Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

cvijovic je napisao(la):
Postoji software koji deli internet konekciju, koliko ja znam ne bi trebalo da ima problema ako mislis da komp koji ima 192.168.x.x adresu ode na net, mnogo je dobar program ( neznam kako se zove, lupi negde search) sto se tice Microsoftovog ICS, dobar je ko i cokoladni cajnik. posto bi i meni trebao taj soft. raspitacu se pa cu ti javiti ako nesto nadjem.

poz
imash Wingate, a i skoro svaki FW ima opciju NAT-ovanja i CS-a internet konekcije ( Winroute, odn Kerio, onda ZoneAlarm, itd..)

pozdrav

Ti imas protok 256, koristi ga kako hoces! Na jednom ili sto kompjutera, nema problema! Ali NE SMES da preprodajes (da uzimas pare za to) inace ti sledi iskljucenje! Jebaga ne jebaga, tako vi je :))))) !

Jutros su me pozvali da dodjem po modem, ali cu ga tek sutra podici.

Sta se dogadja? Jel nekome ovaj ponedeljak bio srecan sto se tice uvodjenja adsl-a?? Niko ??? :trust:

Ja sam dobio danas popodne :D
ISP je Beotel, centrala Konjarnik 347x.xxx, Ugovor potpisao 14.1.
Download sa Beotelovog servera krece se izmedju 25 i 30 KB/sec, paket je naravno 256/64, prosecan ping sa googletom oko 80ms, dinamicka javna IP adresa. Modem je AETHRA Starmodem USB. Veoma sam zadovoljan ;)

Ako vas jos nesto zanima, pitajte ,)

:wave:

Sylvester je napisao(la):
Ja sam dobio danas popodne :D
ISP je Beotel, centrala Konjarnik 347x.xxx, Ugovor potpisao 14.1.
Download sa Beotelovog servera krece se izmedju 25 i 30 KB/sec, paket je naravno 256/64, prosecan ping sa googletom oko 80ms, dinamicka javna IP adresa. Modem je AETHRA Starmodem USB. Veoma sam zadovoljan ;)

Ako vas jos nesto zanima, pitajte ,)

O ho ho , ziv bio i ozenio se :D Nek te sluzi u zdravlje, nadam se da cemo i mi ostali uskoro da uzivamo u brzom netu.... ;)

deky je napisao(la):
O ho ho , ziv bio i ozenio se :D Nek te sluzi u zdravlje, nadam se da cemo i mi ostali uskoro da uzivamo u brzom netu.... ;)
Thanks a lot :D

Eh znao sam,evo iako sam uplatio i sve(sezam pro je u pitanju)stigao mi je mail kako im je "zao" sto moraju da me obaveste da telekom nije instalirao potrebnu opremu bla bla...Ovoga sam se i plasio,*** sad mi samo preostaje da cekam da ugrade jos portova ili cega jos... inace centrala je 2317-xxx Filmski Grad.Eh tako vi sto ste dobili sve najbolje,uzivajte a mi nesrecnici ostajemo na listi cekanja. :((

Nisam video da je neko napisao....jel zna neko, jel moguc adsl za stanovnike Borce?
`Fala....

Hajde malo vise Infoa od srecnih dobitnika ADSL-a?? Znate kako je nama koji cekamo?

Otvorena grupa (nije potrebno biti yahoo korisnik)

http://groups.yahoo.com/group/adsldenkovabasta/

Pozivam sve zainteresovane, a posebno one koji pripadaju ovoj centrali da se pridruze apelima za sto skoriju instalaciju opreme na ovoj centrali koja IMA tehnicke mogucnosti.
Da vidimo koliko nas ima!!

p.s.
Molim moderatore da ne brisu ovu poruku, jer nema nikakvu komercijalnu vrednost a nije ni uperena protiv Telekoma. Hvala.

Sinisa

@sinisamars

ne vredi ti to...
takve akcije ne pale kod telekoma...
opremu ce instalirati kad centrala dodje na red..
a kad ce to biti to znaju samo u telekomu...
btw i ja cekam da instaliraju opremu u centrali zemun...

@mikizemun

Ma znam.. nego, mislim se... cisto da se okupe svi zainteresovani sa ove centrale, a da ne gusim na forumu..

Pozdrav

Mogo bi neko da otvori grupu "Udruženje korisnika telekom Srbija preko PCM-a koji nikad neće dobiti ADSL"

Zok1 je napisao(la):
Mogo bi neko da otvori grupu "Udruženje korisnika telekom Srbija preko PCM-a koji nikad neće dobiti ADSL"

Haha, prijavljujem se za "prvu postavu" :D

djalf je napisao(la):
Hajde malo vise Infoa od srecnih dobitnika ADSL-a?? Znate kako je nama koji cekamo?
Dobili juče za firmu. SezamPro, paket Business 256 flat, telefon 3015-xxx koji je inače jedna od ISDN linija (Novi Beograd). Dobili 4-port ethernet ruter i filter, radi lepo, oko 28kB/s... Sad smo se prekonfigurisali u mreži da je to default gateway (za sve prenose) a surf je usmeren na Proxy 2Mbps link koji se tarifira po prenosu.

ZorMi, zar vi nemate neki mnogo ajci link u firmi?
Ili je ADSL sada vlasnistvo MP dela? :)

Lepo ti napisa covek da imaju, 2MBps ALI koji se placa po prenosu :)

Pozdrav!

Da li ce vam upload od 8Kb/s zavrsiti posao za firmu? I zasto je 28Kb/s kada bi trebalo da bude 32 (makar 30, ipak je to Biznis paket)? Ja sam na Astrasat-u imao punih 32Kb/s 95% vremena!

ZorMi je napisao(la):
Dobili juče za firmu. SezamPro, paket Business 256 flat, telefon 3015-xxx ...
Iskreno se nadam kako je ovo predznak o tome da je uvodjenje ADSL-a konacno mrdnulo sa centra grada.
Bilo je vec krajnje vreme :mad:

programmer je napisao(la):
Iskreno se nadam kako je ovo predznak o tome da je uvodjenje ADSL-a konacno mrdnulo sa centra grada.
Bilo je vec krajnje vreme :mad:

Dobro zapazanje, nadam se da ce se i ostali uskoro usreciti...... ;)

Ortak je dobio pre nedelju dana u bloku 30. Ima(o) je i ISDN (koji je takođe dobio u rekordnom roku).

Neko živi u centru, neko na selu... :d

Stigao i kod mene ADSL.
posle uvodjenja, odmah sam otisao da kupim ruter
(pheenet 304), povezao tri racunara i sljaka ko ludo.
A cova iz Sezama na pitanje da li mogu da
sherujem vise kucnih racunara na ADSL kaze mi sledece:
"Moras da predjes na biznis paket i onda dobijas ruter ili
da uzmes home basic(?) varijantu"
Ne razumem, samo da bi od njih dobio ruter i
skuplji ADSL paket, pre cu da uzmem 256k HOME i kupim ruter
(cija je trenutna cena 57EUR+PDV), nego da od njih iznajmljujem
ruter i placam skuplji paket.

Poslednja izmena:
A da vas pitam ja za savet. Za firmu smo trazili, i platili, uvodjenje ADSL preko sezama pre 25 dana. Tada su rekli bice za maks 10 dana, a sada kazu "nije do nas", i to cak na jedan drzak nacin. Telefon je 334x xxx, i u samom je centru (Terazije). Da li neko zna za koliko realno mogu da ocekujem uvodjenje, ili da idem po pare nazad ko ih sisa?

djalf je napisao(la):
Da li ce vam upload od 8Kb/s zavrsiti posao za firmu?
Ima više linkova, jedan preko iznajmljene linije od 2Mbps, drugi preko usmerene bežične veze (antena na krovu) isto od 2Mbps i nekoliko ISDN linija. Serveri (mail, web...) su inače kod provajdera.

ISDN su se koristili bez merenja prenosa zaposlenima i koštali oko 4000 din po 64kbps kanalu (non-stop impulsi plus flat). Sada ih je zamenio ADSL za 3000 din na 256kbps (što je 5x manji trošak). Linkovi 2Mbps se plaćaju po prenosu i na njima se meri upotreba (a i beleže linkovi) pa se mora pravdati saobraćaj ako predje neki limit.

Nick je napisao(la):
Ortak je dobio pre nedelju dana u bloku 30.
Mi smo preko puta, isto dobili preko ISDN linije. Pre godinu dana smo inače uveli onaj kako-se-zove primarni ISDN (30 telefonskih linija kroz valjda dve parice) pa sad imamo čak i višak parica. U centrali je dakle digitalna oprema.

Za sve korisnike centrale Bezanija (318xxxx).
Uslova za uvodjenje ADSL-a NEMA i nece ih ni biti minimum 2-3 meseca.
Naime, pre potpisivanja ugovora (25.01.) dobijao sam
uveravanja od Sezama da tehnicki uslovi postoje
i da realizacija moze odmah da pocne.
Malocas sam se cuo sa njima (Sezamom) ali je jedini
savet koji sam od njih dobio da zovem Telekom
(3023-283, onaj ljubacni cikica).
U razgovoru sa Telekomom saznao sam da su
svi kapaciteti popunjeni PRE SKORO 5 MESECI !!! :zgran: :zgran:
Na moje pitanje kada se ocekuje prosirenje odgovor je glasio, citiram:
"Tek za jedno 2-3 meseca a najkasnije do oktobra mada je tesko
reci precizno jer se rokovi stalno pomeraju."
PRE 5 MESECI, EJ BRE!!!! :mad: :mad: :mad:
Nemoguce je da Sezam nije ovo znao! Ubedite me u suprotno i opet necu verovati!
pu pu pu pu pu :mad: :mad: :mad:
Idem odma' po pare da im mjk bzbrznu.

Nema sanse da sezam nije znao to....Nego qrve, uzmu ti pare, nadajuci se da ce te tvoje pare ostati kod njih i kada budesh saznao da ces cekati josh par meseci....Ccccc...
Aj bash napishi izvestaj kad se vratish iz sezama.. :D :smash:

programmer je napisao(la):
Za sve korisnike centrale Bezanija (318xxxx).
Uslova za uvodjenje ADSL-a NEMA i nece ih ni biti minimum 2-3 meseca.
Naime, pre potpisivanja ugovora (25.01.) dobijao sam
uveravanja od Sezama da tehnicki uslovi postoje
i da realizacija moze odmah da pocne.
Malocas sam se cuo sa njima (Sezamom) ali je jedini
savet koji sam od njih dobio da zovem Telekom
(3023-283, onaj ljubacni cikica).
U razgovoru sa Telekomom saznao sam da su
svi kapaciteti popunjeni PRE SKORO 5 MESECI !!! :zgran: :zgran:
Na moje pitanje kada se ocekuje prosirenje odgovor je glasio, citiram:
"Tek za jedno 2-3 meseca a najkasnije do oktobra mada je tesko
reci precizno jer se rokovi stalno pomeraju."
PRE 5 MESECI, EJ BRE!!!! :mad: :mad: :mad:
Nemoguce je da Sezam nije ovo znao! Ubedite me u suprotno i opet necu verovati!
pu pu pu pu pu :mad: :mad: :mad:
Idem odma' po pare da im mjk bzbrznu.

APSOLUTNO TACNO!

Nece biti ADSL za korisnike koji su vezani za centralu Bezanija(inace ona se nalazi preko puta TC Piramida u bloku 70) pre aprila sigurno,ja se nadam da ce oprema stici pre letnjih godisnjih odmora,jer znam da tada Telekom ocajno sporo radi

Vrh Dno