Šta je novo?

AIK Banka

@No_LiMiT onda pošto je inostrana transakcija, najverovatnije je pristigla kod njih u evrima pa bi bilo najbezbolnije da to preknjiže na taj tvoj devizni, ali ti već možeš čim pre da im se obratiš tim povodom, samo im navedi broj transakcije odnosno ARN ako imaš da bi to lakše našli.

Postovani, u periodu od 28.03. do 31.03.2025. godine, obavljace se tehnicka unapredjenja u sistemu banke u sklopu pripajanja AIK Banke i Eurobank Direktna banke. U tom periodu dolazice do privremenih izmena u radu i dostupnosti proizvoda i usluga AIK Banke - detaljne informacije mozete pronaci na info.aikbanka.rs/dostupnost-servisa. Hvala Vam na razumevanju i saradnji. Vasa AIK Banka

Biće zanimljivo za korisnike Euorobank Direktna kako će sve fercerati od 31.03.

Od 28.03. od 17h, pa sve do 31.03. do 09h neće raditi AIK eBanking i mBanking aplikacije.

cekaj sad ih je kupila neka euro banka i vise im ne radi promet sa rusijom, a bili su jedina banka u srbiji koja radi transfere sa rusijom?

Obrnuto, AIK banka je kupila Eurodirekt, ali to što ne rade promet sa Rusijom je verovatno uslovljeno nečim višim i to dok su mogli da rade je bilo kao relikvija na račun kupljene Sberbanke.

Uf... eurobank mi je preuzeta od strane AIK,
Čitajući sve tri stranice ove teme, deluje mi da mi sledi horor? U Eurobanci je sve radilo kao sat, sve se u bilo kojoj filijali završavalo za par minuta, ovde se pominju cimanja i zapetljancije, nadam se da će preuzeti poslovnu politiku eurobanke, jeste da nisu bili jeftini, ali su barem bili problem-free

Da, prvi horor koji sam primetio je kurs za kupovinu eur, prodajni dok je kod eurobanke bio srednji.
A tek odrzavanje racuna... Naknada za koriscenje kartica...

Za sada, prema onome što su korisnici bivše Eurodirekt preneli, nema promena, ali ukratko, u ponudi su Osnovni od 150 sa Dinom, Advance paket od 390 sa Master dvovalutnom i Supreme 790 koji uključuje još Master Gold i Super Kartica (World) kreditnu, dok debitne su takođe Standard kao i u Advance. Provizije na naloge se dodatno naplaćuju osim u Supreme i ide 1% na potrošnju u inostranstvu plus autokonverzija po kursu banke (više nema Master/Visa kursa).

Poslednja izmena:
Da nisam ulazio u ovu temu pitanje je kad bi primetio tu proviziju. Jer se ne vidi u SMSu, niti ga ima SMS za posebnu transakciju..
A ne gledam eBanking cesto...

Sta da kazu "obicni" ljudi :(

• Like
Reagovanja: uji
Obični ljudi verovatno ni ne razmišljaju o svemu i oni su ciljna grupa koji će ostati u banci, te im se nažalost na jedan vrlo perfidan način to ne prikazuje, dok vremenom ne utvrde da im „volšebno“ nestaje novac sa računa.

Poruka mi se odnosi na originalnu AIK banku, ali valjda je sad primenljiva i za korisnike Eurobank Direktne. Što se tiče smanjenja troškova, slobodno isključite SMS obaveštenja (najbolje preko kontakt centra, iskustvo mog društva je da u poslovnicama ne znaju kako). Ona se odnose na prilive i slično, dakle manje su bitna, ne i na plaćanje karticom. Ta druga obaveštenja se ne mogu isključiti i besplatna su. Provizija na naloge za niže pakete je fiksna, nezavisna od iznosa (nisu skuplji RTGS nalozi u odnosu na instant), prikazuje se prilikom plaćanja i čak stiže mejl da je obračunata. Ne znam jedino za inostranstvo kako funkcioniše sad kad ima dodatna provizija, ali ranije je mobilno bankarstvo bilo jedini način da se primete kursne razlike nakon knjiženja.

1 dan sam već korisnik AIK, importovan Biz korisnik iz Eurobanke,....već su me iznervirali.

Obaveštavanje SMS-om:
Legne prvi priliv, napišu iznos i novo stanje na računu. Očekivano. Ali se iznosi ne slažu!

Ok, pustim prve naloge, Asseco, prođu, stignu SMS-ovi, zaduženje i izračunato novo stanje.
I do tada je sms funkcionisao koliko toliko očekivano, ali onda postaje čudan.

Korišćena Visa kartica, sms stiže iznos potrošen, nema novog stanja, i tako celi dan. Podizano na bankomatu nešto sitno, isto sms sa zaduženjem, ali nigde stanja.

Šta je uopšte svrha da mi šalju SMS ako nema koliko je stanje, koliko je ostalo?
Imam račun ako sam provukao karticu, piše koliko je skinuti, ne treba mi sms da priča istu istvar, u sms-u mi treba stanje!

Stiže izvod, na izvodu samo prve dve promene.
Jedini način da koliko toliko znaš stanje na računu, to je Ebanking

Tu se vidi Stanje, rezervisana sredstva i raspoloživo stanje. Samo konačni iznosi. Kod eurobanke su se rezervisana sredstva (potrošeno, pušteni nalozi itd...koji se još nisu našli na izvodu) videla kao tekuće promene, svaki iznos taksativno, kad prođe izvod bude u proknjiženim promenama. Ovde se vidi samo ukupan iznos rezervisanih sredstava(u trenutku pregleda), a tekuće promene sve je prazno, i nemaš pojma šta je knjiženo, šta nije.

I da iznosi nisu tačni, tako da....ovih prvih dana zapisujemo u excell sve promene u firmi, kako ko donese slip, ukucavamo u excell, kada stigne priliv, ukucavamo u excell, samo da bi znali koliko para ima, brojevi od banke na sve strane brljave.

prebacen korisnik iz eurobank... samo kredit imam. sam prelazak ej bio tiha jeza jer niakao nije mogao da prebaci broj racun apa sam morao rucno da g aunosim. Sad me duze za 12k dinara koje su netragom nestali sa namenskog racuna za kredit... bice veselo jer mi odlazak u poslovnicu ne gine

EDIT> sad pogledam stanje, sad me duze za slican, ali NE ISTI iznos od juce... pakao

Oročena štednja na EUR 6meseci 3,25% NKS, promocija u AIKBank

Fora je što ova promocija nije nigde istaknuta na sajtu, već se vidi ako u kalkulatoru štednje ubodete na slajderu ovu kombinaciju (ponuda je samo za "oročenu štednju", ne i za "online oročenu štednju"). Ovo je trenutno najpovoljnija kamata za oročene EUR-e u Srbiji za kratke periode, jedino ima još negde da se nađe malo veća kamata ali na 2+ godine oročenja

2.78 godisnja eks, ima kalkulator na sajtu

eks = nks - 15%
To je tako u svakoj banci pošto se plaća porez 15% na dobit

Odlična je to kamata, ja sam pre nekih mesec dana oročio online 2.55 eks na godinu. Sada vidim 2.13%

Završio sam malopre ovu oročenu EUR štednju na 6 meseci za 3,25%
Čim sam rekao da sam došao zbog oročavanja, bankarka sama pitala je l na 6 meseci, očigledno svi to uzimaju sad jer je ubedljivo najpovoljnija ponuda kod nas.
Pitao sam ih do kad traje promocija - do kraja aprila.

Trenutno najpovoljnija štednja u EUR je ta, mada povremeno treba proveriti i ostale banke jer je 3Bank do kraja marta imala promociju na štedenju od 3,5% na 10 meseci.

Situacija je specifičnija utoliko i što nema u svim gradovima 3Bank (samo 4 ekspoziture sa blagajnama), dok AIK banka je poprilično rasprostranjenija, a naročito sa preuzetom EuroDirekt.

Dodatno, 3Bank nema ništa online. Ali svejedno, za štednju ih vredi uzeti u razmatranje jer u mnogim slučajevima imaju najbolje kamate (oročena, rentna. a-vista). Npr još uvek im je kamata po viđenju za dinare 4%, toliko je još imao samo yettel ali su i oni nedavno smanjili na 3%

• Like
Reagovanja: uji
U temi smo za AIK.
Ali da pomenem: rumunske obveznice sada idu i sa 7+%. Ko moze bez nasih bezobraznih brokerskih provizija da ih kupi.
(Ima i 10+% EUR obveznica ali ne EU zemalja)

Nazad na AIK: jedina preostala svetla taćka: Loro priliv (OUR) je i dalje bez naknade.

Poslednja izmena od urednika:
Za kreiranje ebankin naloga na računaru da li se može korititi LIB broj iz aplikacije ili mora drugi novi LIB broj? Nikako ne uspevam da kreiram nalog na raćunaru. U aplikaciji sam to uradio ali na računaru ne mogu.

Nazad
Vrh Dno