Šta je novo?

AirPods Pro

Evo link za hearing test: x-apple-health://HearingAppPlugin.healthplugin/HearingTest
samo paste u safari i otvoriće health aplikaciju

Pre nego što se neko ponada, ne otključava funkcionalnost za slušni aparat u airpods podešavanjima, nego je samo test u pitanju.

Evo link za hearing test: x-apple-health://HearingAppPlugin.healthplugin/HearingTest
samo paste u safari i otvoriće health aplikaciju

Pre nego što se neko ponada, ne otključava funkcionalnost za slušni aparat u airpods podešavanjima, nego je samo test u pitanju.

Samo test mi je bio potreban, pošto sam menjao regione itd itd i nisam uspeo da namestim u settings da se pojavi, tako da veliko hvala za ovo :)

Ne ostaju rezultati u Health aplikaciji, inače rezultati očekivani

Istekao edit
Ipak ostaju rezultati, moja greska

Da da, tu su još uvek rezultati, sad sam i ja proverio.

Poprilicno tacno u odnosu na audiogram kod profesionala, zatecen sam. Sad razmisljam preci granicu da probam da dobijem Hearing Aid support i da isprobam.

Prilozi

• 1730651753157.jpeg
    1730651753157.jpeg
    69.9 KB · Pregleda: 87
IMG_2807.pngJel ovo rezervisano samo za Pro 2 model? Posto mi na Pro 1 izlazi ova poruka :)

Ja izgleda nemam hearing test zato sto sam obrisao health aplikaciju ;) … od juce sam sa airpods 2 pro (prve airpods za mene), i za sada nema zamerki sem da ih tesko vadim iz kucice (a nemam nesto debele prste).

U Srbiji nije dostupan Hearing test kao ni Hearing Aid

Gde kupiti Airpods u Srbiji? Par prodavaca na KP (sa 1000+ ocena) ih imaju po ceni od 140-150e ali sam skeptican u originalnost

Uh pazi na KP, ima jako puno kopija AirPods Pro 2. Ima par koji su provereni ali ovaj model ne moze biti ispod 200e ako su nove, ja sam naleteo na laznjaka za 180E, i nisam kupio posto sam testirao prvo (ima vise caka da vidis ali nije lako, po zvuku znam 100% da li su ok ili ne, ali ko nije cuo original nece znati).

evo par stvari ako su kopija (i to ove skuplje kopije od 150e itd..):
  • firmware ce biti stari i ne radi update (aktuelan firmware mozes videti online, a update se sam uradi kada su na usb-c kablu)
  • poruka pri prvoj konekciji na telefon "Not your AirPods", to ne sme da se pojavi kod originala i ako su nove
  • zvuk je dosta los, postoji svi modovi ali ne rade nikako,(noise cancelling jako los, kod originala je skoro apsolutna tisina kada ga ukljucis, kod kopija nesto blago radi)
  • kutija nema zvuk notifikacije kada se stave bubice unutra
  • spoljasnja kutija se cudno otvara, ostaje lepak kada se svuce traka, trake nisu kao na originalu i nije pedantno upakovano sve unutra.
  • izgled je cesto 99% identican

Najgore sto ne mogu da upozorim ostale za tog prodavca, kontaktirao i KP, ali posto nije doslo do trgovine nema dokaza sem moga svedocenja, i utisak mi je obrisan zbog toga.

Poslednja izmena:
ja sam uzeo u A1, to je najsigurnije :)

Не знам где сте гледали, али у iStyle-u су 36.000 дин!
Да ли гледам добар модел?

Da, AirPods Pro 2. Nego cene su previsoke kod nas u radnjama, u EU se cesto mogu naci za oko 180e. Na KP mozes naci za 210-220e.

Na amazonu su 150$, ako imas nekog iz USA da ti donese (prosle nedelje bile 140)

Samo da napišem moje kratko iskustvo sa AirPods Pro 2 i Hearing Aid feature-om. Dovoljno je samo da otputujete negde u inostranstvo (EU) i da se povežete na njihovu mrežu. Onda odete u podešavanja AirPodsa, i tamo imate da uključite Hearing Aid feature. U prethodnom postu sam pisao da sam radio merenje, i da je poprilično precizno u odnosu na doktorska merenja audiometrijom. Što se tiče same Hearing aid funkcionalnosti, imao sam osećaj koji ne mogu opisati ali sam bio jako radostan što ponovo čujem neke tonove koje nisam ranije čuo. Ponovo sam počeo da čujem muziku kako je napisana i da uživam u bojama zvuka, sad nekako slušam muziku sa guštom. Napokon imam osećaj da mogu da gledam filmove bez titlova, jer čujem ljudski glas razgovetno. Baš sam oduševljen. Međutim, i dalje se igram sa ostalim sposobnostima AirPodsa, u smislu koristi ga kao pravi slušni aparat, adaptive mod mi nekad pomaže nekad ne. Na primer, na protestima mi utiša zvuk pištaljki, truba i buke dok glasove mogu da čujem normalno u toj gužvi, što je jako sjajno ali na primer u nekim sredinama kao što je kafić, nekako mi ne pomaže i ne čujem sagovornike baš toliko dobro. Ne znam kako baš funkcioniše to određivanje kako, koga čuješ itd... Transparency mod mi je baš nekako glasan, možda mi treba navikavanje na njega, ali koristiću ga još pa ćemo videti kako se ponaša.

Što se tiče usporedbe sa slušnim aparatima, ovo je ono što me je oduvalo. Da ne bih dužio sad priču, ja ih poredim sa aparatima koje posedujem (ReSound Linx Quattro 961 čija se cena kreće od 2000-3000$ za par). Procedura sa slušnim aparatima je sledeća, kupite slušne aparate, audiolog vam namesti neka osnovna podešavanja u odnosu na parametre iz audiograma, nakon toga imate redovne kontrole za fine-tuning podešavanja zvuka, blago pojačavanje, dok ne dođete do situacije da vam zvuk zvuči prirodno, da možete da koristite svakodnevno da ih nosite a da vas ne umaraju psihički, da nema nekih defektnih zvukova. Ja lično nikad nisam došao do tog stadijuma, nakon dugog vremena i muke, odustao sam od nošenja slušnih aparata. AirPods je rešio to neverovatno, precizno vrši audiometriju i postavlja podešavanja tako da dobijete odmah prirodan i prijatan zvuk, koji rešava sve moje probleme koje sam ikada imao nošenjem slušnih aparata.

Što se tiče ostalih poređenja -
Slušni aparati naravno imaju jače zvučnike, u nekim situacijama primetim da se Airpods muče sa niskim tonovima ali to je abnormalno malo situacija a i ja imam teže oštečenje. Ergonomija slušnih aparata je takva da možete ih nositi po ceo dan, bez prevelikog straha da će vam ispasti, mada rekao bih da su Airpods dosta udobnije za nošenje sa svojim silikonskim tipovima (probao sam silikonske tipove i kod slušnih aparata, zapravo sam probao sve tipove koji mogu da se nose na slušnim aparatima i nisam pronašao toliko udobne koliko i Airpods). Baterija duže traje - konkretno Airpodsi nemaju veliku bateriju, ja imam rechargable slušne aparate koji mogu da se pune kao Airpods, isto imaju case, ali baterija može da im izdrži 12+ sati u toku dana. Moji slušni aparati imaju streaming ali nije seamless kao što su AirPods, plus ne mogu se koristiti na drugim uređajima bez posebnog adaptera. Estetika - slušni aparati danas su toliko mali da se jedva i vide i primećuju, što je plus. Meni lično je malo bezveze da pričam sa ljudima dok su mi slušalice u ušima, nekako izgledam sam sebi nekulturan. Sad dolazimo do faktora cene. Airpods koštaju oko 250eur kod nas, vi za taj novac ne možete kupiti slušni aparat uopšte, a mogu da tvrdim da ti jeftini slušni aparati definitivno ne mogu da pariraju Airpodsima. Mislim da je ovo zaista neki pristupačan način da pomognete sebi, a definitivno i ukoliko imate slušne aparate, mislim da bi ovo bio sjajan dodatak, jer su mnogo komfornije, za rad, definitvno za neke prilike da ne morate brinuti na aparate dok je kiša - trčite - trenirate, dal će ispasti slomiti se, nakvasiti se.

TLDR* - vrhunski feature, sjajno radi, u poređenju sa slušnim aparatima - neverovatno sa obzirom na cenu AirPodsa i slušnih aparata. Must have za one koji žele na pristupačan način imati slušni aparata a i za one koje već imaju slušne aparate kao komforniju zamenu u toku rada ili aktivnosti.

Zanimljivo jako, ocekivao sam da ce raditi na tome. Jer je bas velik potencijal sta sve mogu i u kom kvalitetu.

Mene su odusevile pre godinu dana, ne mogu da zamislim da ih nemam sada. Smatram ih kao neki super sluh, moglo bi tu jos custom modova i raznih stvari da bude, videcemo. Ali i ova 4 osnovna moda su super.

Neverovatno je kako dobro rade za razne situacije, izdvojio bih posebno kako rade pri voznji motora (ispod kacige, mada i bez kacige lepo rade), u kolima, u avionu, pri sviranju bubnjeva i za ucenje uz pesmu, a i samo za sviranje i normalizaciju glasnoce, za posao/razgovore, sportske aktivnosti, kada komsije buse ceo dan...

Jedino nisam na koncertima i protestima probao, verujem da i tu lepo odrade. Najimpresivnije mi je kako eliminisu doboke tonove aktivno, jer to cesto i najvise zamara (turbulencija kacige, avion), a nemoguce je eliminisati pasivno cepovima (taj neki ispeg 20-150Hz)... Bilo bi zanimljivo kada bi nekako moglo spavati sa njima u slucaje buke, ne moze se leci na stranu i koristiti ih...

Sjeca li se neko koliko su bile kad su izasle?
Navodno ove godine dolazi 3 pro pa me zanima cijena u startu kolika bi mogla biti ili uzeti 2 pro za 240€.

249$ u USA kada su izasle

Ne moze se spavati sa njima zbog ergonomije, ali definitivno mogu da potisnu dosta toga.

Ja za spavanje koristim Loop Dream a preko dana za rad Loop Quiet. Medjutim za avione npr. i takvu vrstu buke, AirPodrs Pro 2 su mi mnogo bolje.

Ovaj podatak nigde nisam pre mogao da nadjem, ali pisem iz licnog iskustva. Koristio sam airpods pro 2 iz US, prvo na ip13 a onda na ip15pm. Mogu samo da kazem da postoji osetna razlika u kvalitetu reprodukcije. Ne znam zasto, da li je do cipa koji dekodira na telefonu, ali generalno slusalice su pocele da rade bolje, izrazeniji i prijatniji, glasniji tonovi, generalno SNR kao da se povecao, dok sam ih ranije koristio na max sa ukljucenim noise cancelling, sada ih retko prebacim preko 70% glasnoce sa noise cancelling-om. Da nije bila tako primetna razlika nikad ovo ne bih napisao, a nisam video ni jedan review da je ovako nesto opisao. Da li ste imali slicna iskustva ako ste koristili isti par slusalica na razlicitim uredjajima?

Ja sam koristio na 13pm pa na 15pm ali nisam primetio nikakvu razliku. Ne znam sad da li je možda drugaciji cip u običnim modelima

Vrh Dno