Šta je novo?

AION

Tu informaciju (za OB) sam nasao na AION source forumu . . .

Ma ni ti na tom Aionsource forumu još uvek nemaju pojma ;) To samo članovi spekulišu.

Ja sam našao jedan domaći guild sasvim slučajno, reč je o EXIT guildu i deluju mi ok (i pored ružnog sajta :)). Naši su većina, ali primaju i strance što je po meni super. Oni su planirali da krenu kao Elyos na Ariel serveru i to je poslednja informacija koju ja imam. Lično mislim da je to dobar izbor jer će biti najpopunjeniji server definitivno, a poučen praznim serverima sa WARa ne bih da rizikujem neki slabije popunjen. Pogotovo što će se ovde plaćati transfer likova sa jednog servera na drugi.

@ed_hunter - Mislim da ćeš moći da uzmeš Ariel kao ime i ne vidim zašto bi to bio problem, a ako ne budeš mogao na tom serveru, onda nećeš moći ni na jednom drugom ;) Što se tiče preorder stvarčica, one i nisu toliko bitne jer su i onako pravljene samo tu negde za sredinu igre (~20 do ~40 nivoa). Jedino što je dobro je što nećeš morati da kupuješ krila za 30. nivo, a u poređenju sa običnim krilima 30-og nivoa daju samo +10s letenja.

p.s. Našao sam na super članak koji je napisao jedan član aionsource foruma:

...
Enter Aion, at first glance it looks like another asian anime-style grinder with a pretty facade. Anyone who has played Aion for at least 20 levels knows that it is much more than that. Aion is the most polished, finished game I have played since WoW. Blazing fast, gorgeous graphics, reasonable hardware requirements, smooth, fluid gameplay, innovative pve and pvp content and an origonal storyline and lore. Aion has WoWs pve quest hub system, EQ2s crafting system and economy, lineages personal stores, an improved version of AoCs chained-ability combat system and WARs rvr lake system. To label Aion as a clone of other games is a gross oversimplification. Aion has borrowed many ideas from other games and implemented in innovative, origonal and stunning ways. Aion has generated more interest and enthusiasm worldwide than any other MMO since WoW and deservedly so. Unlike its predecessors who sought to challenge WoW, aion is a finished, polished and relatively bug-free game with a full suite of leveling, and end-game pve and pvp content. To dismiss Aion as another WAR, AoC or EQ2 would be a colossal blunder by Blizzard.
...
ostatak: http://www.aionsource.com/forum/chitchat/39573-will-blizzard-kill-another-promising-mmo.html

Poslednja izmena:
da, ti itemi ne ruiniraju endgame što je po meni super, isto ni ce itemi ne ruiniraju endgame, a ja sam samo rekao da krila nisu preorder nagrada nego ce nagrada, kad god ga kupio....

Više nezvaničnih izvora potvrđuju datum za koji sam mislio da će biti pokrenuta "open beta" - 4. septembar. Ne očekujem da će trajati duže od 3 dana. Čeka se samo potvrda za ovo ;)

ih, 3 dana.... sunce ti, stvarno kako oni misle da hiljade i hiljade ljudi preuzmu klijent i da se navrznu na servere za samo 3 dana... stvarno su slepci, neka puste bar nedelju dve... naću ni ovu betu da igram, čekam launch onda...

Pa što ne skineš sada igru? Traži, kao, od gamesa preorder, neka ti pošalju beta key čak i ako je istekao, registruj se, preuzmi igru sada i igraj kada se pojavi. To bi valjda trebalo da radi?

Evo i zvaničnog saopštenja:

Press Release:

Players are now one step closer to the release of the year's biggest massively multiplayer online (MMO) game, Aion.

Within the next four weeks, NCsoft will treat North American and European gamers to two opportunities to jump into the world of Aion and explore Atreia as Asmodian or Elyos characters ahead of its release in North America on September 22 and Europe September 25. Aion's Open Beta Test featuring version 1.5 will take place September 6 - 13 and will include numerous Western enhancements, including improvements to Aion's innovative character customization with a host of Western styles, as well as new zones, instances, skills, quests and continued game balancing and improvements. Open Beta will retain a level cap for both Elyos and Asmodians characters at 30 allowing players to focus on getting to the same level so they can explore the lands of Atreia together, as well as the Abyss.

Players who have preordered Aion will be treated to a Pre-Select and a two-day Headstart period giving them the opportunity to explore, organize and progress through the game prior to the official launch. Pre-Select will take place on September 18, while Aion's Headstart will begin September 20. Players can still participate in the Aion's Pre-Select and Headstart programs by preordering the game through several participating online and brick-and-mortar retailers, including Aiononline.com, Amazon, Best Buy, EB Games Canada, Fry's Electronics, GameStop, Steam and Target.

Unlike any MMO before it, Aion is a uniquely crafted online experience where flight offers much more than just a way to explore the landscape - it is a strategic and integral part of combat, quests, and exploration. Players will dive into battle and plunge through thousands of unique, story-driven quests, all while trying to save a world literally shattered in half from centuries of brutal conflict. Using one of the most flexible and in-depth character customization systems ever featured in an MMO, players will be able to create genuinely distinct characters and explore a visually stunning world of ethereal beauty brimming with otherworldly inhabitants, mysterious enemies, and ancient secrets.

For more information about Aion go to http://www.aiononline.com.

Odlicne vesti . Taman dovoljno vremena da testiramo sve klase , i da vidimo koja nam najvise odgovara .

Malo da upoznamo svet , vidimo kako sve funkcionise . . . i da za 20. budemo spremni ;)

Open beta klijent: ftp://ftp.ncsoft.com/Aion/Client/Torrent/AionFullInstaller_1.5.0.1.zip.torrent 9GB
Patch sa 1.0 na 1.5 (samo za one sa closed bete): ftp://ftp.ncsoft.com/Aion/Client/Torrent/Aion_CBT_OBT_installer.zip.torrent 3GB

As added extra spice, FilePlanet will--in addition to distributing the client--be giving away a load of open beta keys starting on Tuesday, September 1, 2009. Get on the starting line if you do not have an eligible Aion account already! Eligible accounts include any previous closed beta participants and those who have preordered or prepurchased Aion.

Poslednja izmena:
Apsolutno je svuda ista cena , 49.99e za obicnu verziju , ili 59.99e za CE .

Kod nas , jedino preko Games-a .

Sreca pa ti nisi vec uzoe igru :D
Salim se, posto sam i ove godine izvisio za specijalizaciju, mozda i uzmem ovo cudo, pa se vidimo na Ariel serveru. EMO 4TW :banana:

Ja sam se zaleteo po običaju :D Ovo sam više kupio jer me je smorio WAR nego što me je privukao AION ;) Na svu sreću, nisam se zeznuo što se tiče kvaliteta igre :D Bilo bi super da igramo zajedno.

Bedak za specijalizaciju, čuo sam od Sove neke vesti o tome :(

Znaci , igraci iz naseg regiona ce igrati na ruskim serverima ?! Tamo ce glavni jezik biti ruski , opis itema , sav text ... sve ce biti na ruskom ...

Ne kapiram sto komplikuju :S:

Nije još sigurno, sačekajte par dana pa ćemo da vidimo.

Litvanija, Etonija i Estonija (valjda te 3 zemlje) su prebačene u rusku zonu i ako ne bi trebalo, a neko je pustio trač da će i balkanske zemlje biti takođe tamo, u šta ja čisto sumnjam.

Ajde pogledaj par postova iznad , link koji je R0B0T0 postavio ;)

Čisto da ne ispadne da širim paniku :) najverovatnije, 99%, da se ban za EU servere ne odnosi na Balkan. Poprilično sam siguran da se to odnosi samo na bivše sovjetske republike koje su sada u EU, ali je neko pustio trač da će i ceo Balkan biti strpan kod Rusa. Do sada se to ama baš nikada nije desilo ni sa jednom igrom i čisto sumnjam da će se desiti i nama. Ukoliko možete da otvorite NCStore, onda to znači da niste banovani sa EU servera. Ja sam to uspeo i odatle i naručio CE upgrade.

Ako se desi kojim slučajem ova nebuloza, ima da tražim pare nazad :)

nerviraju me dve stvari:
1. reklame u igrama za nešto što nema apsolutno nikakve veze sa igrom koju igraš. Aion krila u GW = glupost, ali je opet bolje nego Coca-Cola medvedi i Coca-Cola napitci u Koreanskom Aionu
2. naloženi fanboj trolovi pljuvači koji nemaju pojma po čemu pljuju, al važno da su "opaki" sa izjavama

Poslednja izmena:
hm lepo da vidim da ima dosta ljudi koji cekaju Aion, i ja ga cekam sa par drugara s' kojima sam igrao u closed beta fazi, WoW je postao smesno lak i vecina "dobrih" igraca je otisla (bar sa mog servera).
Lose je sto vidim da igrate gey rasu .... ali ajde trebace mi topovsko meso hahahaha hm Ariel server ... nisam siguran dal li je to isti na kom mi treba da rolamo .... provericu

Poslednja izmena:
da razjasnim par nedoumica koje ljudi imaju ovde.

1. closed beta a i open beta (u neku ruku) u zapadnim zemljama nije bila tu da privuce igrace nego da se provere prevodi sa korejske verzije i ko god prica suprotno ocito nije igrao closed betu i voli da lupeta.

2. Hvala bogu sto igra nece biti ko WoW igrao sam (igram jos 2 nedelje) u end game gildi, i dosta mi je retardirane dece koja samo nesto kukaju posle svakog patcha, dosta mi je dobijanja itema za dzabe, dosta mi je retardiranih ljudi koji ne mogu da shvate posle 5 godina igre da stajanje u vatri NIJE dobro, i bosta mi je blizzardovih popravki ocitih gresaka posle godinu+ dana.

3. Aion vode kao PvPvE i sto se mene tice nadam se da ce mi to doneti uzitak koj sam imao u Anarchy Online kad se rokas sa protivnicima i NPC likovima u isto vreme.

4. najveci plus koj Aion ima je borba u vazduhu, to ni jedna igra (koju sam ja igrao) nije imala, a slepci iz Blizzarda nicu to mogli da ubace ni pored budzeta koji imaju.

5. Aion jos ima par stvarcica da se ispeglaju ali sve sto sam video do sad mi se svidja, nasao sam par bugova i to je to.

6. svako kome se igra ne svidja ne treba da je igra, a ako je nekom 60e puno treba da razmisli o pronalazenju posla.

itd itd .

2. naloženi fanboj trolovi pljuvači koji nemaju pojma po čemu pljuju, al važno da su "opaki" sa izjavama

Nisam ga citirao sto se slazem s njim u potpunosti vec samo oko onog hype dela, a i smesan mi je komentar (uvek mi je smesno to internet besnilo). Ja imam drugi problem, mene hype uzasno nervira i zbog toga vecinu hypeovanih MMOova probam tek kad prodje 2-3 meseca (a i imam dobar razlog za to - videti pri kraju posta). Jednostavno cak i kad je igra dobra mene jednostavna ta cela masinerija toliko smori da moram da delujem kontra cak i kad nema puno razloga za to. A ovakvu hype masinu kao sto AION fura nisam video od WoW pocetaka. Igracu i ja AION kad se stvari malo slegnu ali svakako necu da bi medju prvima jer je to cool pa batalio posle dva meseca.

najveci plus koj Aion ima je borba u vazduhu, to ni jedna igra (koju sam ja igrao) nije imala, a slepci iz Blizzarda nicu to mogli da ubace ni pored budzeta koji imaju.

Borbu u vazduhu imaju jos dve NCsoftove igre: City of Heroes (igrao) i City of Villains (nisam igrao).

svako kome se igra ne svidja ne treba da je igra, a ako je nekom 60e puno treba da razmisli o pronalazenju posla.

Nije problem dati 60 evra za dobar MMO koji planiras da igras dugo. Ali iz iskustva mog druga koji svaki novi mega hype MMO mora da ima (i to uvek Collectors edition) i koji obicno brzo batali sam shvatio da treba paziti malo i probati open betu i citati sto vise o igri pre nego sto se iskesira za igru. On je tako za dve godine pukao 300 evra samo na kopije igara sto je bezveze jer se te pare mogu bolje potrositi. Doduse ja iz toga izvukao najvecu korist jer kad mi igralo nesto od toga ja lepo uzajmim i samo platim pretplatu :). Jedino je uspeo da me zezne za WoW, mada mi i nije zao para za original, ipak sam igrao od samog pocetka kad je igra bila stvarno kvalitetna. Sva sreca pa sam stekara i nikad nisam uzeo prvu ekspanziju :D. Ali i on se opametio pa nece uzeti AION (sto znaci da moram ja da platim 60 eura).

Poslednja izmena:
Ja iskreno zelim da igram od samog pocetka jer je to ujedino i velika prilika da lepo opremis lika bez previse cimanja sa grupama ludaka koji idu okolo i rokaju ljude jer jelte trebaju im Abyss poeni (znaci imacu i ja tu grupu ludaka!!!)

nisam igrao ni jednu od te 2 navedene igre ali to je samo jos jedan + za Aion jer jelte NC soft znaci zna kako da implementira air combat.

Znas kako pre bilo kog davanja para za igru preporuci drugu da doooooobro pogleda na netu sve i svasta oko te igre i ako moze da se ubaci u betu negde ili nadje neke kvazi private servere. Iz licnog iskustva mogu da ti kazem zasto nisam igrao par proslih izvikanih naslova.

Age of Conan - igrao sam Anarchy Online i znam da je firma iza obe igre ocajno organizovana, sto se vidi u tome da svaku igru izbace tipa godinu dana pre nego sto bi trebalo, i onda maltene igras neki fazon ... developer beta edition dok oni ne zakrpe sve rupe, znavi da ti je ortak pogledao sta su izdavali pre AoC znao bi sta se desilo sa Anarchy Online, e sad drugo je sto je Anarchy Online izrastao u prelepu igru posle, ali dzaba to kad se gomila ljudi smorila od bagova.

Tabula Rasa - ubacio sam se u betu odigrao sat vremena i shvatio da Counter Strike mogu za dzabe da igram, a doticna igra je skoro isto kao i CS

Ostale igre nisu bile vredne moje paznje ;)

Drugari,

Podigli smo fansite/bazu za nadolazeci MMORPG Aion: Tower of Eternity - http://aion.mmorpg-life.com/. U cilju promocije delimo par komada pre-orderovane igrice. Prijava za izvlacenje traje od 01. septembra do 5. septembra i sve sto treba da uradite jeste da psotavite komentar na stranici giveaway-a. Puna uputstva se nalaze ovde http://aion.mmorpg-life.com/aion-mmorpg-life-giveaway/ .

Rekoh, ako vec delimo sto da i neko odavde ne bi imao sansu da dobije. Izvlacenje ce biti random taman dan pred pocetak open bete (da moze da se skine klijent).

Taman sam hteo da postavim neke linkove za OB, ali su svi otišli za par minuta. Šta da vam kažem, igraće samo oni koji su platili i par srećnika koji su uspeli da ugrabe ključeve za tih par minuta.

Isto tako je bilo za Champions Online. Ogranicen broj beta kljuceva, sve preko placenog naloga na Fileplanetu. Uopste mi se ne dopada ovaj novi trend u MMO svetu gde ne mozes ni betu da probas a da ne platis. Valjda su shvatili da ljudi mogu i za nedelju dana OB da vide jel igra krsh ili ne pa sad ukidaju tu mogucnost postupno.

Poslednja izmena:
Ne dopada mi se ideja sto nisu dozvolili da OB mogu probati svi igraci jer mi to deluje kao pokusaj da sto vise ljudi kupi igru na slepo. Snimke koje sam pogledao na youtubu nisu ostavili snazan utisak, nekako sam stekao utisak da je igra kopija igre Lineage 2, tako cu sacekati dva meseca i videti da li ce igraci ostati na ovoj igri ili ce doci osipanja kao u slucaju Warhammer-a.

Poslednja izmena:
AION nije kopija L2, isto kao što nije ni kopija WOWa, WARa, AOCa i sl. Ima najbolje elemente tih igara, ali je i dalje sasvim prosečna igra koju bih opet radije igrao nego bilo koju od navedenih "originala".

Žao mi je što nemate i vi ostali prilike da probate, ali samim tim što niste probali vaš komentari da je igra ovakva ili onakva jednostavno padaju u vodu ;) Ne može sve da se vidi preko youtube-a ili da se pročita iz komentara. Kada bi to bilo tako, ljudi nikada ništa ne bi igrali.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno