Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Igra je stvarno odlicna. Podsetila me je malo na Silent hill 2, ali ipak je Restless Dreams tata za horore.

Meni je Silent Hill 1 najbolji survival horor a Alan Wake me dosta podseca na SH serijal, posebno na dvojku zbog ljubavne price. Iako Alan Wake nije cistokrvni klasicni horor, on ima elemenata horora i ubrajam ga medju najbolje horor naslove poput Silent Hill-a, Resident Evil remake-a i Undying-a.

najosnovnije jedinice diverzantskih grupa
ako se dobro secam

"Crni Alane pa mogli su te ubiti!"
"To su i hteli!U nas u Bright Falls-u ako neko nekog nevoli,samo ga pozove u sumu i...drm!Ubistvo u sumi ne podleze krivicnom zakonu,sve se to vodi kao nesrecan slucaj!

ehehe! Lako je goloruke rednekove drrrrm sacmarom u sumi:D Djura legenda!

dok te paor srpom ne posjeche
nasred cela napravi citanku

fristajl feat. Njegosh

Je l' to kod mene neki bag, ili AA ne moze da se iskljuci? :trust:

Predjoh je i ja na PC-u. Deluje mi suvise lako,mozda zato sto sam je presao vec 4x. :D

Meni uopste nije jasan ovoliki hype ove igre, tacno prica je odlicna ali iskreno gameplay je 100% lineran i dejavu, ja sam posle drugog chaptera skinuo trainer i odigrao igru zbog price a ne "prostog" lineranog napucavanja i brojenja metaka..

Igra me je podsetila na Blair Witch koji je bar 3x bolji od ove igre a 10x manje zapazen (barem tada...)

Sta ce ti trainer za ovu igru ?
Moj je problem bio sto sam po obicaju preskakao intro, gde se lepo vidi da ne treba pucati pre
nego im se skine zastita koristeci baterijsku lampu.

Sta ce ti trainer za ovu igru ?
Moj je problem bio sto sam po obicaju preskakao intro, gde se lepo vidi da ne treba pucati pre
nego im se skine zastita koristeci baterijsku lampu.

Ja neznam stavrno kome posle 2 cheptera moze biti interesantno da istu operaciju ponavlja 100x puta na isti nacin i gubi vreme na bezveznom napucavanju i bezanju od neprijatelja

Sta wtf? Pa igra tada izlazi retail, na disku...

Ja sam je uzeo na Steamu a ne vidim svrhu davanja vise para za igru zbog kutije jer je svejedno u ovom slucaju Steam neophodan za igranje.
Uzeo sam Skyrim na disku ali igra mora da se pokrene na Steamu-tj. prvo se skine cela sa neta tako da posle kutiju i mapu mogu samo da gledam. :)

Meni uopste nije jasan ovoliki hype ove igre, tacno prica je odlicna ali iskreno gameplay je 100% lineran i dejavu, ja sam posle drugog chaptera skinuo trainer i odigrao igru zbog price a ne "prostog" lineranog napucavanja i brojenja metaka..

Neverovatno iskrivljen i nerealan dozivljaj gejmpleja, doduse imajuci u vidu da si, kako sam kazes, nakon drugog chaptera "igrao" preko trainera-i razumljiv utisak.
Igra nema ni l od linearnosti u klasicnom smislu, ili bolje receno, ima u meri u kojoj sam igrac svojom povrsnoscu isforsira osecaj repetativnosti. U dva specijala je ovo jos naglasenije, tu tek nema ni govora o "linearnom napucavanju i brojenju metaka".
Po meni je i vise nego dovoljno, kroz raznorazne mogucnosti interakcije sa okolinom, doziveti iskustvo raznovrsnosti gejmpleja, a koji opet, osim zlonamernima, usled same atmosfere i primarne price nije ni zamisljen da bude u prvom planu.

Ja neznam kako definisati lineran put, check pointe kod kojih se svugde nalazi kutija sa municijom i "skriven" puteljak sa dodatnom municijim.. i tako iz cheptera u chepter definitivno konzulaska igra..., oruzje od 1 do 5 cheptera isto... neprijatelji takodje prakticno kroz celu igru ISTI

Svaka cast ako ovo po tim karakteristikama treba da bude dobra igra (ako izuzmemo pricu i atmosferu koja je nad prosecna)

pa, koliko sam ja razumeo ovo i jeste story driven igra *tj. poenta je u prici i atmosferi...ako si hteo suspens napucavanje imas ded spejs...o ukusima ne vredi raspravljati, ali definitivno nije krs...ja sam npr jedva cekao da nadjem sledeci manuskript...

^... i Max Payne je story-driven pa je meni bio mnogo zanimljiviji gamplay. Ovde su odlicno preneli teskobu iz Kingovih horora tako da mi je igra bas dobro legla.

edit:
mozda nisu trebali odma pistolj da mu daju i bilo bi zanimljivije... manje metaka, neke mocuge ili sekire za pocetak. Nije mi bio neki survival... vise je bio masakr:p

Poslednja izmena:
Na x360 i normal settingu mi je igra bila mnogo teza, mada malo sam se bio odviko od gamepada. U nekim trenutcima sam stvarno imao manje municije, i kretanje je bilo less precise. To je stvarno dizalo atmosferu vishe nego novi playtrough na pc-u [a i poznavanje svake lokacije odmaze].

Dobar je Wake, u suštini dobio sam to što sam očekivao samo u jeftinijem pakovanju. Moglo je bolje, ali opet uvek je nešto moglo bolje...

Posto mene uhvati hajp kada su u pitanju dugo ocekivani naslovi, uvek posle odredjenog vremena od zavrsetka igre mogu da kazem svoje pravo misljenje o samoj igri. Nemam vecih zamerki u ovoj igri ali recimo ne moze ALan Wake da prevazidje Silent Hill 1 ili 2 zato sto je SH otvoreniji i ima par razlicitih krajeva dok AW ima samo jedan kraj. Sve u svemu - igra je jedna od najboljih u zanru. Da je izasla prosle godine realno ipak ne bi imala sta da trazi pored Skyrima koji je daleko veci projekat. Preporuka za ljubitelje horora i misticnih igara.

twin peaks meets max payne :)

^Ne slazem se, ima Tvin Piksa ali Maksa nema ni u najavi. Alan je spori, smotani pisac a tako se ponasa i kad ga napadnu u igri, dok je Maks besni osvetnik koji tamu skida duplim ingramima umesto lampom. Kad igram Maksa jedva cekam akciju, sa Alanom akcija mi je nuzno zlo i jedva cekam da prodje ;)

vise sam mislio na atmosferu ludila nego na akciju.

Onda se slazem, mada mi je Maks 1 mnogo bolje i originalnije isprican. Ovde ima i Stivena Kinga.

Prešao sam igru i blago je reći da sam razočaran. Priča je užasan smor. Možda je mogla biti psihološki triler sa elementima horora (kakvu sam očekivao) ali je na žalost čist psihološki horor. Priča nema ni glavu ni rep. Kada sam razmišljao o priči odmah sam se setio Šoneta iz filma "Kad porastem biću Kengur" kada govori Braci: "Jel znaš onaj film početak je kraj, kraj je početak..." Sve u svemu, lepa misterija prvih 2-3 epizode a posle trčkaranje za zombijima (u ovom slučaju posednutih). Napucavanje mi je čista dosada i to od početka. Šteta, baš sam se radovao igri kada je bila izašla za konzole. Mislim da je precenjena.

Nazad
Vrh Dno