1. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
2. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\Msahci
3. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet002\Services\Msahci
evo lepo sam valjda sve podesio u registry i u biosu ali kada zavrsi ucitavanje windowsa samo se restartuje
Registry slika
Bios slika
Apdejtuj ACHI drajvere za AMD-ov južni most.
Ovo pricas o average read-u, ne nekom burst-u... ?Cisto radi uporedjivenja performansi, ja testirao svoj SSD u AHCI i IDE modu
i razlika je 260mb/s prema 220mb/s pri citanju u korist AHCI.Toliko![]()
+1
I meni se jako ulenjio na startu kad je bio na AHCI sa fabrickim drajverima za XP,update-ovao drajvere i mnogo brze se ucitavao win...
To vazi samo u prvih pola sata kada napises post... samo tada, tj. u tom periodu imas opciju da izmenis. Nema toga nakon tri sata od pisanja posta***, izgubilo mi se ono - IZMENI POST...?
Moguce da to tako treba... ne znam, ja nikad i nikako da probam.Elem, testiranje je dalo pozitivne rezultate, i to bez ikakvih programa, vec posto poznajem komp u dusu, vidno je ubrzanje kopiranja sa harda na hard, retko ispod 100MB/s ...
Ali sam primetio jednu stvar - Hard vise Drrrljaaaaa, i videh da je sada onemogucena upotreba AAM - Acustics Managnenta, pa je uvek na "vise drljaj al brzi budi" modu rada i ne moze da se utisa......?![]()
Omanuo si ovde, treba staviti vrednost "0", a ne "1" tamo pod Start... verovatno ti zato nije radilo. Meni proradi iz prve, apsolutno nikakvih problema nije bilo pri prelasku sa IDE na AHCI mod.evo lepo sam valjda sve podesio u registry i u biosu ali kada zavrsi ucitavanje windowsa samo se restartuje
Registry slika
Ali sam primetio jednu stvar - Hard vise Drrrljaaaaa, i videh da je sada onemogucena upotreba AAM - Acustics Managnenta, pa je uvek na "vise drljaj al brzi budi" modu rada i ne moze da se utisa......?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari