Šta je novo?

Akcione kamere (GoPro, Yi, Eken, SJCAM...)

Na svakoj GoPro kamerici može da se odabere rezolucija koja odgovara. Ima i 1080p 24/25, 50/60, 120, 240frameova, SlowMo i SuperSlowMo.

Poslednja izmena:
To znam ali me interesuje kakav je kvalitet kada se snima u 1080p. Ima i jeftinih kamerica sa 4k pa to ne liči ninašta.
Sa fotoaparatom, koji je glomazan, imam odličan 1080p. Kada bi bio makar u rangu sa kvalitetom sa nekim novijim telefonom u 1080p
to bi mi bilo o.k.

Malo je nezahvalno poredti te stvari jedne sa drugim. Pristojan foto aparat sa velikim senzorom ne može da se poredi sa jednim telefonom ili akcionom kamericom ali isto tako taj aparat ne može da radi isto što i ova dva ostala. Ali ako gledamo GoPro, pogotovo novije, snimak ne može da bude loš. Ja imam GoPro6 Black i nikad se nisam požalio na kvalitet snimka. Jedino što zameram je funkcionalnost mobilne aplikacije, koja traži za moju "zastarelu" kamericu da bi radili kroz aplikaciju da platim mesečnu/godišnju pretplatu.

Jel nabavljao neko ND filtere za DJI Osmo Action 5? I zna li se da li pasuju od Osmo Action 4?

Imate neku preporuku za uputstvo za Capcut aplikaciju za komp na našem jeziku. Bar početni nivo radi osnovnog uredjivanja snimaka sa akcione kamere.

Jel ima neke alternative za DJI Osmo pocket? Dao bih detetu na putovanjima da se zanima, a ujedno i spasi me smarackog slikanja. Nije problem pocket 3, nego kapiram da su velike šanse da se uredjaj polomi, izgubi isl...

Osmo Action 5, Insta360 X3, eventualno GoPro 13(možda pre 11), koja od navedenih kamera ima najbolji zvuk i koja se najbolje bori sa vetrom?
Kamera bi se najviše koristila na biciklu(snimci vožnje) ali bih je koristio i za neku vrstu vlogova.
Bilo bi lepo da se čuje šta pričam kada sam na biciklu i da kamera ne trži video i audio doradu/obradu da bi radila zadovoljavajuće.

Ako ces za biciklu onda X3 definitivno. Prednosti snimanja u 360 stepeni su velike u odnosu na normalni snimak.
Letos sam snimao njom, svi su mislili da dron ide iznad vode i ide polako paralelno sa nama i iznad nas.
Nešto slično jesenas, u pocasnoj lozi na Rajko Mitić. Svi su mislili kad gledaju da je dron.
Lagano menjaš ugao i tranzicije.
Za zvuk ne brini, ako nisi zadovoljna možeš da kupiš adapter i ds povežeš bilo koj mikrofon

Mislim da je pravo vreme upravo za kupovinu OA4 koja je za mnoge bolja i realističnija od OA5.

Zdravo svima,

Ima li neko preporuku za mini akcionu kameru koja bi mogla da se montira na kačket? Znači da stoji na obodu kačketa i da praktično snima šta ja vidim?
Ne treba da je neki ekstra kvalitet snimka, 1080p@30 je sasvim dovoljno. Video sam npr. ove SJCAM S100 ali sve stoje vertikalno na nosaču, a ja bih preferirao horizontalni položaj pa da bude što bliže liniji oka.

Onda idi na Insta360 GO 3s, manje nema.

@MegaSkot
Uh, odlična ali ne bih davao ovoliko para.

Ebay za stariji model.

1740997921422.png

Poslednja izmena:
DJI Action 2 Dopada mi se ova igracka, narocito velicina te me zanima koliko moze vremenski snimati bez dodatnog displeya/baterije, a koliko se istom. Druga stvar, koliko prostora u gb zauzima jedan snimak dok se ova Action 2 ne isprazni.
Imam nekoliko memorijskih od 128gb Sandisk 200mb/s UHS-1, i iste koristim u aparatima za fotkanje. Pasuju li te kartice ili moram i njih kupiti.
Otvoten sam za predloge ali iskljucivo sto manjih gabarita.
Hvala unapred

Spravica je predobra. Ali se pregreva leti, dok zimi ekran treperi od hladnoće iako u džepu i crn je dok radi. Nije za dugo snimanje u najvišem kvalitetu. U slabijem može lagodno. Strimuje live i bez kompa, svašta može baš i snimci i stabilizacija su baš dobri dok ima svetlosti. Možeš tu karticu. Pa ofloduješ snimke sa kamera modula kada ne snimaš, na drugi deo u kom je kartica. Ima to. U 4k 120 proždire memoriju. Nastavlja u više fajlova po par gb. Magnetići za nošenje na majici ili gumena traka za glavu su korisne.

@PanonskiNS Hvala na info. Za mem kartice nije problem imam ih gomilu (fotkam) jedino pitao jel pasuju. Ovo me malo zabrinjava, grejanje kako kazes, jer rekoh za more je pa bice vruce stalno. Iskreno necu ja ni snimati, zena ce, te se plasim da me ne posalje kuci sa odmora ako joj se ugasi :)
Baterija koliko izdrzi snimanja bez dodatne i sa istom, ako znas ili ko drugi bio bih zahvalan. Takodje ima li bolje resenje, ili je ovo najbolje gledajuci gabarite.

@Rank Samo camera modul sam probao i sa 92% baterija na 38%. Snimanje 4K 120FPSsa RockSteady stabilizacijom. U stanu gde je 23.5C. Snimala je pre nego što se pregrejala: 7 min i 22 sekunde. Ekran je bio ugašen dok snima. Ako želiš kraće snimke bez brige. Ili smanji FPS bar. Svakako ko će gledati one duge... A ako bi da snimiš šetnju imaš mod da uzima slike i to ispadne jako detaljan kvalitetan ubrzan video i ne trebaš editovati a i manje pregreva kamericu.
Fajl na koliko seče, dužine od 3min i 52 sekunde je 3.52GB. 3840x2160, 120FPS. H265.

Na moru su kratki klipovi najbolji, skok, neki zaron, slow mo, malo pokazivanje okolo čega ima. I slike su ok sasvim mada mobilni je bolji po meni za slike zbog wide sociva na DJI.

Problem malih kamera je pregrevanje. Imam GO2, posle 6min ne može da se drži u ruci. Pasuljče je vrelo

Jel to mora na 120fps, koliko je dovoljno da sve bude fluidno i naravno, kvalitetno, hocu reci ne high... takodje da da li bi se i tada toliko grejao. Treba uzeti u obzir da ce temperature biti sigurno od 27C pa na gore. Sto se tice fotografija i mobilnim, nista to, bavim se fotografijom i nosim aparat sa objektivima. Da se neko ne smeje... da bavim se fotografijom ali video me zaista nikada nije nesto posebno zanimao tako da sam skoro pa laik.

@Rank Ne mora jer nisi u ekstremnoj akciji. Testirao sam 4k 30FPS sto je normaliji scenario. 14 min non stop snimanja pre pregrevanja. Dobro ti kaze @jocasylver. Male sprave imaju taj limit. Ako prikacis i drugi modul duze moze jer se toplota siri na jos vecu povrsinu. Ili jednostavno odes na 2.7K ili 1080P rezoluciju ili 24 fps.

@PanonskiNS Hvala na odgovoru. Najlakse mi uzeti kameru i staviti na gimbal ali to je ne veliko nego preveliko a cilj mi minijaturno. Najverovatnije cu uzeti njega sa dopunskom baterijom, sa ili bez displeya, razmislicu i videh i neku kutiju kao hladi kameru, te i to u kompletu, pa cemo videti.
Hvala jos jednom.

Клинац ме смара да ми узмем неку "body' камеру да се снима док игра фудбал. Имс година.
Видео је да има неке које се окаче око врата.
Има на Алију или Тему за 400дин.
Вреде ли ишта те камере?

Najbolje da vidiš na YT recenzije, kakav snimak pravi i koliko joj traje baterija. Idealna bi bila GO2 ili slična njoj SJCAM ako se ne varam. Ali sve je to 6-10min snimka.

4000 не 400.😀

Je l ima neko iskustva iz prve ruke da dji actio 4 I 5 pro?
Dvoumim se izmedju 4 adventure combo ili 5 standard combo...
Po onome što sam video na yt, više mi se sviđa 4 nego 5, osim baterije koja je dosta bolja na petici.

Klinac ima hero 2 kameru, hoce da, mu, uzmem dodatak za glavu i telo pa se pitam dal su kompatibilni za hero 2?
I just found this on AliExpress:
RSD338.94 | Chest Strap Mount Belt Headband for Gopro Hero 12 11 9 8 7 Action Camera Head Harness Support Holder for Go Pro Pov Accessories
Pretpostavljam da jesu jer se uz dodatke dobija i ono crno s čime se zateže.
I nije mi jasno kako je jeftinije da posebno naručim za glavu posebno za telo, možda zbog težine pa samim tim i poštarine. I ako naručujem pojedinačno posle koliko da kliknem drugi par dana da cekam da posalje ili mogu odma?

Siguran si da plastična kutija od hero 2 može na ove nosače da se postavi i stegne?

Nazad
Vrh Dno