Šta je novo?

AION

Sto bi rekao smarac, fali ti social skills :D. Salu na stranu, ipak ces morati da nadjes party. Nije valjda da nema niko nas na tvom serveru (kad kazem nas mislim na Bench zajednicu :))?

Ako nema nikoga odavle moraces da ces da juris strance sto ti ne preporucujem. Bez zelje da ikoga uvredim, ali velika vecina pasioniranih igraca MMO igara na zapadu spadaju u kategoriju less fortunate or less intelligent pripadnika svoje vrste a ja sam tip coveka koga nikada nije zanimalo druzenje sa (u najboljem slucaju) sebi slicnima ili glupim/zaostalim likovima. Naravno sa zenskim spolom sam uvek za druzenje, pa i virtuelno tako da uvek jurim da nadjem koju female u MMO igrama :D. Stepen uspesnosti mi je neobicno visok ,)

Naravno neko ce sada reci da niko od tebe ne zahteva druzenje sa drugim igrama vec to moze da se svede na profi nivo (striktno poslovno - party, instance, raid). Medjutim realnost je drugacija, vecina ljudi su lonely i pre ili kasnije ce krenuti smaranje.

Naravno ovu moju pricu neko (vecina) ce okarakterisati kao blebetanje i reci da nema nikakve veze sa temom. Ali to je upravo srz svakog MMOa koji drzi do sebe - "socijalni" elementi ce pre ili kasnije promiliti svoju ruznu glavu ;)

Sad mi je palo na pamet i drugo resenje tvog problema (zahvaljujuci smaracevim nadasve korisnim argumentima). Zove se klasicni grind (ono sto smarac smatra pod grind). Znaci uzmes ko Eric Cartman i ekipa da ubijas najjaces monstera koga mozes savladati bez problema sve do onog trenutka dok ne ojjacas dovoljno za sledeceg :p

Ovde sam ja zaglavo - level 16, sada level 17 i moram u Black Claw Camp alii ubise boga u meni :( MuMu guardiane jos nekako i mogu da ubijem ali ove ostale - nema teorije. Izgleda da sam prerano krenuo na tu stranu posto sam sve na drugoj strani Altgara odradio. Naravno, igram sam i sve sam do sada odigrao apsolutno sam bez ikogau grupi i bilo cije pomoci.

Neki savet?

Savet? Pa predji na elyose i pikaj samnom. Ja sam uspesno dogurao do 21 lvl :D

Ili trazi grupu , na elyos strani se vrlo lako nalazi. :D

Naravno sa zenskim spolom sam uvek za druzenje, pa i virtuelno tako da uvek jurim da nadjem koju female u MMO igrama :D. Stepen uspesnosti mi je neobicno visok ,)

Jesi li 100% siguran da je female? :d Ne znam, ja se uvek nekako setim Robotovog potpisa, pa mi se smuci zivot. :d

Ovde sam ja zaglavo - level 16, sada level 17 i moram u Black Claw Camp alii ubise boga u meni :( MuMu guardiane jos nekako i mogu da ubijem ali ove ostale - nema teorije. Izgleda da sam prerano krenuo na tu stranu posto sam sve na drugoj strani Altgara odradio. Naravno, igram sam i sve sam do sada odigrao apsolutno sam bez ikogau grupi i bilo cije pomoci.

Neki savet?

hehe elitni kamp :) samo u grupi ;)

"Jacinu" moba mozes da vidis po njihovom portretu ... elite imaju kao neki veci HP bar i kao neki "art" oko hp bara, i one bele tackice.... te bele tackice odredjuju i snagu normalnih mobova, neki da kazem osrednji mob ima 2-3 tackice .... 4-5 su jaci mobovi, makar i ne bili elite.

E to sa .... totemima .. ako nemas grupu idi udnji u kamp .. amo pametno .. probijas se kad patrola prodje ... uza zid itd .... ili cak kad vidis grupu ispred tebe da ide mozes da ih pratis :) totemi su na par mesta u kampu ... tipa ... 1m visine ... znaci nisu nesto ogromno, e sad fora je ako druga grupa ubije moba pored totema ... totem ce se responovati 3 puta pre nego sto se responuje mob ;) tako da sedi tu pusi njih da idu i odradi toteme :) za ostale questove samo grupa.

E da .... jel si isao u onaj ... Impetesum ili kako se zove ima tamo dosta questova, pazi sad .... na putu od onog sela (u koje letis iz Althgarda) onaj "kanjon" postoji jedan rare mob, koj baca predrkani plavi mac za gladijatora, greatsword ... lvl 20 pas predrkan, savetovao bi ti da to kampujes malo.
Ako ne mozes da nadjes moba ... ili ne razumes sta ti pricam reci pa cu da ti postujem link nekako ili sta vec, samo da zavrsim neki posao veceras pa mogu da uzivam onda.

Poslednja izmena:
Kako si krenuo cini mi se da ce kutija na kraju da izbrise tebe :d

Eh kad sam vec tu da iskoristim priliku da odgovorim na jedan od "argumenata":

To sto je ubijanje odredjenog broja mobova zamaskirano u genericke questove ne znaci da to nije grind. Ali razumem, nekima je ovo prvi put da vide slican sistem :D

e vidis znaci tu se ne slazemo :) grind je po definiciji ... besmisleno ubijanje mobova odredjene tezine zarad dobijanja dobrog expa ili dropova sto zbog zlata sto zbog opreme.

Pazi po tvojoj definiciji svaka MMO igra je grind, ali bas svaka, jer realno ... u svim igrama sam morao da rokam mobove po livadi sto zbog questa sto zbog itema, pa i u WoWu imas questove .... idi ubi 10 vukova koji nam jedu ovce. .... a secam se da je bilo par questova u WoWu koji su bili ..... oh .... pa zamaskirani grind :) fazon idi ubi te i te buljase ... oni imaju neke amajlije ... treba ti 10 ... e sad fora svaki deseti baca amajliju .... mozda, e to je grind, e sad do levela 36 nasao sam samo na jedan takav prikriveni grind quest ... neke mobove treba da rokam ... i od njih 10 nekih kamenja ili sta je vec bilo .... ubio sam ih .. sta znam 60ak dok sam sve dobio, mada moguce da je neki bag sa dropom jer drugi mobovi u questu su bacali uredno iteme. Svaki quest mozes da provalis posle tipa 3 moba, ako svaki od 3 baci quest item, onda ce ici brzo, a ako samo 1 ili nijedan ne bace onda ce to biti ... lep grind quest, u Aionu .... mislim da ih ima vise sa 100% drop rate ... tipa 60%-40% odnos (bar do sad).

A kazem ti ponovo .... Anarchy Online ..... od levela 80 do 220 .... pure grind ... znaci na jedno mesto ... (litica obicno) i rokaj iste mobove 4-8 sati, sad bilo je tu nekih instanci ... alien raidova i ostalog sto je popunjavalo vreme izmedju grind grupa i cinilo igru zanimljivom, ali najbolji nacin za levelovanje je bio rokanje tih istih mobova.

Sad u Aionu, postoji gomila questova (rekao bih 30%) koji ne zahtevaju ubijanje mobova, nego ... idi dobavi mi informaciju od tog i tog NPCja ... idi naberi mi te i te cvetove .... itd, znaci nije sve ubi 1000 mobova :)

Poslednja izmena:
Eto posto su ljudi konacno shvatili sta je AION, sad mogu i ja da se ubacim a da to ne bude hejt, flejm i trolovanje (ranije optuzivan po tim tackama). Za tih 13 evra mesecno se moze mnogo kvalitetnije (zabavnije) igrati, a igra se zove Champions Online. Trenutno sam u fazi testiranja igre (igrao sam nekih 5-6 sati) i ozbiljno se razmisljam da pazarim.

Evo pogledah neke screenshotove ..... i cak jedan movie na zvanicnom sajtu .... i sta reci, grafika na nivou Sega Mega Drive konzole .... ali bukvalno, to i mesavina sa Cartoon Network crtacima ;) A da ne pricam o tome sto je kopija ... ili kako ljudi kazu "nastavak" City Of Heroes/Villains .... Nc Soft ... igara .... oh well

Nego .... zanima me jedno ... kako se leveluje u toj igri ? jel ste svi max lvl odmah ili je igra grind fest?

Jel questovi zahtevaju da ubijas mobove? ljude? skupljas nesto?
Mislim ako je ovo slucaj, ne kapiram kako mozes da igras taj po tebi grind fest.

http://www.youtube.com/watch?v=NZOffuILTnQ evo zakljucak ... igra je grindfest ... ubijas mobove.

http://www.youtube.com/watch?v=g1Oe3KezBUU
mislim da su komentari suvisni

Poslednja izmena:
e da btw ... da vidis da si totalno omasio u shvatanju izraza grind evo ti link pa procitaj

http://en.wikipedia.org/wiki/Grinding_(gaming)

kao sto rekoh zavrsavanje questova koji imaju za cilj ubijanje odredjenog broja mobova ..... nije ..... pazi ...... nije ... grind.

Ubijanje mobova (skupljanje materijala, ili sta god) zarad dobijanja expa, par sati ... je grinding, znaci nemas quest za to nego ides tamo jer je dobar exp i rokas dok se ne smoris i izlogujes.

Evo ja sam juce isao sa drugarom jednim ja sam bio lvl 36 sorcerer .... on lvl 34 chanter i rokali smo elite lvl 38 (Mist Mane Village), e sad razlog ovog rokanja je to sto elita kad je ubijemo u grupi od 2 daje 135k expa (meni je za 37mi trebalo 20mil), to je grinding, i to radimo dok se ne smorimo od istog.

Znaci ponovo nemoj da mesamo babe i zabe, i da nazivas grindingom questovanje, mislim ... glupo je, po tebi onda jedina MMO igra koja nema "grinding" je Entropia (sve mozes da kupis RL parama) hm ili mozda i taj Guild Wars (kazu max lvl za 24h) sto je po meni ..... hm ... glupo, najblaze receno.

E da doduse da ne ispadne da se negde ne slazem sa tobom .... Silk Road je ... grinding igra jer za ono vreme koje sam je igrao provalio sam da su questovi sve nenormalniji .. dok ne dodju do dela kad ti kaze ubi 300 mobova .... e to je grindig quest, a posle koliko sam primetio ni nema questova nego idi pa rokaj do iznemoglosti.

Poslednja izmena:
..mmmmmmm..a zasto su mi neki postovi u kome sam postavio neka pitanja obrisani??...

Poslednja izmena:
hehe elitni kamp :) samo u grupi ;)

"Jacinu" moba mozes da vidis po njihovom portretu ... elite imaju kao neki veci HP bar i kao neki "art" oko hp bara, i one bele tackice.... te bele tackice odredjuju i snagu normalnih mobova, neki da kazem osrednji mob ima 2-3 tackice .... 4-5 su jaci mobovi, makar i ne bili elite.

E to sa .... totemima .. ako nemas grupu idi udnji u kamp .. amo pametno .. probijas se kad patrola prodje ... uza zid itd .... ili cak kad vidis grupu ispred tebe da ide mozes da ih pratis :) totemi su na par mesta u kampu ... tipa ... 1m visine ... znaci nisu nesto ogromno, e sad fora je ako druga grupa ubije moba pored totema ... totem ce se responovati 3 puta pre nego sto se responuje mob ;) tako da sedi tu pusi njih da idu i odradi toteme :) za ostale questove samo grupa.

E da .... jel si isao u onaj ... Impetesum ili kako se zove ima tamo dosta questova, pazi sad .... na putu od onog sela (u koje letis iz Althgarda) onaj "kanjon" postoji jedan rare mob, koj baca predrkani plavi mac za gladijatora, greatsword ... lvl 20 pas predrkan, savetovao bi ti da to kampujes malo.
Ako ne mozes da nadjes moba ... ili ne razumes sta ti pricam reci pa cu da ti postujem link nekako ili sta vec, samo da zavrsim neki posao veceras pa mogu da uzivam onda.

Ma radicu druge kvestove do lvl20 pa cu da im se vatim i onda ce da bude *@#&*(!#&$*(#&$(#*&(#!*!!!!! Nego sto se tog maca tice, daj lokaciju na mapi :) uradi screenshot i oznaci gde je mob da ga prikoljem.

evo za mac :) taman vidis gde je zona, i ime moba a ima i slika

http://www.aionarmory.com/npc.aspx?id=210619

A sto se tice odlaska na lvl 20 u BC camp ... skoro nemoguce ici solo kao gladijator, nadji grupu odradi questove trebace ti i posle grupe za jos questova, kad malo razmislim ... ima gooooomila group questova.
Ali vidi odradi sve ostale questove ... imas i dole u impetesumu, Traders Berth ... itd

E nego evo ti i link za jos jedan item koj ti treba iz BC kampa, http://www.aionarmory.com/item.aspx?id=122000599 prsten ... nema bolji do 35 nivoa ;) znaci treba ti 2 :)

E a sto se tice Elyosa .... gledajuci nase questove, zone, rare mobove, itd itd ..... oni bre imaju "easy mode" game ..... ne zelim da flejmujem evo par cinjenica :)

Imaju sve rare bosseve i mobove koji bacaju nadrkanu opremu,

mobovi zoni gde je Fire temple instanca .... elite za questove imaju 3 tackice ... nase 4 (samo te mobove sam primetio nisam se uopste setao po eltenu).

Questove dobijaju pre .... posebno prvi quest za gold oruzije oni 42 (ili 43) mi 45 ..... isti quest :)

Poslednja izmena:
Au *** kakav sword :) ovaj koji ja imam nije uopste los, sam sam ga napravio ali ovaj ubija :) Hvala za tip. Trenutno sam u Calderon Hillu, ubijam revolucionariste i taman cu biti level 18 ili cak 19 kad zavrsim sa tim kvestovima :)

Ajao kakva šteta što nismo svi na istom serveru :D

Smaraču, nikako da te nađem bilo gde u ambisu. Što će biti veselo kad se sretnemo :)

Evo posle mesec dana, meni je extra. Sve je u teamplay-u, to je poenta igre. Čak i da igra postane ne-znam-ni-ja-kakva u PVEu, zbog dobrih grupa i organizovanog PVPa će se dugo igrati ;)

Ja sam se zaglavio, ostao mi je samo Black Claw Camp i to je to. Medjutim, ne mogu da ga predjem sam nikako :( sve ostale kvestove, ali bukvalno sve sam odradio, sad sam lvl19 i imam solidnu opremu. Ali dzaba, cim naletim na Brutal Black Claw, ubije me ko od sale.

Grupu nema sanse da nadjem ili ako nadjem igraju kao da su retardirani :(

Poslednja izmena:
Evo da samog sebe demantujem, uspeo sam da predjem 3 od 5 kvestova u tom delu mape :)

Ajao kakva šteta što nismo svi na istom serveru :D

Smaraču, nikako da te nađem bilo gde u ambisu. Što će biti veselo kad se sretnemo :)

Evo posle mesec dana, meni je extra. Sve je u teamplay-u, to je poenta igre. Čak i da igra postane ne-znam-ni-ja-kakva u PVEu, zbog dobrih grupa i organizovanog PVPa će se dugo igrati ;)

hehe pa ne dolazim tako cesto u abyss .... bio sam odradio questove itd .... sta da radim tamo kad fejliosi idu u grupama od 5+ :)
Btw .... opleo sam jednu grupu od 3 sam .... lol buljasi hteli samnom da se *****avaju.

A ako se sretnemo ..... pazi .... 1 na 1 bolje da bezim ..... osim ako nisi invalid ... bez jedne ruke ili slicno :) SM >>>>>> Sorc :)

Inace sad cemo krenuti organizovane PvP grupe .... fortres napade itd, fale nam ljudi jos ... ali bice bolje.

Poslednja izmena:
Ja sam se zaglavio, ostao mi je samo Black Claw Camp i to je to. Medjutim, ne mogu da ga predjem sam nikako :( sve ostale kvestove, ali bukvalno sve sam odradio, sad sam lvl19 i imam solidnu opremu. Ali dzaba, cim naletim na Brutal Black Claw, ubije me ko od sale.

Grupu nema sanse da nadjem ili ako nadjem igraju kao da su retardirani :(

..ja sam 18lvl asmo sin i odradio sam sve kvestove u black claw osim poslednjeg campaign questa sa unistenjem one abyss kapije..
..elem juce sam resio da odradim q gde sam imao da ubijem 10 brutal black claw huntera (svi brutal black claw mobovi su elite)..sam da ubijem elita koji je level tu oko mog nema sanse...u najboljem slucaju mu skinem pola hp (pri cemu iskoristim pot) i onda bezim :)..nasao sam chantera lvl 19 (neki ludi italijan :D..jedva nabada engleski...), sa kojim sam u grupi bez problema pocistio tih 10 elite mobova..on je samo healovo,a ja dps..naravno one at a time (ako smo kojim slucajem privukli jos samojednog elita to je gotovo)...
..veceras planiram da sa istim likom odradim i taj poslednji camp quest.. :guitar:

..ja sam 18lvl asmo sin i odradio sam sve kvestove u black claw osim poslednjeg campaign questa sa unistenjem one abyss kapije..
..elem juce sam resio da odradim q gde sam imao da ubijem 10 brutal black claw huntera (svi brutal black claw mobovi su elite)..sam da ubijem elita koji je level tu oko mog nema sanse...u najboljem slucaju mu skinem pola hp (pri cemu iskoristim pot) i onda bezim :)..nasao sam chantera lvl 19 (neki ludi italijan :D..jedva nabada engleski...), sa kojim sam u grupi bez problema pocistio tih 10 elite mobova..on je samo healovo,a ja dps..naravno one at a time (ako smo kojim slucajem privukli jos samojednog elita to je gotovo)...
..veceras planiram da sa istim likom odradim i taj poslednji camp quest.. :guitar:

E taj zadnji campaign quest mozes da odradis sa utrcavanjem u onu pecinu i odes iza kapije i mobovi ce se resetovati :) znaci realno uz malo znanja mozes i sam da odradis ;) nego ... vidi tamo uvek ima nekih grupa koje idu unutra za taj quest .... mozes i da pratis neku grupu dok oni ciste mobove jer fora je da kliknes na kapiju :) i to je to

Poslednja izmena:
Ja treba od Mumu Veterana da pokupim dropove i da odradim jos jedan kampanjski kvest (tacnije da ga zavrsim, ono sto mi treba je u Black CLaw kampu).
Grupa sa kojom sam ja juce igrao je bila sastavljena od jednog Templara, Rangera i Sorcerera, plus ja kao Gladiator.. namucili smo se posteno jer nikoga nije bilo da hiluje.

Btw imam pitanje - da li postoji bilo kakav nacin da prodam soul binded item? Naravno za neke razumne pare putem brokera?

Poslednja izmena:
Ja treba od Mumu Veterana da pokupim dropove i da odradim jos jedan kampanjski kvest (tacnije da ga zavrsim, ono sto mi treba je u Black CLaw kampu).
Grupa sa kojom sam ja juce igrao je bila sastavljena od jednog Templara, Rangera i Sorcerera, plus ja kao Gladiator.. namucili smo se posteno jer nikoga nije bilo da hiluje.

Btw imam pitanje - da li postoji bilo kakav nacin da prodam soul binded item? Naravno za neke razumne pare putem brokera?

..probacu da utrcim u pecinu...mada cuvaju ulaz dva elite-a i udjes u onaj tunel u kome me ceka jos dosta elite-a..mislim ili to il cu videti da pratim neku grupu..

..ne..mislim da ne..soul binded iteme možeš da prodaš samo kod vendora..

hehe pa ne dolazim tako cesto u abyss .... bio sam odradio questove itd .... sta da radim tamo kad fejliosi idu u grupama od 5+ :)
Btw .... opleo sam jednu grupu od 3 sam .... lol buljasi hteli samnom da se *****avaju.

A ako se sretnemo ..... pazi .... 1 na 1 bolje da bezim ..... osim ako nisi invalid ... bez jedne ruke ili slicno :) SM >>>>>> Sorc :)

Inace sad cemo krenuti organizovane PvP grupe .... fortres napade itd, fale nam ljudi jos ... ali bice bolje.

Ja to idem solo za sada u Ambis i tako onda lepo naiđem na one vaše botere iz TEAR klana, koji su već lvl 50 (a inače pojma nemaju, jedino ih nivo vadi) i razvale me. Juče sam razvalio jednog 5 nivoa iznad mene :party:

Pre neki dan SCUM i TEAR došli sa alijansom, sve lvl 40 igrači, kruže po mapi ceo dan i razvaljuju usamljene low level igrače (25-35). Mi se pokupili (isto sve 25-35 igrači), jurili ih po mapi i odvalili ih dva puta bez problema i uništili im kisk. Smaraju žestoko tako kada se pokupe i gankuju za 1AP, možda ni toliko. Kad dođe do pravog PVPa, nemaju pojma.

Mi se isto polako spremamo za Ambis, baš nigde ne žurimo, ali kada se budemo pojavili... :D Vidimo se u PVPu ;)

@Kutija - ne možeš da prodaš soul-bound predmet drugom igraču. Možeš ili da uradiš extract, pa da prodaš enchantment ili da prodaš običnom trgovcu.

Jel neko ima ideju kako će treća rasa ( Balaur ) uticati na balans u PvP-u?
Situacija za sada je sledeća ( barem na Castoru ) : Asmo su overpopulated i imaju sve Fortresse na početnoj Abyss mapi. Elyos ne mogu ni da pomisle na fight jer je 100 vs 10 svaki put. E onda random dođe Balaur brod na mapu i zauzme jedan Fortress od Asmo-a, koji oni naravno posle isteka određenog vremena opet zauzmu... Kako ovo pomaže Elyosima pojma nemam:S:.

Promeni server. Na Castoru i Spatalosu je zerg iskusnih gildova iz Warhammera, WOWa i sličnih igara. Umesto da su se rasporedili lepo, malo levo, malo desno, svi su otisli u asmose. Tu nećeš kao elyos etra da se najedeš :D a i oni sami će da provale uskoro da je zerg dosadan.

Jel neko ima ideju kako će treća rasa ( Balaur ) uticati na balans u PvP-u?
Situacija za sada je sledeća ( barem na Castoru ) : Asmo su overpopulated i imaju sve Fortresse na početnoj Abyss mapi. Elyos ne mogu ni da pomisle na fight jer je 100 vs 10 svaki put. E onda random dođe Balaur brod na mapu i zauzme jedan Fortress od Asmo-a, koji oni naravno posle isteka određenog vremena opet zauzmu... Kako ovo pomaže Elyosima pojma nemam:S:.

Pazi ... razlika na serveru ne moze da bude tolika, eno idi pogledaj .... 49:51% je za Asmodijance na vasem serveru .... tako da ... sta da ti kazem Fejlijosi su picke na tvom serveru :) izbalansirace se to kasnije kad dodjete do vecih nivoa itd....

http://uk.aiononline.com/livestatus/server/?serverID=33

Evo ti link lepo se vidi da vas ima isto ;)

Poslednja izmena:
Samo za Spatalos znam da su tamo prešli najjači klanovi iz Warhammera, i sa order i sa destro strane, a svi zajedno su otišli da igraju kao Asmodijani. Nije stvar samo u brojkama, samo ti klanovi su super organizovani.

organizacija i teamplay >>>>> brojnost

...ej ljudi..jutros sam instalirao win7..i nakon ponovnog instaliranja aiona i skidanja patcheva nije hteo da me uloguje u igru..naime igru startuje najnormalnije ali kada ukucam aacount i pass kaze da mi acc i id `did not match`..pokusao sam i sa promenom passa na mom accountu ali ni sa novim passom ne radi.. :(
..mislim znam da ovo ne bi smelo da ima veze sa OS..je l znate o cemu bi moglo da se radi?

Ima veze :D Igra pravi probleme sa win 7 :-/

Ozbiljno? A ja bas planirao da brisnem Vistu...

WIn 7 RC (7100) Nema problema ! Ok samo crash kada Fort Raid ! :(

Nazad
Vrh Dno