Šta je novo?

AirPods Pro

Ranije trenažne sprave su imale štipaljku za uvo sa žičanom vezom. Posle su došle one sa pločom za dlanove i sličnim načinima merenja.
Ako se ne baviš sportom isključiš, ako se baviš glupo je onda objašnjavati korsit merenja pulsa :)
Meni to u ovim mojim godinama ne znači ništa ali računam da je to u belom svetu, pa i kod nas sada, jedna izuzetno korisna funkcija. Da ne spominjem bolji ANC, transparentni mod, korekciju sluha... Ima da se prodaju ko blesave kao i obično. Sat je npr. po mom mišljenju najgora moguća stvar koju možeš da nosiš dok se baviš sportom ili radiš, mislim na malo ozbiljniju upotrebu.
Mali je trenutno u fazonu da mu ne uzimam nove pro dok negde ne isproba. Zadovoljan je trenutno sa dvojkom. Taman ako burazer bude bio u USA oko nove godine, biće prilično jeftinije.

Sat je po mom misljenju jedna od boljih mogucih stvari koju mozes da nosis dok se bavis sportom(ako izuzmemo borilacke vjestine) ili radis. Mjeri ti sve sto treba da mjeri(ne vjerujem da bas nesto previse odstupa od profesionalnih uredjaja a mogucnosti poput citanja mejlova, telefoniranja ili pracenje pretrcanih kilometara uz pomoc sata, mnogo govori.

Kad su se tek pojavili kod nas pametni satovi, bio sam stava da nikad to necu staviti na ruku. Samo klasika. Kako sam probao, izmijenjao i samsung i huawei i evo sad 4 model apple watch nosam. I navikao se da ne znam kako bih bez sata.

Sat je npr. po mom mišljenju najgora moguća stvar koju možeš da nosiš dok se baviš sportom
Zbunjuje me ovo kvotovano, kao i izneto stanovište da je bolje nositi slušalice nego sat kad se baviš sportom. Može li se pomoću slušalica pratiti prolazno vreme na km kada imaš trening trčanja?
Šta znam, za bilo kog ko iole ozbiljnije trči sat je baš važan gedžet, x puta važniji od slušalica.

Imam loša iskustva osim npr. kada igram šah :)
Naravno da ne možeš da gledaš u njih ali imaš alarme npr. Kod svakog treninga tokom dugog niza godina, bar u mom slučaju, si skoncentrisan na postizanje cilja a gledaš rezultate kada završiš. Pogledaj malo maratonce i momenat kada gledaju u sat, na startu i momentu kada pređu cilj. Sve između je prilično opasno iz zdravorazumskih razloga. Nije često da se dešava ali može da se desi. Prolazno vreme ako brzo trčiš... samo napred i gledaj ga :) Zato i postoje treneri i semafori ako je toliko ozbiljno.
Sve je ok kod rekrativnog trčanja, partije tenisa i sličnog... Ko voli neka koristi, nemam ništa protiv. Samo da obrazložim uvedenu opciju i njeno pominjanje u kontekstu gluposti. Nisam hteo da Vam kidam narukvice :)

Uzeo Airpods Pro 3 prošle nedelje u Italiji. Prvi utisci znatno poboljšan ANC i odlična ergonomija. Odgledao sam dosta testova i svašta video ali realno upravo je onako kako je Apple i reklamirao. Izašao je i novi firmware kojim su navodno dodatno poboljšali zvuk. Iskreno, zvuk je solidan ali pošto ih retko koristim za slušanje muzike nije mi toliko značajno. Najvažniji mi je ANC, a to je značajno poboljšano u odnosu na drugu generaciju. Potpuno sam zaboravio da uključim merenje pulsa, mada imam na satu. Uglavnom, utisci su odlični i poboljšanja u odnosu na drugu generaciju su baš ono što je meni trebalo.

Ergonomija u odnosu na app2? Idu li dublje? Ispadaju li?

idu dublje, bolje zatvaraju ušni kanal i ne pomeraju se i ne ispadaju kao app2.

To je to. Uzeci ih i ja onda.
App2 mi nije odgovarao usima bas zbog tih stvari.
I meni ovo vise odgovara, APP2 mi cesto ispada iz usiju, ove ce da idu supruzi a sebi cu onda APP3.

Kako vam na APP3 radi ona heart rate monitor funkcija? Ponekad mi se tokom treninga zaglupi Apple Watch i odbija da izmeri puls, pa bi APP3 mogao tu da uleti kao neko bekap rešenje ako sam dobro shvatio Apple da će softver automatski odlučivati da li da podatke o pulsu uzme sa AW ili sa APP3 u zavisnosti od toga šta je dostupno.
Koliko je uopšte pouzdano to merenje pulsa preko ušiju i možemo li da se oslonimo na tako dobijene rezultate?

Na testovima koliko sam video ispada precizno. Bolje je cirkulacija na usima i nekada se manje mrda od ruku. Takodje senzor je na obe bubice, moze samo i sa jednom da meri. Ali glavno je kako ti legne u usi, deluje ok.

Evo stigoše i meni APP3, prvo razočarenje je sto sam primoran da pređem na iOS26 ako zelim sve cari da iskusim.. Za pocetak da mi se pojave slušalic u Find My… Tek sa ios 26 mozemo da pričamo o punom potencijalu… Live translation, otkucaji srca i ostalo… Meni u ušima leže lepo i ne vire mi onako kao sto sam video da ljudima vire izbočene (to mi je bas ružno kad videh na testovima na YT). Prvi utisak noise cancellation znacajno bolji nego ja APP2 i bass osetno jaci. Za dalje bih morao još sačekati :)

Iste sam probleme imao sa svojim APP3, find my nije hteo da radi, noise cancelation je dobar, mislim da je isti kao na Sony Xm4 - zadovoljan sam :) samo da jos vidim jel ovaj spatial audio topla voda ili ne, nisam siguran da li mi se svidja :d

Gde u Srbiji mogu da se kupe ulosci silikonski ili memory foam ulosci za APP3? Slusalice mi polako ispadaju iz usiju tokom rada (dok sedim i radim). Ni ovi veci ulosci ne pomazu toliko 😅

Da potrazis nove usi,nesto opasno nisu u vinklu. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Gde u Srbiji mogu da se kupe ulosci silikonski ili memory foam ulosci za APP3? Slusalice mi polako ispadaju iz usiju tokom rada (dok sedim i radim). Ni ovi veci ulosci ne pomazu toliko 😅
jesi probao manje uloške? Meni kad su ispadale app2 bolje su mi držale sa manjim ulošcima nego sa većim.

Kako vam na APP3 radi ona heart rate monitor funkcija? Ponekad mi se tokom treninga zaglupi Apple Watch i odbija da izmeri puls, pa bi APP3 mogao tu da uleti kao neko bekap rešenje ako sam dobro shvatio Apple da će softver automatski odlučivati da li da podatke o pulsu uzme sa AW ili sa APP3 u zavisnosti od toga šta je dostupno.
Koliko je uopšte pouzdano to merenje pulsa preko ušiju i možemo li da se oslonimo na tako dobijene rezultate?
Koristi oba senzora tokom treninga, mozes na telefonu kada pokrenes trening u donjem desnom uglu da vidis koji se senzor/i koriste za merenje otkucaja. Mislim da se oba koriste istovremeno (tako je bar prikazano) da bi se dobili precizniji podaci. Takodje sam imao problema sa Apple Watch-om nekad prilikom pokretanja treninga da mu treba cak 10min da se trgne i krene da ocitava puls, za to vreme sam pretrcao skoro 2km. dok on odluci sta ce da radi. Toga vise nema od kada nosim APP3, od samog starta pokazuje uvek.

Nazad
Vrh Dno