Šta je novo?

AIK Banka

kartonče mi je ostavljeno za drugu pošiljku, a poštar nije ni pokušao dostavu Dina kartice.
Do mog poštara nije ni stigla pošiljka.
Moj poštar dostavlja iz pošte 11118, a pošiljka nikad nije ni napustila poštu 11070 iz maltene susednog grada u Austrougarskoj.
Koliko se uopste ceka da posalju karticu? Racun otvoren pre 12 dana i za sada nisam dobio obavestenje da je poslata. U mBank app pise "nije urucena - osnovna".
Ja otvorio sredinom Maja. Sms-ovi u gornjem skrinšotu su od 22-og Juna.
23-ćeg po trackingu bila u pogrešnoj pošti da bi je vratili nazad pošiljaocu.
Sad ko zna koliko ću dugo da čekam tamo nekog portira AIK banke da evidentira povrat kartice u bančinom sistemu da bi mogli da mi kažu gde da je lično preuzmem.

Meni je prošlog ponedeljka stigao sms sa brojem za praćenje i obaveštenjem da je kartica poslata na kućnu adresu. Naravno da sam odmah proverila broj i ispostavilo se da su mi dali broj koji je bio aktuelan u martu ove godine - ta pošiljka je bila isporučena pre 4 meseca u sasvim drugom gradu. U četvrtak mi je u sanduče ubačena koverta sa karticom kao bilo koje drugo pismo, na samoj koverti je samo bio napisan broj 52 bez ikakve druge naznake da bi to trebalo da bude preporučena pošiljka. Uzgred, račun sam otvorila pre tačno mesec dana a koverat sa pinom je stigao pre 10 dana.

Da,za karticu je i meni broj za praćenje iz marta. Ja nisam ni pin još dobio.

Ja sam otvorio račun 28.maja, a karticu sam dobio 29.juna.

Pin još uvek nisam dobio iako sam dobio SMS isti dan da je poslat kad i Dina kartica.

Kako ne pošalju broj za praćenje i za pin, sad ne znam ni šta se dešava sa pinom.

Jako neozbiljno da mesec i po dana ne mogu da koristim karticu.

Ja sam otvorio račun 28.maja, a karticu sam dobio 29.juna.

Pin još uvek nisam dobio iako sam dobio SMS isti dan da je poslat kad i Dina kartica.

Kako ne pošalju broj za praćenje i za pin, sad ne znam ni šta se dešava sa pinom.

Jako neozbiljno da mesec i po dana ne mogu da koristim karticu.
+1
Isto i kod mene.
Ovih dana idem do filijale da vidim jel mogu da reizdaju pin, pa da stigne kod njih u filijali.

Danas sam na Aik bankomatu menjala pin Dine koja mi je stigla prošle nedelje, promena je prošla bez problema a na kraju mi je bankomat izbacio karticu i potvrdu. Onako ćoravački sam bacila pogled na potvrdu, videla da piše 100.00, zaključila da se promena pina ipak naplaćuje i produžila dalje.

Kod kuće sam tu potvrdu temeljnije pogledala i videla da je reč o isplati 100 evra (koje ja uopšte nemam u Aik banci) sa računa i kartice koji nisu moji a vreme pokazuje da je potvrda odnosi na transakciju koja se desila 15 minuta pre nego što sam se ja uopšte pojavila na bankomatu. I, da ne bude zabune, promena pina se ne naplaćuje.

Posle kratkog iskustva s ovom bankom moram da kažem da sam vrlo zadovoljna što mi Aik nije osnovna banka. Ne kažem da su druge banke savršene, svaka ima svoje falinke, ali Aik je bar u mojim očima preuzeo primat od Telenor/Mobi/Yettel banke koja mi je dosad bila etalon za sumanute "izazove".

Osim onih vaučera sve je naopako... Prvo su mi ubacili staru (isteklu) ličnu kartu i sad moram do poslovnice. Taman ću otići da vidim gde mi je pin od mastera ( kartica stigla, pin nije, stigao sms za obe stvari), gde je Dina (ništa nije stiglo a sms dobio pre sms za mastercard) ...
Slažem se sa koleginicom i njenim zaključkom.

I vaučeri su naopaki ako vam porudžbina bude otkazana, heheh, delimično ili u celosti. Nadoknadiće vam ostatak i Shoppster i Ananas, ali morate da ih jurite, tako da je cimanje.

Većina navedenog na temi prethodnih dana već je poznato, nažalost. Rekao sam već i ponoviću, čini se da su se u ovo onlajn otvaranje bacili bez previše testiranja, tako da je sve ispalo neozbiljno, pa je i dosta klijenata zahvaćeno problemima, i to baš raznoraznim. Vaučeri su tu da nas uteše, ali na kraju bih lakše zaradio tih 10k nego koliko sam se dosad iscimao da sve proradi, hahah. A i dalje ne radi promena korisničkog imena, recimo, to po mom saznanju radi samo starim klijentima, ali neka me ispravi neko od nas novih ako vam radi.

Konkretno da se osvrnem na staru ličnu kartu, pisao sam valjda već da je nekome to rešeno tek nakon što im je pripretio, da tako kažem, pritužbom NBS, dok dotad nisu reagovali. Prethodno je pisan i zvaničan prigovor i on je prihvaćen kao osnovan, ali apsolutno ništa tim povodom nije urađeno. Onda je usledio taj "preteći" poziv, pa se neki dan kasnije pojavila nova lična karta. Drugim rečima, mogu oni sve da urade, time je dokazano da se ne mora stvarno ići uživo, tj. da to nije sistemsko ograničenje, samo je stvar njihove volje.

E, sad, nisam dosad čuo da bankomat štampa tuđe potvrde, ali moguće je da se na tom koji se danas pominje zaglavila potvrda od prethodnog klijenta, pa da je ona izgurana prilikom štampe nove o promeni PIN-a. To ne bi bilo neobično, lako se ti papiri glave, kao i recimo na fiskalnim kasama, mada dosad nisam čuo da se to desilo na Aikovom bankomatu.

Da iskoristim priliku i da javim epilog svoje priče sa fantomskom rezervacijom od 40 dinara. Budući da javljanje digitalnoj filijali nije pomoglo, pisao sam i tim povodom zvaničan prigovor i vrlo brzo je to sklonjeno. Međutim, ostao mi je junski izvod na kom piše da imam neizmireni iznos provizije u tom iznosu. Nije baš minus, jer je samo rezervacija bila, pa je računovodstveno stanje nula, ali svakako je inkriminišuće, da tako kažem. Zamislite sad da primam platu tu, pa da taj izvod treba da pošaljem nekoj drugoj banci prilikom prijave za neki kreditni proizvod... Napomenuo sam i to u prigovoru, na šta su mi iz Aika samo odgovorili da to neće uticati na njihove odluke, ali jasno je da to nije dovoljno.

Da javim, meni radi promena korisničkog imena.
Nov sam korisnik, možda 20 dana.

I ja sam promenio username bez problema, ali npr. trenutno ne radi mBank uopste. Samo prikaze "Greska: 3000000." Tako da sada ne moze da se loguje ni na mBank, a ni eBank. Definitivno je tezak mazohizam koristiti ovu banku kao primarnu (ako uopste ima takvih).

Nazad
Vrh Dno