1 dan sam već korisnik AIK, importovan Biz korisnik iz Eurobanke,....već su me iznervirali.
Obaveštavanje SMS-om:
Legne prvi priliv, napišu iznos i novo stanje na računu. Očekivano. Ali se iznosi ne slažu!
Ok, pustim prve naloge, Asseco, prođu, stignu SMS-ovi, zaduženje i izračunato novo stanje.
I do tada je sms funkcionisao koliko toliko očekivano, ali onda postaje čudan.
Korišćena Visa kartica, sms stiže iznos potrošen, nema novog stanja, i tako celi dan. Podizano na bankomatu nešto sitno, isto sms sa zaduženjem, ali nigde stanja.
Šta je uopšte svrha da mi šalju SMS ako nema koliko je stanje, koliko je ostalo?
Imam račun ako sam provukao karticu, piše koliko je skinuti, ne treba mi sms da priča istu istvar, u sms-u mi treba stanje!
Stiže izvod, na izvodu samo prve dve promene.
Jedini način da koliko toliko znaš stanje na računu, to je Ebanking
Tu se vidi Stanje, rezervisana sredstva i raspoloživo stanje. Samo konačni iznosi. Kod eurobanke su se rezervisana sredstva (potrošeno, pušteni nalozi itd...koji se još nisu našli na izvodu) videla kao tekuće promene, svaki iznos taksativno, kad prođe izvod bude u proknjiženim promenama. Ovde se vidi samo ukupan iznos rezervisanih sredstava(u trenutku pregleda), a tekuće promene sve je prazno, i nemaš pojma šta je knjiženo, šta nije.
I da iznosi nisu tačni, tako da....ovih prvih dana zapisujemo u excell sve promene u firmi, kako ko donese slip, ukucavamo u excell, kada stigne priliv, ukucavamo u excell, samo da bi znali koliko para ima, brojevi od banke na sve strane brljave.