Šta je novo?

Ako vam treba džabe

Ja sam ih u svojim putesestvijama kompjuterskim video kolko oces. klasican soket konektor za taj i taj, a na njemu buksna na koju se kaci 12tica. Doduse mislio sam da je to mnogo vise common, pa da se ima po podrumima i slicno, al po vasim reakcijama vidim da su to retke stvari

ja da ti pokažem kakav sam kuler dobio uz procesor sad, pa to ne bih stavio da mi ladi ni budilnik

inače išao u mikro princ, gledali me bledo kad sam im pomenuo konektor koji mi treba i pinove. konektor sam u međuvremenu nabavio, ali pinove nigde ne mogu da nađem. sutra ću da probam u kelco-u mada mislim da neću imati uspeha. najverovatnije ću da trampim napajanje sa čovekom kome ne trebaju 8 pina na ploči već samo 4, a na mom su 4 zdrava, osmopinac je otišao.

Poslednja izmena:
Pozdrav, ako neko ima da proda ili na poklon lim iz kucista na koji se srafi maticna ploca, dobro bi mi dosao i to sto pre.... Bitno je da bude ATX formata i da ima distancere ili bar rupe za distancere, a ne one plasticne "nitne" koje rade po principu da se provuku samo u rupu na ploci gde dolazi sraf. HITNO JE !

Pozdrav, ako neko ima da proda ili na poklon lim iz kucista na koji se srafi maticna ploca, dobro bi mi dosao i to sto pre.... Bitno je da bude ATX formata i da ima distancere ili bar rupe za distancere, a ne one plasticne "nitne" koje rade po principu da se provuku samo u rupu na ploci gde dolazi sraf. HITNO JE !
^
mislim da imam bar dva u garazi. Treba da potrazim ( u stvari 100% sam siguran da imam samo treba da nadjem gde sam ih stavio ). Imam i jedno polovno kuciste bez stranice ( leve) ostalo je kompletno. Mislim da je kuciste neko TDK ili tako nesto. Mogu i to da ti dam.
Javi se ako ti treba.

Imam specificnu molbu koju nisam hteo da stavim u Humanost temi jer je zatrpana sa clankovima iz vesti vise nego sa konkretnim problemima ljudi:

potrebna mi je ploca sa soketom 462

Nekoj decici bez roditelja iz dve porodice koji zive kod jedne zene sastavljam kompjuter i imam za dve cele konfiguracije, ali obe ploce (Abit NF7 i ASUS A7S333) ne rade odnosno jedna ne radi skroz druga ne radi AGP soket tako da su neupotrebljive. Ukoliko neko u podrumima i kutijama ima slucajno plocu sa ovim soketom (prvi athloni) zamolio bih ga da mi se javi i eventualno da mi pokloni ili proda.

hvala svima u napred.

^
mislim da imam bar dva u garazi. Treba da potrazim ( u stvari 100% sam siguran da imam samo treba da nadjem gde sam ih stavio ). Imam i jedno polovno kuciste bez stranice ( leve) ostalo je kompletno. Mislim da je kuciste neko TDK ili tako nesto. Mogu i to da ti dam.
Javi se ako ti treba.

Lim je stigao, kao i kuciste (iskoristio sam onaj iz kucista jer je cvrsci i odgovara mojoj ploci) jos jednom, VELIKO HVALA !

Imam specificnu molbu koju nisam hteo da stavim u Humanost temi jer je zatrpana sa clankovima iz vesti vise nego sa konkretnim problemima ljudi:

potrebna mi je ploca sa soketom 462

Nekoj decici bez roditelja iz dve porodice koji zive kod jedne zene sastavljam kompjuter i imam za dve cele konfiguracije, ali obe ploce (Abit NF7 i ASUS A7S333) ne rade odnosno jedna ne radi skroz druga ne radi AGP soket tako da su neupotrebljive. Ukoliko neko u podrumima i kutijama ima slucajno plocu sa ovim soketom (prvi athloni) zamolio bih ga da mi se javi i eventualno da mi pokloni ili proda.

hvala svima u napred.

Ne bih da budem maliciozan, al gde nadje S462, pa sta mogu deca sa tim da rade ?
Da crtaju u Paintu ?

Evo ja mogu da darujem jednu S775 plocu sa podrskom za odredjene C2Duo procesore, nabaci se bilo kakav dual core jeftiniji (moze i E2xxx) i neka iole ok grafika (npr 8600GT), pa da se to moze nazvati racunarom.

Druze, moze itekako da se radi na A socket-u jer trenutno nemaju apsolutno nista, a ako se optimizuje windows XP moze raditi lepo i da nauce osnovno i da mogu da koriste internet kao sredstvo za ucenje. Hvala na ponudi zaista, javio se vec jedan clan sa starom A plocom i zavrsavamo jedan kompjuter i svakako sve ovo nije za bacanje. A i mozda je bolje da dete pocne svoj prvi kontakt sa PC-jem preko Painta, nego Counter Strike-a :)

***, mala deca hoce ono sto im se svidja :).
A sumnjam da ih interesuje bilo sta osim igara.

Koliko godina imaju ?

od 7 do 13, nije ni bitno u sustini, meni bi bilo glupo da mi poklonis dobru plocu, to je osnova za brzo sklepanu konfu sa kojom mozes da uzmes 7-8 hiljada na oglasima a da je sastavis za dzabe, zato kazem da ne bih uzeo, i hvala ti jos jednom na ponudi :)

Vidi šta ti odgovara iz fajla uz ovaj oglas pa se javi na PM za vikend da se dogovorimo oko preuzimanja.

Meni odgovara taj X-850, hvala lepo :p

Samo ono iz excela je free :p

Imam ja jedno dosta dobro očuvano belo DTK miditower kućište, ako ti treba. I neke plave rounded IDE kablove i PCI modem (mada kome treba modem ovih dana).

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi POZAJMI neko napajanje od 500w (pravih) da bi testirao komp. posto niko u blizini nema da mi pozajmi...Ali iskljucivo 100% ispravno da bi znao da li je do njega.Treba mi za nekih 4-5 dana.Hvala. :) :wave:

tesko da ce ti iko dati to u zimbabve.

20120622052737!Rofl.gif

HAHAHAHAHAHAHAHHAHA,koji ste carevi.Zivim u bg-u a lokacija je stavljena iz zezanja... :)

Ja sam iz bg-a a ako je neko iz drugog grada moze da mi posalje post-expresom ja cu da platim postarinu...

Ja bih ti rado pomogao druze, al jedino koje imam da icemu valja mi je u kompu, ne znam ko na forumu ima takve silne masinerije sa strane, da bi ti pomogao. nadam se da ce neko da se javi.

VELIKO HVALA clanu Jericho i njegovoj sestri, koji su ucinili divnu stvar i ratosiljali se stare masine, koja danas ide mladoj decici u dom. Najfascinantija je cinjenica da mi je covek dao i inkjet stampac, koji - stampa :)

Osecam se odgovornim da nekom drugom nadomestim tako da je za dzabe i na izvolte lista sledecih stvari:

1. lepo crno ATX kuciste, nazalost nema prednji audio (zato ga ne iskoristih)

2. MX 460 i MX 440 ako to ikom vise uopste i treba

3. Logitech RX1000 koji nece da prima lepo levi klik, nisam ni pokusavao da ga popravim jer sam u medjuvremenu osvojio na nekom konkursu dobar A4tech gejmerski mis

4. Xilence Red Wing case fan 120mm nikad koriscen (prasnjav :) ) http://i959.photobucket.com/albums/ae72/Tealc_wii/XilenceRW.jpg

po mogucstvu beogradjani ili da platite postarinu :)

Hvala tebi u svakom slucaju,sta znam valjda neko ima iz neke druge masine pa ako hoce stvarno bih mi bio zahvalan...
A za ljude koji su ti pomogli da sastavis toj decici komp VELIKI RESPECT!!!

Veliko hvala Džeksonu i od mene za taj Xilence Red Wing case fan! :)

Ako nekome treba daljinac od Leadtek TV kartice 2000 Expert ili Gobal (ne secam se koja bese). Zadnji put kada je proban radio je.

Mislim da imam i dva ventilatora od 80mm (molex) ali ne znam gde su trenutno. Ako ih nadjem eto i njih ako nekom treba.

Poslednja izmena:
Da nema neko barem na zajam ako nece da proda/pokloni strujni adapter za Sega Mega Drive 2 ? :) Treba mi barem na zajam da proverim rade li mi sege uopste, posto imam dve a nisu koriscene Bog te pita od kad, a bzv mi da narucujem od preko pa da se ispalim ako ne rade uopste...

Ja bih ti rado pomogao druze, al jedino koje imam da icemu valja mi je u kompu, ne znam ko na forumu ima takve silne masinerije sa strane, da bi ti pomogao. nadam se da ce neko da se javi.

VELIKO HVALA clanu Jericho i njegovoj sestri, koji su ucinili divnu stvar i ratosiljali se stare masine, koja danas ide mladoj decici u dom. Najfascinantija je cinjenica da mi je covek dao i inkjet stampac, koji - stampa :)

Osecam se odgovornim da nekom drugom nadomestim tako da je za dzabe i na izvolte lista sledecih stvari:

1. lepo crno ATX kuciste, nazalost nema prednji audio (zato ga ne iskoristih)

2. MX 460 i MX 440 ako to ikom vise uopste i treba

3. Logitech RX1000 koji nece da prima lepo levi klik, nisam ni pokusavao da ga popravim jer sam u medjuvremenu osvojio na nekom konkursu dobar A4tech gejmerski mis

4. Xilence Red Wing case fan 120mm nikad koriscen (prasnjav :) ) http://i959.photobucket.com/albums/ae72/Tealc_wii/XilenceRW.jpg

po mogucstvu beogradjani ili da platite postarinu :)

Druže ako još nisi nikom obećao taj RX-1000, ja bih ga uzeo da se okušam u popravci. Imam jednog istog u delovima, pokušao sam da mu lemim kablić sa lemilicom od 150W :d. Javi na PM ako je još aktuelan pa da ti dam adresu. :wave:

za subtractora je rezervisan, samo da se dogovorim sa covekom :) imam jos krsa koji je u stvari od kvalitetnog hardvera koji me mrzi da popravljam, samo da nadjem vremena da sidjem u jbni podrum!

kineske radnje, bilo koja malo veca, imaju konvertore sa americkog, britanskog, kineskog, na euro. i izmedju 50 i 100 dingera je

Nazad
Vrh Dno