Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Treci je proverio i ovo izgleda nije tacno. Dakle moze i druga da bude 3G, ali onda je prva 2G.

Da rezimiramo, prva kartica je MTS, druga, recimo Telenor. Na drugoj je ukljucen 3G i kartica je 24/7 online.
Ako neko pozove na MTS ili Telenor, oba su dostupna.
Ako se uspostavi voice veza, internet nastavlja da radi, razgovor je u toku preko jedne kartice, a druga kartica je nedostupna.

Kad je poziv u toku konekcija se prekida bez obzira na koju karticu je poziv upucen, a nisam proverio da li je dostupna druga kartica ako je poziv na prvoj i obrnuto.

Neko je pitao za memoriju i slobodno je ~220mb.

edit:
Proverio sam za pozive i druga kartica je nedostupna.

Poslednja izmena:
Darko88, odlicno uputstvo.

Treci, ok je daje druga nedostupna, jer ima jedan radio. Vazno je da su obe dostupne dok radi internet.

Izgleda da ne radi gps. Skinuo sam sa marketa gps test i nadje satelite ali ne moze ni jedan da fiksira, dok matori wildfire sljaka kao sat. Mozda neko ima resenje?

Meni smeta kad kucam poruku, pise mi da je ostalo 70 karaktera, umesto 160 ili 164 (ne secam se tacno sa starog telefona koliko treba).
Da li je i kod vas ostalis tako i gde to moze da se promeni ? Vazno je, narocito kad se salju poruke u romingu.

Druze,pogledaj u podesavanjima za tastaturu.

Iskljuci sprske karaktere

nije to bilo u pitanju, nemam srpske karaktere :)

evo nekako sam ga iscackao, ode se u Settings > Alphabet management > meni je bilo postavljeno na "precise mode" (to je do 70 karaktera). Treba da se stavi na Super compact ili auto format, i onda ce biti 160 karaktera

Maremas,

Probaj sa camera fv-5 da slikas,mnogo jasnije slike ispadaju,i kamera pri slikanju automatski odradi autofokus.

Isprobaj,nista te ne kosta ;)
fv-5 je odlican, bio sam blago razocaran sa def kamerom sad sam zadovoljan :)
Bitno da nema onog glupog šuma.

Prilozi

• DSC_0110.jpg
    DSC_0110.jpg
    691.1 KB · Pregleda: 237
Poslednja izmena:
GPS na iGO sam probao juče, bez problema je fiksirao satelite i odradio navođenje. Što se tiče melodije zovna, niti isključivanje fastboota, niti prebacivanje fajla u ringtones folder nije pomoglo. I dalje se gubi prilikom gašenja telefona.

Mene ne zeza promena zvona, ali me zeza gps. Nece pa nece da fiksira satelite u gps test. Kad pomeram telefon, sever je statican i uvek je okrenut prema gornjoj strani telefona. Ako nekome nije problem da proba gps test i da vidi kakvo je stanje i ako moze link za igo na pm?

Što se tiče melodije zovna, niti isključivanje fastboota, niti prebacivanje fajla u ringtones folder nije pomoglo. I dalje se gubi prilikom gašenja telefona.

Jesi prebacio na internu? Napravio media folder i u njemu ringtones? Kod svih telefona pravi problem kada je na memorijskoj, a kada je na internoj nije... Nadam se da iz settings-a postavljaš ringtone, a ne preko nekog programa...

Jedina zamerka koju bih mogao da napomenem je trajanje baterije. Iako sam prvo mislio da bi baterija mogla izdržati dva dana više nisam tako siguran. Ostavio sam telefon u spavanju (zaključan) dok sam i ja spavao :) i za cirka 8 sati mi je spustio bateriju za 25%. Da napomenem da je Wi-fi upaljen (ne znam da li ga na spavanju gasi kao neki drugi uređaji). Najveći deo baterije mi pojedu "Pasivni režim", "Wi-fi" i "Telefon u stanju mirovanja" (ukupno oko 2/3 po podacima iz Battery menija a svaki dvadesetak procenata). Inače, držim Wi-fi stalno uključen. Ne znam da li u podešavanjima mogu da uključim da koristi 3G mrežu i da li tada uređaj više troši iako se trenutno ne koristi 3G signal (ikonica pored stubića za jačinu signala).

P.S. Ona camera fv-5 samo naizgled daje bolje slike. Jeste da ima manje šuma ali su slike jako više zamućene što ukazuje na teško softversko čišćenje šuma pri čemu se gube detalji a slika se zamućuje. Koristio sam automatiku (možda ima bolje rešenje).

^ Ukratko isključi wifi ako nisi nakacen na neki, isključi 3G ako ne koristiš u tom trenutku internet i drži na GSM iliti 2G

Konacno je fiksirao! iGo sam ubacio (hvala @maremas) i pokrenuo i u njemu nadje satelite ali ni jedan ne fiksira i sad mi je prazna baterija i izlazi iz igo (valjda je zato, ako ne onda ponovo instalacija). Jedino sto me jos muci je sto u gps test ne pokazuje sever normalno. Matori wildfire je sto se gps-a tice svetlosnu godinu ispred ovog alcatela.

Jesi prebacio na internu? Napravio media folder i u njemu ringtones? Kod svih telefona pravi problem kada je na memorijskoj, a kada je na internoj nije... Nadam se da iz settings-a postavljaš ringtone, a ne preko nekog programa...
Preko airdroida sam prebacio u folder gde su i podrazumevani ringtonovi. Zvono sam podesio iz settingsa.

Poslednja izmena:
Pa kad prebacuješ u system moraš podesiti permission, a i mora onda. ogg da bude ekstenzija... Rekao sam na internu (ne u /system) praviš folder media i tamo folder ringtones i folder notifications za poruke i email itd...

Ok. Ja imam folder media\audio\ringtones i tu je ubačen fajl. Ekstenzija je mp3.

Da li neko može da postavi rezultate iz "Nova Battery Tester"! Testirao sam dva ista telefona i dobio različite rezultate.
Moj je naravno lošiji.

Konacno je fiksirao! iGo sam ubacio (hvala @maremas) i pokrenuo i u njemu nadje satelite ali ni jedan ne fiksira i sad mi je prazna baterija i izlazi iz igo (valjda je zato, ako ne onda ponovo instalacija). Jedino sto me jos muci je sto u gps test ne pokazuje sever normalno. Matori wildfire je sto se gps-a tice svetlosnu godinu ispred ovog alcatela.

Druze,ja sam problem resio tako sto sam sa marketa skinuo besplatno program gpsfix (automatski mu se fix pali prilikom ukljucenja gps-a)

U opcijama sam aktivirao 3g (prvi slot kartice je za 3g samo,drugi nije) i nadje mi satelite u roku od 10 sekundi.

Konkretno u centru grada,prilikom startovanja programa u roku od 5 sekudni mi nadje oko 10 satelita,u roku od 10-20 sekundi nadje od 8-10. Rotacija takodje radi kako treba

Ok. Ja imam folder media\audio\ringtones i tu je ubačen fajl. Ekstenzija je mp3.

Druze kada ukopcas telefon preko kompa,otvaraju ti se dve nove particije u kompu.

Jedna je manja oko 980 mb (cini mi se),i to je interna memorija (memorija telefona)

Druga particija je particija za memorijsku karticu (ko je nema,komp je nece prepoznati)

U ovoj internoj memoriji,vec automatski stoji folder ringtones,i notification.

U ringtones stavljaj melodiju za poziv,notification za poruke.

Preko setingsa i audio profila postavljas zvukove za iste.

Pritom sam ja iskljucio opciju fastboot,i sada zvukovi rade kao doxa (ne menjaju se prilikom restarta telefona)

Ako nekoga zanima kako izgleda bela varijanta,evo slika

Meni je telefon prelep

Poslednja izmena:
P.S. Ona camera fv-5 samo naizgled daje bolje slike. Jeste da ima manje šuma ali su slike jako više zamućene što ukazuje na teško softversko čišćenje šuma pri čemu se gube detalji a slika se zamućuje. Koristio sam automatiku (možda ima bolje rešenje).
Ne znam, meni se fv-5 cini mnogo bolja, evo primer sa def tj. auto podesavanjima kod obe kamere. Meni ovaj sum jako smeta...

fv-5

def

@maremas

U potpunosti se slažem sa tobom slike stvarno imaju manje šuma i lepše izgledaju ali mislim da se isti efekat ako ne i bolji ostvariti preko obične kamere + Fotošopa.
Postoje razni pluginovi u Fotošopu koji rade i u besplatnom programu XNView i koji automatski čiste šum kao npr. http://designbeep.com/2012/02/07/5-best-photoshop-plugins-for-noise-reduction/
Nisam ekspert pa ne mogu da tvrdim ali mislim da bi se postigli bolji rezultati takvom operacijom. Verovatno i FV-5 radi isto to samo na neki njegov način.
Verovatno kada bi se slike izrađivale FV-5 bi bio bolji izbor pošto oštrina (zbog dimenzija fotografija) ne bi igrala veliku ulogu.

Ni sam ne znam kako, ali izgleda da se melodija zvona konačno memorisala. Sada činimi se imam problem sa fastbootom. Iako je uključen, telefon se diže kao da je isključen. Možda je zbog toga što sam ga palio i gasio danas dosta, možda zbog nečeg drugog. Videćemo sutra. Sve u svemu, ovo su sve za sada mali problemi koji ne kvare utisak o telefonu.

Ni sam ne znam kako, ali izgleda da se melodija zvona konačno memorisala. Sada činimi se imam problem sa fastbootom. Iako je uključen, telefon se diže kao da je isključen. Možda je zbog toga što sam ga palio i gasio danas dosta, možda zbog nečeg drugog. Videćemo sutra. Sve u svemu, ovo su sve za sada mali problemi koji ne kvare utisak o telefonu.

Sa ukkljecenim fastboot opcijom,telefon se upali za najvise 2-3 sekudni,sa iskljucenim 10-13 sekundi

Upravo to. Inače, probao malopre podešavanje melodije na galaxy ace-u. Preneo mp3 preko airdroida u ringtones folder i sve je proradilo iz prve. Ostaje memorisano posle nekoliko restartova, koliko sam testirao.

Upravo to. Inače, probao malopre podešavanje melodije na galaxy ace-u. Preneo mp3 preko airdroida u ringtones folder i sve je proradilo iz prve. Ostaje memorisano posle nekoliko restartova, koliko sam testirao.

Bitno da smo problem resili ;)

Nego jel zna neko kako skloniti ovo sto sam oznacio crvenim pravougaonikom?

I da li uopste moze to da se skloni?

Poslednja izmena:
Promenis launcher

Ma ubaci apex, ne gubis nista u odnosu na fabricki a dobijas neke dIdza bidze, tako sam i ja...

Vrh Dno