClimbRacing, kao i 2 sata Twittera i citanja vesti i jos neki poziv preko Skypa ili Vibera). Jedini problem je sto mi je internet veoma spor. Imam Telenorov Prenesi i surfuj paket sa 1Gb podataka po punoj brzini ali brzina nikada ne prelazi 1 Mbit u sekundi, iako je ukljucena 3G mreza. Stavim moj stari alcatel oT990 pored Idola i skidam u isto vreme aplikaciju sa Goolge Play stora na oba, OT 990 to skine za 10 sekundi a Idol X za 1 min otprilike. Da li neko ima ovakvih problema i da li znate u cemu je trik!

Obrisi proxy u podesavanjima.Mada i sa proxy-em sam izvlacio vece brzine od 1mb/s.Bez proxy postizem 10-14mb/s,H+ signal.

Evo moj pas ljubimac kulira na Adi (Idol X) (mrzi me da kacim full)

JJ by stoske, on Flickr

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. Suprug i ja imamo isti telefon (idol x) uzet u isto vreme. Zadovoljna sam svime ali ima jedna stvar koja mi nije jadna. Npr uključimo ih da se pune istovremeno, i isključimo ih istovremeno. Posle sat i po, moja baterija bude 96% a njegova 99% (nisu nam uključeni ni wifi ni net, nista). Kako je to moguće? Kasnije u toku rada se uglavnom istom brzinom prazne. Dešavalo mi se i da mi pokazuje da imam 30% a onda odjednom padne na 15. Možda ovo nekome zvuči kao glupost, ali meni strasno ide na živce!

Pričalo se vec o tome. Telefon ima bag sa prikazivanjem % baterije. Nekad pokazuje da se mnogo brzo prazni baterija iako to nije tako. Pomaže restart ili isključivanje na par minuta.
A to sto se njemu napunio za 3% više ne vidim kao neki bitan problem. Da je razlika 30% pa da se zabrineš.

Ma nije se njemu napunio telefon za 3% više, već za sat, sat i po sa 100% njemu padne na 99 a meni na 96, i tako stalno... Eto, mene to nervira. Restart mi nikad nije promenio stanje na bolje već se 2-3 puta desilo da posle restarta padne za 10% baterija...

Obrisi proxy u podesavanjima.Mada i sa proxy-em sam izvlacio vece brzine od 1mb/s.Bez proxy postizem 10-14mb/s,H+ signal.

Hvala Wolf. Upravo kako si i rekao, sad je vise od 10 puta brze. Evo prilazem sliku da vidite razliku, zadnje dve stavke pre i posle brisanja proxy-ja!Screenshot_2014-01-09-11-29-13.png

I meni uvek prvih deset % mnogo brzo ode. Samo ga isključim sa punjača i posle 2 minuta je već na 98% a nisam ga ni koristio. Ja na to ne obraćam pažnju.

Nemojte skidati telefon sa punjaca cim ispise 100%, nego pustite jos pola sata. A i procenti su u najboljem slucaju odokativni, tako da gledajte koliko vam je telefon izgurao SoT u toku dana...

Da se i ja uključim, ne znam da li je tako i na idolu, ali iz napisanog pretpostavljam, to što ugasite telefon i upalite ne znači ništa, na mom sensationu može da se desi da sa 15 posle restarta skoči na 70,ali će za 20 min da se vrati i ispod 15 jer mnogo struje on potroši dok se digne sistem, tako da veću štetu pravite restartom nego da ga uopšte ne dirate.. :) a za ova dva telefona pa ne verujem da imate iste aplikacije instalirane, zato se i troše drugačije, ne postoje 2 potpuno ista telefona, čak i sa istim app instaliranim... Eto, pozz

Može i ćirilica da se šalje samo moraš u sms podešavanjima namestiti alphabet management na "precise mode" . Messaging>settings> text message> alphabet management, tu imaš tri opcije i stavi precise mode, ali će ti i više poruka trošiti zbog specijalnih karaktera. Iskreno meni je ćirilica na kampovima, telefonima..., kriminal za gledanje, ali ko voli neka izvoli :)

Ok, hvala na savetu. Koristim klasicno latinicu, nego sam tad nesto cacnuo, pa mi se prebacilo na cirilicu. Meni ne smeta i da je na istoj, ali navika mi je na latinici.

Evo moje krace iskustvo sa ovim mobom. Meni je prvi android, nisam imao nikakavih problema. Sve mi lepo otvara, internet lepo radi, punim ga na najvise dan do dva kad ne korsitim net. Igrice zahtevnije nisam igrao, imam neku asphalt 7 koa treba dodatno da se downloaduje, ali to me mrzi. Slusalica se lepo cuje, sagovornik je glasan, zasad je sve ok, stvarno sam prezadovoljan i jos sam ga uzeo preko vaucera za 10 000 manje. Dvoumio sam se izmeju ovog i huawei ascend p6, ali sam izabrao ovaj kao prvo zbog cene i zbog veceg ekrana, bolje rezolucije. Slike i video su stvarno izvanredni. Pogotovo kamera. TO je to, za mene best buy i preporuka da za manje kinte (i bez vaucera nije skup ao se uzima na pis 1000) bolji nece se naci. Npr taj Huawei p6 mi je po performansama isti, ima manji ekran i rezoluciju, a skup je na pis1000 22 000. Mislim stvarno... Nego, jel ima neka aplikacija da ubije sum prilikom snimanja videa i jel moze neko da mi preporuco samo aplikaciju za nocni rezim slikanja? Probao sam neke apliakcije a better camera, camera 360, camera mx, camera ultra hd, ali ova fabrickam i je sasvim ok.

Hvala Wolf. Upravo kako si i rekao, sad je vise od 10 puta brze. Evo prilazem sliku da vidite razliku, zadnje dve stavke pre i posle brisanja proxy-ja!Pogledajte prilog 132719

Pod brisanjme proxy-ija podrazumeva se samo adresa sa brojevima ili treba jos nesto? Posle brisanja i meni je brizna skocila ne bas na 10-14mb/s, vec na 4-5mb/s sa 0,3-0,5mb/s.

Ma nije se njemu napunio telefon za 3% više, već za sat, sat i po sa 100% njemu padne na 99 a meni na 96, i tako stalno... Eto, mene to nervira. Restart mi nikad nije promenio stanje na bolje već se 2-3 puta desilo da posle restarta padne za 10% baterija...

Instaliraj na oba telefona Wakelock Detector, napuni ih, sačekaj koji sat i uporedi. Videćeš gde ti "curi" baterija.

Nazad
Vrh Dno