Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Gledam trailere,samo se bojim da uglavnom iza svih spektakularnih najava i trailera sledi hladan tuš.
A i retke su dobre pucačine iz trećeg lica....ok,ok,ovo je i avantura.
No...videćemo.Dovoljno je da sj komande i da priča bude naivna,i jbo ti takvu igru,a mi to ne možemo da znamo iz trailera i gameplay klipova.
I ja bih voleo da ovo bude dobra igra.Pratim je još od prvih najava,ali isto mi mnogo toga tu liči i na deja-vu.

Poslednja izmena:
Ne razumem kako znate da ce igra biti prosek? Po cemu konkretno? Ne morate da odgovorite ako necete ali me stvarno zanima jer meni, a koliko vidim i vecini sve kazuje da ce igra biti mnogo bolja od proseka???

EDIT: zakasnio sam, i nije ti neki razlog :p retke su dobre pucacine iz 3 lica ali Max Payne spada u njih :)

Poslednja izmena:
Pravi je Remedy, ako je isti tim kao iz Max Payne keca, onda nema greske da ce biti vrh.

....Ne morate da odgovorite ako necete ali me stvarno zanima jer meni, a koliko vidim i vecini sve kazuje da ce igra biti mnogo bolja od proseka???
EDIT: zakasnio sam, i nije ti neki razlog :p retke su dobre pucacine iz 3 lica ali Max Payne spada u njih :)
Kako se kazuje tebi tako i meni,a to nije razlog za kilometarske rasprave koje nemaju opipljivog smisla.
Ili baš znate da će biti dobra igra ;)

I nije mi neki razlog što navodim kao razloge da će sj igru ako budu loše komande i priča???? (a to ne može da se vidi iz raznoraznog video materijala)
Pravi je Remedy, ako je isti tim kao iz Max Payne keca, onda nema greske da ce biti vrh.
Može da je pravi i Sveti Ilija ako zaseru nešto.
A ja sam eto, često veliki skeptik i neverni Toma.

EDIT: U ostalom,videćemo uskoro kako će proći na konzolama.

Poslednja izmena:
Dobro.....lapsus linguae :) (u žaru nekonstruktivne rasprave - i nije baš ni uskoro,al nije ni preterano daleko)

Poslednja izmena:
Inace otvorena je Alan Wake tema u konzolnoj sobi, jer ipak je to Xbox igra. Cisto sumnjam da ce je biti za PC. Ali nebitno.
Ja od igre bas, bas mnogo ocekujem. Stvarno iz trejlera se vidi jedna odlicna atmosfera. Skroz mi je filmska ona scena kad ga juri murija, pa ona murija naleti na cudovista, stvarno odlicno. Obozavam horor igre, nadam se da ce ova da postavi neke nove standarde za pomalo zamrli zanr.

Inace otvorena je Alan Wake tema u konzolnoj sobi, jer ipak je to Xbox igra. Cisto sumnjam da ce je biti za PC. Ali nebitno.

Temu si ti otvorio. Da li ce biti samo xbox, nije sigurno. Ne razumem sta je poenta tvog posta? Mislis da ce da patimo sto je igra samo za xbox? Ili se hvalis da si skoro kupio xbox? A do pre par dana si hvalio PS3.

P.S. Nisi si li ti bese banovan sa foruma u vise navrata. Pitam se zasto.

Poslednja izmena:
Dodje mi da skrinshotujem sve koji tvrde da igra nece izaci za PC pa posle da im nabijem na nos ali kapiram da nije vredno truda jer ce opet isto raditi :D

I nije mi neki razlog što navodim kao razloge da će sj igru ako budu loše komande i priča???? (a to ne može da se vidi iz raznoraznog video materijala)
[/B] U ostalom,videćemo uskoro kako će proći na konzolama.

Mislio sam u smislu da Remedy nije neki shabanski tim da sklepa igru koja ce imati lose kontrole i pricu, ajd da ti se ne svidja gameplay i sl. ali to sto ti pricas su cista nagadjana, strahovi, kako god :) ... mada ni mi ostali nismo nista bolji :D...uostalom ne znam zasto se raspravljamo kad igra ni ne izlazi za PC, Jovy mozes obrisati temu opusteno :d

Poslednja izmena:
Kako se kazuje tebi tako i meni,a to nije razlog za kilometarske rasprave koje nemaju opipljivog smisla.
Ili baš znate da će biti dobra igra ;)

Kako drugacije da ti se obratim, kad das nimalo pametan komentar: Joj strah me, mislim da ce igra biti prosek :bottle:.
Pa mislim koja je poenta tog komentara ?
Na osnovu cega si to rekao, *** kad bi tako svako pisao o bilo cemu na takav nacin, internet bi se srusio za jedan dan :D.

"Retke su dobre pucacine iz treceg lica", pa jel si ti igrao Mafia-u, Max Payne,...

Poslednja izmena:
Kako drugacije da ti se obratim, kad das nimalo pametan komentar.... "Retke su dobre pucacine iz treceg lica", pa jel si ti igrao Mafia-u, Max Payne,...

Ma niko ništa ovde nije igrao osim tebe,a i dobro je da su samo tvoji komentari pametni.
A i to što se trudiš da budeš duhovit,slabo ti ide od ruke.
I takvim načinom nema potrebe u opšte ni da mi se obraćaš.

A dovoljan dokaz da su retki dobri shooteri iz trećeg lica je taj što se uglavnom pominju samo Max Payne ili Gears Of War - a to znači retki.
I to što sam rekao,rekao sam na osnovu istog onoga, na osnovu čega vi kažete da će igra biti super - vi na osnovu vašeg iskustva i osećaja iz kojeg izvlačite zaključke,ja na osnovu mog ;)
....ali to sto ti pricas su cista nagadjana, strahovi, kako god :) ... mada ni mi ostali nismo nista bolji :D...
Upravo to,svaka dalja priča je izlišna :) a i ne bojim se ja ništa,samo sumnjam kao što i vi samo verujete - vi na osnovu vašeg iskustva i osećaja,ja na osnovu mog ;)

Poslednja izmena:
Ja pricam na osnovu trailera, i izneo sam jedan kvalitetan komentar, na osnovu trailera, da ce mozda biti malo dosadno stalno sa lampom u ruci.

A tvoj komentar je bio, da ce igra najverovarnije biti prosek.

I ti opet, posle svega napises ovaj dole citirani post. Ne razumem, jel si se uvredio, pa mozda sam preterao, al brate malo razmisli pre nego sto krenes da pises ;).

Ma niko ništa ovde nije igrao osim tebe,a i dobro je da su samo tvoji komentari pametni.
A i to što se trudiš da budeš duhovit,slabo ti ide od ruke.
I takvim načinom nema potrebe u opšte ni da mi se obraćaš.

A dovoljan dokaz da su retki dobri shooteri iz trećeg lica je taj što se uglavnom pominju samo Max Payne ili Gears Of War - a to znači retki.
I to što sam rekao,rekao sam na osnovu istog onoga, na osnovu čega vi kažete da će igra biti super - vi na osnovu vašeg iskustva i osećaja iz kojeg izvlačite zaključke,ja na osnovu mog ;)

Znam ja dobro šta pišem,ali tebe izgleda to baš briga - imaš svoju priču i briga te o čemu pričam u opšte.
A komentare ne iznosim tek tako,nego "na osnovu trailera, da ce mozda biti malo dosadno stalno sa lampom u ruci" i ostalog vizuelnog materijala koji prati ovu igru.

A možda bi ti trebalo da razmisliš "pre nego sto krenes da pises" - odnosno odgovaraš drugima.
A i ovo što si citirao se odnosi samo na tvoje ""Retke su dobre pucacine iz treceg lica", pa jel si ti igrao Mafia-u, Max Payne,..." ,a ne na Alan Wake.

Poslednja izmena:
I biće najverovatnije prosek od igre :(

Ti kad napises ovako, i pri tom ne das nikakav razlog zbog cega si to napisao... to onda lici na glup post.
I umesto da pojasnis malo zbog cega ovako mislis, ti i dalje drndas po starom :).

Ajde lepo pojasni zasto mislis da ce biti prosek od igre ?

Ma daj, nisi valjda ozbiljan ? Ako ti je ovo argument...

I Alan Wake nije pucacina ;), vise je avantura.

Poslednja izmena:
....Ma daj, nisi valjda ozbiljan ? Ako ti je ovo argument...I Alan Wake nije pucacina ;), vise je avantura.
Ti i dalje po sistemu ja u ploču ti u klin.Ama ono govorim uopšteno o TPS-ima - lepo rekoh "imaš svoju priču i briga te o čemu pričam u opšte".
A ima ovde pucanja i to dosta.A ako je avantura otvori ormarić,čeprkni nešto da pokrene nešto (a ne znaš ni šta radiš), i onda striktno utabani i ne može drugačije prelazak od tačke A do tačke B,onda jbo ti tu avanturu...i nigde ni kapi od nekog šunjanja,samo rokanje.
A treileri ko treileri,paljenje širokih masa (meni čak nisu ni nešto posebno).

Pa pazi hud sa strelicom i zvezdicom - pisac otišao da leči živce u divljinu u sred planine sa gps-om koji mu govori kuda da pobegne od pandura tj da se kreće,i to sve linearno i pravolinijski bez trunke ševrdanja u onolikoj prirodi koja samo mami na to.
Ali sve izgleda linearno aj zdravo.
Gameplay efekat korišćenja lampe i pištolja u isto vreme,koji zna da bude sve samo ne dobar tj uvek je "smotano" izveden + plus imaš lampu a od mesečine sve vidiš.
A na šta liči ono petljanje po ormarićima i zamena onih fusiona - smešno i nezgrapno.
I ne vidim ništa horror u svemu onome - rokaš se sa čudovištima da bi pukli kao kineski vatromet,a lampa ih krčka kao kokice.
Sve mi deluje linearno,jednolično,nezgrapno izvedeno i predefinisano dosadno.

Po ovome ne vidim ništa posebno u ovoj igri.Naprotiv.
Ako ja vidim ovo ovako, a vi ne,onda izgleda da nismo gledali iste vizuelne podloge za ovu igru.
A ako se ispostavi da se varam (u tom bolje), bar će imati šta da se igra - ako i izađe za PC.
....Ajde lepo pojasni zasto mislis da ce biti prosek od igre ?....
I što li ja u opšte ovo pišem,i "pravdam" se bilo kome - koja sam ja.... :wall: (sada mi je žao da obrišem sve ovo).

Poslednja izmena:
A ima ovde pucanja i to dosta.A ako je avantura otvori ormarić,čeprkni nešto da pokrene nešto (a ne znaš ni šta radiš), i onda striktno utabani i ne može drugačije prelazak od tačke A do tačke B,onda jbo ti tu avanturu...i nigde ni kapi od nekog šunjanja,samo rokanje.
A treileri ko treileri,paljenje širokih masa (meni čak nisu ni nešto posebno).

Pa pazi hud sa strelicom i zvezdicom - pisac otišao da leči živce u divljinu u sred planine sa gps-om koji mu govori kuda da pobegne od pandura tj da se kreće,i to sve linearno i pravolinijski bez trunke ševrdanja u onolikoj prirodi koja samo mami na to.
Ali sve izgleda linearno aj zdravo.
Gameplay efekat korišćenja lampe i pištolja u isto vreme,koji zna da bude sve samo ne dobar tj uvek je "smotano" izveden + plus imaš lampu a od mesečine sve vidiš.
A na šta liči ono petljanje po ormarićima i zamena onih fusiona - smešno i nezgrapno.
I ne vidim ništa horror u svemu onome - rokaš se sa čudovištima da bi pukli kao kineski vatromet,a lampa ih krčka kao kokice.
Sve mi deluje linearno,jednolično,nezgrapno izvedeno i predefinisano dosadno.

Po ovome ne vidim ništa posebno u ovoj igri.Naprotiv.
Ako ja vidim ovo ovako, a vi ne,onda izgleda da nismo gledali iste vizuelne podloge za ovu igru.
A ako se ispostavi da se varam (u tom bolje), bar će imati šta da se igra - ako i izađe za PC.

E vidis kako mozes da napises kvalitetan post, kad se potrudis ;).

Iako se ne slazem sa nekim stvarima gore napisanim, ali to je manje bitno.

Da nece mozda na Xboxu da radi u rezi 1680 ili 1920, da nece mozda na Xboxu biti 8AA/16AF, da nece mozda na Xboxu moci da se preko konzole/ini fajlova podesava engine (gusca vegetacija, daljina iscrtavanje okoline...)?

Naravno da nece, na Xboxu ce igra da radi u max 720P (mada pretpostavljam da ce pre biti 1024x600 ko na Netbooku :D) ali ce Xbox igraci da to igraju prvi (nekima ocigledno bitno da budu prvi u selu/komsiluku, meni je to bilo interesantno kad sam imao 13 godina :)). PC verzija ce pored svega navedenog imati kvalitetnije teksture, preciznije kontrole (M&T) kao i modove.

Ja ću verovatno moći da je pokrenem u 2560 x 1600 i igram je sa maksimalnim nivoom detalja, ali zamisli - neću, jer je lepše na Xboxu, u mračnoj sobi, na ogromnom TV-u... A ta gustina šume i sve to, to je za ove što se lože na to da gledaju grafiku i da li je 99% ili 101% onakva u poređenju sa Xbox verzijom... a ti ljudi se ne lože na igru.

Temu si ti otvorio. Da li ce biti samo xbox, nije sigurno. Ne razumem sta je poenta tvog posta? Mislis da ce da patimo sto je igra samo za xbox? Ili se hvalis da si skoro kupio xbox? A do pre par dana si hvalio PS3.

P.S. Nisi si li ti bese banovan sa foruma u vise navrata. Pitam se zasto.

Bice da je ovo drugo :d

Ako onako izgleda na Xbox-u , ne mogu da zamislim kako ce izgledati na PC-u . . . Ovo i Heavy Rain su igre od kojih najvise ocekujem sledece godine .

ja ovom igrom ne mogu biti impresioniran samo iz jednog razloga, trebala je da izađe pre 3-4 godine. tada su je najavljivali ko nenormalni, i šta se desilo. ako sad ne bude najbolja igra ikad napravljena, a nešto mi govori da neće biti, onda im džabe poso.

Pokusajte da shvatite Max-a, kao sto i on treba "vas" da razume, prevazisao je kvotovanje do besvesti sa likovima koji su kupili FX5900 i onda imali 12-bitnu preciznost u Far Cry-u i kacio screenove da im dokaze da je to mnogo ružnije :). Sada ga zanima gameplay, ne obraca toliko paznju na "sitnice" i to je to. Druge ljude, pored naravno gameplaya, zanimaju i tehnikalije i to je naravno ok. Ipak je ovo Benchmark forum, a ne neki random forum sa sobom o igrama tek radi reda. :)
Poslusajte Ivana i be happy. :)
Ivan® je napisao(la):
'Ajmo malo jednostavnije, a lepse/bolje/iskrenije :)

Poslednja izmena:
Pokusajte da shvatite Max-a, kao sto i on treba "vas" da razume, prevazisao je kvotovanje do besvesti sa likovima koji su kupili FX5900 i onda imali 12-bitnu preciznost u Far Cry-u i kacio screenove da im dokaze da je to mnogo ružnije :). Sada ga zanima gameplay, ne obraca toliko paznju na "sitnice" i to je to. Druge ljude, pored naravno gameplaya, zanimaju i tehnikalije i to je naravno ok. Ipak je ovo Benchmark forum, a ne neki random forum sa sobom o igrama tek radi reda. :)

Hvala! ;) Imaš piće!

Da ti kojim slucajem nisi kupio Xbox, nesto si mi sumnjiv :d.
Mislim, sta kao ja ne mogu da nakacim svoj komp na neki 40" TV, pa da igram neku sportsku igru... a i sto da ne pucacinu, odaljis se dovoljno i opet su m+t dovoljni.
I da mi bude ugodno kao nekom sa gamepadom, igrajuci Alan Wake ;).

O fps-u necemo... :D.

Poslednja izmena:
Da ti kojim slucajem nisi kupio Xbox, nesto si mi sumnjiv :d.
Mislim, sta kao ja ne mogu da nakacim svoj komp na neki 40" TV, pa da igram neku sportsku igru... a i sto da ne pucacinu, odaljis se dovoljno i opet su m+t dovoljni.
I da mi bude ugodno kao nekom sa gamepadom, igrajuci Alan Wake ;).

O fps-u necemo... :D.

Već je bila rasprava o tome, ali elem postovi su obrisani, a ostao je samo početni maxin. Kače se naravno i TV i gamepad na PC, a bogami može i da se ugasi svetlo ako oćeš...

Poslednja izmena:
Već je bila rasprava o tome, ali elem postovi su obrisani, a ostao je samo početni maxin. Kače se naravno i TV i gamepad na PC, a bogami može i da se ugasi svetlo ako oćeš...

Nećemo priču o PC vs. konzole, dovoljno je bilo što sam ja to pomenuo - ne moramo sada da zaratimo oko te priče po 1000. put. Plus ljudi pričaju o mom pogledu na celu stvar a od juče su tu. Niti su bili tu da se raspravljaju o onom GeForce 5900SP vs FarCry "problemu" 2005. niti su bili tu 2003. kad smo prvi put naširoko pričali o programabilnim shaderima. Gejming je nešto sasvim drugo i zato ovde pričamo o igri. PC verzija. Postoji i tema za Xbox verziju... http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=214729

kasniji edit - nisam ja brisao (sve) postove, tj. većinu nisam!

Poslednja izmena:
Pokusajte da shvatite Max-a, kao sto i on treba "vas" da razume

Razumeo sam u potpunosti. Ovo je forum gde se diskutuje, on je izneo svoje argumente, ja sam to pobio na vrlo jednostavan nacin (jos dva coveka su primetila to isto), postove je neko obrisao i sad je ostao njegov pocetni post, valjda da tu stoji kao tautologija. Ja nemam problem s tim, on je moderator i ima pravo na to.

A sto se tice same igre, ja je zeljno iscekujem medjutim sigurno necu doci u iskusenje da kupim Xbox da bih je igrao. Pojavice se ona i za PC jednog dana, bolja i ispeglanija nego sto je na konzolama, kao sto je do sad bio slucaj sa svim multiplatformama.

Ovo je forum gde se diskutuje, on je izneo svoje argumente, ja sam to pobio na vrlo jednostavan nacin (jos dva coveka su primetila to isto)

Da, to sam i ja rekao. :)
Moja poenta u onom postu je da moze (ili bi trebalo) da se diskutuje o svakom ciniocu modernog zabavnog softvera :), a ne favorizovati jednu ili drugu stranu i onda su "pripadnici" one druge nepozeljni, guse (ili koji se vec "prigodan" izraz smisli u datom trenutku), jer su jelte ovi prvi doziveli prosvetljenje, pa je njihovo misljenje odjednom postalo referenca i sad su iznad ostalih. Ako neko hoce da prica o tehnikalijama, ima mesta za to; ako neko spominje pricu, ima mesta i za to; ako bi neko da komentarise sesi/pozadinu glavne junakinje (ili junaka :D), ima prostora i za to. :)
U Max-ovom "slucaju", to bi znacilo da ako njega vise ne zanima tehnicka strana cele price ili barem ne u toliko meri, ostali clanovi bi trebalo da uvaze njegov stav, eventualno daju/ne daju komentar na to i nastave dalje, plain&simple. Naravno, vazi i u suprotnom smeru, kao sto sam i napisao gore.

Ako stvari ne mogu tako da funkcionise, koja je onda poenta foruma? Odredjena grupa ljudi ce otici na neka druga mesta, jer jednostavno nece da trpe javasluk. Da li su oni da gubitku ili forum, nek' svaka od strana proceni.

Btw, jeste bzvz sto su postovi obrisani, sad sve ovo kasnije "visi", al' sta ces. ;)

Poenta je da može da se raspravlja, ali juzeru koji je ovde od početka ne može neko da dođe i kaže - nemaš pojma. To ne dozvoljavam. Normalna diskusija, argumentovana i kulturna može da započne, ako je obema stranama do toga. Samo to je u pitanju.

Vrh Dno