Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

E pa sta da kazem, planirao sam sutra ujutru da odem i dam pare Sezamu ali ovaj thread je povukao kocnicu. Nisam pri parama, a kako sam godinu i vise radio na ISP vrlo dobro znam sta sve moze da se kaze pa cak i ugovorom obeca i sta da se uradi etc.

Uglavnom, da se pridruzim, i ja navodno imam teh. mogucnosti a imam 32xx telefon sa dvojnikom. Nisam zvao Telekom da proverim, ali sta uostalom da proveravam kad mi na zahtev pre nekog vremena nisu skinuli dvojnika.

Heh, nekima od vas ce polako traziti i drugu ratu a jos uvek nista od adsl - a, a... :)

meni je pre 2 nedelje stigao mail od sezama da postoje tehnicki uslovi da se povezem na ADSL. broj mi pocinje na 2 , sedmocifreni, digitalna centrala. Ali posto koristim wireless(verat-512k) za 2000 dinara mesecno FLAT, a na sezamu i beomedicini to dobijam tek za 3800 dinara, onda bye bye ADSL (Za sad) :)
Sve jeftinije varijante imaju ogranicavajuci faktor tipa 1,5 Gb download mesecno. Smesno.

mristicm je napisao(la):
Ali posto koristim wireless(verat-512k) za 2000 dinara mesecno FLAT, a na sezamu i beomedicini to dobijam tek za 3800 dinara, onda bye bye ADSL (Za sad) :)
Sve jeftinije varijante imaju ogranicavajuci faktor tipa 1,5 Gb download mesecno. Smesno.
E sine, a ja cu da placam 20 i kusur eura za 64k wireless, samo da je flat, i da se odkacim od telefona (dugme za iskljucivanje kompa cu da izcupam :) )! Da sam na tvom mestu UOPSTE ne bih razmisljao o ADSL-u!
Poz!

samsung je napisao(la):
Sto se tice male, slatke devojcice...Mala je u fazonu bla bla....to bi bilo to..DOVIDJENJA PRIJATNO! :)

ti ko da nisi bio tamo i nisi video koja je guzva :smash:
najbolje da te pita za zdravlje i mozda ljubi noge a posle procaska sa tobom na temu svetske situacije... ?! ;)

Maul je napisao(la):
.............quote........
Korisnik zainteresovan za pristup Internetu na ovaj način mora imati običnu ili ISDN telefonsku liniju na kojoj nema dvojnika, PCM i FM uređaja. Pretplatnik ne sme da bude predaleko od centrale (ne računa se fizička udaljenost, već dužina kablova koji idu kroz kanale; najveći deo gradskih korisnika neće imati problema sa rastojanjem), a centrala mora biti opremljena odgovarajućom ADSL opremom.
..............\quote.......

Samo se nadovezujem na pricu o cekanju izvestaja za teh. mogucnosti.
Po ovome neki korisnici nikada nece dobiti ADSL jer su predaleko od centrale. Da nece mozda Sezam ili Beotel da investiraju u izgradnju novih tel. centrala koje su blize korisnicima? Telekom sigurno nece. A niko od nas ne zna koliko je udaljen od centrale.

kako sam ja dobio informaciju pre nekog vremena:
Ukoliko na 'maticnoj centrali' nema ADSL a ima na prvoj sledecoj, odnosno ja sam na nekoj podcentrali glavne centrale u NBGD bice moguce da se resi problem ADSLa nekim prenosnim putem sa ne znam cime u okviru ne znam cega :trust: ali da ce to biti vrlo brzo moguce, predpostavljam cim se smanji guzva od prvog naleta 5000 zainteresovanih :)))

Poslednja izmena:
Beotel je juce prvim korisnicima instalirao adsl e sad to najvise zavisi od telekoma i njihove opreme,sad me zanima posto imam uslova koje centrale(miljakovac) i koji su prioriteti za osposobljavanje istih?

banet je napisao(la):
ti ko da nisi bio tamo i nisi video koja je guzva :smash:
najbolje da te pita za zdravlje i mozda ljubi noge a posle procaska sa tobom na temu svetske situacije... ?! ;)

Nisam video nikakvu guzvu...Bio sam jedini sa njih tri ;)

A za zdravlje me je pitala dok sam na hodniku citao "pravilnik" :) i malo smo procaskali onako "neobavezno" :)

Beotelovi korisnici ce imati izlaz na net preko NAT-a... :wall: :crash: :mad: :bottle:

Sylvester je napisao(la):
Beotelovi korisnici ce imati izlaz na net preko NAT-a... :wall: :crash: :mad: :bottle:

Dakle, STRASNO! Ko je NAT iskusio, ni pakao mu nece tesko pasti!
Sifra: "srecni" korisnik SBB flata!
:mad:

Sylvester je napisao(la):

ne razumem se bas nesto u sve to...
zasto je to lose?

Verat ima lepe cene
256k 1700 din
512k 2450 din

Poslednja izmena:
Sad imam jedno pitanje, da ne citam ovih 20+ strana da bih nasao odgovor
Kojeg provajdera za adsl da izaberem, gledam samo kvalitet veze i brzinu realizacije ugovora, posto su cene slicne

Na to pitanje potraži odgovor kroz jedno 5-6 meseci.

Evo sta kaze Beotel na svom forumu:
(A to za NAT, gde ste culi taj info?
Ja sam im bas pitao kod potpisivanja ugovora, i kazu mi da se dobija dinamicka IP adresa ??!?!)

Dragi drugari,
prvi smo, kao sto ste vec navikli.

Pusten je u rad prvi ADLS korisnik, a vrlo brzo ce i ostali doci na red, nase ekipe su spremne za danonocni rad, tako da brzina uvodjenja zavisi jedino od tempa koji diktira Telekom u skladu sa svojim mogucnostima.

Molim sve ADSL korisnike da iskoriste ovu temu za kritike, primedbe, predloge i narocito pohvale

Dajte prve impresije, da biste informisali nase drage korisnike koji nestrpljivo ocekuju uvodjenje ove usluge u svoje domove.

Sve sugestije cemo najozbiljnije prihvatiti i uvaziti, a sve ovo da bismo i dalje ostali najbolji, na veliko zadovoljstvo svih nasih korisnika.

Prvim korisnicima ADSL-a cestitamo uvodjenje u domove i zelimo im da ga dugo i uspesno koriste.

Vas BeotelNet

a sta je toliko strasno u vezi tog NAT-a? To je svuda tako uglavnom za kucne korisnike.. A i dobro je i to za pocetak.. Kom se ne svidja neka ostane na dialup-u i uziva u mogucnostima bez NAT-a :p naravno mozes da imas i svoj IP ali vise ce da te kosta...

aDSL @ Verat !!!

risa je napisao(la):
Verat ima lepe cene
256k 1700 din
512k 2450 din

A mozda i nisu jer:

1. Nema promotivnog perioda?? Svi placaju 2000 za prikljucenje osim onih koji su na wireless-u ili na ethernet-u kod njih! Provereno. Za sada je tako.
2. Mora se KUPITI ADSL oprema jer je oni ne iznajmljuju.
3. Nivo agregacije je ogroman.

Ali ja volim :D Verat i posto sam kod njih na dial-up-u godinama, sigurno kod njih idem po aDSL !!!

Ajd uzdravlje narode !

Poslednja izmena:
Misa063 je napisao(la):
A to za NAT, gde ste culi taj info?
Ja sam im bas pitao kod potpisivanja ugovora, i kazu mi da se dobija dinamicka IP adresa ??!?!)

Od Beotela.

Edit: Da, dobija se dinamicka IP adresa... ali nije vidljiva sa neta.

Poslednja izmena:
Misa063 je napisao(la):
Evo sta kaze Beotel na svom forumu:
(A to za NAT, gde ste culi taj info?

Dinamička javna adresa ili dinamička privatna (čitaj: iza NAT-a) adresa? Velika je razlika ali ljudi nisu dovoljno obavešteni (na žalost). Javne adrese su prava stvar ali i koštaju provajdera (jer ih ima relativno malo). Na njima svi Inet servisi rade kako treba (jedini je doduše problem što se čovek odmah mora zaštiti firewall-om da mu ne bi preseo adsl posle 10-ak minuta :eyebrows: ). Dok su privatne adrese (192.168.x.x, 10.x.x.x i 172.16.x.x ako se ne varam) 'privatna prćija' svakog provajdera koju može da deli kako hoće, ali pri tome korisnik nije vidljiv sa Interneta, već samo adresa rutera preko koga izlazi iz NAT-a, a koji opslužuje i ostale korisnike tog provajdera.

Nadam se da sam malo pojasnio ovo pitanje....

To i mene počinje polako da brine. BTW, potpisao sam i platio kod Sezama 24-og, i naravno devojke nemaju pojma da mi daju tačnu informaciju, odnosno kažu 'dinamička adresa' :d ... Nadam se ipak da ne živimo baš za sve stvari 'u Srbiji' :)

Ajd uzdravlje,
Viktor...

Beotel?Hmmm...

Misa063 je napisao(la):
Pusten je u rad prvi ADLS korisnik, a vrlo brzo ce i ostali doci na red, nase ekipe su spremne za danonocni rad, tako da brzina uvodjenja zavisi jedino od tempa koji diktira Telekom u skladu sa svojim mogucnostima.

Molim sve ADSL korisnike da iskoriste ovu temu za kritike, primedbe, predloge i narocito pohvale
Vas BeotelNet

Bas lepo. Ja sam se prijavio pre mesec dana ispravno i do danas nikakav mail niti odgovor o tehnickim mogucnostima nisam dobio od Beotela. Pre nedelju dana sam se opet prijavio bas da vidim da li ce se nesto desiti.
Na Sezamu sam se prijavio pre manje od dve nedelje i vec sam u postupku realizacije od strane Telekoma, znaci samo cekam da me pozovu da potpisem ugovor.

Kako je moguce da iako sam se prijavio pre, sad i vise od mesec dana nikakav odgovor od Beotela nisam dobio?

Inace, centrala je kod mene najnovija Alcatelova, bez dvojnika, pcm-a fm-a, i ima mogucnost ADSL-a.

Ne verujem da se prijavilo 200.000 korisnika pa nisu uspeli da sve potencijalne korisnike obaveste-ispitaju teh. mogucnosti. Ako Sezam moze to za manje od dve nedelje, ne vidim zasto me i Beotel (posle duplo duzeg vremena) nije uopste kontaktirao??

cozmo je napisao(la):
... ne vidim zasto me i Beotel (posle duplo duzeg vremena) nije uopste kontaktirao??

Ma ne brini se ti nista. I samnom je bilo tako i evo, Beotel jos nista nije napisao a prijavio sam se pre 3-4 nedelje dok je Sezam odgovorio za 3-4 dana. Mislim da sve to govori koliko je koji provajder ozbiljan u svojim namerama!

Ajd uzdravlje !

operic je napisao(la):
i jel si siguran da i sezam nece preko nata? :)

Ja mislim da ce beotel preko NAT-a, a sezam ne..... Mislim da je sezam uvek imao kvalitetniju uslugu od vecine nasih provajdera (cast eunet-u koji je uvek znao debelo da naplati svoje usluge, i Infosky-u), i dali neko zna dali ce Infosky ponuditi uskoro adsl? Na sajtu nema nikakvih obavestenja.....A znam da su ok, provajder :d

Dark_AveNGER je napisao(la):
Ma ne brini se ti nista. I samnom je bilo tako i evo, Beotel jos nista nije napisao a prijavio sam se pre 3-4 nedelje dok je Sezam odgovorio za 3-4 dana. Mislim da sve to govori koliko je koji provajder ozbiljan u svojim namerama!

Ajd uzdravlje !

Pa ne znam onda u čemu je fora. Ja sam se na Sezam prijavio, čini mi se još u novembru, i jedino što sam do sada dobio od njih je bio decembarski mail da "uskoro kreću".

Na Beotel sam se prijavio pre 15-tak dana. Do sada ništa...

BTW, vidim da od danas i Verat ulazi u igru.

Verat je danas izbacio cene,a ocekujte i YUBC danas do kraja dana,najkasnije sutra

Sve mi se cini da ce neki od provajdera,morati vrlo skoro da koriguju cene na dole za ADSL,konkurencija je zestoka ponajvise da bi se sto vise korisnika privuklo na pocetku,jer onda provajderi imaju sansu da uzmu jos veci paket od Telekoma,sto im snizava cenu po korisniku

pozdrav svima

zanima me koja je razlika izmedju USB, ethernet i PCI adsl modema u brzini, opterecenju procesora i svemu drugom sto je bitno..

takodje me zanima da li je neko od vas uveo adsl i kakvi su prvi utisci..

Nazad
Vrh Dno