Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Mislim da je to bio sarkazam.

man-bear-pig :d

Jel prati neko Quantum Suicide u igri? :p

Igra je 21 Evro na Steamu, i to Collector Eddition [ponuda traje do 23. februara]!

PREODLIČAN DEAL! [well, na ruskom steamu je 17$ :D Ameri i UK placaju full price]

Fenomenalna igra zaista, jos kod mene u rez 1920x1200 sa svim detaljima na max prosto leti :) Podseca me po atmosferi na Silent Hill-Shattered Memories.

Vidi se da je ustajali pisac cim ne moze da trci 5 sekudni sprinta... nervira me sto je kilav jako a ima situacija i to bas dosta gde moram bezati:S:

Pa i realnije je. Bolje nego kao u far cry 3 gde imamo nekog slinavka koji verovatno prvi put uzima oružje u ruke i objašnjava svim specijalnim jedinicama na svetu kako se to radi...

jedino nervira sto na desni klik se povecava jacina b. lampe , a on i dalje ne dize oruzje u desnoj ruci , pa ispadne cesto da na klik kada treba da opali , on u stvari samo podigne oruzje... vrlo zeznuto u nekim situacijama.

Pa i realnije je. Bolje nego kao u far cry 3 gde imamo nekog slinavka koji verovatno prvi put uzima oružje u ruke i objašnjava svim specijalnim jedinicama na svetu kako se to radi...

Haha pa jeste ali ovde su ga malo preterali.
Bzvz mi, poceo sam igru na normal a ubijaju me kao zeca ovi jer pucanje mi je skroz nejasno, rokam ih u glavu i da bi pali treba ceo sarzer opaliti, a oni jos bacaju sekire na mene, ko ce to sve izbeci:D. Sad *** ne mogu promeniti u opcijama na 'easy' :d

Haha pa jeste ali ovde su ga malo preterali.
Bzvz mi, poceo sam igru na normal a ubijaju me kao zeca ovi jer pucanje mi je skroz nejasno, rokam ih u glavu i da bi pali treba ceo sarzer opaliti, a oni jos bacaju sekire na mene, ko ce to sve izbeci:D. Sad *** ne mogu promeniti u opcijama na 'easy' :d

Prvo im moras skinuti stit tako sto ih osvetlis lampom, nadam se da ne pucas pre toga :)

oh my godly dark creatures :D igra je amazing !
umalo me srcka ne strefi kad mi onako naglo promeni kameru uz efektivne zvucne efekte, da bi mi pokazao da me nesto napada, stoka jedna !

Čini mis e da je bolje igrati na gamepadu, baš zbog tih problema sa desnim klikom, na gamepadu su te dve komande podeljene na jači i slabiji pritisak trigera, čini mi se. Nisam igrao igru, ali sam slušao o tome u nekom od onih preview-review-ova na youtubetu...
Izgleda da to nije rešeno na pc-ju da može normalno da se igra pomoću tastature i miša.

Sto se mene tice, PC kontrolama nista ne fali. Samo treba drzati prst na shiftu uvek da bi bili spremni za "dodge" manevar [ali sve zive FPS igre su nas vec navikle na tako nesto]. Kao sto sam rekao u onom mom mini review-u na pht-u, posle ove igre ni na pamet vam nece pasti da se setate sumom nocu. :D

Skida se lagano sa steama, jos 45%.

Poslednja izmena:
Nije toliko strasna , ne preterujte. Prvo , uvek kada se treba rokati sa "osencenima" area pocne da bluruje i podize se sound noise ... kao da vam kazu "dolaze , pripremi se" ... I dolazice dok to ne prestane. Da se pojavljuju iznenada , to bi bilo nesto drugo :p

Ja najvise problema imam sa samom konfom , igra radi u jedva podnosljivih 20ak frejmova , a sa naglim okretima i manje. Sve to na autodetected low/medium (gde opet izgleda odlicno).

^ Nazalost, osecas bol koji ti nanosi dualcore procesor.

Uff, nagario zvucnike do kraja, ugasio sva svetla, samo sto me par puta nije srcka strefila :) . Znam da ovo nije igra koja se moze svrstati u ''horor zanr'', ali meni ne treba puno da se uplasim igrajuci igru, ili gledajuci neki malo vise ''napet'' film. To sto sam presao 4 epizode za jedan dan ( i usput par puta "leteo" sa stolice ) govori koliko mi se svidela igra ( zadnjih par godina nista me nije moglo pridrzati ni sat vremena za komp, sem novog Deus Exa ).

Jedino sto mi smeta je ponekad nezgodna kamera... sve ostalo je odlicno!

Poslednja izmena:
Mislim da je to bio sarkazam.

Pa i nije, više sam mislio na to što su PC igre čiste, jer su u višoj rezoluciji i obično se osvetljenje razlikuje u odnosu na konzolne verzije što se vidi i u slučaju Alan Wake-a. Nekako su PC igre sterilne, dok konzolne igre teže tom nekom holivud stilu, kao što CSI serije i domaći spotovi imaju onaj neki tint i blur tamo i gde treba i gde ne treba. Čak i kada imaš to na PCju, uvek ga možeš isključiti zar ne?

Ispravka pozicija kamera ;) levo rame ,dosno rame.

Dear God !
Kako igra ima onaj smek atmosfere i naracije Max Payne i da nema Remedy loga na pocetku 100% bi se kladio da su to oni pravili.
Presao 1. epizodu, koja tripoza, i ona tripozne TV epizode, samo me interesuje da kasnije dolazi do razjasnjenja sta se tacne desilo u delu
kada skace u vodu za zenom i odjednom se budi u slupanim kolima, tj. cak se i pitam sta je san a sta realnost
ili biva kao sto na samom pocetku kaze "neotkriveni delovi price nam ostaju najvise u secanju"

Inace za 1680x1050 skoro sve na max osim AA x2, -2 kvadratica za Draw Distance i onaj Backdrop na Low koji nema pojma sta je, radi na ~38 - 42 FPS (36 najmanje sto sam primetio), driveri Forceware 290.53 (beta).

@Snake1989 - normalno trci preko gamepada i na pocetku animacije. Stavio sam update1 a mozda je ranije i bilo toga ali nisam primetio :)

Koji joypad koristish?
Meni X360ce radi sa Saitek p3600 (ala Xbox 360 joypad-om)...

DualShock2. Ma bila je neka druga aplikacija, znam sigurno, pričalo se negde u PC sobi ali sam zaboravio...

^To je ta, bravo !!! :banana:

Vrh Dno