Šta je novo?

AION

Kako je ovo dobro :D

Opaka oprema, A4Tech tastatura i onaj smrdljivi WoW mish :d

Kako neki ljudi umeju da pogode sustinu danasnjih MMO igara samo jednim klipom :)

Da li neko ima preporuku gde je najbolje preorder-ovati Aion? Interesuje me digital download jer bi voleo da upadnem u headstart?

Kako je ovo dobro :D

Opaka oprema, A4Tech tastatura i onaj smrdljivi WoW mish :d

Kako neki ljudi umeju da pogode sustinu danasnjih MMO igara samo jednim klipom :)

nisam u wow svetu i ne kapiram klip najbolje, pa zato lepo pitam, kakve veze ima da li imash a4tech ili logija i slichno?? :)

Svuda je ista cena, a možeš da kupiš preko Steama. Kada platiš, dobijaš kod za igru sa kojim odeš na ncsoft sajt, napraviš nalog, preuzmeš ncsoft launcher i od tog trenutka više nisi vezan za Steam.

nisam u wow svetu i ne kapiram klip najbolje, pa zato lepo pitam, kakve veze ima da li imash a4tech ili logija i slichno?? :)

Pa ne moras da budes u WoW svetu da bi skapirao. Poenta klipa je parodija na onu pricu MMO igraca o skillu. Skill u igrama ala WoW ne postoji, ako si pametan dovoljno ti je oko 5 sati igranja da to skapiras - 5 sati ti treba jer si onih prvih 4 obicno fasciniran igrom ukoliko ti je to prvi put da igras tako nesto. A4Tech je (pretpostavljam) namerno tu zajedno sa onim WoW misom (koji je nevidjeni krsh i uopste nije upotrebljiv iako je pravljen specijalno za WoW) da pokaze MEAN HARDWARE. Ovo sto sam sad napisao mu dodje kao objasnjavanje poente vica, tako da ne treba da te cudi ako zvuci glupavo :).

Ako ti ikada padne na pamet da igras neki MMO na foru WoWa ovo je jako bitna stvar koju treba da znas (lekcija broj jedan):
ALittleWhiteLie.gif

Pa ne dobijas kutiju, diskove, manual i ostale lepe stvari koje stizu u retail pakovanju. Steam je verovatno odlucio da odere ljude. Inace u Srbiji su Guild Warsi npr. uvek bili znacajno jeftiniji nego napolju.

Poslednja izmena:
Nemam predstavu na koju foru je kod ovih 15€ jeftinije nego na svim ostalim mestima. Cena AIONa kod Steama je ista kao i na NCsoft sajtu - 50€ za standard i 60€ za CE i to za digitalne verzije. https://secure.ncsoft.com/cgi-bin/Store.pl?dnv=2366302828&action=toggleCategory&mode=&category=14

Pravo pakovanje će biti po 10€ skuplje za obe verzije.

Obe firme su inače onako najgore ku**anjske jer im je 1$ = 1€. Još jedan način da deru Evropljane. Ako je cena 30 funti, tj. 35€, to je onda 50$ i ta igra je namenjena za američko tržište. Ako uspeš da kupiš igru po ovoj ceni i ako ti bude radila na EU serverima, svaka ti čast - uštedeo si 15€! Drugi problem je što će verovatno biti IP bana, tako da EU neće moći da ide na američke servere i obrnuto i to može da predstavlja rizik.

Sa druge strane, kada sam kupio igru preko steama, ja sam dobio opciju da skinem obe verzije igre preko ncsoft programa - i za EU i za NA, ali ne znam da li će ta opcija ostati kada igra počne sa radom.

Najbolje je da se raspitaš direktno kod njih da li je u pitanju EU verzija i da nije neka greška u pitanju.

p.s. Još jedna stvar, ali nije u pitanju komentar tipa "kiselo grožđe" već upozorenje za D2D. Njihove verzije igara su malo problematične i negde sam pročitao da se za D2D igre prave zasebni patchevi, a za njih mora da se čeka. Ne znam kako su to rešili sa MMO igrama, ali imaj i ovo na umu.

p.p.s. Ako nije greška, ja sam se *****ao kao i mnogi drugi ;) Mada mi nije žao jer bih te pare i onako potrošio negde na piću ;)

Poslednja izmena:
Ogroman minus za ovu igru je katastrofalno loša zajednica igrača, bar kada je u pitanju najpopularniji forum za ovu igru - aionsource. Igrao sam mnoge igre, ali ovo je užas neviđeni. Toliko besne dece i negativne energije na jednom mestu nisam video nikad.

Sve preporuke za igru ali zaobiđite aionsource forum na sve moguće načine.

Jesi posecivao official WoW europe forum?
Tesko da moze biti gore od toga. :d

Poslednja izmena:
Hah... čuo sam priče o tome, ali fala bogu nisam bio tamo. :) Mene zaista zapanjuje kako neki ljudi mogu sve, ali sve da okrenu na pljuvačinu. Zabrinjava me stvarno kakva su ta zapadna deca kada toliko mržnje ima u njima.

Jesi posecivao official WoW europe forum?
Tesko da moze biti gore od toga. :d
baš sam pomislio ovo da napišem kad sam čitao post pre ovoga.

Hah... čuo sam priče o tome, ali fala bogu nisam bio tamo. :) Mene zaista zapanjuje kako neki ljudi mogu sve, ali sve da okrenu na pljuvačinu. Zabrinjava me stvarno kakva su ta zapadna deca kada toliko mržnje ima u njima.
aion source je lep izvor informacija, kad napišu nešto ozbiljno moderatori, a te gluposti ne čitam. to je ogroman forum, i ima jako puno različitih ljudi širom sveta. na gluposti po mmo forumima sam oguglao, verovatno čitajući dve godine wow europe forum :) zajednica igrača je jako bitna stvar za jednu igru, i ja sam recimo bio zgrožen kada sam krenuo da igram wow posle par godina igranja lineage2 igre, al sam navikaos vremenom, posle počneš da se smeješ na takve nebulozne izjave... isto tako warhammer online ima lepu zajednicu, doduše očekivao sam nešto slično i tamo s obzirom da je igra slična wowu, ali naprotiv ljudi su jako kul. samo je problem sa wowom jer ga igra baš puno ljudi, pa ima i puno retarda... isto će biti i sa aionom, bar prvih meseci, jer će mnogo ljudi da ga proba, a ja se iskreno nadam da sva qq dečica će vrlo brzo da se pokupe iz aiona i da se vrate na wow da 3 shot pwnuju clothere retri paladinom :)

Jeste, ima dobrih informacija, ali ću ga izbegavati dok ne počne igra. Sad su ljudi besposleni, pa melju jednu priču na milion načina, a usput onako dobro troluju. Nadam se stvarno da će dečica da se vrate na WOW, evo izlazi im još jedan (glup) nastavak :)

Uskoro počinje open beta. Verovatno će biti kao i ova closed beta - za jedan vikend, čisto da ljudi isprobaju igru. Pretpostavljam da će biti od 4.9. do 7.9. ili od 11.9. do 14.9.

Jeste, ima dobrih informacija, ali ću ga izbegavati dok ne počne igra. Sad su ljudi besposleni, pa melju jednu priču na milion načina, a usput onako dobro troluju. Nadam se stvarno da će dečica da se vrate na WOW, evo izlazi im još jedan (glup) nastavak :)

Uskoro počinje open beta. Verovatno će biti kao i ova closed beta - za jedan vikend, čisto da ljudi isprobaju igru. Pretpostavljam da će biti od 4.9. do 7.9. ili od 11.9. do 14.9.

e do djavola,a bas sam hteo da vidim na sta lici,sa tim datumima me bodu po sred ispitnog roka

i mene isto bodu po sred ispitnog roka... baš bih probao open betu... nikako da se smilujem da preorderujem igru u gamesu jer se nadam b&m collector's-u kod nas, pa ne bih da se ispalim, i zato nisam igrao ni jednu closed betu... ako budem mogao da odolim o beti onda možda i dam uslov, ako se odlučim da učim, čekam launch... mada se opet tripujem, jer ne znam da li će naši dobiti igru 20- og ako preorderujem u gamesu....

Poslednja izmena:
Planiram da krenem da igram neki MMORPG , koji mi vise preporucujete , AION ili Age of Conan online ?

AION naravno, AOC je odavno propao kao i mnogo drugih izvikanih MMO naslova koji su se u skorije vreme pojavili.

Hmm , tako ce i biti . Sada sam citao lore na zvanicnom sajtu , odgledao nekoliko gameplay snimaka , i veoma mi se svidja igra .

Stavljen je preorder ;)

Prvo krecem , kao i u ostalim MMORPG igrama koje sam igrao , sa Priest/Cleric (uvek je potreban grupama , lako se obagits jer si uvek trazen za instance itd. ).

Jel je jos neko uradio pre-order , pa da krenemo zajedno da igramo ?

Ja sam kupio onaj collectors edition, pa čekam kraj septembra. Našao sam dosta naših ljudi preko neta i krećemo kao Elyos na Ariel serveru (bar mislim da se tako zove). Ako hoćeš, možeš da nam se pridružiš, kao i svi ostali naravno ;)

a koliko kosta igra i koliko se placa mesecno?

49€ za standard i 59€ collectors edition (digitalna izdanja). Za DVD izdanja sa kutijama računajte +10€. Pretplata je 12 ili 13€ mesečno

Ako se kupi pre izlaska igre, daju gomilu nekih preorder predmeta kao što su bolja krila, neki talisman za bonus XP itd. Ima čak i opcija da se kupi standard, pa da se kasnije unapredi za CE za 10€, ali ne znam da li će to biti moguće posle izlaska igre.

Prepurchase Bonus

Prepurchase Aion™ now and get exclusive in-game items, as well as early access to Aion™. All pre-purchases from the NCsoft Store come with:

* Seven (7) Days of Additional Free Game Time: One extra week of free game time
* Aion™ Beta Events: Receive a code to access all of the Aion™ beta events. Play in an Aion™ beta event, and you will have a chance to win* a killer Alienware gaming notebook or other great prizes, including ATI Radeon™ HD video cards and subscriptions to Aion™.
* Head Start on the Live Game: Get an early head start to the live game, before the game goes on sale.
* Preselection: Access to Aion™ server and character pre-selection!
* Prepurchase-Only In-Game Items:
o Black Cloud Hat (gives boosts to HP, MP, magical resistance, and evasion)
o Lodas' Amulet (gives a +20% experience boost)
o Ancient Ring of Wind

The in-game items will be available for use during the Head Start Program.
Special Aion™ Collector's Edition Features

The Aion™ Collector's Edition gives you these additional in-game items:

* Black Cloud Wings (gives 40 seconds of additional flight time)
* Black Cloud Earring (gives an HP and an MP boost)
* Special character title with stat boost
* Color dye to tint one in-game item
* Two character emotes

Poslednja izmena:
Open beta je planirana da pocne do kraja meseca , i trajace najverovatnije do izlaska igre . . .

Nisam siguran da će trajati do početka igre. Do sada su "bete" trajale po par dana samo i ako se taj šablon nastavi, očekujem da će i OB trajati par dana. To su više organizovani događaji da se igrači upoznaju sa igrom nego što su bete i potrage za bagovima. Prave bete su odavno završene u Aziji, a igra je ispeglana od bagova za ovih godinu dana koliko postoji.

Prvi put u ne znam koliko godina igrači na zapadu imaju priliku da igraju završenu igru jer je sve ovo novo što se pojavljuje smuti-pa-prospi da se što pre izda i što pre obrne lova.

Nisam siguran da će trajati do početka igre. Do sada su "bete" trajale po par dana samo i ako se taj šablon nastavi, očekujem da će i OB trajati par dana. To su više organizovani događaji da se igrači upoznaju sa igrom nego što su bete i potrage za bagovima. Prave bete su odavno završene u Aziji, a igra je ispeglana od bagova za ovih godinu dana koliko postoji.

Prvi put u ne znam koliko godina igrači na zapadu imaju priliku da igraju završenu igru jer je sve ovo novo što se pojavljuje smuti-pa-prospi da se što pre izda i što pre obrne lova.

Open beta ne sluzi da upozna igrace sa igrom , nije to njihova svrha .

Svrha OB je da se vidi kako ce serveri reagovati na priliv velikog broja igraca .

Ipak open beta i nece biti bas tako open :S:

Morate imati vec pre-orderovanu igru (usput i placenu + account napravljen) da bi mogli igrati ... takoreci '' open betu '' .

Ala ovi muljaju. Pa Open Beta u svim MMOima traje do zvanicnog release date i obicno nema wipea karaktera. I dobra im je fora da moras da platis da bi se igrao Open Bete. Izgleda da je neko u NCsoftu poprilicno nesiguran po pitanju uspeha ove igre...

Edit: Bice Open Bete i moci ce svi da igraju ali ce trajati kratko i bice wipe. Headstart je nesto sto pocinje pre Open Bete i zasta ti treba preorder i tu nece biti wipea.

Poslednja izmena:
Ljudi pogrešno zovu betama nešto što suštinski nema ama baš nikakve veze sa betama. Igra je odavno ispeglana, odavno su urađeni testovi opterećanja servera i samo je potrebno da igra počne sa radom. Ljudi, ovo više od godinu dana živa igra ;) Zašto bi neko opet testirao istestirane i zakrpljene stvari?

Te bete su, ponavljam, samo događaji organizovani radi marketinga (radi pojačavanja ludila za igrom) i radi upoznavanja sa igrom pre nego što ona zaista i počne. Svi likovi sa tih događaja i treba da budu izbrisani jer bi u suprotnom ti igrači imali zaista ogromnu prednost nad ostalima koji počinju na vreme, pogotovo što je igra pravljena u otvorenom PVP fazonu.

p.s. Ako ste mogli besplatno da dođete do ključeva za "zatvorene bete", sigurno ćete moći bez plaćanja da dođete do ključeva i za "otvorenu betu". Sigurno će se deliti na nekom sajtu, samo sačekajte da se počne sa tim. Mi koji smo platili imamo zagarantovan pristup svim tim događajima i u tome je jedina razlika u odnosu na vas koji niste.

p.p.s. Zašto bi NCsoft bio nesiguran po pitanju ove igre? Nisam video ni jedan argumentovan loš komentar koji ne ide u prilog tome da će ovo biti uspešna igra?

Poslednja izmena:
Jel je jos neko uradio pre-order , pa da krenemo zajedno da igramo ?
Ja ću da preorderujem ovih dana, više zbog tog head starta, da rezervišem ime i napravim charactera.

Našao sam dosta naših ljudi preko neta i krećemo kao Elyos na Ariel serveru (bar mislim da se tako zove). Ako hoćeš, možeš da nam se pridružiš, kao i svi ostali naravno ;)
I meni se igra Elyos, samo sam po pitanju servera malo skeptičan pošto oću charactera da nazovem Ariel, pa ne znam da li će mi server to dopustiti, jer se sam server tako zove. Smor, de su se setili da daju ovo ime serveru :( Elem, treba se dogovoriti i sa ljudima sa drugih foruma (rur i sk), pa da što više nas krene na jednom serveru.

I ja sam planirao da krenem sa Eylos rasom . PreOrderovao sam preko Games-a , pa cekam da mi posalju email :) . ( http://www.game-s.rs/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=125 )
E ti si preko gamesa preorderovao, i ja bih preko njih, pa me zanima da li znaš možda da li ćemo igru dobiti 20-og ili ranije kako bi mogli da krenemo sa head startom... Kod nas je launch 25-og a kod amera 22-og, ali head start je i kod nas i kod njih 20-og, što je kul, igraćemo 5 dana ranije od ostatka evrope koji nije preorderovao...

49€ za standard i 59€ collectors edition (digitalna izdanja). Za DVD izdanja sa kutijama računajte +10€. Pretplata je 12 ili 13€ mesečno
CE DVD izdanje košta 10 evra više, obično DVD izdanje košta isto 50 evra. Ja se razmišljam da preorderujem običnu DVD verziju, pa da kasnije uradim taj upgrade na digitalni CE zbog ingame itema i ostalih stvari, pošto veoma sumnjam da će kod nas stići DVD CE pošto je limited i već rasprodat. I ako stigne, stići će dosta kasnije, tako da ne stižem ua headstart....

Ako se kupi pre izlaska igre, daju gomilu nekih preorder predmeta kao što su bolja krila, neki talisman za bonus XP itd. Ima čak i opcija da se kupi standard, pa da se kasnije unapredi za CE za 10€, ali ne znam da li će to biti moguće posle izlaska igre.
Ta krila se dobijaju jedino sa CE, ostali bonusi važe i za običnu verziju. Ne znam što ne bi bilo moguće da se uradi upgrade na digitalni CE posle izlaska igre, jer CE bonusi važe zauvek a preorder bonusi samo na početku...

Open beta je planirana da pocne do kraja meseca , i trajace najverovatnije do izlaska igre . . .
Ne znam odakle ti ova informacija, ali ako je tačna onda je to jako lepa vest...

Tačno je to da su mali žuti odavno odigrali prave bagovite bete, a ovi events kod nas su više bili onako.... Pošto je ta beta koja se igrala na zapadu stabilnija i sređenija nego neke final igre :) Ali tačno je i to da svrha open bete nije traženje bagova (ako je open, obično znači da je već koliko toliko bug free, jer je pre release), već da se vidi kako će serveri izdržati, mada realno ni to im ne treba, igra je već godinu dana retail kod žutih, znaju oni dobro kako se ponašaju serveri. OB će više biti neko zagrevanje i loženje pred izlazak, još ako bude 1.5 onda je pun pogodak.

Ipak open beta i nece biti bas tako open :S:

Morate imati vec pre-orderovanu igru (usput i placenu + account napravljen) da bi mogli igrati ... takoreci '' open betu '' .
Onda to nije open beta, i nije lepo sa strane NC softa što to rade. Ne znam gde si video ovo, na zvaničnom sajtu još nema ništa. Mi ćemo svakako igrati jer smo preorderovali, ali će izgubiti mnogo potencijalnih igrača koji nisu oduševljeni igrom, ali bi hteli da probaju za dž, pa se možda nalože i kupe.

Edit: Bice Open Bete i moci ce svi da igraju ali ce trajati kratko i bice wipe. Headstart je nesto sto pocinje pre Open Bete i zasta ti treba preorder i tu nece biti wipea.
Pa to, open beta i headstart nije isto, headstart je faktički launch.

p.p.s. Zašto bi NCsoft bio nesiguran po pitanju ove igre? Nisam video ni jedan argumentovan loš komentar koji ne ide u prilog tome da će ovo biti uspešna igra?
Da, zašto bi bili nesigurni... Ono neće možda da bude ludilo, najbolji mmo ikada, ali će definitivno postići uspeh, već su proglašeni za najbolju online igru na gamescomu. Pa Lineage2 još nije umro, još igraju ljudi, još izlaze one mini expanziije... A to je igra koja je imala mnogo manji marketing od ove...

Šta mislite da li će Aion biti po principu WOW-a da se svaka expanzija plaća, ili po principu Lineage2 gde se expanzije dobijaju za dž? Doduše u L2 i nisu toliko obimne expanzije, ali uvodili su novine, novu rasu itd, tako da je ipak neka mini expanzija, a i bilo ih je vala osam devet, koliko beše ne igram odavno...

edit: evo par zanimljivih videa sa gamescoma:
http://www.youtube.com/watch?v=DWsmRC7snaY
http://www.youtube.com/watch?v=X6GMObX7H90
http://www.youtube.com/watch?v=kzPt3fTe_SE

Poslednja izmena:
Vrh Dno