Šta je novo?

Aku busilica?

Kod njih imaš taj zeleni model sa ručkom, i crnu brushless bušilicu koja je solo(bez baterije) skuplja od zelene u kompletu sa baterijom i punjačem, isto ima vibraciono bušenje.

Imaju i crni model na 12, ali to ne preporučujem jer je izbor drugih alata na 12V sistemu dosta siromašniji od 20V.

Pored njih imaš na istom sistemu baterija i SDS bušilice, zelenu i crnu. One nisu za srafljenje, one su baš za bušenje i čekićanje.

• Like
Reagovanja: FTN

Može li ovo da ubuši 4 rupe u zidu (malter + blok) i da sastavi tv policu iz Jyska? 😀

Znam da je neko vec pitao na prethodnoj strani za ovu srafilicu i bilo je pitanje vezano za busenje sa njom.
Meni treba samo za neko povremeno srafljenje srafova na nekim policama u stanu.I to ce se koristiti retko,ono jednom dvaput u par meseci.
I interesuje me dugotrajnost same baterije ako se srafilica slabo koristi.
Ako je ne koristim 4-5 meseci da li ce baterija nan njoj da degradira i oslabi ili moram povremeno da je napunim da bi ostala u dobrom stanju sto se kaze.
Ranije sam imao neki stari model srafilice gde se valjda koristila nikl metal kadmijum baterija i sama baterija je riknula zato sto se srafilica slabo koristila.
Pa sam je na kraju bacio.U pitanju je bila einhell srafilica.
Zato me interesuje kakva je sada situacija sa ovim novim generacijama baterija.Pretpostavljam da su litium jon baterije sada?

Jesu li-ion ali svakako baterije kad na duze odlazes treba ih drzati oko 60-70% napunjenosti, moras pratiti stanje, napon, kako god.

Može li ovo da ubuši 4 rupe u zidu (malter + blok) i da sastavi tv policu iz Jyska? 😀
Ja sam u više navrata sa Parkside 12v i Bosch Multiconstruction burgijom bez problema bušio blok tako da mislim da bi verovatno i ova womax uz neku kvalitetniju burgiju odradila taj posao. Možda bi joj trebala koja sekunda više u odnosu na bušilicu koja ima čekić funkciju ali ovde je reč o bloku a ne o armiranom betonu ili punoj cigli.

Elektrićna bušilica/šrafilica dušu dala za korišćenje na 3-4 meseca a max
3k dinara i miran si, na dohvat ruke kad god zatreba. Nekada bilo u koferu aku za male pare ali zauzima prostor i normalno planiraš kada ti treba zbog punjenja baterija.
@markoni_slo
Kojom burgijom si bušio?
Bitno je da liči na nešta ali poenta je u nameni.

Svi koriste HSS burgije a te burgije su oštrene za blok, postoje napadni uglovi, uglovi za odvodjenje materijala prema vrsti materijala i još mnogo toga.

I ja sam busio blok sa obicnom burgijom za beton i bez vibracija. Ali za beton nema teoroje, bar za ovaj u mojoj zgradi.

Kako izledaju neobične burgije za beton?
Normalno ako ne pišemo o krunama koje mogu biti i dijamantske.
Nisi izbušio blok nego si probio a otvor je nedefinisanog oblika, isto kao da si uzeo parče armature i zveknuo kroz blok ili ti neko hoće da postane drvoseča pa mu posle par oborenih stabala kažu da treba da se uključi/upali testera.

Bez ljutnje ali ja ne razumem šta je ovde problem? Kako misliš probio a ne izbušio?

Imaš bušilicu kojoj možda nije primarna namena bušenje materijala kao što su blokovi, cigle, beton, itd ali je ipak bušilica kojoj je namena da buši. Imaš burgiju koja je namenjena za bušenje materijala kao što je blok i na kraju imaš i blok koji je potrebno izbušiti... toliko je jednostavno.

Čovek pita hoće li kineska bušilica od 3000 dinara probušiti 4 rupe u šupljem bloku čiji su zidovi debljine par milimetara i eto, moje iskustvo kaže da je to izvodljivo i da će to da liči na nešto. Kakvi crni napadni uglovi, odvođenje materijala u šupljem bloku, nedefinisani oblici, nabijanje armature i wannabe drvoseča bez upaljene testere? :D

Evo, izbušio sam jednu rupu u giter bloku sa Parkside pbspa 12 c3 bušilicom koja nema čekić funkciju koristeći već pomenutu bosch burgijom prečnika 10mm pa mi reci dal je ovo rupa nedefinisanog oblika koja liči ili ne liči na nešto? :)

1000006673.jpg

Možeš izbušiti i sa ovim
1000009126.jpg
Pitanje samo koliko želiš da se potrudiš.
Ako imaš jedino tu šrafilicu pri ruci, onda kreni polako i strpljivo. Ako kupuješ nešto, onda kupi ono što mu je namena to što radiš.

Jesu li-ion ali svakako baterije kad na duze odlazes treba ih drzati oko 60-70% napunjenosti, moras pratiti stanje, napon, kako god.
Hvala na brzom odgovoru.
Uzeo sam malopre u lidlu ovu srafilicu.Bila su neka dva modela na stanju sa istom cenom od 4500.
1.PABS 20-LI G8
2.PABS 20 LI I9
Uzeo sam ovu I9.Koliko sam uspeo da nadjem to je valjda model za 2025 dok je ovaj prvi model G8 model za 2023 godinu.
Mada mislim da su potpuno iste po svemu.
Za ono sto ce meni trebati a to je neko povremeno koriscenje mislim da ce biti skroz ok.

Prilozi

• 20251007_204122.jpg
    20251007_204122.jpg
    154.5 KB · Pregleda: 37
  • 20251007_203724.jpg
    20251007_203724.jpg
    158.2 KB · Pregleda: 36
  • IMG-09aa9a1361169f9968137f1d08e9eeec-V.jpg
    IMG-09aa9a1361169f9968137f1d08e9eeec-V.jpg
    153.4 KB · Pregleda: 38
  • 20251007_203845.jpg
    20251007_203845.jpg
    239.7 KB · Pregleda: 33
  • 20251007_203827.jpg
    20251007_203827.jpg
    236.4 KB · Pregleda: 34
Bez ljutnje ali ja ne razumem šta je ovde problem? Kako misliš probio a ne izbušio?

Imaš bušilicu kojoj možda nije primarna namena bušenje materijala kao što su blokovi, cigle, beton, itd ali je ipak bušilica kojoj je namena da buši. Imaš burgiju koja je namenjena za bušenje materijala kao što je blok i na kraju imaš i blok koji je potrebno izbušiti... toliko je jednostavno.

Čovek pita hoće li kineska bušilica od 3000 dinara probušiti 4 rupe u šupljem bloku čiji su zidovi debljine par milimetara i eto, moje iskustvo kaže da je to izvodljivo i da će to da liči na nešto. Kakvi crni napadni uglovi, odvođenje materijala u šupljem bloku, nedefinisani oblici, nabijanje armature i wannabe drvoseča bez upaljene testere? :D

Evo, izbušio sam jednu rupu u giter bloku sa Parkside pbspa 12 c3 bušilicom koja nema čekić funkciju koristeći već pomenutu bosch burgijom prečnika 10mm pa mi reci dal je ovo rupa nedefinisanog oblika koja liči ili ne liči na nešto? :)

Pogledajte prilog 508052
Super si izbusio, ne obracaj paznju lik i mene vredja samo ga ignorisi
Hvala na brzom odgovoru.
Uzeo sam malopre u lidlu ovu srafilicu.Bila su neka dva modela na stanju sa istom cenom od 4500.
1.PABS 20-LI G8
2.PABS 20 LI I9
Uzeo sam ovu I9.Koliko sam uspeo da nadjem to je valjda model za 2025 dok je ovaj prvi model G8 model za 2023 godinu.
Mada mislim da su potpuno iste po svemu.
Za ono sto ce meni trebati a to je neko povremeno koriscenje mislim da ce biti skroz ok.
Super busalica neces se pokajati u zdravlje da te sluzi

@bojke1
Mislim da je super odnos cene i kvaliteta. Za kućne radove odlična. Spakuj originalni račun u tu kutiju, pa ako joj nešto bude pravac Lidl na reklamaciju (ali ne verujem da će biti potrebe).

Nazad
Vrh Dno