Šta je novo?

AIK Banka

Moguće da još uvek nije evidentirana ili razdužena.

Prilozi

• Screenshot_2025-11-20-17-45-12-603-edit_mark.via.gp.jpg
    Screenshot_2025-11-20-17-45-12-603-edit_mark.via.gp.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 13
Pozdrav. Da li je neko imao sličan problem: danas sam provukao karticu i platio račun od 90.280rsd, za sta imam fiskalni, slip i dobio sms banke na taj iznos. Tu se sve poklapa kako treba. Medutim, kada sam zvao banku da podelim na rate, kazu mi iznos koji je za nekih 800rsd veci, pre same podele na rate??!! Sumnjam da je tako za poslednje 3 transakcije....
Meni tako rade rezervišu više pa kad se proknjiži skinu koliko treba i razliku vrate na raspoloživo stanje u plus.
Lilly plaćeno 845 din - rezervisano 851.56
Yandex plaćeno 799 din - rezervisano 805.56
Yandex plaćeno 816 din - rezervisano 822.07

Pisao sam žalbu ali su sačekali sa odgovorom dok se nije proknjižilo i odgovor u fazonu neosnovana žalba skinuto je koliko je naplaćeno. Bivši korisnik Eurobank Direktna ako ima neke veze

Да ли сад мора да се зове банка увек кад платим нешто кредитном, да кажем на колико рата? Раније ми се аутоматски делило у зависности од суме.
У октобру купих лаптоп, после видим на изводу да није подељено :LOL:.

mesec dana cekam izaradu kartice, jutos dobijem SMS da su poslati pin i kartica odvojeno i kod za pracenje ali nisu rekli preko koje kurirske sluzbe salju? mislio sam PostExpres ali taj kod npr RD148xxxx057RS nema

Poštar će ti doneti, doneo i meni skoro i ubacio u sanduče i kiša nakvasila koverte. Kartici nije ništa, a kiša kod obrisala. Poslah im meil i čekam šta će biti.

Kolko se ceka da postar donese kartice? Zena dobila prvu poruku da je poslat samo PIN. Posle par dana da je poslata kartica sa kodom za pracenje. Kod za pracenje se vidi na pracenju posta Srbije. Medjutim stoji da je samo primljeno u posti na novom Beogradu. Od 7.11 ceka da stigne kartica, jos uvek nije, niti posebna koverta sa pin kodom.

Bolje
Да ли сад мора да се зове банка увек кад платим нешто кредитном, да кажем на колико рата? Раније ми се аутоматски делило у зависности од суме.
У октобру купих лаптоп, после видим на изводу да није подељен.

Bolje zovi, jos ako si do skora bio pod Eurobank Direktnom.
Tata je isto tako imao problem i ako ih je zvao i navodno su podelili. Medjutim na svaku ratu su lupali bezveznu kamatu, pa se iznervirao i isplatio sve ostale rate.

u sredu sam dobio SMS za pin a u cetvrtak za karticu, s tim da je uz ovu drugu stigao i kod za pracenje koji je na posti bio vidljiv tek posle 2 dana. PO nekoj logici do kraja sledece nedelje bi trebalo da stigne jer u poruci pise 5 radnih dana.

pitanje za ostale koji imaju start paket, da li ste probali otvoriti non stop stednju u EUR? dinare sam podesio ali razmisljam kako otvoriti EUR jer start paket nema devizni racun. Da li postoji mogucnost da se sa dinarskog racuna preko menjacnice puni ta EUR non stop stednja?

Non stop stednja se puni samo preko apliakcije, ne moze cak ni na salteru banke.

Non stop stednja se puni samo preko apliakcije, ne moze cak ni na salteru banke.
ok, ali kako prebacujes na EUR non stop stednju ako nemas devizni racun? logicno bi bilo da kupujes evre sa dinarskog racuna i prebacujes na taj devizni koji se otvori sto bi prakticno znacilo da i sa start paketom imas devizni racun samo nemas karticu da sa njega trosis

Da li postoji mogucnost da se sa dinarskog racuna preko menjacnice puni ta EUR non stop stednja?
Trebalo bi da je moguća razmena novca između proizvoljnih računa. Potvrđeno može između non-stop štednje u RSD i ostalih računa u EUR koji nisu non-stop štednja (oba smera, naravno). Ne vidim razlog što ne bi mogla i non-stop štednja u EUR, tj. zašto bi se ona razlikovala, ali opet ne bih mogao sa sigurnošću da tvrdim, tako da bi mogao neko da proba i javi. Ali to zapravo i nije toliko važno, jer uvek možeš da otvoriš klasičnu deviznu štednju po viđenju, na koju može novac da se uplati kako god, uključujući bankomate. Onda sa nje prebacuješ na non-stop štednju.

Kažeš to baš za deviznu? Šta piše u ugovoru? U ugovoru za dinarsku, član 5, piše da se banka obavezuje da prima gotovinske uplate na račun i vrši gotovinske isplate sa računa, što se u suštini odnosi na šalter. Ne znam, doduše, nekoga ko je probao, ali ugovor prosto to garantuje. Ono što, međutim, znam, jeste da na bankomatu ne može. Očitavanjem kartice (prihvata se i beskontaktno) i odabirom opcije za uplatu, prikažu se svi računi sem non-stop štednje, tako da tu definitivno ima neko programsko ograničenje, što i može da im prođe, jer ugovor konkretno to ne garantuje, ali makar šalter bi morao. Elektronski prenos se ne pominje, tako da to u suštini dođe kao bonus, a morali bi da obezbede neki mehanizam za gotovinske transakcije.

Znam kada sam hteo da prebacim na non stop stednja racun da nisam mogao na salteru, jer, kao sto si rekao, oni uopste ne vide non stop racun i rekli su mi da mora preko aplikacije.

Vrh Dno