Šta je novo?

ADSL Zarkovo

Ako neko hoce barem nesto da preduzme, moza da podnese zahtev za ISDN, ne kosta nista, moj drugar je trazio i vrlo brzo mu je stigao odgovor da dobija digitalnu centralu i dvojku ispred.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Ne, hocu da kazem da ako ima tel. broj od 7 cifara, dvojku na pocetku, a peticu iza nje + PCM to su simptomi digitalne centrale tako da nema potrebe da se nada da ce je jednog dana dobiti jer je vec tu :).
Inace naravno da ne znaci da svako ko ima pocetni broj 2, automatski ima i PCM (eno ga Heechee gore prvi).

Pa ZNAM ja da imam digitalnu ali nije u tome problem...
Problem je sto takodje ZNAM da imam i PCM...
A jos veci problem je to sto ZNAM znam da nemam nikavih mogucnosti za bilo kakav drugi (citaj brzi) net! :trust:
I sto je najgore ZNAM da necu ni imati skoro. Jedino da uzmem satelitski ali to mi je previse ulaganja odjednom :S:
I tako u nedogled...
Sad ce da me eliminisu, previse znam :eyebrows: :d

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
Imam ja jedno pitanje. Ja zivim u Zarkovu, preko puta osnovne skole Djordje Krstic (br. 4). Poslao sam zahteve Veratu, beotelu i sezamu za proveru uslova za ADSL i za sada je samo Sezam odgovorio da postoje uslovi (inace ja sam na 51x-xxx, kacim se opusteno na 40, 42k) a odgovore ostalih provajdera jos uvek cekam.

Medjutim, ja sam razmisljao da uvedem WIFI ali mi se cini da su sanse jako male da uhvatim signal (zgrade oko mene su nesto vislje, doduse na krovu jos uvek nisam bio). U svakom slucaju (za one koji zive ovde, znaju kako to izgleda) da li postoji bilo kakva sansa da uvedem WiFi (tj. da li postoji sansa da uhvatim signal sa tornja u Kosutnjaku ili bar sa Vidikovca)?
Uhvatices kosutnjak...
imas i bg wireless na julinom brdu,velike sive zgrade,veratov net...

Roy Jones Jr. je napisao(la):
SajberDjavoljaDevojcice, ako ti imas dvojku ispred petice ti si vec na digitalnoj centrali sa PCM-om. Dakle taj lep dan sto ocekujes je odavno dosao. Ispravite me ako gresim, ali PCM se nabacuje iskljucivo na digitalne centrale, za analogne adekvatan pandam su dvojnici.
Hvala :) Valjda sada kapiram... Sada mi samo preostaje da cekam da na vrbi rodi grozdje pa da ja dobijem mogucnosti za ADSL:)

cvijovic je napisao(la):
odakle ti ovaj podatak, jel to ima negde PCM for dummys

----------------------------------------------------------------------

to se znalo i ranije, jesi li citao ovaj tred od pocetka, tek u avgustu i to mozda ce se raditi centrala u zarkovu.

Ne nego sam to cuo od nekog ko bi to trebalo da zna, doduse od skora su se pojavili moderniji pcm-ovi koji podrzavaju caller id, ali se nadam da ih telekom nema.....

Elitesecurity:
Evo lijepih vesti sto se tice centrale Zarkovo.

Danas sam zvao informacije u telekomu na onas stari poznati broj 3023-283 i covek mi je rekao da su poceli sa ugradnjom potrebne opreme za ADSL i da se kraj posla ocekuje do kraja MARTA ove godine.

Proverio sam na jos jednome mestu i tu sam takodje dobio istu informaciju da su krenuli vec sa ugradnjom potrebne opreme za ADSL.

Znaci korisnici sa brojevima 23**-*** i 25**-*** mogu da ocekuju do kraja MARTA pustanje ADSL usluge na nasoj centrali.

JA PROVERIO:
I ja sam zvao i imam iste informacije! A sto se tice Telekoma kao ADSL provajder, to se moze ocekivati u junu-julu!
:banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

St.Sloba je napisao(la):
Elitesecurity:
Evo lijepih vesti sto se tice centrale Zarkovo.

Danas sam zvao informacije u telekomu na onas stari poznati broj 3023-283 i covek mi je rekao da su poceli sa ugradnjom potrebne opreme za ADSL i da se kraj posla ocekuje do kraja MARTA ove godine.

Proverio sam na jos jednome mestu i tu sam takodje dobio istu informaciju da su krenuli vec sa ugradnjom potrebne opreme za ADSL.

Znaci korisnici sa brojevima 23**-*** i 25**-*** mogu da ocekuju do kraja MARTA pustanje ADSL usluge na nasoj centrali.

JA PROVERIO:
I ja sam zvao i imam iste informacije! A sto se tice Telekoma kao ADSL provajder, to se moze ocekivati u junu-julu!
:banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

Pazi, ja sam na 23**-*** centrali, ali moja centrala nije žarkovo već filmski grad. Nadam se da ću i ja upasti u tu kombinaciju, jer mi je više dozlogrdilo da čekam. Ako neko ima neki konkretniji info neka javi, jer ja čim sam pročitao ovaj komentar, zovem sezam no ne mogu da ih dobijem!!! Probaću preko jednog čoveka u telekomu, ali dok ja dobijem info od njega...već ću biti priključen.

ZeeGerman i ja sam filsmki grad 2316 i 2317,iskreno se nadam da ce do kraja marta ko sto kaze gospoda gore.. :) inace ja sam uplatio jos u februaru pocetkom tacnije,i posle su mi rekli kako nema vise slobodnih portova bla bla... ali ima tehnickih mogucnosti,sto nije isto.

St.Slobo aj drzim te za rec ;)

mmisic je napisao(la):
Nemoj da dajes pare lopovima iz Sezampro-a......uzmu pare i cute, ne daju nikakve informaciju (a ima vec mesec dana kako sam im dao pare ) a znaju da nema tehnickih uslova u Zarkovu!

Čekaj, a zašto su lopovi!? Ne branim nikoga, ali ovo što si napisao je totalni promašaj. Pare možeš da tražiš nazad kad god hoćeš ( poništenje ugovora ).

ZeeGerman je napisao(la):
Čekaj, a zašto su lopovi!? Ne branim nikoga, ali ovo što si napisao je totalni promašaj. Pare možeš da tražiš nazad kad god hoćeš ( poništenje ugovora ).

Lopovi su zato sto svima kazu da imaju uslove i kada ih zaista nemaju, samo da ti uzmu lovu i da te vezu za sebe... A price kako ces biti prioritet bla bla su za malu decu.

Srecom, proverio sam i kod beotela i verata i oba odgovora su bila - nemam uslova za adsl (ocekivano).

Btw, ljudi koji zive kod tramvajske okretnice na brdu su dobili obavestenje da ce im biti dodata dvojka u roku od 15 dana. Nadam se da cemo onda i mi iz Zarkova KONACNO dobiti tu digitalnu centralu.

Lopovi su zato sto svima kazu da imaju uslove i kada ih zaista nemaju, samo da ti uzmu lovu i da te vezu za sebe... A price kako ces biti prioritet bla bla su za malu decu.
Ne znam, ja mogu samo da ih hvalim. Jeste da sam cekao vise od mesec dana, ali mi je zato skinut PCM koji sam imao 4 i po godine pre toga i zaista sam prezadovoljan.

Čekaj, pa ko tebe tera da ostaneš i čekaš!? Lepo odeš tamo, tražiš poništenje ugovora i dobiješ pare nazad - kraj priče. Inače, iako imam sve uslove, od beotela sam odgovor čekao 22, a od sezama 2 dana. To ne mora neophodno ništa da znači, a opet...

Na kraju krajeva, za uslove ( postojanje istih ili ne ) , uvek možeš da se informišeš u telekomu.

Srecom, proverio sam i kod beotela i verata i oba odgovora su bila - nemam uslova za adsl (ocekivano).

Btw, ljudi koji zive kod tramvajske okretnice na brdu su dobili obavestenje da ce im biti dodata dvojka u roku od 15 dana. Nadam se da cemo onda i mi iz Zarkova KONACNO dobiti tu digitalnu centralu.

Kakve veze ima digitalna centrala ili lkoji ti je početni broj sa mogućnošću da dobiješ ADSL? Da se ne mučiš sa odgovorom :) nema nikakve, dakle ako na dotičnoj centrali ima adsl opreme možeš da dobiješ konekciju, ako nema ne možeš, makar imao i nuklearnu centralu ;)

Poslednja izmena:
DJmihailo je napisao(la):
Kakve veze ima digitalna centrala ili lkoji ti je početni broj sa mogućnošću da dobiješ ADSL? Da se ne mučiš sa odgovorom :) nema nikakve, dakle ako na dotičnoj centrali ima adsl opreme možeš da dobiješ konekciju, ako nema ne možeš, makar imao i nuklearnu centralu ;)

Sa tehničkog aspekta je tako, ali ja još nisam video, niti pročitao ovde da su nekoga sa analogne centrale nakačili na ADSL. Ne isplati im se to da rade, jer će svakako sve analogne centrale vremenom ( koje vreme je u pitanju - to je druga stvar ) biti zamenjene.

Ja znam jednog, mada nije statistički primerak ;) ima adsl direktno od telekoma....Ali ono što sam hteo da kažem je da neka dvojka ili trojka ispred osnovnog broja ne treba da budi lašnu nadu sve dok se ne postavi adsl oprema u centrali...

Pa naravno da sam poništio ugovor i uzeo sam pare ! I naravno da su lopovi, uzeli su mi pare za ono što ne mogu da mi obezbede, podneo sam zahtev otprilike u isto vreme i za Beotel i oni su mi pošteno rekli da nema trenutno kapaciteta na mojoj centrali.

Znači u redu je da potpišem ugovor, dam pare, kažu mi 'gospodine to će vrlo brzo da se realizuje' i da onda preko BenchM-a saznajem da stvarno nema tehničkih uslova u Žarkovu !??

Dok se vi prepirete Telekom je poceo ugradnju opreme u centralu Zarkovo. Do kraja marta ce zavrsiti ugradjnu a onda ce je testirati do mesec dana. Eto nama ADSL-a.

Znači oni koji su uplatili preko sezama i spremni su da sačekaju imaće mesec dana za dž i to jako brzo....Zašto ih onda pljujete?

Pa zato što "nema tehničkih uslova" i zato što su "lopovi". Naravno, sve je obrazloženo veoma čvrsto. :d

Ok, bitno je i definisati ko su lopovi...Pošto si to uradio odeš kod onih koji to nisu i uživaš ;)

e ljudi ovako
Sto se tice centrale zarkovo koja se spominje,rec je o novoj centrali koja se nalazi na julinom brdu kod posstice.E sad to je centrala koja je namenjena brojevima koji su jos uvek dvojnici tj 50 i 55 i 51 Tako ako ste na 250 ili 251 tj centra;la u zarkovu koja ima 2 od adsl-a nista uskoro

Ima li novih informacija na ovu temu, bas me nesto svrbi brzi WWW?! :D

P.S.
shku je napisao(la):
...E sad to je centrala koja je namenjena brojevima koji su jos uvek dvojnici tj 50 i 55 i 51 Tako ako ste na 250 ili 251 tj centra;la u zarkovu koja ima 2 od adsl-a nista uskoro

Da li ti razmilis malo o onome sto trebas da napises? :wall: :wall: :wall:

Sa tehničkog aspekta je tako, ali ja još nisam video, niti pročitao ovde da su nekoga sa analogne centrale nakačili na ADSL.
Evo, ja sam sa analogne centrale i dobio sam ADSL. Ne, nije preko Telekoma. Ne, nije preko veze. Platio Sezamu, dobio ADSL.

pretpostavljam da nisi sa ceraka/zarkova,ne?

Poslednja izmena:
Aponen je napisao(la):
Ima li novih informacija na ovu temu, bas me nesto svrbi brzi WWW?! :D

P.S.

Da li ti razmilis malo o onome sto trebas da napises? :wall: :wall: :wall:
Vidim da ti neshto nije jasno pa slobodno pitaj

wiz011 je napisao(la):
Evo, ja sam sa analogne centrale i dobio sam ADSL. Ne, nije preko Telekoma. Ne, nije preko veze. Platio Sezamu, dobio ADSL.

Sve čestitke i nek te dobro služi....ali ja izgleda dobijam ADSL kada putovanje na Mars postane svakodnevica. :wall:

ma lik je sigurno zalutao,neverujem da je na nasoj centrali.

Sa izvinjenjem što izvlačim ovu temu iz naftalina, ali da li je iko dobio (Žarkovo, Cerak, Filmski Grad)?

Koliko znam nije! :crash: :smash: :whip: :mad: :mad: :mad:
Bilo je rec da ce zavrsiti radove na centrali do kraja marta, pa onda do kraja aprila, sada je aktuelan rok 10. maj, itd....Ali sada je nevolja sto e na cekanju veliki broj zainteresovan i pretplacenih, i ko zna koliko ce se cekati i kada postave potrebnu opremu u centrali.
Telekom ... ne znam sta za njih da kazem, a da ne ponavljam pricu na ovom forumu po xxx-ti put.

Vrh Dno