Šta je novo?

Aku busilica?

Sta si kupio?

-----------------------------------------------------------

A sta ovih dana ima u domacem Lidlu od ovih aku busilica-šrafilica?
Ima li crnih Parkside?
Koji su sve modeli crnih Parkside busilica-šrafilica prisutni u nasim Lidl prodavnicama?
Od ovih dodatnih nastavaka (bitova kako ih zovete) koje uzeti u Lidlu ili koje uzeti u prodavnicama alata?

Znate li hoce biti skoro neki ppust za crne Parkside busilice-srafilice?

Meni treba za striktno kucno manje majstorisanje.
Da li ima jos nesto sem zelenog i crnog Parkside da valja, da je slicnog kvaliteta, cene...?

U Lidlu el. alata ima stihijski. Stigne kada su akcije, i stoji tu i tamo dok se ne rasproda. Malopre sam bio u jednom od Novosadskih Lidla, i nije bila ni jedna jedina aku busilica. Ali bilo je jedno 2-3 aku brusilice. Prošli put sam zatekao par aku ubodnih testera. Najčešće imaju ono što mi ne treba. :p

Crne serije imaju bas retko. Ali poslednji put kada je bilo crnih aku bušilica, vukle su se bar 10ak dana.

U našim Lidl prodavnicama ponuda je bedna u odnosu na nemački Lidl. Plus, u skoro svakoj prodavci rade sa KP preprodavcima i gomila alata nikad ne vidi police, "proda" se i pre nego što počne akcija.

Kad je već podignuta tema da pitam. Kolika energija udara je dovoljna za pneumatski čekić od milošte zvan hilti za bušenje rupa u betonu? Jel dovoljno 3J ili uzimati onaj od 5J?

Imam udarnu bušilicu od 1kw, međutim muči se za recimo bušenje rupa u podu za wc šolju ili za neke dublje rupe u zidu kad udari u ciglu.

Dovoljan je udar od 3J. Imam neki DeWalt koji po specifikaciji ima 2.8J, i prilično lako buši rupe u betonu.
Mislim da sa SDS plus prihvatom najčešće imaju tu negde...

Lidl izbacuje prospekt ponedeljkom šta je na akciji od četvrtka pa listaj i kad se pojavi štogod zanimljivo odeš u četvrtak i kupiš dok nisu pokupovali ovi sa KP. Svaka prodavnica dobija četvrtkom ono što je u katalogu dok ne prodaju, moraš da pratiš jer nemaš svake nedelje alat.
optical to što bušiš sa vibracionom bušilicom teško ide odma fi 10, moraš da kreneš sa fi 6 i da budu oštre burgije a još kada natrčiš na prepečenu ciglu ni mučenje ti ne pomaže.
Elektropneumatske rade sa max 2,7J a koliko vidim hoby bušilice reklamiraju da rade sa 3J ali ne verujem im ali buše čak i štemuju dobro.

Znači 3J je sasvim dovoljno za ciglu i beton.

Nažalost nisam imao drugu burgiju za beton sem fi 10. Imao sam set HSS burgija, ali rekoh da ih ne tupim, jer prvo idu u podnu, keramičku pločicu, pa onda u beton.

HSS ti ne pomaže, moraš vidiju i u 2 prolaza da radiš sa vibracionom, kad radiš pločice moraš prvo bez udarca dok ne probiješ glazuru jer lako može da vrisne pločica. Ja kod kuće imao neki problem i trknuo i kupio elektropneumatsku womax, bila žurba i odlično radi. Sad bar ne moram da šetam kofer :D
Ako kupuješ bilo koja mašina da je u pitanju kupi i mast da ne bi vrisnula glava brzo.

U našim Lidl prodavnicama ponuda je bedna u odnosu na nemački Lidl. Plus, u skoro svakoj prodavci rade sa KP preprodavcima i gomila alata nikad ne vidi police, "proda" se i pre nego što počne akcija.

Možda bilo tako u početku. Sada se sve vuče po radnjama još danima posle akcije. I na KP je zamro Parkside alat jer ga u Lidlovima ima dovoljno, bar onda kada ga i ponude. To još možda uzme ko nema Lidl u blizini, ili ako ima samo jedan Lidl na širem području.

Ali kada ima nešto takvo na akciji, dovoljno je otići taj dan, bude to što treba. Sada se jako jako retko roba na akciji razgrabi za par sati.

Lidl nije prodavnica alata da redovno ima sve u ponudi.

Možda bilo tako u početku. Sada se sve vuče po radnjama još danima posle akcije.

Da, i ja sam primetio u poslednjih par meseci da alata ima dovoljno i da se može naći i nedelju-dve nakon početka kataloga. To je ranije bilo nezamislivo.

Upravo sada sam video zelene šrafilice od 20V u Lidlu u Boru. Kome treba, neka obiđe obližnji Lidl.

Ima na popustu nekih Bosh plavih:

Akumulatorska bušilica - odvrtač Bosch GSR 18V-50; 2x2,0Ah (06019H5000) - 19.260rsd

Bosch GSR 180-Li akumulatorska bušilica - odvrtač 18V 2x2,0Ah u koferu - 14.670rsd

Bosch set akumulatorskih alata bušilica GSR 120-Li + udarni odvrtač GDR 120-LI + GAL 12V-20 u koferu (06019G8023) - 17.570rsd

Da li nesto od ovog uzimati?

Sad imaju u ponudi za hobiste zanimljivu šrafilicu 4 u 1 (šrafilica, ubodna, vibraciona brusilica i višenamenski uredjaj) 20V za 6k + baterija 2Ah sa punjačem 2,6k. To je za nekog kome povremeno treba nešta da uradi.

Akumulatorska bušilica - odvrtač Bosch GSR 18V-50; 2x2,0Ah (06019H5000) - 19.260rsd

Bosch GSR 180-Li akumulatorska bušilica - odvrtač 18V 2x2,0Ah u koferu - 14.670rsd

Skuplji model ima motor bez četkica i metalnu glavu.
Ako je kućnu upotrebu i onaj jeftiniji model je overkill. Ja lično ne bih dodavao još ~5000din za skuplji.

Ima na popustu nekih Bosh plavih:

Bosch set akumulatorskih alata bušilica GSR 120-Li + udarni odvrtač GDR 120-LI + GAL 12V-20 u koferu (06019G8023) - 17.570rsd

Da li nesto od ovog uzimati?
Sad su svi novi brushless, greota bacati pare na ove s četkicama...
mada ispadne ti alat par somića, još znači jeftiniji od nekog Parkside iz Lidla :D

Evo prvog negativnog iskustva sa parkside (lidl). Drugaru je crkla mala ona brusilica, a nije sa njom radio par sati. Nema ni ogrebotinu a crkla (prekidac otisao). A moj cale radi u prasini pun alat prasine i radi i dalje godinu/dve dana svakodnevne upotrebe... Otisao u lidl pokazao racun kazu doci ce brza posta po alat i evo vec druga ili treca nedelja kako nisu ni dosli po alat. Zvao ih je i kao doci cemo i dalje nista...A to pricam za BG..

Kakva su iskustva sa ovim Einhell Power X-change?

Potrebne su mi one male makaze za živu ogradu, pa kad već kupujem, svejedno mi je koje uzimam. A taj Einhell fazon, sa jednom baterijom za sve, zvuči interesantno.

Zanimljivo, evo govore o dobril, losim i zlim stranama crnog Parkside:

i još jedna recenzija ...

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva i kakva sa DeWalt DCD701D2?

A sta ima od busilica-srafilica da se mogu kupiti odma, da se ne mora cekati i cekati da se pojavi nesto poput Parkside Performance?

Nesto pout Bosch GSR 18V-50 (nasao sam ovo po ceni od 20.000rsd, 2 baterije, punjač, busilica, torba platnena (kao koferce), komplet oveci nekih bitova ...), te osobine busilice-srafilice, nesto bolje ili jeftinije, pouzdanije, preporucivljije...?

Zasto je spominjano da je bolje uzeti busilicu sa udaračem umesto ovakve bez udarača kao ovaj Bosch GSR 18V-50 sto je?
Ako imam busilicu za beton, na kabl i ako mi treba srafilica pa "da se iskoristi" uzimam busilicu-šrafilicu (nesto jacu, 50Nm umesto manju i slabiju srafilicu sa 30Nm), pa zato ne biram ša "čekićem"...

Imaš ovaj "moj" gorepomenuti DeWalt za 22700 u Gama Alatima ili za 25990 u Let's Do It. Ima sigurno i dosta drugih, ali za ovo znam.

Pomenuti Bosch je 18V, bolja opcija od 12V za samu šrafilicu, a i puno lakše se posle pravi set alata koji koji koristi iste baterije. Jedino što su i Dewalt i plavi Bosch vrlo skupa varijanta za skupljanje...

Kakva su iskustva sa ovim Einhell Power X-change?

Potrebne su mi one male makaze za živu ogradu, pa kad već kupujem, svejedno mi je koje uzimam. A taj Einhell fazon, sa jednom baterijom za sve, zvuči interesantno.
Ja imam ove i super su

Koristi li neko aku impaktice za sarafanje tockova na autima? Koja je min snaga potrebna za to? Sta je bestbuy u tom segmentu?

Ja imam ove i super su

Meni su potrebne one male makaze. Te velike imam na 220V, ali trenutno nemam šta da šišam.

Više me interesuje Power X-change kao platforma. Gledam šta sve nude, šta god od alata da kupim, 3-4 baterije su dovoljne da sve opslužuju. Sasvim je realno da se na iste baterije pojavi i robotska kosačica. Znaš da uvek u njoj imaš punu bateriju za šrafilicu :)

Zanimljivo, evo govore o dobril, losim i zlim stranama crnog Parkside:

i još jedna recenzija ...

Kljuc 13 kanal je placen da uvek i iskljucivo uvek uzdize poznate brendove. Kao neko ko se bavio snimanjem videa slobodno ti mogu reci da 80% likova na YT potpadne pod uticaj jakog brenda jer daju dobru lovu.
Kod mene je pao u ocima kada je preporucio tipa neki Bosch od 12v za tipa 200e kao best buy u segmentu i u testo protiv neke no name busilice koja je vidno bila bolja ili barem parnjak rekao ali bosch je bosch i to je to ... A u fazonu Bosch skuplji 150e mozes da kupis 4 busilice no name (no name = manje poznat brand)

Tako da sve od njega treba uzeti sa rezervom, jer ako pogledas i druge videos od njega videces da iza plasta se krije samo placeni marketing. Objektivnost 0, jer bas je topla voda ako ces u svakom uporednom testu da mi kazes kupi neku skupocenu alatku kao da ostalo ne postoji.

Ceo kanal mu je jedna velika marketing kampanja.
chrome_LOqEFxYhA9.jpg

Kako Parksajd-a (crnog) nema u Lidlu trenutno, a dosadilo mi cekati i kako nisam hteo Einhel i jos slabije (gore) marke proizvoda, uzeh "Bosch GSR 18V50", 2 baterije, punjač, torba oblika kao kofer s podesivim pregradama i komplet Bosch bitova (43 komada) sve za 20.000rsd u "Ok**" na Bezanijskoj kosi.
Uzek i komplet burgija s jos nekoliko bit-ova, zeleni Bosch, 2100rsd.
Ne moze "jare i pare" nesto se moralo potrositi...

Koristi li neko aku impaktice za sarafanje tockova na autima? Koja je min snaga potrebna za to? Sta je bestbuy u tom segmentu?
Ovo i mene zanima. Znam da Parkside ima tako nešto, ali sam propustio kad je bilo kod nas. Ima u Gama Alatima npr Makita TW141DZ, solo bez ičega, za 6.5k - trenutno im je akcija. 145/270 Nm.

Meni aku bušilice sad služe par puta godišnje, a nekad ni toliko, i onda kako baterije oslabe kupim sledeci, sad mi makita na 12v na izgisaju pa sam merkao i merkao te u lidlu pregledao sve review čak i odlučio se za D4. A na kraju, kupio 4 lion baterije jedan bms i napakovao umesto NiCd LiOn ua jedog bosch 14.4v punim ga orginalnim punjačem do 16.2v nekih 90Posto kapaciteta. Set baterija sam napravio i za neku kinesku powertool isto 4 ćelije. I negde u budnucnosti cu makitu prepakovati.
Pišem jer suštinski sam hteo kupiti aku parkside jer je finansijski isplativ, ove baterije su jeftine, i obećava, sa druge strane vec sam im vraćao alat, nije vise vratis i idu pare. nego se salje u neki servis u Veternik, pa mi poslali novu brusilicu 230 i sa njom isto problem sa strujom, skoro zapalila motor, a na prvoj je eksplodirao kondezator dok je kolega sekao, srećom nije se puno cimnuo da jos i kamen pukne. Suština je kome treba da radi i zaradi ipak treb da da se isprisi, lično ta parkside brusilica je kvalitetnije izrade od bosch 230j (made in rusia) ali nov bosch radi bez trzaja.
Kolega ima firmine dve bosch 18v, a privatno kupio parkside crni, pa na teren nosi i nju jer bosch potroše baterije koje koriste i u brusilicama, pa mu ovo lidlovo služi svrsi i nema zamerku za sada 4-5meseci osim da se greje i slabije traje baterija.

Aka iz linde je odlicna za te novce i za amatersko bavljenje kod kuce ili bilo gde,na poslu imamo makite,bosh profesional,hilti koje su skupe i sve su "хеви дјути" dok parkside moze ali ne izdrzi mnogo ,probali smo.

Kako drzati bateriju kad je masina u koferu (torbi), kad nece duze raditi se s busilicom?
Na pola nataknutu na busilicu ili je skroz skinuti i staviti u stranu, u kutiju sa drugom baterijom, golu u kofer ili nekako drugacije?

Nazad
Vrh Dno