npetar je napisao(la):Cek sad. Jeste wireless npr. jeftiniji jer korisnik ne placa 25000din ali ne razumum sta je ovo sa malim protocima. Hocu da kazem, sta ce nekom provajderu 256-768k ? Koliko kosta npr. 2mbit? Koliko 5mbit? Bese 8mbit max download a 1mbit max upload...
driver je napisao(la):I zashto se dva puta placa porez ?![]()
IPAQ je napisao(la):Pazi ADSL je zamisljen tako da korisnicima preko provajdera 'jeftino' ponudi sledece brzine
64 kbit upload i 256 kbit download
128 kbit upload i 512 kbit download
256 kbit upload i 768 kbit download
i vise od toga nema. a nema ni nesto srednje ni manje ...
E jesi pacer...IPAQ je napisao(la):ovo pitanje je pre za Dinkica
Zato sto je takva porezna politika ... Jednostavno ti kupis od Telekoma nesto za 1000 dinara i oni ti ispostave racun 1000 dinara + 20% poreza (posto ide preko racuna iskljucivo).
Ti ispostavis racun korisniku evo kosta te 1200 dinara + 20% poreza
i to je to![]()
Porez se placa samo na dodatu vrednost a ne na dio koji je vec neko predhodno platioIPAQ je napisao(la):ovo pitanje je pre za Dinkica
Zato sto je takva porezna politika ... Jednostavno ti kupis od Telekoma nesto za 1000 dinara i oni ti ispostave racun 1000 dinara + 20% poreza (posto ide preko racuna iskljucivo).
Ti ispostavis racun korisniku evo kosta te 1200 dinara + 20% poreza
i to je to![]()
IPAQ je napisao(la):Ako provajder zakupljuje preko 1000 portova
3050 din 768k
2200 din 512k
1500 din 256k
+ 25.000 dinara prolaz od provajdera do YUPAKA
+ 20 % poreza kad provajder plati Telekomu
+ 20 % poreza kad korisnik plati provajderu.
Eto to su prave i zvanicne cene.
Racunajte da ce biti cene vece za one koji kupe manje kolicine na SMIN-u.
Da bi ste dobili koliko ce korisnika da kosta uracunajte sve ovo +
- zarada provajdera 10-50%
- podrska (cena podrske)
- Internet kapacitet
ja ne znam ne koristim wireless ali mi se cini jeftiniji od ovoga.
cyberdude je napisao(la):... dolazimo do magične cifre od 165 priključaka za adsl u 2 milionskom gradu 2004. godine
To je sve kako si ti napisao, ali je bilo reci o PP, znaci kako se obracunava do nove godine !Aponen je napisao(la):Sto volim ove "strucne" rasprave na temu poreske pilitike! :d
Telekom fakturise provajderu 1.000din+18%=1.180din
Provajder marzira (npr 300din) i fakturise dalje 1.480+18%(266,40) tj 1.746,40din. Provajder prenese drzavi 266,40din.
E sad. da ne bi neko pitao gde je tu zarada provajdera prica ima dalji tok (bas me mrzi da kucam!). U nastavku drzava, posle 45 dana (ili tako nesto), vraca provajderu vise placeni porez tj 266,40-(18% od 300din zarade)=212,40. :eyebrows:
...Djura, svet mode! ------------ ako niste znali do danas ove tri tackice znace 'Sio mi ga'!!![]()
IPAQ je napisao(la):pa zavisi od provajdera u mngoo cemu.
Mislim da provajderi uopste nece nuditi flat tarife .. vec ce to biti 2900 dinara ali za 250 Mb prenetih podataka ili tako neka fora. Upravo zbog toga sto je telekom uveo takvu tarifnu politiku 25.000 dinara za 1 Mbit/s.
IPAQ je napisao(la):pa zavisi od provajdera u mngoo cemu.
Mislim da provajderi uopste nece nuditi flat tarife .. vec ce to biti 2900 dinara ali za 250 Mb prenetih podataka ili tako neka fora. Upravo zbog toga sto je telekom uveo takvu tarifnu politiku 25.000 dinara za 1 Mbit/s.
da, ubedljivo najbolja ponuda u drzavi bez premca, sto se tice i kabla i DSL-ova i svega...imas srece sto se "pogodila" lokacija, ja sam pokusavao u Nisu nesto, ali bez sansi, slovima i brojkama NIJEDNOG business korisnika nemaju i totalno su nezainteresovani za bilo sta!nemanjas je napisao(la):...Meni je firma na PTT kablu (na zalost samo Tosin Bunar) i stvar funckionise BESPREKORNO. 256/200 Flat link kosta 2000 din mesecno, ubedljivo najbolja cena koji moze da se u ovom trenutku da se priusti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari