Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

J Lo je napisao(la):
ili da idem po pare nazad ko ih sisa?
ja bih preporucio da ne ides za pare (bar ja necu)...

Oni ce svakako uvesti cim budu mogli, a ovako moze da se "zaradi" solidna kolicina novca - u mom slucaju 5.200 dinara (3.000 za setup i free jedan mesec, kao znak izvinjenja)

Da li se Programmerov post odnosi i na nas sretnike koji imamo ISDN na B. Kosi (zahvaljujuci debeloj vezi i jos debljoj koverti s lovom koja je promenila vlasnika)? Iskreno se nadam da ne...

Da li mozda neko zna da li postoje teh. mogucnosti za uvodjenje ADSL-a u Smederevu, na brojevima sa pocetkom na 651xxx, 652xxx, 650xxx

Tuzna srca da obavestim...

Telefon mi je 3242-XXX...

Kad sam zvao telekom receno mi je da je u pitanju centrala "centar",medjutim konacno sam nasao inside man-a i saznao da je ipak u pitanju (mala montazna :d) centrala Gundulicev Venac.....
Na ovoj centali nema uslova za ADSL (bar ne jos),pa kome znaci info....

Znaci,ne dobijam ADSL :(

Posle dugo cekanja, dobih konacno mail od Verata (Beotel mi uopste nije odgovorio :mad: , a Sezam standardno - imam tehnickih mogucnosti).

Postovani,

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbija dobili negativan odgovor u
pogledu Vaseg zahteva za poveru tehnickih mogucnosti za implementaciju
ADSL servisa na Vasem telefonskom broju 011/276xxxx.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da nas
kontaktirate.

Srdacan pozdrav,

I tako... totalno sam se smorio. :wall:

Btw, centrala (Dunav) je nova, dobio sam dvojku pred Novu godinu. Onaj cova u Telekomu mi, jos pre mesec dana, race da postoje tehnicke mogucnosti, ali imaju vrlo malo mesta.

da li neko zna shta se deshava sa centralom Guberevac 2?

Dr. Hannibal Lecter je napisao(la):
Posle dugo cekanja, dobih konacno mail od Verata

Mail?
Valjda su ukapirali da je jednostavnije. Mene su obavestili telefonom. I to, zvali su poslepodne (video sam propusten poziv kod kuce) i ujutru ponovo.
Profesionalno....ali, za mene, razocaravajuce inforamcije, pa.... :smash:

Mirijevo - planira se u oktobru (najranije), info iz telekoma.

A kad cu ja dobiti bar digitalnu centralu :wall: :wall: ?
(488-****, schumice), izgleda nikad :-devil-:

Zekiyu je napisao(la):
A kad cu ja dobiti bar digitalnu centralu :wall: :wall: ?
(488-****, schumice), izgleda nikad :-devil-:

Pa ti mozes da dobijes ADSL?!?!?!?
Po meni si u boljoj poziciji od onih koji su na digitalnoj a nemaju mogucmosti za ADSL

Vertygo je napisao(la):
Mirijevo - planira se u oktobru (najranije), info iz telekoma.

Pa, kad živim u selu nedaleko od Beograda... :D :D

Hm, pitam se da li da uvedem lepo ISDN, ako i za to imam tehničke mogućnosti :d

Ajd` sad o jos jednom selu nadomak BG-a - Batajnica....

U principu, digao sam ruke od ADSL-a, Sezampro-u sam podatke odavno poslao /vise se ne secam kada/, ortak koji radi u centrali kaze da nema sanse, kad ja veceras na netu, a ono mail, i izmedju ostalog:

"Poštovana/Poštovani
Obraćavamo Vam se povodom Vaše prijave i iskazanog interesovanja za SezamPro ADL uslugu. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog novog i izuzetno komfornog načina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne pogodnosti i način realizacije vašeg ADL priključka na telefonskom broju 011/xxx-xxxx na adresi xxxxxxxx x, Beograd.
Podsećamo vas da osnovna objašnjenja o ADL-u možete pročitati na strani O ADSL-u.
Ponuda koju smo pripremili će uz visok kvalitet i veliku brzinu pristupa zadovoljiti najširi spektar vaših potreba. Pripremili smo 9 paketa različitih namena i brzina, međutim na osnovu pažljivo analiziranih vaših sugestija i želja, verujemo da će se osnovni paket SezamPro ADL Basic 256 najbolje pokazati i zadovoljiti Vaše zahteve. " i jos:

"U znak zahvalnosti zbog iskazanog interesovanja i pomoći u oblikovanju naše ponude, obezbedili smo za vas specijalnu pogodnost - ukoliko se odlučite za SezamPro ADL i pošaljete mail sa izabranim paketom do 15. marta 2005. godine, uspostava servisa će biti POTPUNO BESPLATNA – SezamPro ADL korisnik ćete postati samo plaćanjem prve mesečne pretplate."

prosto ne znam da li da se radujem, nadam, ili nesto trece.... :d

poz

Hehe, otkud to da je Sezam pomerio do 15. marta? zar nije bilo do 15. februara?
Joj, koje se tu igrice igraju, al' dobro... samo da se radi nesto :)) Bas se pitam da li ce se ove godine uopste placati uspostava :))

Docekacemo taj Sezam valjda.. i ja sam uplatio..videcemo!

Sezame, otvori se za ADSL! :))

Pozdrav

evo i mog slucaja........ podneo zahtev, sacekao, odgovorili potvrdno. Centrala Karaburma 2751-XXX. Bio, uplatio i posle par dana stize meni mail:

Poštovani,

Na žalost, imamo odreðenih nelagodnosti u realizaciji vašeg ADL-a.

Iako smo vaš zahtev za instalaciju ADSL-a podneli na osnovu pozitivnog
odgovora Telekoma da je instalacija moguæa, nakon èega ste Vi izvršili
uplatu prvog meseca servisa a mi predali zahtev za ukljuèenje vašeg
ADL prikljuèka, dobili smo novu informaciju da realizacija mora da
saèeka instalaciju dodatne opreme, jer na vašoj centrali nema odgovarajuæih
kapaciteta.

Obzirom na novi momenat i neprijatnosti kojima smo obostrano izloženi
nepreciznošæu od strane Telekoma, na vama ostaje da izabere kako želite
da nastavimo dalje:

- Možemo vam uz žaljenje i izvinjenje jednostavno vratiti Vaš novac
koji ste uplatili za prvi mesec. Ukoliko ste uplatu izvršili kod nas u
Skadarskoj ulici, dovoljno je da doðete sa fiskalnim raèunom i liènom
kartom. Ukoliko ste uplatu izvršili preko raèuna, novac æe vam na isti
naèin biti vraæen uz potrebnu dokumentaciju sa naše strane.

- Kao drugu opciju, obzirom da sem trenutnog nedostatka kapaciteta na
vašoj centrali nema drugih prepreka za uvoðenje ADSL-a i da imamo
informaciju da se na proširenjima radi, dajemo vam moguænost da zajedno
saèekamo povoljniji momenat. Oèekujemo da æe realizacija uskoro biti moguæa,
iako nemamo preciznu informaciju o roku. Stoga, ako želite da vaš
zahtev ostavite u aktivnom stanju, SezamPro æe nastaviti da vrši pritisak na
Telekom da se reši problem kapaciteta za Vas.. Kao nadoknadu zbog
èekanja i stavljanja u ovakvu poziciju, SezamPro æe za vas kao posebnu
pogodnost, obezbediti jedan mesec besplatnog korišæenja paketa koji ste
izabrali (s obzirom da ste prvi mesec platili, to znaèi da bi vaše redovno
plaæanje po uspotavljanju servisa poèelo tek od treæeg mesec
korišæenja).

Ukoliko se odluèite da saèekate i kasnije u bilo kom trenutku želite da
odustanete od èekanja, dovoljno je da nam se obratite da bismo
proverili status u tom trenutku - ukoliko realizacija ne bude i dalje u toku,
novac æe vam po vašoj želji biti vraæen i dalja procedura obustavljena.

Iskreno se nadamo da æemo i pored ovih problema uskoro moæi da vas
obradujemo lepim vestima i da æe brz i kvalitetan pristup Internetu uz
slobodan telefon postati vaša svakodnevnica.

I posle, ko koga tu .....
Niti se zna koliki je rok niti bilo sta, sacekacu odredjeni vremenski period da vidim sta ce se desiti, mada cisto sumnjam da ce biti nesto u skorije vreme. Ako neko zna nesto o mojoj centrali, kada ce biti "instalirana dodatna oprema" bio bih mu vrlo zahvalan
Pozdrav

Nema tu sta, bolje sacekajte kada ste vec platili! Dobicete za to cekanje 2000 dinara, odnosno jedan mesec dzabe (ako ste uzeli 256k) + setup dzabe = 5000 dinara! Ja ne vidim sta je tu problem? Jos ako ste uplatili 768... IHAAA! Cekajte, drugo nema!

Poštovana/Poštovani
Obraæavamo Vam se povodom Vaše prijave i iskazanog interesovanja za SezamPro ADL
uslugu. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog novog i izuzetno
komfornog naèina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne
pogodnosti i naèin realizacije vašeg ADL prikljuèka na telefonskom broju
011/67x-xxxx na adresi xxxxxxxx x, Novi Beograd.

prijavio sam se kod Sezama pre .... ma na samom pochetku, dok su josh smo anketirali. u medjuvremenu smo svi saznali shta je ADSL i kako se uvodi i koji su potrebni uslovi itd.

e pajz sad: imam staru analognu centralu, nemam dvojnika (linja je uvek slobodna) i nemam PCM ili FM (konektovao sam se modemom brzinama >40.000), ali sam znao da je centrala krsh i da od ADSLa nema nishta.

zovnem ja Verat (svidja mi se njihova ponuda) da mi provere tehnichke uslove. Ljubazna osoba iz Verata (Biljana Sh.) mi je rekla da ostavim podatke i da tje me obavestiti da li ADSL mozhe ili nemozhe...

posle nedelju dana mi stizhe odgovor koji sam ochekivao - NEMA USLOVA!!!

proshlo 2 nedelje od toga i sada mi stizhe mail iz Sezama (naveden na pochetku) u kome mi kazhe da IMAM !!! uslove...
sada chujem da od ljudi koji nemaju uslove zhele da uzmu pare i da se "zalazhu" kod Telekoma za njih...

joj smejurije... Srbijo medj shljivama...

crazy 1 is f*cking the confused 1

IzNoGooD je napisao(la):
prijavio sam se kod Sezama pre .... ma na samom pochetku, dok su josh smo anketirali. u medjuvremenu smo svi saznali shta je ADSL i kako se uvodi i koji su potrebni uslovi itd.

e pajz sad: imam staru analognu centralu, nemam dvojnika (linja je uvek slobodna) i nemam PCM ili FM (konektovao sam se modemom brzinama >40.000), ali sam znao da je centrala krsh i da od ADSLa nema nishta.

zovnem ja Verat (svidja mi se njihova ponuda) da mi provere tehnichke uslove. Ljubazna osoba iz Verata (Biljana Sh.) mi je rekla da ostavim podatke i da tje me obavestiti da li ADSL mozhe ili nemozhe...

posle nedelju dana mi stizhe odgovor koji sam ochekivao - NEMA USLOVA!!!

proshlo 2 nedelje od toga i sada mi stizhe mail iz Sezama (naveden na pochetku) u kome mi kazhe da IMAM !!! uslove...
sada chujem da od ljudi koji nemaju uslove zhele da uzmu pare i da se "zalazhu" kod Telekoma za njih...

joj smejurije... Srbijo medj shljivama...

crazy 1 is f*cking the confused 1

Pazi ovako, identicna prica samnom (krsh centrala, brzina povezivanja, vapaj Sezamu) sem sto ja nisam zvao Verat jer sam znao da nema vajde od toga... I meni je stigao isti mail od Sezama. Ali kod mene ima momenat vise, treba da mi se promeni broj kroz nekoliko dana, tj. treba da mi stave 2-jku (sada je 011/43.......). Vise ni sam ne znam da li je to dobro ili lose !!?? Nadam se da me nece usreciti i nekim PCM-mom ili sl. Tako da mi je mail od Sezama stigao,evo, neposredno po obavestenju Telekoma da mi se menja broj...
Ne znam sta da mislim... :bottle:
Mozda ce i tebi da menjaju broj uskoro !? (da ne bude ono, "samo da vas obavestimo da smo vam promenili" !)

deki30 je napisao(la):
Ajd` sad o jos jednom selu nadomak BG-a - Batajnica....

U principu, digao sam ruke od ADSL-a, Sezampro-u sam podatke odavno poslao /vise se ne secam kada/, ortak koji radi u centrali kaze da nema sanse, kad ja veceras na netu, a ono mail, i izmedju ostalog:

"Poštovana/Poštovani
Obraćavamo Vam se povodom Vaše prijave i iskazanog interesovanja za SezamPro ADL uslugu. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog novog i izuzetno komfornog načina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne pogodnosti i način realizacije vašeg ADL priključka na telefonskom broju 011/xxx-xxxx na adresi xxxxxxxx x, Beograd.
Podsećamo vas da osnovna objašnjenja o ADL-u možete pročitati na strani O ADSL-u.
Ponuda koju smo pripremili će uz visok kvalitet i veliku brzinu pristupa zadovoljiti najširi spektar vaših potreba. Pripremili smo 9 paketa različitih namena i brzina, međutim na osnovu pažljivo analiziranih vaših sugestija i želja, verujemo da će se osnovni paket SezamPro ADL Basic 256 najbolje pokazati i zadovoljiti Vaše zahteve. " i jos:

"U znak zahvalnosti zbog iskazanog interesovanja i pomoći u oblikovanju naše ponude, obezbedili smo za vas specijalnu pogodnost - ukoliko se odlučite za SezamPro ADL i pošaljete mail sa izabranim paketom do 15. marta 2005. godine, uspostava servisa će biti POTPUNO BESPLATNA – SezamPro ADL korisnik ćete postati samo plaćanjem prve mesečne pretplate."

prosto ne znam da li da se radujem, nadam, ili nesto trece.... :d

verovatno je radost bila kratkotrajna, danas sam zvao Verat, kazu: ove godine nema nista od ADSL-a za brojeve koji pocinju na 7 i 8....

toliko :wall: :crash: :mad:

Da, meni je verat u mailu rekao da je osmica planirana najverovatnije za kraj ove godine :(

Evo da samom sebi odgovorim na pitanje: Centrala na B.Kosi trenutno nema tehnickih mogucnosti za adsl...divota...

...Sezam nastavlja sa pripremama za ADSL, dobio sam mail, a izmedju ostalog:

"Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem ADL-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju.

Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji:"

...a na sajtu, na mojoj stranici, pise da je danas predat zahtev Telekomu...

bicemo u kontaktu.... :) :smoke: ;)

poz

A koliko je sad 256 za tim ugovorom? Mislim u dinarima.

Sezam,dve varijante: 1500din ogranicen upload/download na 700MB/700MB i 2200din neogranicen download

Prole je napisao(la):
Evo da samom sebi odgovorim na pitanje: Centrala na B.Kosi trenutno nema tehnickih mogucnosti za adsl...divota...

Fora sa ovim mailovima koje šalju provajderi je u tome što žele što više ljudi da navuku da ADSL uplate kod njih. Nisu male pare u pitanju. U slučaju Sezama najmanje 1500 din, u slučaju Verata najmanje 2000 koliko je cena instalacije. Pa pomnožite to sa brojem ljudi... Ajde neka meni neko da par stotina hiljada (miliona dinara) na pozajmicu, bez kamate, sa nedefinisanim rokom vraćanja. Divota...

Ja sam se zaje*ao pa uplatio, na osnovu maila u kome su rekli da imam tehničkih mogućnosti za realizaciju ADSL-a. Međutim naknadno mi je stigao mail u kome kažu da ima tehničkih mogućnosti, ALI NA MOJOJ CENTRALI JOŠ UVEK NIJE INSTALIRANA OPREMA.
E sad, pod "ima tehničkih mogućnosti" izgleda podrazumevaju da nisi dvojnik, nemaš PCM itd. što nisu morali ti pametnjakovići da mi kažu, jer to znam i sam. A kada će na centrali biti kapaciteta to niko ne zna da ti kaže.

Koja je ovo klošarska država, užas... Ne bi mi toliko smetalo da ne lažu, ali kod nas te svako laže i maže, pa čak i za ovako banalne stvari.

Inače cenrala je 318, lociran sam na Bežanijskoj Kosi.

Sale je napisao(la):
Fora sa ovim mailovima koje šalju provajderi je u tome što žele što više ljudi da navuku da ADSL uplate kod njih. Nisu male pare u pitanju. U slučaju Sezama najmanje 1500 din, u slučaju Verata najmanje 2000 koliko je cena instalacije. Pa pomnožite to sa brojem ljudi... Ajde neka meni neko da par stotina hiljada (miliona dinara) na pozajmicu, bez kamate, sa nedefinisanim rokom vraćanja. Divota...

Ja sam se zaje*ao pa uplatio, na osnovu maila u kome su rekli da imam tehničkih mogućnosti za realizaciju ADSL-a. Međutim naknadno mi je stigao mail u kome kažu da ima tehničkih mogućnosti, ALI NA MOJOJ CENTRALI JOŠ UVEK NIJE INSTALIRANA OPREMA.
E sad, pod "ima tehničkih mogućnosti" izgleda podrazumevaju da nisi dvojnik, nemaš PCM itd. što nisu morali ti pametnjakovići da mi kažu, jer to znam i sam. A kada će na centrali biti kapaciteta to niko ne zna da ti kaže.

Koja je ovo klošarska država, užas... Ne bi mi toliko smetalo da ne lažu, ali kod nas te svako laže i maže, pa čak i za ovako banalne stvari.

Inače cenrala je 318, lociran sam na Bežanijskoj Kosi.

Ja im bas iz tog razloga nisam dao pare,iako mi nije neki problem da mi stoji par meseci 2000dinara kod njih,jednostavno su svi znali da centrala Bezanija nema opremu za ADSL a ipak su nas zvali da potpisemo ugovore

Sale je napisao(la):
Fora sa ovim mailovima koje šalju provajderi je u tome što žele što više ljudi da navuku da ADSL uplate kod njih. Nisu male pare u pitanju. U sluèaju Sezama najmanje 1500 din, u sluèaju Verata najmanje 2000 koliko je cena instalacije. Pa pomnožite to sa brojem ljudi... Ajde neka meni neko da par stotina hiljada (miliona dinara) na pozajmicu, bez kamate, sa nedefinisanim rokom vraæanja. Divota...

Ja sam se zaje*ao pa uplatio, na osnovu maila u kome su rekli da imam tehnièkih moguænosti za realizaciju ADSL-a. Meðutim naknadno mi je stigao mail u kome kažu da ima tehnièkih moguænosti, ALI NA MOJOJ CENTRALI JOŠ UVEK NIJE INSTALIRANA OPREMA.
E sad, pod "ima tehnièkih moguænosti" izgleda podrazumevaju da nisi dvojnik, nemaš PCM itd. što nisu morali ti pametnjakoviæi da mi kažu, jer to znam i sam. A kada æe na centrali biti kapaciteta to niko ne zna da ti kaže.

Koja je ovo klošarska država, užas... Ne bi mi toliko smetalo da ne lažu, ali kod nas te svako laže i maže, pa èak i za ovako banalne stvari.

Inaèe cenrala je 318, lociran sam na Bežanijskoj Kosi.
Potpuno se slazem sa tobom!
Jedan provajder mi je poslao "takav mail" u roku od 2. sata a drugi nije jos poslije 15ak dana i to pozdravljam!

prvi odgovor od Beotel-neta:
.....
Poštovani,
Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju ne postoje prepreke za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu, ali na strani Telekoma Srbije još uvek nije instalirana odgovarajuća oprema za pružanje ovog Servisa.
BeotelNet će Vas, čim se tehničke mogućnosti stvore, obavestiti putem elektronske pošte.

Svojom prijavom, obezbedili ste BESPLATAN SETUP
.....

ono sto je vec poznato...
jedino da se nadamo da veci broj prijavljenih moze uticati da se oprema postavi u Batajnici.... :wall: :crash: :mad:

poz

Jel` neko ovde u Beogradu uopste ima tehnickih mogucnosti za uvodjenje aDSL-a? Svi provajderi se takmice ko ce bolje uslove/cene da pruzi, a vidim da nista to ne vredi ako Telekom nije odradio svoj deo posla

Pozdrav

ima samo 8 centrala od, cini mi se, vise desetina, tako da je ucinak totalno skroman za sada

Mali broj centrala trenutno ima instaliranu opremu za ADSL,ipak nadam se da ce Telekom ubrzati instaliranje opreme u ostale centrale,jer je navala ogromna

Vrh Dno