Šta je novo?

Aimp 2.10

Preuzeh sa neta, instalirah i do daljnjeg AIMP2 je zadužen za audio. Zbilja ima jako dobar zvuk i neke opcije koje fale Winampu ali potrebno je još da se razvija jer mu fale neke stvari.

Nagrdiste Winamp kao da je najgori player... Može i kod Winampa da se podesi ato play samo je potreban odgovorajući plugin >>> Auto Play.

Pa moze u winampu da se podesi sta god treba i mnogo vise u aimpu
aimpu je glavna prednost jednostavnost brzina kvalitet zvuka

ja vec nekoliko dana trazim opciju 'jump to song' koja se u winamp-u aktivira na J i ne mogu da je nadjem...

ima li to u aimp-u ili ne?

ja vec nekoliko dana trazim opciju 'jump to song' koja se u winamp-u aktivira na J i ne mogu da je nadjem...

ima li to u aimp-u ili ne?
Pa ima ali je po defaultu podeseno drugacije.
Idi ctrl+p>controls>local i nadji advanced search, namesti J ili sta vec...mada aimp ima vrlo koristan quick find u samoj plejlisti.

1. Kako da isključim minimizovanje u tray i onaj mali plutajući plejerčić? Hoću minimize u taskbar i bez tog malog plejera.
(edit: izvalio sam, middle click na minimize dugme. Al kako prebaciti na običan left klik?)
(edit2: našao. ovde su opcije lošije raspoređene čak i od foobara :S: )

2. Gde se namešta u kolikim "komadima" se učitavaju pesme pri puštanju? U Winampu sam držao bafer od 20 MB da mi ne bi orao po disku previše...

Poslednja izmena:
1. Desni klik na minimize button
2. Ima buffer size u opcijama (pod playback) mada nisam siguran da je to to, nisam ni probao.

1. Za prebacivanje na levi klik, Options > Controls > Minimize to taskbar: Click.

Takodje glas za AIMP

Ja koristim foobara vec vise od godinu dana i rekoh da probam ovo svi ga hvali, prijatno sam iznenadjen, daleko jednostavniji od foobara +ima sve sto je potrebno :)
e sad...
Jel ima neko .gml fajl kako bih ga kontrolisao preko girdera?
Jel moze da se namesti da preko Advanced search-a pretrazujem svu muziku na kompu (bez pravljenja playliste u kojoj je sva muzika)?

Kako AIMP 2.11 stoji sa puštanjem HE-AAC muzičkih fajlova, bilo da je kodiran s Nero AAC kodekom bilo onim iz Winampa?

Nigde ne pise da podrzava AAC, a onaj programčić što dolazi s njim iz Aimp Utilities alatki, što snima zvuk s izvora (npr. s TV kartice iz Line In) nema opciju da se zvuk snima direktno u AAC, već samo u WAV, MP3 i OGG formate.

P.S. ima li neko verziju 2.50 beta 1, sta se ocekuje u njoj ?

Poslednja izmena:
Dal je moguce da se podesi u aimp-u da se informacija o pesmi prikazuje u gtalk-u ili live messangeru?

Ok, aj da i ja pitam, nikako ne uspevam da nadjem resenje...

Da li je moguce u aimpu podesiti da albume koji su u jednom fajlu, a imaju i cue fajl, nekako expanduje listu pesama u playlisti (to bi bilo najbolje) ili kao sto ima u winampu plugin koji otvori jos jedno prozorce sa listom pesama, sto je manje elegantno resenje.

Trenutno radi tako sto je to jedan entry u playlisti pa kako se pesme menjaju tako se i taj entry menja sto je bez veze...

Koje pluginove koristite, imaju neki na njihovom sajtu ali su svi objašnjeni na ruskom (da znam da postoji opcija da se gleda na engleskom!).
Da li on stvarno pušta muziku u 32 bita? Winamp može samo u 24.
Da li ima ISO konformantan dekoder?
Da li vama radi konvertovanje u mp4? Meni i još nekom na njihovom forumu baguje.
Koja su vaša podešavanja u Reprodukovanje pa onda MIDI / MOD ? U čemu je uopšte razlika?
Žalim na gomili pitanja.

Instalirao sam tek aimp2, i sve je u redu, sem jednog nezgodnog nedostatka, pa da pitam vas da li moze nekako to da se rijesi. Elem, na winamp-u imamo opciju search, gdje mi izdvojimo iz biblioteke sve pjesme koje sadrze trazeni pojam, i onda, naravno, slusamo iste. Medjutim, u aimp-u to ne funkcionise, vec nakon searcha on samo pronadje "polozaj" te pjesme u playlisti, al' i dalje pusta sve pjesme iz iste, a ne samo one koje sadrze taj pojam. Jako nezgodno.

Ima li rjesenja za ovo, tj. da imam playlistu sve muzike koju imam, a da mogu da slusam samo pjesme trazenog pojma?

Poslednja izmena:
Ok, moze preko Advanced search-a, pa kad pronadje sve fajlove, ubacim ih u Queue. Medjutim, sad je problem kako da taj Queue randomizujem? Ovako mi uvijek ide ista playlista slozena po abecedi.

Nisam primijetio opciju u Advanced search-u "Add to playlist". To ce rijesiti problem.

Poslednja izmena:
jel postoji mogucnost da kad se program minimize-uje postoji samo u tray-u bez taskbar-a?

Middle klik ili levi klik na minimize, zavisi sta ti je namesteno u opcijama pod minimize to taskbar.

Shuffle iliti random izbor pesama je u AIMP-u katastrofa resen. Od 700 pesama koje se nalaze u jednoj listi, on mi za 2 sata slusanja pusti jednu pesmu 3x. Hm, mozda im je to i bila poenta.

Izmiksaj raspored i pusti onda normalno da ide. Shift+U.

Evo i ja da dam glas aimpu... :)
Meni je Winamp (uglavnom od verzije 5) pucao i pucao... Sto je pogotovo iritiralo kada u sred PES-a moram 18 puta da izlazim i da ponovo pokrecem plejer... -.-
Ona stvar koja me je odusevila je, pored plejlisti (o kojima cu mal' posle) je i, imho, odlicno odradjen media library (koji uvek moze da se bekapuje sa ctrl+c :d ) i search u njemu... Takodje, odlicno mi izgleda plejer dokovan u media library, i mnogo mi je elegantnije/brze/pregledniji deluje rad sa velikim brojem fajlova...
Inace, sto se tice plejlisti, imam ih trenutno jedno 7, sa, sveukupno ~50.000 pesama u njima (jedna lista sa svih 25.000, i ostale su manje "grupe", podeljene po zanru/raspolozenju itd...) i iako mu treba dobrih 15ak sekundi da digne to.... winampu se vreme, cak i sa malim petocifrenim brojem pesama u listi meri minutima.... :p
elem, sto se tice "integracije" sa statusima na mesindzerima, meni na digzbiju radi bez ikakvih problema i plaginova dodatnih. Takodje, poslednji last.fm skrobler i winamp plagin rade skroz ok.
Mogao bih do sutra o ovome, ali poenta ce ostati ista... AIMP ftw!!! :d

na jednoj od prethodnih beta verzija pojavila mi se opcija da se playlista moze pojaviti samo ako postavim kursor u desni ugao ekrana - pojavi se strelica i otvori samo playlistu, medjutim sada se ta opcija (jako zgodna) nekako izgubila...

zna li neko kako to ponovo da namestim?

Ljudi ima li neko verziju 2.6???? ae ako neko sazna neki sajt za download te verzije neka okaci .. unapred hvala ..:)

a kako te skinove da instaliram??? nece da radi ni jedan osim ona 3 fabricka???

a kako te skinove da instaliram??? nece da radi ni jedan osim ona 3 fabricka???

Ne znam da li si rešio problem,ali reći ću ti ,kada ih skineš i raspakuješ samo ih prekopiraš gde su i ta tri fabrička.

Potvrđujem, ne treba ništa da se instalira, prilično je jednostavno. Dakle samo kopiraš skinove u recimo c:\Program Files\AIMP2\Skins\ i to je sve. Baš sam pre neki dan skinuo 50-ak skinova i nije bilo nikakvih problema ni sa jendim od njih. Jel moguće da niko nije odgovorio čoveku već tri meseca :)

Vrh Dno