Šta je novo?

AIK Banka

Evo, da dodam, ispostavlja se da postoji opcija i za nova sredstva bez prenosa zarade, koja podrazumeva NKS od 5,15% na dinare, odnosno 3,85% na evre. Pretpostavljam da će to ponuditi rođaku, budući da već prima platu kod njih, ali svakako je ponuda koju će prihvatiti. Jeste Altina bolja za obe valute, a i 3Bank nudi 5,70% na dinare za 13 meseci, ali blizu njega nema poslovnica tih banaka (plus 3Bank i nije relevantna jer cilja na evre, dok mu za dinare rešava posao non-stop štednja), pa mu je Aik ubedljivo najbolja opcija.

Takođe se može dobiti i rentna devizna sa povlašćenom stopom 3,50%. Link koji sadrži tri novonavedene ponude je ovaj, ručno sam ga napravio, hahah, preko već pomenutog upitnog niza. Sve u svemu, baš mi je čudan ovaj koncept, ne znam šta žele da postignu njime. Mislim da bi mnogo više klijenata privukli kada bi sve bilo transparentno. Jeste da je komplikacija što ima više kamatnih stopa za svaku vrstu štednje, ali i druge banke imaju isto, pa ipak uspevaju da objasne na sajtovima šta se odnosi na koga. Doduše, Aikove obične stranice o štednji su svakako zapuštene, kalkulatori su neintuitivni, a ima i (najmanje) jedan pogrešan reprezentativni primer, pa se možda džabe i čudim po tom pitanju.

Još nešto, opet važi da se banka sama brine o bezgotovinskom prenosu deviza iz druge banke, što je isto vrlo značajna informacija. Novac, dakle, prelazi bez troškova i cimanja. Još kad se tome doda mogućnost otvaranja besplatnog Start paketa, uz koji sve to može bolje da se iskontroliše, budući da se očitavanjem kartice otključavaju sve opcije bankomata, super je ponuda. Pritom ko prenese zaradu uz povlašćenu kamatnu stopu dobija i 5k poklona, kao i redovne Aikove pogodnosti (npr. plata unapred), pa je ponuda utoliko bolja.

Naravno, ne zaboravljam im katastrofalne tehničke probleme koji su me pogodili, a o kojima sam ovde naširoko pisao, ali ipak sa oročenom štednjom manje stvari može da pođe po zlu.

Nazad
Vrh Dno